Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (881. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
83
Favori
1.932.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 879880881882883
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Orijinalden alıntı: FYMAYIS

teşekkür ederim ilginiz için biranda azalma olmuyor 1 haftada max'dan yarıya indirmiş. takip ediyorum suyunu devamlı sanaayide bir sorayım bakalım bu tarzda bişey varsa alırız suyun aktığı yerde belli değil açıyorum kuru daima radyötör sadece sağ ek yerinde kireçleme var birazda nemlenme araç çalıştığında çok az sızıyor demekki

eyvvallah abi.
    bence ufacık sızıntıyı büyük hale getirmeden en kısa zmanda gösterin derim.. o kireçlenmeler sudan dolayı oluyor. yani evdeki musluktan akan suyla antifreezi karıstırdıgınızdan dolayı kireçlenme oluyor ister istemez... neticede evdeki musluktan gelen su kireçli...

motor suyu olsun ,silecek suyu olsun, iyi su ile karıstırılıp konmalı. erikli,pınar,nestle gibi su alıp aracınıza koycaksınız. diger marka sularıda söylerdim fakat icince zaten suyun kalitesi kötü oldugu anlasılıyor..

kendi adıma konusayım ben iyi su içen birisi degilim ama araca konması gerektiği için zorunlu koyuyorum.
    antifreezin kireclenmeye, paslanmaya karsı koruyucu özelliği mevcut fakat bizler kirecli su koyarak antifreezin özelliğinin kaybolmasına neden oluyoruz,bu yüzden iyi su konmalı bunuda belirteyim dedim...

umarım ufak bir ücretle atlatırsın..

görüşleriniz için teşekkür ederim suan azalma durdur hiçbirşey yapmadım günlük kullanıyorum aracı su aynı seviyede duruyor sanırım ilave ettiğim antifiriz etkili oldu küçük bir sızıntıydı demek birşey tıkadı onu akmada eksilmede yok bakalım gitsin böyle yazda geldi zaten düzenli olarak 10-15 günde bir motoru silerim nemli bezle kaputu her açtığımda kontrol ederim artık. radyatör tamir edici sıvılar var olmadı onlardan alacaktım başlarsa yine azalma onları denerim birde.

CLİO SYMBOL GRUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FYMAYIS -- 13 Nisan 2012; 12:10:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FX1
    Leon dstm slm, dediğim gün kargo geldi akşama doğru arabayı yıkadım gerçekten çok kaliteli şampuan ve sünger şampuandan 2 kapak kattım güzel temizliyor ve parlatıyor süngerde harika resimleri cep tel. çektim ama bir türlü atamadım h.sonu atarım, tek dezevantajı var.. :( fazla parladığı için kuşların hedefi daha çok oluyor :) mecburen bu hafta sonu gene yıkayacağım arabayı sağlıcakla kalın...

eyvallah hocam memnun kaldıysan, diger şampuanla aradaki farkı gördüysen sevindim..
    vala ben göz kararı koydugumdan 2 kapagı bayag geciyor, zaten kapagı ip ince oldugundan kapakla koymayı hic düşünmedim : )
    evet dediğin gibi kuşların hedefi haline geliyor, iki yanımdada araba var sadece benim arabada var : ) kuşlarında dikkatini cekiyorsa daha ne olsun karadakinin dikkatini cekmeme gibi durumu yok ..

sana ve diger tüm arkadaşlara söyle tavsiyede bulunayım, kuş pisliğini elinizle ve kuru birseyle vada ıslak bezle felan ZORLAYARAK çıkartmayın.
    pecede veya pamukgu sulu olcak sekilde ıslatın kuş pisligin üstüne koyun bir kaç dakika bekleyin pıt diye kendisini bırakıyor : )
    son olarak kuş pisliğini kesinlikle aracın üstünde bekletmeyin gördüğünüz an hem temizleyin, kuş pisligi asit icerdiğinden dolayı boyanın icine nüfus ediyor.

pata c,lada yaptırsanız gecmiyor kolay kolay... ben kendim boya koruma yaptıgım halde yine dikkat ediyorum. benim aracda boya koruma var birsey olmaz demiyorumm. sizlerde dikkat edin, tabikide agaçlı yerede koymayın : )
  • quote:

görüşleriniz için teşekkür ederim suan azalma durdur hiçbirşey yapmadım günlük kullanıyorum aracı su aynı seviyede duruyor sanırım ilave ettiğim antifiriz etkili oldu küçük bir sızıntıydı demek birşey tıkadı onu akmada eksilmede yok bakalım gitsin böyle yazda geldi zaten düzenli olarak 10-15 günde bir motoru silerim nemli bezle kaputu her açtığımda kontrol ederim artık. radyatör tamir edici sıvılar var olmadı onlardan alacaktım başlarsa yine azalma onları denerim birde.

iyi bakalım hocam görünüşte birsey yoksa ara ara kontrol edip bakanız yararlı olur. sıradan bir kaçaklık degil, hortumlardan olsa hadi neyse ,radyatör olunca işin rengi degişiyor. normal antifreezin orayı tıkayacagını sanmam ama bana kalırsa şimdiden tamir edici sıvı kullansan daha iyi olur...

bakalımm bir kaç gün gözlemle olayın boyutu ne yönde ilerleyecek.
  • bende takip ediyorum bakalım azalma a,olacak mı sıcaklarda başlıyor dedğin gibi araştırayım zararı yoksa radyatör tamir edici alayım en azından kir pas varsa onuda temzilemiş oluruz geçen hafta gaz yağı ile boya temziliği yaptım etekler falan hep zift noktaları doluydu daha orjinal boyalı aracım pasta cila ile inceltesim yok o yüzden arada gaz yağı ile temzilerim

------2002 model clio symbol 1,5 dci 103.000 km de -------------

CLİO SYMBOL GRUBU
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

teşekkür ediyorum öneriniz için. bulunduğum yerde servis yok sanayiden bir sorayım.Orjinali bu diye 25-30 tl den satsalar anlamam orjinal mi degil mi diye ondan sordum orjinali nasıl oluyor diye.Foto eklerseniz müsait bir zamanda,bir karşılaştırma şansım olur sanayide kilerle .Yağ değişiminde usta değiştirmemişti hava filtresini gerek yok daha yeni diye... 10-20 tl sorun değil hangisi iyi ise onu almak isterim.

vala hocam hava filitresinin kesinlikle her bakımda ve mümkün oldugunda 6 ayda bir degişdirilmesini kesinlikle öneririm..
    neden derseniz insanın burnu nasıl tıkanıyorsa ufak birseyde rahat nefes alamıyorsak, arabadaki hava filitresinin görevide buna benzer. yeni olsun veya olmasın önemli olan motora temiz hava ve rahat soluk aldıra bilmemiz.

şunu söyleyim şimsiz ve ben 6 ayda bir hava filitresini dgiştirdiğimizde orjinali fiyatı 20tlden 40tl hava filitresine para vermiş olcagız... cebimizden cıkan para 40 tl fakat bu 40 tl bize benzinden çıkarmamıza fazlasıyla yardımcı olcaktır. ve motorun saglıklı olması cabası...

en basit örnegi 1 depoda 1 litre tasarruf yapsan. 1 ayda 2 defa depoyu fullediğini dusünürsek
    6 ayda 12 litre benzin tasarrufu demek.. 12litre x 4,7 =56tl demek diger 6 ayda 56 tl cebine koyarsan toplam 112tl cebine girer 40tl hava filitresini düstüğümüzde temiz 70tl cebine para girer.

hadi bunu yarıya düsürelim 6 ayda 6 litre olsun ,12 ayda 12 litre benzin tasarrufu demek buda tam anlamıyla amorti eder..
    sunu söyleyim cebinden nekadar para cıksada bunu benzin olarak geri veriyor araç... 6 ayda bir degiştirmesen bile mutlaka her sene degiştir,tertemiz olsa bile..

aynı sekilde buji olayıda 2 senede bir veya 1bucuk senede bir degiştirin verceginiz para benzinden fazlasıyla geri döncektir...

sanayide orjinal parcacıda 20 tlden fazla degildir fazlaysa 20 tlden fazla verme kesinlikle..
    hangisi iyi dersen tabikide orjinalinden şaşma derim.

yedek parcacı ozman orjinalindende kaliteli üründe var demişti valeo marka diye oda 25 tlydi orjinali 20tl.
    ben kaliteli olabilir fakat fabrika bunu ürettiyse bunu alayım dedim....

mesela polen filitresini cakma alabilirsin polenin ne artısı var nete eksisi var, zararı en fazla iceriye toz kacırır buda pek önemli degil bana göre orjinali 35 tl cakması 10 tl.

aksam eve gider gitmez resmini cekerim.. hatta servisin faturalarınıda cekip bilgin olsun fiyat konusunda..

Leon dstm slm, dediğim gün kargo geldi akşama doğru arabayı yıkadım gerçekten çok kaliteli şampuan ve sünger şampuandan 2 kapak kattım güzel temizliyor ve parlatıyor süngerde harika resimleri cep tel. çektim ama bir türlü atamadım h.sonu atarım, tek dezevantajı var.. :( fazla parladığı için kuşların hedefi daha çok oluyor :) mecburen bu hafta sonu gene yıkayacağım arabayı sağlıcakla kalın...

aynı şampuanı ve bu süngeri dün http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otsv800004231&categoryId=20035764 bende sipariş verdim sonra foruma girdim sitedeki gibi beğenilen bir şampuan almışım mutlu oldum gelsin kullanınca dahada memnun kalırız inşallah.süngeri ben farklı almışım bu daha iyi gibi
  • --------2002 model 1,5 dcı 103.000 km de---------

CLİO SYMBOL GRUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FYMAYIS -- 13 Nisan 2012; 12:22:21 >
  • valla gazyağı kokuyor ama güzel parlatıyor tavsiye ederim boyadaki pislikleride temziliyor gördüğünüz boya orjinal boyası arajın 2002 temmuzdan bu güne kadar kar kış güneş gördü ne bir cila ne bir pasta yapıldı sadece arada gaz yağı ile sildim aracımı sonuç ortada ALLAH nazarlardan saklasın cümlemizin malını

---2002 model 1,5 dci 103.000 km de --------------

CLİO SYMBOL GRUBU

CLİO SYMBOL GRUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FYMAYIS -- 13 Nisan 2012; 12:27:26 >
  • quote:

aynı şampuanı ve bu süngeri dün http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otsv800004231&categoryId=20035764 bende sipariş verdim sonra foruma girdim sitedeki gibi beğenilen bir şampuan almışım mutlu oldum gelsin kullanınca dahada memnun kalırız inşallah.süngeri ben farklı almışım bu daha iyi gibi

hocam dediğimi yanlıs anlamada aldıgın sünger benim fx1 tavsiye ettiğim süngerle aynısayılır fakat gerci süngeri görmeden birsey diyemem ama senin aldıgın sünger zorla delik acılmış gibi duruyor her sünger farklı oldugundan tam kesin konusmak zor.. o resimdeki öyledir sana gelen farklıdır..

ben 2 tane almış zamnında şimdi örnek foto gösterim diye ikisini cekeyim dedim.. neredyse 2 seneden beri sagdaki acılmıs süngerle yıkıyorum, yeni süngeri görmeseydim yeniyle aynı diyordum şimdi baktımda bayag fark var renk olarak ve süngerin kalınlıgı enden boydan 0,5 kücülmüş : ) (delikleride küçülmüş) .....fakat şahsen bana göre arada biraz farklılıkta olsa kat kat kaliteli ve kendnden ödün vermeyen sünger...

CLİO SYMBOL GRUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 13 Nisan 2012; 13:50:30 >
  • quote:

CLİO SYMBOL GRUBU

hocam resmin kalitesi düsük olmasına ragmen aracın boyası yasına göre kat kat diri duruyor. gaz yagı nekadar dogru bilmem ama lekeleri felan iyi geldiği kesin... WD 40 yaglayıcıda iyi geliyor lekelere...
    masallah iyi bakmıssın : )
  • FYMAYIS Benim araçta 2003 model 117.000 de. Senin araçta benimki gibi diri duruyor. Benim aracımda orjinal boyası ile duruyor. Ufak tefek çizikleri var sadece taş çarpması ve dikkatsizlikten kaynaklı. Ben pek temizlemem arabanın dışını. Özellikle tozlu bırakıyorum. Güneş ışığından ve kuş pisliğinden koruduğunu düşünüyorum tozun ince bir katman oluşturarak. Bir tek "beni yıka" yazan dangalakların ilgisini çekiyor toz.
  • quote:

--------2002 model 1,5 dcı 103.000 km de---------

CLİO SYMBOL GRUBU

maşallah diyelim kazasız cezasız, gerçekten yaşına göre iyi, temiz görünüyor....
  • quote:

valla gazyağı kokuyor ama güzel parlatıyor tavsiye ederim boyadaki pislikleride temziliyor gördüğünüz boya orjinal boyası arajın 2002 temmuzdan bu güne kadar kar kış güneş gördü ne bir cila ne bir pasta yapıldı sadece arada gaz yağı ile sildim aracımı sonuç ortada ALLAH nazarlardan saklasın cümlemizin malını

---2002 model 1,5 dci 103.000 km de --------------

CLİO SYMBOL GRUBU

CLİO SYMBOL GRUBU

Maşallah tertemiz hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

Merhaba arkadaşlar bugün sanayiye gittim ve kolçak yaptırdım. İnternetten ve bizim forumlarda okuduklarımı göz önüne aldım. Konuyu daha çok kişiye ulaşacağı için buraya açıyorum. Aracım yeni kasa Symbol 2011.

Önce aksesuarcıları gezdim, Hepsiburadan'da satılan standart türdekilerin uyum sağlamadığını malzemeyi de inceleyerek teyit ettim. Hem montaj açısından sağlam olmuyorlar, hem de bizim emniyet kemeri, el freni ve koltuk eğimi ayarlama koluna engel oluyorlar diye onlardan istemiyordum.

Aksesuarcının birinden döşemeci tavsiyesi istedim. Yönlendirdiği ustayla görüştüm. Elinde kolçak vardı. Önce koltuk sökülüp çıkartıldı, sonra kumaşı açıldı. Zaten koltuğun sol tarafında kol dayama için bir yuva bırakılmıştı. Oraya parça oturtuldu, eğimi ayarlanıp sabitlendi. Daha önce yapan bir arkadaşın (sanıyorum renaultclup sitesindeydi) tavsiyesine uydum ve koltuk kendime göre ayarlı eğimdeyken kolçağı ayarlattım. Böylece yukarı doğru kalkık olmadı.

Parça sabitlendikten sonra sünger gerekli yerden delindi, kumaş aynı şekilde geçirildi, içerideki yerlerine tutturuldu. Kolçak kolunun çıktığı yerdeki kumaştan elli kuruşluk madeni para büyüklüğünde kesilerek açıldı.

Kolçak için kumaş seçtik. Altı süngerli parlak siyah bir kumaş tercih ettim. Uyum da sağladı. Usta kumaşı düzgünce kesip dikti.

Montaj yaklaşık 1,5 saat sürdü. Bana 90 TL'ye mal oldu. İzmir 3. sanayide yaptırdım. Sağlam olduğu ve kullanımı da epey kolaylaştırdığı için değdiğini düşünüyorum. Vitesleri dirseğimi kaldırmadan rahatça atabiliyorum.

Aşağıya fotoğrafları ekliyorum. Umarım yaptırmayı isteyen arkadaşlar için faydalı olur.

CLİO SYMBOL GRUBU
     CLİO SYMBOL GRUBU
     CLİO SYMBOL GRUBU

aynı işlemleri yaklaşık 6 ay önce 60 tl ye yaptırdım. ve şu an da olsa da 60 tl ye yaptırırım. bence biraz fazla ücret almışlar sizden yinede hayırlı uğurlu olsun çok güzel oluyor kolçak rahat sürüş zevki veriyor..
  • buji kablosunu değiştirdim bugün eski kablo kendi kendine gevşiyordu.yenisini aldım kendim taktım motor sıcakken geri çıkarmak istedim birini üstündeki pabuc kısmı kablodan ayrılıp yukarı geliyor ama kablo bujiden çıkmıyordu geri ittirdim çıkarmadım motoru çalıştırdım bi sorun olmuşmu diye sorunsuz çalışıyordu. bu buji kablosunun bujiye giren kısmının üstündeki elimizle tutup çektiğimiz pabuc kısmı kabloya sabitlenmemiş sıkıştırlmış gibi motorda sıcak olunca kablo yumusamış ve pabuc kablodan bağımsız hareket ediyor.Eski kablomada baktım fazla zorlarsan soğukken de kablodan bağımsız geliyor.

sorum kabloya zarar vermiş miyimdir?

soruma cevap aldım merak edenler için:

Merhaba,

Buji kablosunun ucunda bulunan ve bujiye takılan metal kısım (ki biz terminal diyoruz) bujiye sıkıca temas ettiğindem emin olmak için eğer mümkünse kapşonları önce sıyırın.Bujiye monte ettikten sonra kapşonları yerine ittirin ki toz kir yada sıvı teması olmasın ayrıca bujiler üzerindeki yüksek voltajdan diğer parçalar etkilenilmesin. Bazı model kablolarda kapşonlar son derece rahat hareket edebiliyor. Ama bazılarında biraz zor olabilir. Sanayide montaj yapan ustalar kablo dibine sıvı silikon sürerek kapşonların rahat hareket etmesini sağlıyorlar. Ama bunu yapamam derseniz kapşonları sıyırmadan da montaj mümkün ama yerinbe tam oturduğundan emin olmak gerekir. Buji terminalleri yüksek kuvvetli preslerde monte ediliyor. Kapşonları takıp çıkarırken kolay kolay kopmaz. Firmaya göre değişir bu tabi ama bi buji kablosunun terminalinin kablodan çıkması için 20 ila 40 kg arasında kuvvet uygulamanız gerekir. Bukadar çok asılmadıysanız zaten kabloya birşey olmaz.

Saygılarımla

(birber80 ) adlı arkadaştan. teşekkür ediyorum kendisine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilcc -- 14 Nisan 2012; 21:27:38 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilcc -- 14 Nisan 2012; 23:27:33 >
  • leon dstm arabayı yıkadım ancak atabildim resmi yorum senin...

CLİO SYMBOL GRUBU
  • quote:

leon dstm arabayı yıkadım ancak atabildim resmi yorum senin...

hocam resmi gördüğümde ilk tepkim waow demek oldu.
    eline saglık güzel yıkayıp parlatmışsın son noktayı koymussun maşallah.
    güle güle iyi günlerde kullanman dilegiyle.
  • quote:

...

resimler geldikce arabalarımıza güzel sekilde baktıgımız her halü karda belli oluyor..

hocam aracının gayet yerinde fakat ilk göze çarpan kapak jantların olmus. dikkatli bakmasam orjinal diye bilecegim bir jant tasarımı olmuş...
    fakat bana göre bu araca çok agır kaçmış jantlar. yeni symbollerin aut. donanımda kapak jant takmak istersen tavsiye ederim senin araca çok şık hava katcagını düsünüyorum...

cam filmi oldukca yerinde olmus acıklıgını begendim.
    aracına sende cok yi bakmışssın msallah diyelim.
    iyi günlerde kullanman dilegiyle...
  • Merhaba arkadaşlar 2010 model 1.5 dCİ aracıma K&N marka kutu içi filtre takmak istiyorum ama filtresinin orjinalini hiç görmediğim için bulduğum filtrenin uyup uymayacağı hakkında tereddütlerim var bilenler yardım ederse çok sevinirim herkeze iyi hafta sonları diliyorum.

Aracıma uygun olduğunu düşündüğüm filtre budur.

http://www.eliftuning.com/K-N-Renault-Kutu-ici-Filtre-33-2864_36693.html

Orjinal sitesindeki ebad ölcülerinede buradan ulaşabiliyorum.

http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=33-2864

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 15 Nisan 2012; 14:36:46 >
  • K-N 'nin fiyatını yanlış mı görüyorum ben ? Niye o kadar pahalı ? Performans, beygir, motor ömrü anlamında katkıları mı var yoksa sadece motor sesini mi değiştiriyor ?
  • 
Sayfa: önceki 879880881882883
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.