Şimdi Ara

CNBC: Türkiye 2 hafta içinde S-400'den Vazgeçmezse Yaptırımları Yiyecek! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
5
Favori
109.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkratoss

    Siz de güzel açıklamışsınız hocam durumu. Şüphe ve endişe etmekte haklı olduğunuz yerler var elbette. Gördüğüm, duyduğum ve bilgisine güvendiğim insanlar üzerinden yaptığım çıkarımlarla cevap vereyim.

    Abd başlangıçta bize Patriot vermedi. Defalarca kez istedik ama bir türlü vermedi. Sonrasında ise Türkiye yeni arayışlara girdi. S-400, Patriot'a kıyasla daha iyi bir sistem ama burası çok önemli değil. Bu işin güzelliği; bizlerle teknoloji paylaşımı yapacak olmalarıdır. Rusya, S-400'ün kodlarını Türkiye'ye vermeyi kabul etti. Bu çok ama çok önemli bir şey. Savunma sistemlerini az biraz takip ediyorsanız, yazılım ve kod gibi konuların ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur zaten. S-400'le birlikte Türkiye teknolojisini geliştirmiş ve kendi sistemlerini geliştirmek için fırsat bulmuş olacak. Rusya'nın "Türkiye ile beraber ortaklaşa S-500'ü geliştireceğiz." sözünü de unutmamak gerekir.

    Olaya askeri gözden cevap verdim. İşin bir de politik kısmı var elbette. Türkiye, Fetö deşifre olduğundan beridir Nato'dan hızla uzaklaşmakta ve buna göre önlemler almaya çalışmakta. Söylediğiniz gibi Nato'ya öyle bir bağımlı hale getirmişler ki bizi, bağımsız hareket edemiyoruz bir türlü. Türkiye bir süredir boynuna geçirilen tasmayı çıkarmaya ya da en azından gevşetmeye çalışmakta. Ne kadar başarılı olabiliriz onu zaman gösterecek. O tasma ya kopacak ya da bizi boğacak. Her halükarda şimdiki gibi kalamayacağımızı biliyorum ama.

    Son paragrafınıza da hak veriyorum. Böyle ucuz ve hamasi söylemler ancak cahilleri gaza getirir. Türkiye'nin girmekte olduğu süreç, bizleri korkutması gereken bir süreçtir. Canımızı çok fena yakabilir. Lakin emekli komutanların söylemleri olsun, tanıdığım bazı muvazzaf subaylardan duyduğum şeyler olsun, hepsi de benzer şeyleri söylüyor. Devlet birçok şeyi göze almış durumda. Bu işlerden nasıl en az zararla çıkarız diye çabalıyorlar sadece. Hiçbir şeyden vazgeçmeye niyetleri yok yani.




    @Düşük_Baglanti
    Olası bir Doğu Akdeniz savaşı veya yüz bini geçen Pyd'ye karşı, Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma çabasıdır bu.

    Alıntıları Göster
    yanlış olan kısmı düzelteyim..Rusya bize teknoloji paylaşımını kabul etmedi..Biz onların hazır sistemlerini aldık..Yazılım ve kod natoya entegre edilmeyeceği için yeniden yazılıyor fakat önemli olan kısım yazılım milli değil!! Dün amerikaya sistem için köle olanlar bugün s400 için rusyaya köle olacaklar..bkz f16 ya sistemsel müdahele yapılabiliyormu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Peki şunu merak ediyorum. Altı üstü kaç batarya verecekler ki? Yani pyd oradan dandik bir füze sallasa bunun için bir tane s400 füzesi mi ateşlenecek?
    Diyelim ki 5-10 tane attılar biz tüm malzemeyi filistinlilerin yaptığı kassam roketleri gibi uyduruk şeyler için mi harcayacağız?

    Alıntıları Göster
    4 Batarya alacak..s400 ler uzun menzil savunma sistemi..kısa ve orta menzil için hisar-a ve hisar-o var zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajanblue -- 22 Mayıs 2019; 17:57:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X Files

    Sizi tanıyorum, çok da iyi biliyorum. Sizin zihniyetiniz bir çok ülkeyi, devleti yerle bir etti. Tarihte onlarcası var. Badem partisinden olduğunu iddia etmedim. Partizanlık yapmadım. Şovenizm ve partizanlık aynı şeyler değil. Zaten yazdıklarımı anlamadığın için anlamsız bir şekilde cevap vermişsin.

    Tam bağımsız Türkiye için gerçekten yerli üretimler şart. Telekom yani haberleşme, işletim sistemlerin ve bir takım stratejik konularda dışa bağımlı olmamak lazım. S-400 konusu da, F35'de aynı konu. Eğer S-400 veya F35 benzeri bir takım stratejik üretimleri yapamıyorsan birilerinin kucağına oturmaya mahkumsun.

    Bugün ABD'nin yarın Rusya'nın veya öbür gün Çin. Kimin kucağına ne zaman oturacağız tartışması yapanlar bağnazdır. S-400 milli bir mesele değildir. Politik bir tercihtir. S-400 benzeri bir savunma sisteminin yerli yazılım ve donanımla beraber üretilebilmesi için çalışmak milli bir meseledir.

    Eğer S-400 alalım dersen birisi de çıkar Çin'den alalım veya diğer Amerika'dan alalım der. Bu da basit bir tabirle kimin kucağına oturacağının tartışması yapmaktır. Ötesi hikaye. Ve bu politik tercihler yaparken, yapılabilecek hatalar nedeniyle halkı sefil ve perişan duruma düşürmek milli bir duruş da değildir.

    Kalkıp millilikten bahsedenler eğer tank-palet fabrikasını bile satıyor, ülkeyi saman ithal eder duruma getiriyorsa ben orada durup düşünürüm. Ne yapacağız S-400'lerle? İkinci Sivastopol neresi yada kimler olacak?

    Biraz kitap okuyun, ufkunuz gelişsin. Youtube veya televizyonda gördüğünüz sığ tartışmalardan fikirler çıkartıp sağda solda birilerinin akıllarını satmayın artık. İşte bu yüzden diyorum sizi tanıyorum diye. Aynı zihniyet. Amerikan mandası mı olsun, Alman mı, İngiliz mi.
    Hiçbir halttan haberin yok. Ne dışarıda yaşananlardan, ne de devletin neden ısrarla acil olarak bir hava sistemine ihtiyaç duyduğundan... Bu yüzden her yazdığın ayrı bir itici duruyor. Bence sen oku bazı şeyleri. Yok zaten okuyorsan o zaman daha kötü. İdrak yeteneğinden yoksun olduğunu gösterir bu.

    Ben bir şeyleri anlamak ve öğrenmek isteyen insanlarla tartışırım. Bildiğini sanan cahillerle değil. Hele hele bana mandacı deyip mandacılığın kralını yapanlarla hiç tartışmam. Hadi yoluna, senlik bir şey yok burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 22 Mayıs 2019; 17:58:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rusya istediğini alıyor. Türkiye yıl Nato'dan attiracaklar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ajanblue

    yanlış olan kısmı düzelteyim..Rusya bize teknoloji paylaşımını kabul etmedi..Biz onların hazır sistemlerini aldık..Yazılım ve kod natoya entegre edilmeyeceği için yeniden yazılıyor fakat önemli olan kısım yazılım milli değil!! Dün amerikaya sistem için köle olanlar bugün s400 için rusyaya köle olacaklar..bkz f16 ya sistemsel müdahele yapılabiliyormu?

    Alıntıları Göster
    Araştıracağım hocam bunu. Öyleyse eğer yazımı silip düzeltirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlar gerçekten şaka gibi, istersen her şehre 3'er tane koy yine de amerikayı vuramazsın.Yok neymiş amerika düşman olarak tanıtılacakmış.Geçiniz efendim, adamların füze filan atmasına gerek yok ki.Bir tweet ile türk ekonomisini uçurumun kenarına sürüklediler, yaptırım ile o uçurumdan atarlar.

    Sanki kendi kendimize yeten bir ülkeyiz ya birilerine kafa tutuyoruz.Büyük ambargo'da ülkenin yarısı aç kalır.
  • amerika yıllarca bunun için uğraştı
    tepedekiler sayesinde ülkeyi zayıflattı bağımlı hale getirdi onlara mecbur etti
    şimdi bizi kukla gibi kullanıyorlar
    herifler sadece kıçıkırık bir peder için 3 satır tweet ile ekonomimizin yarısını yok etti
    hiç öyle askere tanka topa gerek yok, ülkenin anahtarını amerikaya verdiler kapı kırmakla niye uğraşsınlar zaten içerdeler
  • Yanlış bilgiler dönüyor konuda.
    ABD den PAC istedik bize vermediler bilgisi yanlış.

    Böyle bir olay yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    Ekonomiye de laf edenlere iki çift lafımız var. Iphone almasak da olur. Net de istemem bağımsızlık isterim. Satılmış yalaka yönetici yerine dürüst olsunlar yeter.

    Abd kölesi tok olacağıma özgür aç olmayı tercih ederim. Atatürk ün askeriyiz deyip de iphone ülkemi satanlardan da değiliz.
    işte böyle düşünenler yüzünden 2023 seçimlerinden önce Türkiye-Yunanistan savaşında 1 milyon vatandaşımız ölecek

    ABD-Rusya F35 s400 özelliklerini Türkiye-Yunanistan üzerinde deneyecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    Bu kafaya ulaşmak için ne içiliyor.

    Kim müttefik kim düşman belli mi? Abd mi dost ? Ypg bize mi saldıracak diyen kılıçdaroğlu daha geçen aç ypg iki subay şehit etti.

    Pkk ypg fetö dostun abd nin desteği olmasa kaç gün dayanır.

    F35 i de alsınlar bir taraflarına koysunlar. Benim olmayan istediğim gibi uçuramayacağım uçağı ne edeyim. F35 abd dayatması ile zorla sattığı bir ürün.

    Barış istiyorsan savaşa hazır olacaksın.

    S400 doğru hamle. Bizim yarı sömürge mi yoksa bağımsız bir ülke mi olduğumuz belli olacak.
    Yahu madem f35 öyleydi de neden organizasyonun bir parçası olduk, neden orada kullanılan parçaların bir kısmı bizde üretilip sanayide bir pazar açtık.Asıl sizin kafanız güzel.Sırf f35 kararından dolayı hazırlığını ona göre yapmış birçok işletmeyi de batıracaksınız.Böyle bir dış politika mı olur.5 sene önce sen bu f35 programına bunları kabul ederek girmedin mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muammer816

    taviz verilmemeli bence de.s400 ler alınmalı.f35 yerine de hazır sistem su-35 alınabilir.aynı işleri yapar mı bence yeteri kadar yapar.fazlasını konuşmuyorum bile.

    su 57 projesine ortak olunablir ya da tfx devam ettirilebilir ya da tfx ve su57 projeleri ülkemiz için ülkemizdeki tesislerde birleştirilip üretime geçirilebilir.su-35 ara çözüm olur yani.50 tane mi 100 tane mi alsak,bunlar bizi aşağı yukarı 30-40 yıl götürebilir gibi duruyor.o süreçte de kendi uçağımız imal edilebilir.

    maalesef ekonomimiz çok kırılgan.bu durumun temelleri maalesef ithalata dayalı üretim modelinden geliyor.eğer bu durumu öyle veya böyle aşamazsak sonumuz hep taviz ve fakirlik.

    ülkemiz öz kaynaklarından sıfırdan yarı mamul-tam mamul-ham madde ürünler üretmeli ve bu ürünleri önce iç pazarımıza daha sonra tüm dünya piyasasına sokmalıyız.

    sağımız solumuz her tarafımız karışık ve ister inanın ister inanmayın abluka altındayız bence.yarın öbürgün kimin nereden saldıracağı belli değil.en azından misaki milli sınırlarımızı,meclisimizi,hürriyetimizi koruyabilmeliyiz bence.

    kendimizi koruyamazsak bknz. birinci dünya savaşı sonrası fas,tunus vb. ülkelerdeki insan yaşantıları.savaş esnasında olanlar için de örnekler çok.bknz ırak işgali sırasında yaşanan insanlık dramları.örnek çok.savaş esnasında bizim atalarımız da çok büyük sıkıntılar yaşadılar.okuyanlar bilir bunları.

    geçmişi unutanlar geleceklerine sahip çıkamazlar.

    Allah cümlemizi korusun.önümüzde zorlu süreçler var gibi görünüyor.
    f35 in alternatifi su-35 yada su-57 değil..kaldı ki su-57 hala seri üretime geçebilmiş değil...Türkiye f35 alamazsa uçak gemisi hayelleri de suya düşecek çünkü yerli gemimizdeki pist sadece dikey iniş kalkışa uyumlu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    Tam tersine tuzu kurular yalaka. Benim için olmasa da olur. Ypg pkk fetö abd siz kaç gün dayanır? Daha ne kadar taviz verelim. Büyük kürdistan büyük israil büyük ermenistan nereye gözünü dikti. Daha ne kadar taviz vereceğiz? Hiç mi dur demeyeceğiz.

    İphone da kullanmam avengers de izlemem. Dolar 50 tl olsun. Ama bağımsız özgür olayım. Dik duralım yeter.

    Atatürk ü gram anlamamışsınız.
    Ne iphone'u Vestel telefonu bile unutman lazım... 500 milyar dolar borcu ödedikten sonra ancak fındık fıstık satarak müdürler müşavirler belki Vestel telefona sahip olabilir,halk 10 sene telefon alamaz... s400 alarak bu 500milyar dolar borçtan Türkiye kurtulacağını sanıyorsa çok yanılıyor

    bağımsız özgür olacaksan borcunu ödeyeceksin ve borç almayacaksın... hem 38 yaşında emekli olayım hem iphone kullanayım yok böyle bir dünya... Amerika parasını isteyince de Rus s400le kahramanlık taslayıp vatan-millet edebiyatı yap .Amerika sana 500 milyar doları keyfinden mi verdi? iphoneları benzini bilgisayarı tv'yi alıp yazdırdın parasını isteyince s400'üm var deyip korkutmaya çalış. Dünyada AKPden akıllı bir parti yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Mayıs 2019; 18:51:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Dolar 50 lirayi birak 10-15 lira oldugunda ne sen kalirsin ne Ben, milliyetcilik akilla birlesirse Atatürk olur, birlesmezse baska seyler olur.
    Brunson döneminde de dolar 100 lira olsun şöyleyiz böyleyiz vız gelir tırıs gider deyip twitter'da trrendopic konular açıyorlardı dolar 7.20 olduğunda yelkenleri suya indirip yalamaya başladılar Brunson ,alman gazeteciler vs...


    Türkiyenin dünyaya posta koyabilmesi için en az 50-100 milyar dolar cari fazla vermesi gerekir ki Tayland ve Tayvan bu kadar cari fazla verdiği halde posta koyamıyor yine de (Tayvan'ın rakibi Çin daha fazla veriyor çünkü )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Mayıs 2019; 18:46:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cokomelli ile Malum.sahis yne mahalle kabadayisi gbi konusacak.Ekonomi dolar firlaycak.Alin dolar koyun.Beyler.ortalil karisacak vaziyet alin.(YTD)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-Türkiyenin yüksek irtifa savunma sistemine ihtiyacı vardır..
    2-En iyi çözüm şu anda s400 dür..(teknik olarak özellikleri karşılaştırabilirsiniz)
    3-S400 lere ait yazılım milli değildir..Teknoloji paylaşımı yapılmayacaktır!!Sistemleri Nato standartlarına uygun olmadığı için bağımsız çalışabilmeleri adına yeni yazılımla TR ye satılmıştır..
    4-dört batarya 16 lançer tüm saldırıları savuşturamayız!!İsrailin demir kubbesi filistinden gelen eş zamanlı 70-80 füzenin küçük bir kısmını ancak engellemekte (sistemsel bug)..Aynı şekilde esat'ın elindeki s300 lerin israilden gelen roketlere karşı başarısı da ortada
    5-S400 savunma sisteminin bir ayağı..Var olan sistemlerimiz Nato ya uygun..S400 ü ise var olan sistemimize dahil edemiyoruz..Peki sıfırdan bir sistem yaratıp hem nato hem rus sistemlerini eş güdümlü çalıştırabilecek miyiz?S400 lerin yazılımıda bize ait olmadığı için şimdilik bu mümkün gözükmüyor..Entegrasyona örnek verecek olursak eskiden pkk lar haronlardan görünüyordu..Fakat haronlardaki bilgi bizim sistemlere geç yada yanlış aktarıldığından biz pkk lar yerine dağı taşı bombalıyorduk..Şimdiki başarılarımızın yagane sebebi iha ile kara ve hava unsurlarının anlık eşgüdümü..Bu örnekten yola çıkarak aynı durumu s400 de yaşamamız muhtemel
    6-f35lerin TR ye verilme olasılığı oldukça düşük..s400 lerden vazgeçilmiş olsa bile doğu akdeniz ve suriyedeki çıkar çatışmaları nedeniyle sürekli masaya konacak bir konu
    7-Elimizdeki f4 leri envaterden kaldırmaya çalışıyoruz..tfx uçak projesi için en az 10 yıllık bir zaman dilimine ihtiyaç var.Bu aradaki boşluğu f35 lerle doldurmak adına proje ortaklığı yapıyoruz..
    8-samp-t gelişmekte olan bir sistem..Bizde bu sisteme ortağız fakat hava savunma önceliğimiz beklemeye müsait değil
    9-s400 kime karşı? ilk olarak pyd ye giden silahların yeterli bir hava savunmamız olmadığı için uçakla taşındığını bir yere not alalım..ikinci olarak doğu akdenizdeki haraketleri takip etmek adına awacsları maliyetten dolayı kaldıramadığımızı yerli radarların ise etki mesafesinin sınırlı olduğunu not alalım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajanblue -- 22 Mayıs 2019; 19:0:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: McManamann

    huawei gibi atara atar, gidere gider yapabilir miyiz, yer mi,

    bence tek bir şartla yer,

    gerçekten milli birlik ruhu içinde birleşip topyekün hareket edebilirsek başarabiliriz,

    bunun için muhalif %40lık kesimin bu sürece dahil edilmesi gerekiyor,

    ama kürtçü faşist hdpyi kesinlikle devre dışı bırakmalıyız, bunların kafa ayrılıkçı yapıda olduğu için çözüm sürecini nasıl manüpile ettiğini gördük,

    kesinlikle ikinci bir şansı haketmiyorlar, RTE nın bugüne kadar nadir takdir ettiğim 19 mayısa davet etmeyişini yerinde buluyorum,

    bunlarla pilav yiyenin kaşığı kırılır, yarı yolda bırakırlar ..
    Seçimden önce: zillet ittifakı
    Seçimden sonra: milli birlik ruhu

    Hadi ordan.




  • birisi sormuş s 400 leri kime karşı alıyoruz diye


    ben söyleyeyim; amerikaya karşı alıyoruz yada almak istiyoruz. peki neden ?

    abd türkiye'ye saldıracak mı ? ya da abd nin saldırma ihtimali mi düşünülüyor ?

    evet düşünülüyor.



    suriyede pkk ya verilen 22 bin TIR ve 5 bin uçak dolusu silah ! !

    dikkat bu miktarlar abd tarafından reddedilmedi !


    düşünün pkk yı göünüzde canlandrın tiplerini kılıklarını hallerini..

    sizce abd bu silahları pkk ya vermiş olabilir mi? kesinlikle hayır.

    abd suriyenin kuzeyine yeri ve zamanı geldiğinde kara harekatında kullanmak üzere yığınak yapıyor.

    evet yeri zamanı geldiğinde içeri bam güm girmek için bu silahları kullanacak.

    kendi kullanır yada oradaki itlere kullandırır ayrı konu. ama kesinlikle kullanılacak.

    war is loading.. are you ready ?!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Abicim dogu akdeniz`de misir fransa israil`e karsi aliniyor mu yazan ararsin, turkiye`nin hava savunmasi yokmus diyen mi...

    Eee kocum Madem Fransa vs... dusmanimiz, bizim nato`da ne isimiz var ?

    Eger nato dostumuzsa fransa nasil tehdit oluyor ve s400`u rusya`ya ve muttefiklerine karsi almiyorsak, kime karsi aliyoruz ?

    Hadi Nato bizim dusmanimiz ve bizi birlikten attilar. s400`le mi savunacaz ulkeyi ?

    s400 yetecek yani ?

    Size bir sey soyleyeyim, laf aramizda kalsin, eger caatsa yaptirimlari devreye girer ve dolar 10-15 lira olursa, beka sorunu o zaman baslar iste...


    Ekonomi yoksa, s400`le gemi yurumez.

    Her ulkenin gucu belli ve bu guc cercevesinde hareket etmek gerekiyor, bu asilirsa, olabilecekler tahayyul edilemez boyutlara cikabilir.

    Karsimizda izlanda yok, ABD var. ABD`yi ortadoguda herkes katil olarak taniyor.

    Yazik etmeyin ulkeye...
    Evet bu s400'leri kullanmak kolay değil.
    Düğmeye basarsın fırlar ama zorluk orada değil. Kime fırlatıyoruz?
    Ruslardan alıp ruslara mı sallıcaz :))) Elektronik sistemleri tahminen buna izin vermiyordur.
    Güneyden kanatlanıp gelen peşmergelere mi fırlatıcaz? :)
    Diğer ihtimaller de yazdığınız gibi. Boşa harcanan milyar dolarlar, Nato ve Amerikayla yaşayacağımız sorunlar...
    2 gün sonra patlak ekonomi iyice patladığında IMF'ye gideceksin, Amerika karşımıza orada da çıkacak, "s400'ü almayacaktın" diyecek.

    Biraz farklı kaynaklardan bilgi edinip, kafayı çalıştırıp olan biteni düşünmek ve yorumlamak yerine kafalarına girmek için binbir çeşit yalan söyleyen haysiyetsiz insanlara inanmayı tercih etmeseler keşke.

    17 yıl önce vaad edip milleti kandırdıkları gibi Avrupa birliğine girmek için çabalamış olsalar, ülkeyi ekonomik ve sosyal olarak çöktürmek yerine bilim, kültür, sanat, ekonomi, sanayi alanında kalkındırmış olsalar ve modern, sosyal bir hukuk devleti olmamızı için uğraşmış olsalar, güneydoğu sınırının korunması dışında bir derdimiz olmazdı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X Files

    Sizi tanıyorum, çok da iyi biliyorum. Sizin zihniyetiniz bir çok ülkeyi, devleti yerle bir etti. Tarihte onlarcası var. Badem partisinden olduğunu iddia etmedim. Partizanlık yapmadım. Şovenizm ve partizanlık aynı şeyler değil. Zaten yazdıklarımı anlamadığın için anlamsız bir şekilde cevap vermişsin.

    Tam bağımsız Türkiye için gerçekten yerli üretimler şart. Telekom yani haberleşme, işletim sistemlerin ve bir takım stratejik konularda dışa bağımlı olmamak lazım. S-400 konusu da, F35'de aynı konu. Eğer S-400 veya F35 benzeri bir takım stratejik üretimleri yapamıyorsan birilerinin kucağına oturmaya mahkumsun.

    Bugün ABD'nin yarın Rusya'nın veya öbür gün Çin. Kimin kucağına ne zaman oturacağız tartışması yapanlar bağnazdır. S-400 milli bir mesele değildir. Politik bir tercihtir. S-400 benzeri bir savunma sisteminin yerli yazılım ve donanımla beraber üretilebilmesi için çalışmak milli bir meseledir.

    Eğer S-400 alalım dersen birisi de çıkar Çin'den alalım veya diğer Amerika'dan alalım der. Bu da basit bir tabirle kimin kucağına oturacağının tartışması yapmaktır. Ötesi hikaye. Ve bu politik tercihler yaparken, yapılabilecek hatalar nedeniyle halkı sefil ve perişan duruma düşürmek milli bir duruş da değildir.

    Kalkıp millilikten bahsedenler eğer tank-palet fabrikasını bile satıyor, ülkeyi saman ithal eder duruma getiriyorsa ben orada durup düşünürüm. Ne yapacağız S-400'lerle? İkinci Sivastopol neresi yada kimler olacak?

    Biraz kitap okuyun, ufkunuz gelişsin. Youtube veya televizyonda gördüğünüz sığ tartışmalardan fikirler çıkartıp sağda solda birilerinin akıllarını satmayın artık. İşte bu yüzden diyorum sizi tanıyorum diye. Aynı zihniyet. Amerikan mandası mı olsun, Alman mı, İngiliz mi.
    Milli meselemiz doğu akdenizdeki petrol/gaz sahaları ve suriyede kurulmak istenen pkk/pyd kanton bölgesidir..Akdenizde neden 200 üzerinde savaş gemisi var ?? Peki bu gemilerden gelebilecek saldırılara karşı bizi koruyacak nasıl bir savunma sistemimiz var? daha düne kadar daeş ten gelen füzeleri karşılayamıyorken..Tr natoya şemsiyesinin verdiği özgüvenden dolayı doğru düzgün bir savunma sistemi kurabilmiş mi acaba?Sınır ihlallerini hala f16 kaldırarak bertaraf etmeye çalışıyoruz..Dolayısıyla hava savunma sistemi bir ihtiyaçtır..Ha x olur y olur farketmez..yerli teknolojimiz ile şu an bu açığa cevap veremiyorsak dışarıdan alıp açığı kapatmak mecburiyetindeyiz!!




  • Düşük_Baglanti kullanıcısına yanıt
    En iyi ihtimalle Fıratın doğusunda kurulacak olan (Amerika’nın. Türkiye’nin bile elinde olmayan silahları verdiği ve hâlâda tırlarca dolusu gözümüze soka soka veren)
    70 bin kişilik ordusu bulunan Devlet ten korunmak için alıyoruz.
    Not: Hali hazırda 8 kişilik pkk/pyd liyi pilotluk için rğittiğini de unutmayalım yarın birgün hava kuvvetleride olacak!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.