selam sızden Hatsan Mod 25 Havalı Tabanca almıştım kullanıyorum.yaklasık 80 metrege uzaga kadar atıyor,10 metreden hedefı ıyı vuruyor Sig Sauer P320 Black Blowback modelini begendım 30 adet serı atısa sebep alırsam alırım Hatsan Mod 25 ile Sig Sauer P320 Black Blowback gücü ve uzaklığı aynımıdır..bırı yaylı diğeri co2 tüplü ve blowbackli yani hatsan mod 25 daha guclu ıse,kullanmaya devam edıp bozuldugu an...sızden sig sauer 320 yi alıcam..yani yaklaşık 1 sene sonra alırım.. eger sıg sauver 320 blowbacklı ile guclerı aynı ise,mod 25 i bozulmasada çöpe atıcam, tek atış bıktırıyorda
cevap
CO2 tüplü tabancalar, kırma namlu havalı tabancalar kadar güçlü değildir. Ayrıca CO2 tüplü havalı tabancalar daha çok hedef geliştirme amaçlı kullanılmaktadır ve 15-20 metre arasında hedef kağıdına tutarlı atışlar yapabilirsiniz.
sonuc: baskası olsa al der.ama 500 tl ye satmak yerıne elındekını kullan dıyorlar durustce cevap
gelelim soruya,yaylı daha gucluymus co2 her zaman daha zayıf kalıyor,yanı 20 metreden hedef kagıdına demıs
Atışlarını geliştirmek istiyorsan sanırım senin için sürekli doldurup namluyu kırmak zor bir iş olsa gerek , bu arada bozkurtavdan geçen ay bahsettiğin silahı almıştım merak ettiğin bir şey olursa burdayım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: seF[o]
Atışlarını geliştirmek istiyorsan sanırım senin için sürekli doldurup namluyu kırmak zor bir iş olsa gerek , bu arada bozkurtavdan geçen ay bahsettiğin silahı almıştım merak ettiğin bir şey olursa burdayım
blowback olayı gucten kaybettırıyormu 30 adedi atana kadar 1 tüp yetiyormu yada 1 tuple 60 adet atılırmı
tup bıtınce nasıl bellı oluyor bırden tetıkmı basmıyor yoksa zayıfmı oluyor son mermıyı nasıl atıyor yanı
ve 50 metre atarmı delermı.tupun son mermısınde kac metre atar
aydınayhan
kullanıcısına yanıt
Blowback sistemi nasıl çalışıyor mekaniğini bilmediğim için güce etkisi olur mu bir şey diyemeceğim ama diyeceğim şu ki , silahın gerçek ağırlıkta oluşuyla blowback buluşunca gerçekten harika bir hissiyat ortaya çıkıyor.Eline alıp atış yapan herkes adeta hastası oluyor.
Co2 tek tüp ile 2 şarjör yani 60 mermi rahat atabilirsin, bazen 3 şarjör 90 mermi attığında olabilir, bizzat 3-4 şarjör atışı tek tüp ile tecrübe etmişim ama son atışların tesiri az olduğunu eklemek de lazım :)
Tüpün bitişi ise hava basıncının azalmasıyla silahın sesinin azalmasından, tepmesinin azalmasından ve merminin hedefe gidişindeki yavaşlamadan kolayca anlamak mümkün, tetik bir kerede asla boşa düşmüyor.Bu anlattığım yavaş yavaş oluyor.
50 metreye atar ama hedefin durumuna göre delip delemeyeceği belli olmaz.