Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (879. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
83
Favori
1.932.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 877878879880881
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abdullah09nazilli

ilk çalıştırma marş süresi kısaldı, çalışır haldeyken, vites geçişlerinde yaptığı titreme kayboldu. özellikle 1 viteste kalkarken sarsıntı vardı o gitti.gaz kestiğimde silkeleme vardı oda kesildi. bu kadar etkili olacağını tahmin etmiyodum. 20 binde bir yaptırılabilir bence.oda yılda bir yapıyo benim için.yalnız enjt. ömrünü uzatır mı bilemem. dediğin gibi yenisi takımı filan derken 2000 i bulacak.(orjinali) usta mazot filtresini de değiştrelim dedi ama daha 5bin km önce değiştirdiğimden on pas geçtik.
    ya birde o ışık insanın canını ayrı bi sıkıyor.

kafkasın sorunuda sanırım enjektörlerden kaynaklanıyor senin anlatıgın problemlerin cçzümüne göre...

hocam sorunun komple cözüldürse bir süreligne idare eder. fakat sorunların azaldıysa heran enjektörlere birsey olabilir gözüyle bakmanı isterim..
    20,000de veya her sene temizletmek mantıkende ömrünü uzatır fakat 1 seen boyunca 100tlden 1200tl yapar. kimileri 150tlye yapıyormus 1500tl..

enjektörün ömrü uzasa uzasa 2 sene daha uzar sonrası yine degişim olcak..1200tlye temizletmek yerine 500,700tl daha üstüne koy yenisi almak daha mantıklı... 3 ayda bir yapsan senede 400tl yapar yine iyi para her halü karda yenisini almak mantıklı geliyor bana..

buda cok önemli aldıgın yakıt kaliteside önemli buda enjektörlere etken. bilindik marka almayıp baska marka alıyorsan mazotunu degiştirmeni öneririm..

deneyen varmı bilmiyorum ama benzin mazot alırken icine enjetör temizleyici sıvı katıyorlar nekadar temizler bilmem ama iyi birseymi kötübirseymi yapmıs oluruz hic bir fikrim yok.. alırsanız böyle birsey würth marka alın...
  • Ben deniyorum enjektör temizleyici. 2 - 3 depoda bir koyuyorum. würt pahalı bir marka o yüzden o kadar pahalısnı almadım. hepsiburadadan yorumlara bakarak uygn fiyatlı birşey aldım. Uygun fiyatlı olduğu için daha sık kullanabiliyorum. Tabi işe yarayıp yaramadğını daha bilmiyorum. Mayısta ağır bakımda ortaya çıkacak. Yağa katılan carbon cleaner da aldım. Yağ değişiminde eski yağa katıp 5 - 10 dakka rölantide çalıştırıyorsun sonra eski yağı değiştiriyorsun. Bir de hepsiburada da bor katkılarında acayip inidirim vardı. Bor katkısı da aldım. Vehbi Ustaya muhabbetini ettik bu karbon temizleyici işe yarıyor mu diye. İşe baya yarıyor dedi. Şansızman için yağ bor katkısı var alayım mı şanzıman için iyi olur mu dedim. Yok dedi şanzımanın yağı çok incedir bor koyulaştırır dedi. Serviste söylesem bu carbon cleaner 'ı yaparlar mı yoksa kendileri bir karbon cleaner mı yapmaya kalkarlar ?
  • leonhocam ayda bir değil yılda bir 100 tl verebilirim dedim yanlış anladın galiba....
  • quote:

leonhocam ayda bir değil yılda bir 100 tl verebilirim dedim yanlış anladın galiba....

pardon abi yhaaa, benim o saatte kafa durmuş olması gerekir :) nasıl öyle birsey yazdım anlamadım vala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amras

Ben deniyorum enjektör temizleyici. 2 - 3 depoda bir koyuyorum. würt pahalı bir marka o yüzden o kadar pahalısnı almadım. hepsiburadadan yorumlara bakarak uygn fiyatlı birşey aldım. Uygun fiyatlı olduğu için daha sık kullanabiliyorum. Tabi işe yarayıp yaramadğını daha bilmiyorum. Mayısta ağır bakımda ortaya çıkacak. Yağa katılan carbon cleaner da aldım. Yağ değişiminde eski yağa katıp 5 - 10 dakka rölantide çalıştırıyorsun sonra eski yağı değiştiriyorsun. Bir de hepsiburada da bor katkılarında acayip inidirim vardı. Bor katkısı da aldım. Vehbi Ustaya muhabbetini ettik bu karbon temizleyici işe yarıyor mu diye. İşe baya yarıyor dedi. Şansızman için yağ bor katkısı var alayım mı şanzıman için iyi olur mu dedim. Yok dedi şanzımanın yağı çok incedir bor koyulaştırır dedi. Serviste söylesem bu carbon cleaner 'ı yaparlar mı yoksa kendileri bir karbon cleaner mı yapmaya kalkarlar ?

hocam böyle seylerde biraz markaya para verceksin würth alman malı oldugundan her ürünü pahalı, pahalı omasına ragmen kalitesi üst düzeyde.....
    ben şahsen hepsi burada yazılan yorumlara inanmıyorum... baska forumlarda illa kullanan vardır, anca öyle kişisel yorum yapan olursa inanırım bunun dısında kolay kolay ben inanmam kaliteli bindik marka olmazsa.....

dünyanın 1 numaralı şansımaman yagı olsun bizim vites kusuna fazla etki yapmaz sonuçta kemikli geçiş yaptırıyor. bana göre gereksiz konulması....
    zaten şanzımana birsey olmadıgı sürece ömür boyu o yag şanzımanda durur, zıp pırt degişen birsey degil...

motor katkısı olaraktan yani bor katkısı olaraktan motor slk diye bir katkı var alman malı, herkez onu daha cok övüyor....

servis bilmediği bir halta karısmıyor, ister dısardan sen al gel yine aldıgını araca uygulamıyorlar veya takmıyorlar...
    eger renaultun kendi ürettiği ürün varsa anca öyle bir işlem uygularlar...

arayıp sormak lazım veya gittiğinde ögrenmek lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

evet arkadaşlar bugün enjektörler söküldü pompacıya götürdük temizlik için. bir sıvının içinde 1 buçuk saat kadar kaynadı. usta enjektörün bütün elemanlarını sökerek temizledi. 100 tl tuttu. araç şimdi rölantde teklemiyor. çekiş değişti. rölantideki şakırtı biraz kesildi. pc de hata vermiyor. sanırım şimdilik düzeldi. o arada başka biri geldi. arıza ışığı yaktıysa temizlik fazla gitmiyo dedi. 3-4 ay uzatıyor ömrünü dedi. kısa bir sessizlik oldu sen biraz para biriktirmeye başla enjt. için dedi. faydası var bence. bilgilerinize arkadaşlar...

hocam bu enjektör işinide araştırdım senin dediğin gibi sadece ömrünü uzatmakla alakası varmış ve her 20.000kmde temizlenmesi uygun görülüyormuş... ufaka fiyat arastırması yaptım yenisiyle degiştirirsen 1000-1500tl civarında fiyatı varmış..

şimdi sen temizlettiğin icin illa aradaki farkı hissetmişsindir, faydası varmı dersen tabikide faydası olcaktır. umarım hata vermeden uzun yıllar kullanırsın...

benim acaba enjektörlerde pislik mi var bende gidiyim aslında bugün bir temizletiyim ondanda yapabilir vites geçişlerinde falan araba değil mi ?
    *Çok sıkıcı bir şey ya yanımda bazen misafirim oluyor arabada tekliyor vites atarken utanıyorum yemin ederim. acilen halletmem lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkas11

benim acaba enjektörlerde pislik mi var bende gidiyim aslında bugün bir temizletiyim ondanda yapabilir vites geçişlerinde falan araba değil mi ?
    *Çok sıkıcı bir şey ya yanımda bazen misafirim oluyor arabada tekliyor vites atarken utanıyorum yemin ederim. acilen halletmem lazım.

abi olabilir ez cok yakından seni ilgilendiriyor zaten yorumda bulunmustum abdullaha yazarken....
    kesin bundan dolayıdır diyemem bu yüzden direk kafana göre temizletme ustana danış sonra ne yapılcaksa yapılsın..
    temizletirsin , temizlettiğin cabası olur sorunun gecmez..

abi ne utancan yha seni bu hale getirenler utansın : )
    bence yanındaki misafir arabadan degilde senden kaynaklandıgını sana bilir hani :) debriyajı birden cekiyor felan der...
  • quote:

quote:

abi olabilir ez cok yakından seni ilgilendiriyor zaten yorumda bulunmustum abdullaha yazarken....
    kesin bundan dolayıdır diyemem bu yüzden direk kafana göre temizletme ustana danış sonra ne yapılcaksa yapılsın..
    temizletirsin , temizlettiğin cabası olur sorunun gecmez..

abi ne utancan yha seni bu hale getirenler utansın : )
    bence yanındaki misafir arabadan degilde senden kaynaklandıgını sana bilir hani :) debriyajı birden cekiyor felan der...

aynen hocam birden çekiyor falan muhabbetine giriyordu biri pişman oldu yani :D
  • quote:

quote:

leon hocam merhaba,nasılsın forumda denk gelemiyoruz bu aralar bende pek takılamıyorum,

*son zamanlarda takıp edemediğimden dolayı okuyamadım bu araç giderken vites geçişlerinde sarsılma olayını soran arkadaşlar vardı çözüm bulan veya ustaya gösteren olmuşmu acaba buradan paylaşan oldu mu çözüm vs. ??

Bujileri ve kablolarını değiştir hiçbir şeyciği kalmaz kardeş. Geçen hafta yaptırdım ben de. 50 tl + işçilik

Edit: Araban benzinli ise tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim.a -- 8 Nisan 2012; 18:11:18 >
  • ARKADAŞLAR RESİMDE İŞARETLEDİĞİM PARÇAYLA İLGİLİ BİRKAÇ SORUM OLACAK LÜTFEN YARDIM!!!

ARAÇ SYMBOL 1.5 DİZEL

1) BU PARÇANIN ADI NEDİR
    2) İNTERNETTEN SATIN ALABİLİRMİYİM?

• BİRAZ DAHA YAKIN ÇEKİM

• quote:

Orijinalden alıntı: kurukalem

ARKADAŞLAR RESİMDE İŞARETLEDİĞİM PARÇAYLA İLGİLİ BİRKAÇ SORUM OLACAK LÜTFEN YARDIM!!!

ARAÇ SYMBOL 1.5 DİZEL

1) BU PARÇANIN ADI NEDİR

hocam cevaplamak isterdim fakat hiç bir bilgim yok o parca ne işe yarar adı nedir bilmiyorum fakat şunu tahmin ediyorum ki internette bulacagını kesinlikle sanmıyorum..

tabikide ismini bilen varsa nette arastırma yap alma sansın var mı yok mu die kontrol et...
  • quote:

quote:

ARKADAŞLAR RESİMDE İŞARETLEDİĞİM PARÇAYLA İLGİLİ BİRKAÇ SORUM OLACAK LÜTFEN YARDIM!!!

ARAÇ SYMBOL 1.5 DİZEL

1) BU PARÇANIN ADI NEDİR

hocam cevaplamak isterdim fakat hiç bir bilgim yok o parca ne işe yarar adı nedir bilmiyorum fakat şunu tahmin ediyorum ki internette bulacagını kesinlikle sanmıyorum..

tabikide ismini bilen varsa nette arastırma yap alma sansın var mı yok mu die kontrol et...

Olsun ilgin için saol belki bilen vardır dursun bakalım...
  • Ne olduğunu bulursan buraya da yaz bilgimiz olsun. Hayırdır arıza filan mı yaptı olay nedir ?
  • quote:

BİRAZ DAHA YAKIN ÇEKİM

o parça mazot pompasının elemanı arkadaşım. parça olarak satılıyo gibi duruyor.
  • quote:

bence denemende fayda var. başka bir sorun yoksa titreme sarsıntı kalmıyor.
  • arkadaşlar aranızda hiç radyatör onarıcı kullanan var mı aracım su eksiltmeye başladı baktın radyatörün köşesinden ek yerinden kireçlemiş oaradn sızıyor çok az radyatör onarıcı kullansam işe yara mı ki büyük bir sızıntı yok araca zararı olur mu onarıcının tıkanma falan yapar mıki bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FYMAYIS

arkadaşlar aranızda hiç radyatör onarıcı kullanan var mı aracım su eksiltmeye başladı baktın radyatörün köşesinden ek yerinden kireçlemiş oaradn sızıyor çok az radyatör onarıcı kullansam işe yara mı ki büyük bir sızıntı yok araca zararı olur mu onarıcının tıkanma falan yapar mıki bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

hocam ben söyle birsey duydum passatcı komşumdan fazla işin derinligne girmeden sadece söylemeyle kaldı.. özel antfreezli sular varmış(kırmızı,turuncu renk) kaçak olan yerden su sızdıgında hemen orayı tıkıyormuş yani o catlagı deligi kapatıyormuş nekadar dogru bilmiyorum aklımda kalanı söyledim...

bir skilde başka kapama yöntemleride vardır...

su az olursa motor fazla ısınır hararet yapar yolda kalırsın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FYMAYIS

arkadaşlar aranızda hiç radyatör onarıcı kullanan var mı aracım su eksiltmeye başladı baktın radyatörün köşesinden ek yerinden kireçlemiş oaradn sızıyor çok az radyatör onarıcı kullansam işe yara mı ki büyük bir sızıntı yok araca zararı olur mu onarıcının tıkanma falan yapar mıki bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

hocam ben söyle birsey duydum passatcı komşumdan fazla işin derinligne girmeden sadece söylemeyle kaldı.. özel antfreezli sular varmış(kırmızı,turuncu renk) kaçak olan yerden su sızdıgında hemen orayı tıkıyormuş yani o catlagı deligi kapatıyormuş nekadar dogru bilmiyorum aklımda kalanı söyledim...

bir skilde başka kapama yöntemleride vardır...

su az olursa motor fazla ısınır hararet yapar yolda kalırsın

teşekkür ederim ilginiz için biranda azalma olmuyor 1 haftada max'dan yarıya indirmiş. takip ediyorum suyunu devamlı sanaayide bir sorayım bakalım bu tarzda bişey varsa alırız suyun aktığı yerde belli değil açıyorum kuru daima radyötör sadece sağ ek yerinde kireçleme var birazda nemlenme araç çalıştığında çok az sızıyor demekki
  • 
Sayfa: önceki 877878879880881
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.