Şimdi Ara

Çocugu uyandırmayan kapı zili nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
22.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 Yaşında oglum var uykusunda en ufak sese uyanıyor bende bu sebeple kapı zilini söktüm lakin eve misafir ya da kargo vs geldiginde bulamıyorlar kargo şubesine gitmekten bıktım.

Şimdi bana ses çıkarmayan yada çok kısa süreli kısık ses çıkaran birşey önerebilirmisinz ya da sizin önerebileceginiz başka birşey varmı?

Kapıya çocuk uyuyor zile basmayın yazısı asın demeyin apartmanın dış kapı ziline asamıyrum denedim ertesi gün koparıp almışlar.

Eşim de aynen bu durumda şu an

Çocugu uyandırmayan kapı zili nasıl yapılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahraman.E -- 6 Ağustos 2013; 17:24:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çocuğu Uyandırmayan Kapı Zili Nasıl Yapılır?

Bir çocuğu uyandırmadan kapı zilinin sesini kısmak veya tamamen kapatmak isterseniz, şu adımları izleyebilirsiniz:

• Kapı Zili Nasıl Susturulur: Çoğu kapı zili, ses seviyesini ayarlama seçeneğine sahiptir. Zilinizin kullanım kılavuzuna bakarak ses seviyesini düşürebilir veya tamamen kapatabilirsiniz.
    • Kapı Zili Sesi Nasıl Kısılır: Bazı kapı zillerinde, zil sesini daha az keskin veya daha düşük bir sese değiştirmenize olanak tanıyan bir "melodi" seçeneği bulunur. Bu, ses seviyesini düşürmek için yararlı olabilir.
    • Ev Zili Nasıl Kapatılır: Kapı zilinizin güç kaynağını keserek geçici olarak kapatabilirsiniz. Güç kaynağı genellikle bir elektrik prizinde veya pil bölmesinde bulunur.
    • Kapı Zili Nasıl Kapatılır: Bazı kapı zilleri, bir düğmeye basılarak veya bir uygulama kullanılarak kapatılabilir. Zilinizin kullanım kılavuzunu kontrol ederek kapatma seçeneğiniz olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
    • Evin Zili Nasıl Kapatılır: Evinizin tüm zillerini kapatmak istiyorsanız, elektrik panelinizdeki ana devre kesiciyi kapatmanız gerekir. Ancak bu, evinizdeki diğer tüm elektrikli cihazları da kapatacağını unutmayın.
    • Zil Nasıl Kapatılır: Ziliniz bir kablosuz modelse, genellikle bir düğmeye basılarak veya bir uygulama kullanılarak kapatılabilir. Zilinizin kullanım kılavuzunu kontrol edin.
    • Kapı Zili Nasıl Kısılır: Kapı zili sesini kısmak için, zil sesini daha az keskin veya daha düşük bir sese değiştiren bir "melodi" seçeneği olan bir zil kullanmayı düşünebilirsiniz.

Bu adımları izleyerek, çocuğunuzu uyandırmadan kapı zilinin sesini kısabilir veya tamamen kapatabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Zil hoparlörüne gelen 2 kablo var. Ordaki zili çıkartıp yerine 12v tetiklemeli 220v röle koyarsınız. 220nin çıkışına bir led adaptörü koyarsını ve evin her odasına 3-4 tane ve çok baktığınız yerlere (masanız, bilgisayarın yanı) gibi yerlere led koyarsınız. Zile basılınca ledler yanar sizde kapının çaldığını anlarsınız. Led adaptörü nasıl bağlanır falan bilmiyorum onun detaylı anlatımlarımforumda var. Bütçe olarakta en fazla 60-70tl tutar tahminimce

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

Zil hoparlörüne gelen 2 kablo var. Ordaki zili çıkartıp yerine 12v tetiklemeli 220v röle koyarsınız. 220nin çıkışına bir led adaptörü koyarsını ve evin her odasına 3-4 tane ve çok baktığınız yerlere (masanız, bilgisayarın yanı) gibi yerlere led koyarsınız. Zile basılınca ledler yanar sizde kapının çaldığını anlarsınız. Led adaptörü nasıl bağlanır falan bilmiyorum onun detaylı anlatımlarımforumda var. Bütçe olarakta en fazla 60-70tl tutar tahminimce

Dediginiz şekilde yapabilirim elimde yeterince led mevcut evde en çok kullanılan yerler tv,nin bir köşesine 3 ampül led, mutfak dolabının köşesine 5 ampül led şeklinde yapabilirim.

Yada led degilde evin tüm odalarının ışıklarını zile basıldıgında yakıp söndürecek bir devre yapabilirsem daha güzel olur sonuçta gözümüz her zaman ledleri koyacagımız yerde olmayabilir.

12v 220v tetiklemesini nasıl yapabilirim bilmiyorum.

• elektro-mekanik yapılı ding dong kapı zilleri var ben onlardan kullanıyorum benim sıkıntım insanların kapı ziline basmayı abatrmalarıydı uzun uzn basıyorlardı bu neden le zili değiştirdim şimdi nekadar uzun basarlarsa bassınlar ilk basmalarında sacede ding yapıyor bıraktıklarında ise dong sesi geliyor öyle uzun uzadıya ses gelmiyor.bu tarz bir zil bulabilirseniz belki sizi rahatlata bilir ben baya aramıştım bulmak için onun öncesinde ise zil içindeki kondansatörü küçültüp deşarj direnci ilave etmiştim buda zil çalma zamanını oldukça düşürmüştü.
    örnek:
    http://www.elektrikdeposu.com/ZIL-NADE-ST3241B-DING-DONG-MEKANIK-DIKDORTGEN-CIZGILI,PR-106070.html

• hoperlöre 330ohm direnç dene olmadı 1.2 k dene bak nasıl düşer sesi.
    Yada potanans da koyaiblirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin.K

quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

Zil hoparlörüne gelen 2 kablo var. Ordaki zili çıkartıp yerine 12v tetiklemeli 220v röle koyarsınız. 220nin çıkışına bir led adaptörü koyarsını ve evin her odasına 3-4 tane ve çok baktığınız yerlere (masanız, bilgisayarın yanı) gibi yerlere led koyarsınız. Zile basılınca ledler yanar sizde kapının çaldığını anlarsınız. Led adaptörü nasıl bağlanır falan bilmiyorum onun detaylı anlatımlarımforumda var. Bütçe olarakta en fazla 60-70tl tutar tahminimce

Dediginiz şekilde yapabilirim elimde yeterince led mevcut evde en çok kullanılan yerler tv,nin bir köşesine 3 ampül led, mutfak dolabının köşesine 5 ampül led şeklinde yapabilirim.

Yada led degilde evin tüm odalarının ışıklarını zile basıldıgında yakıp söndürecek bir devre yapabilirsem daha güzel olur sonuçta gözümüz her zaman ledleri koyacagımız yerde olmayabilir.

12v 220v tetiklemesini nasıl yapabilirim bilmiyorum.

Dediğinizi yapmakta o kadar zor değil. Evinize kaç tane oda varsa o sayıda 12tetiklemeli 220 röle alırsınız tekrardan. Ampulu açtığınız düğme ile rölenin 220v bacakları arasında vavien bağlantı yaparsınız. Zilden gelen kabloyu tüm rölelerin 12v bacağına bağlarsınız. Böylelikle zile basılınca evdeki açık ışıklar kapanır; kapalı ışıklar açılır. Zile basmayı bırakınca durum normale döner. Ama bazı ampuller 60w çekiyor bazılar 100w. Ona göre uygun röle alırsınız.

Vavien bağlantı

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=36957448&p=1#36957448

Orada 2 anahtar var. Siz 1anahtar 1 röle şeklinde bağlayacaksınız

• Yalnız vavien baglantıda dügmeye basınca ışık açık kalıyor kapatmak için diger dügmeye basmak gerekiyor zil butonunda tek devre yokmu yani sadece basınca işlev görüyor degilmi bırakınca da tetikleme yapıyormu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha prof birşey isterseniz akıllı telefonunuz varsa arduino dan push notifaction ozellıgı ıle düğmeye basılınca telefone uyarı mesajı atarsın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lambalari acip kapatmak kolayda,lambalarin omru cok kisalir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

lambalari acip kapatmak kolayda,lambalarin omru cok kisalir.

+1

Kablosuz kapı zilleri var piyasada. Bunun butonuna röle takıp Kablosuz zili seyyar olarak kullanın isterseniz o zilin hoparlörünü iptal edip led fln bağlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin.K

Yalnız vavien baglantıda dügmeye basınca ışık açık kalıyor kapatmak için diger dügmeye basmak gerekiyor zil butonunda tek devre yokmu yani sadece basınca işlev görüyor degilmi bırakınca da tetikleme yapıyormu?

Eğer düğmenin açık durumuna 1 kapalı durumuna 0 dersek; lambalar 1 1 yada 0 0 konumunda lamba yanar. 1 0; 0 1 durumunda lamba sönüktür. Röle zila basılmadığı sürece 0 durumunda olacaktır. Siz normal düğme ile ışığı kapatıp açarsınız sorun teşkil etmez. Işığın açık olduğunu varsayalım. (0,0) durumu. Zil çaldığında röle 1 konumuna geçecektir bu yüzden durum 1,0 olacak ve ışık sönecek. Zile basmayı bıraktığınızda durum 0,0 olacak lamba yanacaktır. Işık kapalıyken (0,1 durumu) zile bastığınızda durum 1,1 olacak ve ışık açılacak

• Zilin çıkışına role ile dikkat çekici bir renkte şerit led bağlarsanda olabilir.
  • kablosuz ziler var onu alın içini açınelektronikçiden direncleri alın eğer kulak içi kulaklık varsa 1ini kulağınıza takın uçlarını haporlorden iptal ederek bağlayınız eğer yine ses çok gelirse direnç yada potansiyemetre kullanın sesini ayarlayır uzatma bir kablo ile haporloru cebinize filan koyun işde böyle olabilir
  • çocuk uyurken silikon kulak tıkacı takın çocuğa
  • Zile transistör ile şerit led bağlayın ve o ledi evin belli yerlerine döşeyin.Harici adaptör ile beslemeyi yapın.
  • nasıl olur bilmiyorum ama belki işinize yarayabilir şu dışarıda iş makinalarının yada polislerin sirenlerinde kullanılan dönen yuvarlak bir lamba vardı eskiden o yuvarlak lamblardan alınıp takılabilir zile basıldığı zaman lamba yanar ve bir tur döner döner durur. sizide uyarmış olur kapıya bakarsınız.
  • Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
  • zil çıkışına 220v röle röleye lamba bağla 100w kadar röle ucundan istediğin yere çekersin lambayı 100w olursa gündüzde fark edilir.
  • işitme engelliler için hazır satılan flaşlı sistemler var. tercih edilebilir.

• Çok güzel bir çözüm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.