Şimdi Ara

Clio4 ve ASR?? Çamurdan çıkamadım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
0
Favori
15.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: merdempc

quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

Dizel araçlar gibi derken hocam ? Kim 3-4 ay çekmiş otoparka ?

Kışın kar düştükten sonra çevre ilçelerde ve hatta merkezin yüksek yerlerinde dizel araçları nasıl çalıştıramadıklarından bahsetmek istedim. Çok önemli ve üstünde durulacak birşey değil. Yeni modellerin birçoğu çalışıyor zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim araç da clio4 dizel edc.Sanırım ben de asr-esp on-off anahtarı göremedim.Otomatik oluşundan olabilir mi acep.Fakat Honda civic oto. aracımda vardı.
  • Benim Punto Evo'da ESP on/off tuşu yok ama ASR için var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınızı çamur içinde durdumanız başlıca bir hata.araç zaten bir arazi aracı değil.arazi aracı olsa bile lastikleriniz uygun (mud&snow lastik) olmazsa yine çıkamazsınız.Hadi ASR yi kapattın diyelim araç patinaja düşer yine çıkamazsın.

Benim size tavsiyem uygun bir lastik seçimi yapın.kar ve çamur özellikli bir lastik araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 1 Kasım 2014; 1:41:39 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

çamura ve kara saplanmışsanız ve aracın ayağında zincir varsa esp kapatılır.
    Birde buzlu rampada trc-esp ile çıkamazsanız
    kapatıp hızlıca tekrar çıkmanz gerekir.
    Esp-trc candır

Esp ile zincirin ne alakasi var? Karda buzda tcs gerekirse kapatilir, esp degil.

bazı araçlarda tek tuş var hepsini kapatıp açıyor onu ima ettim!

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

bende fluence var, asr/esp kapatma dugmesi var, clioda olmamasi ilginc. kullanma kilavuzuna baksaniza. bir yolu vardir belki

başkan colt u naptın sen?

• quote:

quote:

bende fluence var, asr/esp kapatma dugmesi var, clioda olmamasi ilginc. kullanma kilavuzuna baksaniza. bir yolu vardir belki

sattim 4 ay oluyor. hayirli gunler.

• quote:

quote:

quote:

sattim 4 ay oluyor. hayirli gunler.

sende 2. Eli olsun benim olsun düşüncesine büründün galiba :) hayırlı olsun:)

• yok oyle degil "az yaksin otomatik olsun"du felsefem. :)

• Asr yada Tcs tam çalışma şeklini netleştirmek lazım kimi yerde karda buzda kalkışı kolaylaştırmak için kapatın denmekte başka yerde karda buzda çamurda kalkışta kolaylık sağlar deniyor

Yıllarca bu videoyu izleyip esp asr olunca karda buzda uçucaz sandık ama kullanım şekli farklı sanırım,

• Peugeot 308'de ESP/ASR tuşu var ve kapatılıp açılabiliyor ama Kitapçıkta Şöyle Bir şey okuduğumu hatırlıyorum.
    Belli bir hızdan sonra (sanırım 50kmh.)kapalı bile olsa kendiliğinden güvenlik gerekçesi ile aktif olur ve çalışmaya devam eder diye..
    ESP ve ASR'de birlikte çalışıyor bir çok araba'da diye biliyorum...

ASR İYİDİR.Olmayan ne yapsın.Sadece ASR ve ESP yetersiz gelebilir.Tam bir uyum lazım.Lastiklerde bu sitemlerin en yakın mesai arkadaşıdır.
    SAYGILAR...
     Clio4 ve ASR?? Çamurdan çıkamadım. Clio4 ve ASR?? Çamurdan çıkamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

Benim araç da clio4 dizel edc.Sanırım ben de asr-esp on-off anahtarı göremedim.Otomatik oluşundan olabilir mi acep.Fakat Honda civic oto. aracımda vardı.

otomatik oluşundan değil benim araç manuel ama bende de yok malesef :)
  • Keşke kapatma düğmesi olsaymış bu asr yi. Tamamen kapansın demiyorum yine belli bir hızdan sonra devreye girsin zaten araç hızını aldıktan sonra baya güzel bir sistem olduğunu anladım hatta yukarıdaki mesajımda da bunu belirttim ama aracı isteyerek yada istemeyerek çamurda, karda, buzda durdurduğunuz zaman bu meret yüzünden tekrar hareket ettiremiyorsunuz.

Acaba sigortadan bi hat çekip ucuna bi on-off anahtarı yada güzel görünen bir düğme bağlasak, aracın içinden direk olarak sigortaya müdahale edip bu sistemi kapatıp açsak bi sorun olur mu? (Aracın garanti dışı kalmasından başka)

Aşağıda direksiyonun sol tarafındaki ve vitesin arka tarafındaki düğmelerin resimlerini ekledim.
     Clio4 ve ASR?? Çamurdan çıkamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayF -- 1 Kasım 2014; 12:11:15 >

• Varken kullanmak gerekir bu özellikleri kapatmayın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al-Yeleli Arslan -- 1 Kasım 2014; 12:28:29 >
  • Çünkü aracınız Clio bi Rangerover atomlarına sahip değil..
  • Laguna ve magane'de olan bir tuş clio'da neden yok çok ilginç bir durum ??

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

Çünkü aracınız Clio bi Rangerover atomlarına sahip değil..

İcimden geçirdim, sonuçta girilen çamur yeri derin ve cokmus yetersiz kala bilir .

• bu sistem esp ile birlikte çalışıyor renolarda , böyle sigorta ile on off düğmesi yapmak fikri , biraz sıkıntılı olabilir tahminimce . elektronik bir sistem en azından sıkıntı olmasa bile arac arıza sinyali verebilir . sonrasında esp beyninde felan sorun çıkarabilir diye tahmin ediyorum , yetkili servise danışın bence .
  • quote:

Orijinalden alıntı: net w

quote:

Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

Çünkü aracınız Clio bi Rangerover atomlarına sahip değil..

İcimden geçirdim, sonuçta girilen çamur yeri derin ve cokmus yetersiz kala bilir .

Arkadaşlar çok basit düşünüyorsunuz. ben clioyla off-road yaptım yolda kaldım demiyorum. Yada dağda kardo of-road yapıcam da demiyorum. İçinizden kaç kişi 7-8 cm lik aracın rahatlıkla çıkabileceği yerde kalmak ister, yada kaldıktan sonra "aaa bak güvenlik nedeniyle beni yolda bıraktı ne güzel araç demek ister"

Ben çamurda kalma meselesini sadece bir örnek olarak yada deneme olarak yaptım. Bu araç orada bu şekilde davranıp çıkmamak için direndiyse önümüzdeki haftalarda kar yağdığında, yerler buz olduğunda nasıl yerinden kaldırıcam diyorum. Asr si abs si esp si olan bir aracı ilk defa kullanıyorum. Hatta hill-holder a bile yeni yeni alıştım. Eğer bunun bir yolu varsa söyleyin. Yoksa paramız olsa bu kadar tantanaya girmeyiz herhalde ya araca range-rover atomu ekletirim yada range-roverin kendisini alırım.

• çamur ve kar(MUD&SNOW LASTİK) özellikli lastik ALIRSAN.çok kolay çıkarsın
    Hem ASRyi kapatmana gerek kalmaz ASR açık olması daha iyi olur tutunmayı arttırır.esas araba patinaja düşürmeden daha rahat çıkarsınız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.