Şimdi Ara

CLONE CD - PROBLEM / LÜTFEN YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    konuyu yazılım bölümüne açtım ama bir cevap alamadım
    bu program bu forumdakiler tarafından da ağırlıklı olarak kullanıldığu için burada da açtım
    yardım ederseniz sevinirim...

dvd yazıcım Asus1814BT yeni firmware yüklü..
    clone cd 5.3.0.1 yüklü

Vebatim Dl kullanıyorum...

clone cd'den imge dosyası yazdırıken

Hedefteki disk imge dosyasına uygun değil diyor ve aşağıdaki mesajı veriyor....

Neden Kaynaklanabilir?LÜtfen yardım.
    Birkaç dosya içinde denedim. Hepsinde veriyor...

CLONE CD - PROBLEM / LÜTFEN YARDIM

• Bir tuhaflık var ama ben de anlamadım. MB cinsinden bakarsan yeterli alan var görünüyor ama yandaki parantez içerisinde öyle demiyor. Xbox 360 oyunu mu yazdırıyorsun?
  • Sakın yazıma geçme dvd'yi yakarsın bendede aynısı oldu sen bence benım gıbı clone cd kullanma ımajeburn'ı kullan çok daha iyi ama clone cd'yi bırak onu kullanma benım dvd gibi desteklemiyo senın dvd'in ımgburn'u bul biryerlerden ; ( Aresle arat mesela )

Orjinalden alıntı: elderzeus

Bir tuhaflık var ama ben de anlamadım. MB cinsinden bakarsan yeterli alan var görünüyor ama yandaki parantez içerisinde öyle demiyor. Xbox 360 oyunu mu yazdırıyorsun?

evet

Orjinalden alıntı: Hakanatbas

Sakın yazıma geçme dvd'yi yakarsın bendede aynısı oldu sen bence benım gıbı clone cd kullanma ımajeburn'ı kullan çok daha iyi ama clone cd'yi bırak onu kullanma benım dvd gibi desteklemiyo senın dvd'in ımgburn'u bul biryerlerden ; ( Aresle arat mesela )

Arkadaşın dediği gibi benimkide asus1814 clone cd ile uyumlu değil,başka bir program kullan...
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.
  • Sanki ben de Asus DVD yazıcılar ile bir uyumsuzluk hatırlıyorum. Ben LG kullanıyorum. 16X siyah olanlardan. En son FW'sini de yüklemiştim. Yazıcını değiştirebilirsin mesela, Asus senin için çok önemli değilse.
  • Benim yazıcıda samsung 162C ama aynı sorunu verıyordu bende araştırdım hatta clone cd'nın birçok versiyonunu denedım ( o yüzden 2-3 dvd'im yandı ) olmadı bende ımgburn'i deneyince oldu hatta baya iyi bir progç diyebilirm ;

Sanki ben de Asus DVD yazıcılar ile bir uyumsuzluk hatırlıyorum. Ben LG kullanıyorum. 16X siyah olanlardan. En son FW'sini de yüklemiştim. Yazıcını değiştirebilirsin mesela, Asus senin için çok önemli değilse.

merhaba kardeş bende de senin lg den var bana bunun fw sini nasıl yükleyeceğimi anlatırmısın pm atsan da olur birde fw nin ne gibi avantajı var acaba yardımlarını bekliyorum şimdiden tesekkkür edeyim bari

Orjinalden alıntı: myfranco

clonecd ile uyumlu olmama olayına ne kadar tuhaf desem de olabilir.Tavsiyem daha önceki versiyonlardan birini kullan.Bir de programı full sürüm gibi yaptın mı?

full sürüm gibi yaptım yine aynı..
    Sanırım herkesin hem fikir olduğu gibi bir uyumsuzluk sorunu var...
    İmgburn ile denedim.oldu gibi.
    henüz çalışıp çalışmadığını deneyemedim. Akşam deneyeceğim...

Orjinalden alıntı: sidobey

quote:

Sanki ben de Asus DVD yazıcılar ile bir uyumsuzluk hatırlıyorum. Ben LG kullanıyorum. 16X siyah olanlardan. En son FW'sini de yüklemiştim. Yazıcını değiştirebilirsin mesela, Asus senin için çok önemli değilse.

merhaba kardeş bende de senin lg den var bana bunun fw sini nasıl yükleyeceğimi anlatırmısın pm atsan da olur birde fw nin ne gibi avantajı var acaba yardımlarını bekliyorum şimdiden tesekkkür edeyim bari

BURADAN bahsettim FW'yi indirip direk kurabilirsin. FW işlemi risklidir. Güncelleme esnasında sürücüyü kullanmamanı, işlemi yarıda kesmemeni ve başka bir işlem yapmamanı tavsiye ederim. Kısa süren bir işlem olduğundan, problemsiz geçeceğinden eminim.

• Arkadaşım kesinlikle dvd-rw ile alakalı, aynı sorun benim de başıma geldi bi arkadaşımın samsung sürücüsüyle o hatayı verip durdu başka program da kullanmama rağmen aşamamıştım sorunu. Sonradan image dosyasını kendi bilgisayarıma atıp, birtane custom fw ile güncellediğim sony ile yazdırdım herşey gayet düzgün çalıştı. Yalnız custom fw yüklersen sürücü garanti kapsamı dışında kalır bunu da bilmende fayda var ama güncelledikten sonra sadece dl medya yazma dışında dvd-rw nin performansı daha da bir arttı sanki. Yabancı forumlara bakmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iKSBAKs

quote:

clonecd ile uyumlu olmama olayına ne kadar tuhaf desem de olabilir.Tavsiyem daha önceki versiyonlardan birini kullan.Bir de programı full sürüm gibi yaptın mı?

hocam denedin mi oldumu imgburn programı ile...

bende aynı sorundan şikayetçiydim ... bi çift dl dvd yakmıştım olmamıştı clone cd ile...

bu programla yazabildiysen imgburn ile bende denicem bi dl dvd alıp...

haber bekliyorum senden

• valla ben de tam 4 dl dvd yaktım....lg dvd ile yazıyorum ve clone cd programını kullanıyorum...sebebi lg dvdrom a fw yapmadığım için olabilir mi? çünkü X360 da çalışan dvd lerimle pc yi taktığımda aynı şeyleri çalşımayan dvd de de görüyor....yani çalışan dvd ile çalışmayan dvd lerin içindekiler aynı....tabi çalışan dvd leri ben yazmadım başka bir arkadaştan almıştım....ben de yardımlarınızı bekliyorum arkadaşalr...

bu arada benim X360 dvd romu hıtachi...ve yaktığım dvd ler philips,verbatim ve maxell marka....yani X360 ın okumadığı dvd ler bunlar....
  • DVD yazıcısının FW'si ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Ben ilk aldığımda da sorunsuzca disk yazıp oynamıştım. Sonra tesadüfen FW güncellemesi yaptım, halen aynen yazıp oynayabiliyorum. FW o kadar fazla şeyi değiştirmiyor zaten. Disk uyumluluğunu geliştiriyor. O da çok ufak düzeyde. Ama siz yine de en son FW'yi yükleyin LG için. Yukarıda linki verdim.

Kaliteli bir DVD için, yazılıp da konsolda çalışmamasının birkaç sebebi olabilir.

1- Hızlı yazıyorsunuzdur. 2.4X hızında yazdırın kesinlikle.
    2- CloneCD veya Imageburn harici bir program kullanıyorsunuzdur. Bu iki programdan şaşmayın.
    3- Security sektörleri entegre edilmemiş oyunları iXtreme Firmware ile kullanıyorsunuzdur. Oyunların SS yamalarının yapıldığından emin olun.
    4- Kullandığınız DVD'ler çizik veya hasarlı olabilir. Temiz olduklarından emin olun.
    5- Konsolunuzun DVD okuyucusunda sorun olabilir. Farklı bir DVD sürücüsü ile değiştirin.
    6- Hep aynı marka DVD'lerde sorun oluyorsa, çalıştığından emin olduğunuz bir marka deneyin.
    7- Çift katman DVD yazdırmak neredeyse bütün işlemci gücünü harcadığından, o esnada başka bir işle uğraşmayın. Özellikle internetten devamlı bilgi güncelleyen programlar kullanmayın. Winamp radyo özellikleri, online ID3Tag alan programlar, java uygulamaları ve benzeri uygulamaları disk yazım esnasında kullanmayın.
    8- Oyun ISO'larını direk diske yazdırmayın. ISO dosyasının yanında bulunan DVD dosyasını seçerek yazdırma işlemini başlatın.
    9- İndirdiğiniz oyunların yorumlarına bakarak, sorunsuz olduklarından emin olun.

• quote:

Orjinalden alıntı: hell line

quote:

Orjinalden alıntı: iKSBAKs

quote:

hocam denedin mi oldumu imgburn programı ile...

bende aynı sorundan şikayetçiydim ... bi çift dl dvd yakmıştım olmamıştı clone cd ile...

bu programla yazabildiysen imgburn ile bende denicem bi dl dvd alıp...

haber bekliyorum senden

Dostum imgBurn ile denedim..
    Oldu. bir problem olmadı.deneyebilirsin..

Ama bişey soracağım bazen iso dosyaları rar'lı oluyor
    onu açmadan yazıracağız değilmi.?
    dvd uzantılı dosya normal
    iso dosyası rar'lı oluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: VESRAP

valla ben de tam 4 dl dvd yaktım....lg dvd ile yazıyorum ve clone cd programını kullanıyorum...sebebi lg dvdrom a fw yapmadığım için olabilir mi? çünkü X360 da çalışan dvd lerimle pc yi taktığımda aynı şeyleri çalşımayan dvd de de görüyor....yani çalışan dvd ile çalışmayan dvd lerin içindekiler aynı....tabi çalışan dvd leri ben yazmadım başka bir arkadaştan almıştım....ben de yardımlarınızı bekliyorum arkadaşalr...

bu arada benim X360 dvd romu hıtachi...ve yaktığım dvd ler philips,verbatim ve maxell marka....yani X360 ın okumadığı dvd ler bunlar....

360 oyununu pcye takınca sadece video görürsün.Bu normal Vesrap
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.
  • iksbaks, WinRAR yüklediysen sistemine, o program ISO'ları da arşiv dosyası olarak gösterebilir. ISO'ları açmadan yazacaksın. Kafan karışmaması için WinRAR içindeki dosya seçeneklerinden ISO'yu kaldırabilirsin.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.