Şimdi Ara

Clio4 ve ASR?? Çamurdan çıkamadım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
15.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Clio 4 İcon 0.9 TCe aracım var.

Bugün Düz bir toprak alanda bol miktarda çamur birikintisi gördüm bi deneyeyim dedim bu esp nedir asr nedir ne değildir diye.

Belli bir hızla çamurlu yolda giderken ve birde rampa çıkıyorsak eğer hakikaten çok iş görüyormuş o konuda lafım yok. Fakat daha sonra hafif rampa bir yerde çamurun içinde durdum, kalkışta nasıl bi etki yapıyor diye merak ettim, etmez olaydım. Aracı resmen kaldıramadım. Yarım debriyaj yapıyorum, gaza dibine kadar basıyorum daha patinaja başlarken lastiklere fren uygulayıp durduruyor. Hatta sanırım motorada birşey yapıyor araç gaz yememek için elinden geleni yapıyor gibi hissettim. Az kalsın çıkamıyodum durduğum yerden.

Nedir ne değildir bu işin aslı astarı. Vanda yaşıyorum. Önümüz gar, gış, gıyamet. Bu araç sürekli böyle yapacaksa dizel araçlar gibi 3-4 ay çekeyim bi otoparka hiç dokunmayım araca. :)

• kapatma düğmesi yok mu ?
  • çamura ve kara saplanmışsanız ve aracın ayağında zincir varsa esp kapatılır.
    Birde buzlu rampada trc-esp ile çıkamazsanız
    kapatıp hızlıca tekrar çıkmanz gerekir.
    Esp-trc candır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle bulundugunuz yer hem yokus hemde yogun camurmus. Zaten siradan onden cekisli arabalar ozellikle kotu lastiklerle boylesi yerlerden kurtulmakta zorlanirlar.

Asr veya tcs lastikler patinaja dusecegi an sizinde soylediginiz gibi bu durumu ortadan kaldirmak icin gucun iletimini kesiyor ve siz daha az patinaj cekiyorsunuz.

Ozellikle buzlu yollarda hafif patinaj ile kalkacaginizi dusunup ama bu sistem yuzunden kalkamayacaginiz bir durum olursa, eger arabanizda bu sistemi kapatmak icin bir buton varsa kapatarak, kaldiginiz yerden cikabilirsiniz.

• Hocam aracın güvenlik sistemlerini devre dışı kalıp denemeliydin.

Ayrıca şanslı adamışsın senin durumunda olup baskı balatayı yiyen aracını çekiciyle servise çeken çook adam duyduk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

çamura ve kara saplanmışsanız ve aracın ayağında zincir varsa esp kapatılır.
    Birde buzlu rampada trc-esp ile çıkamazsanız
    kapatıp hızlıca tekrar çıkmanz gerekir.
    Esp-trc candır

Esp ile zincirin ne alakasi var? Karda buzda tcs gerekirse kapatilir, esp degil.

• Arkadaşlar araçta birtek park sensörü ve stop&start kapatma düğmesi var. Başkada şifa niyetine bile düğme yok.

Ben bilmediğim bi sistemle öyle çıkılmayacak bi yere girecek adam değilim. O yüzden kış gelmeden provasını yapıyorum. Arabada hanım, anam, babam varken yolda kalma riskini alamam.

Girdiğim yer en fazla 7-8 cm derinliğinde ama baya geniş bir alan çamur olan bir yerdi. Çamur baya killi mi diyolar nedir onun gibiydi işte lastiklere saran, çok kaygan bi çamurdu. Eski aracım getz de bunun 10 katı yerlere girip çıktığımı biliyorum.

Baskı balatayı zorlamamak için elimden geleni yaptım ama zaten araç hiçte zorluyormuş gibi de değildi. Sanki lastik patinaja düştüğü an birisi gaz telini kesiyo direk rölantiye düşürüyor aracı. Ondan sonra istediğin kadar bas gaza. Gitmem diyor başkada birşey demiyor.

Acaba bu asr nin aracın biryerinde sigortası falan varsa onu bulup söksem işime yarar mı ki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de esp ne işe yarar diye merak ettim kaza yaptım siz şanslıymışsınız

• Hocam bence o sistemlere çok güvenmeyin düz sistem zincire bakın
  • ASR ve ESP gibi sistemlerde bazı araçlarda ASR sistemi devre dışı bırakılabilir bazen patinaja düşmeniz gerekebilir bu nedenle mutlaka bir kapatma tuşu veya yeri vardır. Ayrıca çok yüklenmek tekerleklere fren uyguladığı için debriyaj balatasını ısınmasına neden olupaşındırmaya başlar. Bu nedenle bazen iptal etmeniz gerekebilir. Genelde bu sistemler motor kontrol ünitesine bağldır. Motor gücünü düşürler ama frende uyguladığından balatanı ısınmasına neden olurlar. Genelde bir yerden çıkmak için asr kapatılıp çıkılır sonra tekrar açılır yada kendisi belli hızdan sonra otomatik olarak açılır.
  • Durumu reno ya MAİL atin araç yeni burada bilen cikmaz.Ben tcs ile asr mamantığını merak ediyorum. Farkları ne bunların. Asr büyük araclarda otobüs minibüs gibi varken tcs küçük araclarda oluyor farkı çok merak ediyorum.

• bende fluence var, asr/esp kapatma dugmesi var, clioda olmamasi ilginc. kullanma kilavuzuna baksaniza. bir yolu vardir belki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel araçlar gibi derken hocam ? Kim 3-4 ay çekmiş otoparka ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

Dizel araçlar gibi derken hocam ? Kim 3-4 ay çekmiş otoparka ?

Kışın kar düştükten sonra çevre ilçelerde ve hatta merkezin yüksek yerlerinde dizel araçları nasıl çalıştıramadıklarından bahsetmek istedim. Çok önemli ve üstünde durulacak birşey değil. Yeni modellerin birçoğu çalışıyor zaten.
  • Valla mevzuyu mais e mail ile ilettim. Kitapçığı da okudum ama bu konu ile ilgili birşey yazmamışlar. İllaki bir çözümü vardır demek istiyorum, ama bakalım. :)
  • Reno da esp devreden cıkarılamıyor bildigim kadarıyla. Bu megane clio gibi araclardan bahsediyorum. Mesela megane da patinaj tusu var. Devreden cıkarabiliyorsun. Bir hızdan sonra zaten otomatik devreye alıyor. Sizde de patinaj kapatma tusu olması lazım. Sonucta bazı durumlarda patinaja düşüp cıkmak gerekebilir.

• Konunun başlığını değiştir, yoksa dikkat çekmez.

• ESP, ASR'nin dinamik halidir, ESP OFF ya da ASR OFF düğmesi zaten böyle durumlarda kapatmak için bulunur, illa ki bir kapatma yolu vardır menüde araç bilgisayarında falan olmalı
  • far yükseklik ayarı-gösterge ışık ayarı düğmelerinin olduğu yerde esp düğmesi olması lazım diye biliyorum...
  • Lagunada vardi bu asr benim , azicik patinaj cekince hemen gazi keserdi araba gitmez olurdu . Araci yurutmemek adina elinden ne geliyosa yapardi . Esp off tusu vardi ona basinca asr yi de kapatirdi oyle de kullanmak risk . Tek basina asr kapatmak mumkun degildi . Her stop ve mars ta otomatik devreye girerdi kapatilsa bile . 2006 modeldi rezil bi sistem di . Hic olmasan diye cok saydirmistim kendisine . Sanirim hala gelistirmemis reno. Bu sistem genelde bagimsiz ufak frenleme ile calisiyor ama reno sanirim gaz kesiyor pek te incelemedim o donem ama araba vazife yapmak yerine yatiyor . Cogu aracta asr off tusu var ve olmali reno da yok (tu) sanırım hala degisen bisey yok . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 1 Kasım 2014; 0:38:05 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.