Şimdi Ara

CNC operatörü mü-Kalite Kontrol mu-ARGE mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Kocaeli Üniversitesi makine teknikeri mezunuyum. Mesleğim Cnc operatörü. Ancak stajımı ARGE teknikeri olarak yaptım motor üzerine. Arge yapmayı öğrendim. Ayrıca kalite kontrol de biliyorum şimdi ben sizce hangisine yöneleyim? Hangisinde gelişir öğrenirim gelecek vadeder?
    Hangisinde daha fazla ücret kazanma şansım var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proportions -- 8 Aralık 2014; 1:58:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kac yasindasin ? Cam bilgin ne durumda ?

• Yaşım 20 henüz benim cnc başında çalışıp tecrübe edinmisligim yok ne yazık ki

• Arge kismindan pek anladigim soylenmez. Askerlikten once cnc ve kullanacaginiz cam programinin bir kismini ogrenmeniz gerekir. Askerlikten sonra ogrenmek size zor gelebilir. En az 1 sene surer. Tabi bu sure size bagli. Bu sure zarfi icinde alacaginiz maas en fazla 1400 lirayi bulur. Cirak olarak calisacaginiz icin asgari ucret alirsiniz belli bir sure. Askerden sonra kendinizi gelitirmeye devam ederseniz camin yaninda cad programlarindan birini ogrenirseniz 3000 4000 civari maas alirsiniz. Ortalama bir camci ise 1500 2000 lirasi maas aliyor.

Kaba taslak haliyle;

Cad:Tasarim programi
    Cam:Takim yolu olusturma programi

• 2 yil daha oku

Abi tavsiyesi

• Aman bulaşma stajımı yaptığımda cnc kullanıyordum hepsini biliyorum şükür öğrendim ama 10 saat ayakta duruyorduk üzerine işler üzerimize yığılıyordu
  • makineciyim . staj yaptim bu sene . tek bildigim cnc ci olursan aksama kadar ayakta durursun .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • All Is Well A kullanıcısına yanıt
    Hangi cam programını ogreneyım?

• Power Mill'i önereririm. Hem basit hemde piyasada en cok kullanilan cam programi.

• All Is Well A kullanıcısına yanıt
    Evde indirip kursam öğrenebilir miyim?
  • eski çalıştığım yerde karşı dükkanda 5 cnc tezgah vardı 5 de çalışan vardı, 1 tanesi usta başıydı ve 4bin lira maaşı beğenmeyip işten ayrıldı.
  • Arakadaşım Cnc taşlama operatörü, ve bana tavsiyesi şu şekilde, kalite kontrolde yükselemezsin, öğreneceğin pek birşey olmaz, lakin CNC de iyi geliştirsen kendini usta başı olarak başlarsın işlere.
  • İyi bir firmaya gireceğini düşünüyorsan Ar-Ge'ye yönel. İyi bir firma bulamam amelelik yapmak istiyorum dersen, CNC üzerine yoğunlaş.
  • Kaba taslak bir sekilde ogrenebilirsiniz. Cunku takim yolunu olusturmak mantigini cozmek gerekiyor. Iyi bir operatorluk bilgisi olmadan cam yapamazsiniz. Yukardaki arkadaslarin dedigi gibi yukselmenizdeki limitleri siz belirlersiniz. Tabi meslegin eksi yonlerinide degerlendirmek gerekir. Ilk olarak calisma saatleri. Genellikle vardiyali calismalar oluyor ve mesaileride insani biktiriyor. Buyuk fabrika tarzi bir yerde meslegi ögrenemezsiniz. En falza 2 cnc olan bir dukkani tercih edin. Ikinci zorluguda artik bir yerde sadece camci sifati ile calismadiginiz surece genellikle hep ayakta oluyorsunuz. Oparatorlugu yagli ve kirli bir is. Hem camci hemde oparatorluk yapiyordum ve artik calisma saatlerine dayanamayip ayrildim. Iyi maas ve is ogrenebiliceginiz cogu yerlerin calisma saatleri berbat.

• Arge her türlü .

• Hangi meslek yüksek okulunu bitirdin ? Cnc işi basit gibi görünür sadece kod girersin makine işini halleder sadece hata verdiğinde bakarsın öyle çokta hata vermez. Kalite kontrol zaten belli son kontrol var yükselme falan olmaz. Arge nasıldır bilemiyorum firmaya göre değişir sanırım bi fabrikada işe başlayacaksın alacağın maaş 1100 1200 olur.

• Cnc isini olabildigince ogrenmeye calis, altin bilezik gibidir, kesinlikle ac kalmazsin. Arkadasin dedigi gibi yazilimlari da ogrebdikten sonra cok guzel paralar kazanirsin. Cnc'de bir donem ben de calistim ve calisanlar cani sikilinca ayriliyorlardi, cunku tekrardan cok rahat is bulabiliyorlar.

• Autocad-Solidworks gibi programları iyi derecede biliyorum. Kocaeli Üniversitesi Ali Rıza Veziroğlu MYO Makine CNC bölümünü bitirdim. ARGE bilgim var. İşte o elemanıda her iş yeri almıyor mühendis arıyor. CNC altın bilezik arkadaşın dediği gibi. Programları bilirsen güzeldir.

Şimdiden başlamam gerek sanırım bu Cam programları için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.