Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1098. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
83
Favori
1.932.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10961097109810991100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MEVLANA CELALETTİN

Hanima 2008 sembol aldim saat i bulamamis bende baktim yolbilgisayarindada yok yokda bizmi gormedik tesekkurler

konsolun ortasında ekran varsa ordan belli oluyor, ekran yoksa yolbilgisayarındaki, yad km sayaç ekranında belli olur..
    tabi 2008-2007 model kullanıcıları daha iyi bilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Orijinalden alıntı: MEVLANA CELALETTİN

Hanima 2008 sembol aldim saat i bulamamis bende baktim yolbilgisayarindada yok yokda bizmi gormedik tesekkurler

konsolun ortasında ekran varsa ordan belli oluyor, ekran yoksa yolbilgisayarındaki, yad km sayaç ekranında belli olur..
    tabi 2008-2007 model kullanıcıları daha iyi bilirler.

Tesekurler detayli olarak bir bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın Leon büyük adamsın.
    Şimdi kafama takılan bir şey var ,Opel'de 2 yıl Hyundai 'de 5 yıl/100bin km garanti var bu kesin bir tercih sebebi değil mi Hyundai lehine?
    Yoksa 3 yıl boyunca fazladan büyük bakım kazıkları yemek farkı kaldırıyor mu?
  •  CLİO SYMBOL GRUBU

Arabada benzin olmasına rağmen benzin lambası yanıyor.Ben alıyoruz sonuç gene aynı,sönüyor gene yanıyor

Lovato obd-II sıralı sistem kit taktırdık yok arıza lambası yanmaz,yok yol bilgisayarıyla uyumlu çalışır... o zaman neden lamba yanıyor ? O kadar para veriyorsun,sonuç ortada.Bu durum sadece bizim symbole mi mahsus ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: talin

Sağolasın Leon büyük adamsın.
    Şimdi kafama takılan bir şey var ,Opel'de 2 yıl Hyundai 'de 5 yıl/100bin km garanti var bu kesin bir tercih sebebi değil mi Hyundai lehine?
    Yoksa 3 yıl boyunca fazladan büyük bakım kazıkları yemek farkı kaldırıyor mu?

hocam şu durumu söyle açıklayım.
    ilk önce marka olayını çözelim opelin ölüsü, Hyundai markanın sıfırından iyidir. araba satmakta ,almakta nasip kısmet işi ama Hyundai marka çok sakat 2. elde. tükiyede tuulan markalar belli, birde tükiyede 2. sınıf olarak bilinen markalarda belli.. Hyundai nekadar iyi olursa olsun 2. eli zayıf kalcaktır ki sen i20 den bahsediyorsun, bu tamamen zayıf kalır.
    2. eli sıkıntı etmiyorsan Hyundai tercih edile bilir.

öte yandan opelin tek kusuru servislerin iyi olmayışıdır. serpest piyasa şeklinde gelişi güzel bakım fiyatları çekiyorlar, kimi servis 650-500-450-400-350 gibi fiyat çekmekte. hem servisleri iyi değil hemde gelişi güzel para istiyor... ama her ilde 1 tane sağlam, çözüm odaklı, arızayı tesbit eden uygun fiyat çeken servis vardır...

mesele bir kaç yorum üste veya 1 sayfa geride bir arkadaşımızın opeli var. 2. bakıma girmiş nelerin değiştiği ve yapılan bakım ortada 400 tl bakım ücreti vermiş... hereze çok gelebilir ama takılan parça fiyatları sanayi ortamına göre normal sadece 100 lira işçilik pahalı.
    şunuda göz önünde bulundurursak, sanayide orijinal parça 175 liradan aşağı tutmuyor. aldığın parçayı ustaya götürür takarsın, usta aracının diğer ekipanlarını kontrol etmez.

servis hem parça garantisi, hem işçilik garantisi veriyor, ve aracının tüm nokta kontrolünden geçiyor. aracını iç dış yıkayıp, ücreti taksite böldürüm tertemiz şekilde anahtarını alıp çekip gidiyorsun. aslında kazık olayı yok servis sadece işçilikte fazla alıyor ve parça fiyatları snayi ile aynı.

bakım olayın gözünde kesinikle büyütme... dersini benim için 10 tlnin bile değeri var, birsey diyemem ama servisin aldığı ücret normal.
    eger dikkat edersen agır bakımlarda genelde servis tercih edilir. garanti verdiğinden ve her ustya araba teslim edilmediğinden dolayı
    ............................................

senin soruya cevap vermek gerekirse.
    garantiyi hiçe saymamak gerekir , yeri geldiğinde öyle bi işe yarıyor ki olayın tuzu biberi oluyor. isterse 10 yıl garanti verseler kullanıcı hatası dedikte sonra iş bitiyor. garanti veririken önemli olan arabalarının arkasında durmaları. opel +2 yıl garanti uzatmaya 1500 civarı para istiyor bunu belirteyim.

bi araba 2 yıla kadar vermesi gereken arızayı verir, net konuşmak istemiyorumda çünkü mekanik ve elektrik aksamın işi belli olmaz.
    benim araba 2 yıl garantiliydi, garantiyi hiç kullanmadım, ufak tefek sesler geliyordu onun için servise gidiyordum, bunun dışında bakımdan bakıma servise gidiyordum. benim araba servis bakımlıydı 4 senedir. devamlı ufak sorunlarla karşılaştığımda servise gider baktırırdım, sorunu çözerlerdi ücret almazlardı. elle yapılan durum olduğu için.

Hyundai seni öpmeden bırakmıyor şöyleki agır bakıma kadar Hyundai servisine devam opel veya Hyundai servislerin ücreti aşağı yukarı aynı atıyorum opelde 350 liradır, Hyundai da 300 liradır ben ortalama kaba fiyat söyledim.

opel avantajını bakımda değil 2. elde gösteriyor. hyundai da 7-8binlira zararın olurken opel 4 binlira zarar ederek satarsın.
    Hyundai başta aldığında kaarlı gibi görünürsün ama halbuki kaarından çok zararı var.
    opeli başta kaybettiğini sanarsın ama halbu ki kazandığının farkında olmazsın...

sen opel alırsan mersedes almış olursun.
    Hyundai alırsan opel almış olursun.

garanti ve servis olayına takılma japon arabaları 5-6 yıl garanti veriyor. honda 6 yıl veriyor ben yollarda civic-jazz-accord göremiyorum. neden göremiyorum tasarımları bizim halkımıza hitap etmediği için. hondayı herkez sorunsuz olarak kabul ediyor ama demek hersey sorunsuz demek değilmiş... honda süper marka bir Hyundai kesinlikle olamaz ama tasarımı aldı götürdü hondayı..

türkiyede tutulan markalar belli
    honda,renault,opel,volkswagen,ford,peugeot

şuanda sen corsa için hangi rengi seçeyim demen gerekirdi : )
    hakim griden şaşma...

renk konusunda şuna dikkat etmeni isterim kimi renkler aracın kaportasını plastik gösteriyor,
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

hocam lpg ile alakası yok en dandik öteside yaptırsan en iyisinide yaptırsan hersey işçilik.
    icon 33 ve nikini hatırlamadığım bi arkadaş var lpg hakkında daha iyi bilgilere sahip. ısıgı söndürmek için değişik aparat takılıyor tam emin değilim.
    mesajını görürse mutlaka yardımcı olur, yinede araştır.

bilgisayara bağlayıp sistemden ışık söndürülür ama kalıcımı olur geçiçimiş bilmiyorum.
    bi aparat takıldığını hatırlıyorum.
  • quote:

Kardeşim iyi söylüyorsun arabam sorunsuz olsa dediğin en doğrusu ama benim arabanın piyasası zaten zayıf,bir de çok iyi durumda değil .Direksiyon çevrilince vınlama vs ses var direksiyon kutusu dediler böyle kullan çok pahalı dediler.Baskı balata değişim istiyor,üstelik tüp takılı değil.Kaportada çizik ezik vs ufak tefek kusurlar var,döşemede yıpranma vs var. Şimdi böylebir araçın iyi fiyata satılması çok zor.İyi durumda olanları 12.5 -13.5 civarı gidiyor sanırım.Bu durumdayken 11-11.500 veren çıkar mı bilmem.Takasa Opel mesela 10.500 e sayıyor.Diğer markalar 10 bin diyorlar.Elden satmaya kalksam uzun sürebilir satana kadar baskı balata mutlaka değişmeli,iyice pahalı başka sorunlar çıkarabilir benzini su gibi içmesi ayrı dert.

0km araçlarda şu andaki fiyatları 32bin civarı olanlardan seçenekler ise şunlar:60 ay vade ile alabiliyoruz takas bedeli peşinat sayılarak.

Opel Corsa 1.2 Essentia 85bg
    Renault yeni Symbol 1.2 Joy 75 bg
    Hyundai İ20 1.2 85bg(bunun stepnesi yok ,eşim istemiyor!)

Kendi aracınızla ilgili karar sizindir fakat araç seçeneklerinizde sıralama yaparsak:
    1-Corsa
    2-Hyundai
    3-Symbol

Ayrıca skoda fabia ile seat ıbıza seçeneğini de düşünebilirsiniz.Donanımhaberdeki kullanıcılarının olduğu yere yazarsanız en iyi bilgiyi kullanıcıları verebilir.Bu 2 araç WV grubunun araçları bayileriyle görüşün aracınıza ne kadar takas bedeli verecekler.Ayrıca en önemli tavsiyem düşündüğünüz araçların hepsiyle test sürüşü yapın ondan sonra karar vermeniz çok faydalı olacaktır.Arkadaşımda 2001 fabia vardı çok memnundu.
  • Leon ve Adalet Mülkün Temeli cevaplar için yine çok teşekkür ediyorum.Fabia ve Leon'u düşündüm ama burada ne bayi ne servis var.O yüzden onları eledim.Artık yarın gidip bir pazarlık edelim bakalım neler olacak...
  • quote:

Leon ve Adalet Mülkün Temeli cevaplar için yine çok teşekkür ediyorum.Fabia ve Leon'u düşündüm ama burada ne bayi ne servis var.O yüzden onları eledim.Artık yarın gidip bir pazarlık edelim bakalım neler olacak...

yan sanayi ürünlere karşıyım birileri birşy alıp satarken , başka markanın adıyla konuşmaması gerekir. tepkim sizlere değil neredeyse herkez bu sekilde düşünüyor. skoda seat ne ki volkswagenin adı altında satışları varı. bu arabalar volkswagenin yan sanayisi.

volkswagende audinin, Porsche nin adını kullanarak fiyatları tavan yaptın. buyrun nissan-mercedes Renault ile ortak, motorları Renault motmotoru.
    BMW peugoet motoru. opel fiyat ortaklığı

BMW alanlar peugot, meceds alanlar Renault gözüyle baksın olaya. ki bakarlarsa durum hiç iç açıcı olmaz.

BMW yi BMW niyetine, renaultu Renault niyetini, skodayı skodaniyetine,seati seat niyetine alçaksın.
    ki fiyatları zaten göz dolduruyor neden 2. sınıf muamele gören arabalar tercih edlsin ki. benim gibi düşünenler zaten araba pek tutulmuyor ama Volkswagen niyetine alayım diyerek arabayı ucuza alıyor.

ford fiestayı yabana atma, her nekadar corsanın dış görünüşü olmasada boyutu ebatı aynı... tabikide hoşuna giderse.

......................
    benim zamanımda benim gibi bana yardımcı olan yoktu, herkez çıkıp kendi düşüncesini koyuyor ortaya eyvallah , peki ben bu arabayı aldığımda sattığımda ne olacak diyen yoktu... sanayide usta gibi aldığın malzemeyi takar gider gibi.

benbu arabaları beğendim ama hangisini neye göre eleyeceğimi söylemiyor. eski toprak mantığı ile renult renaulttur diye çıktık bi yola.

............
    direk bi arabaya atılma çünkü bayide ki tüm arabalar sana Mercedes gelir. her arabaya baktıkça bindikçe farklı şeyler hissedersin.
    almasan bile bak. bayi psikolojisini üstünden at. danışman gelir arabayı tanıtım yapar diye birşeyde yok. müsaade istersin aracı biraz inceleyip ona göre konuşalım dersin olur biter. çıkmaya yakın fiyat alırsın, en son oluru nedir diye 1 tl bile olsa benim için önemi var. başka bayi daha düşük verirse ordan alırım , siz verirseniz sizden alırım de.

adam ucuz verdi diye atlama ben bi dolaşıp öyle terar gelirim dersin. piyasayı yoklar ona göre kararını verirsin.
  • quote:

quote:

Leon ve Adalet Mülkün Temeli cevaplar için yine çok teşekkür ediyorum.Fabia ve Leon'u düşündüm ama burada ne bayi ne servis var.O yüzden onları eledim.Artık yarın gidip bir pazarlık edelim bakalım neler olacak...

yan sanayi ürünlere karşıyım birileri birşy alıp satarken , başka markanın adıyla konuşmaması gerekir. tepkim sizlere değil neredeyse herkez bu sekilde düşünüyor. skoda seat ne ki volkswagenin adı altında satışları varı. bu arabalar volkswagenin yan sanayisi.

volkswagende audinin, Porsche nin adını kullanarak fiyatları tavan yaptın. buyrun nissan-mercedes Renault ile ortak, motorları Renault motmotoru.
    BMW peugoet motoru. opel fiyat ortaklığı

BMW alanlar peugot, meceds alanlar Renault gözüyle baksın olaya. ki bakarlarsa durum hiç iç açıcı olmaz.

BMW yi BMW niyetine, renaultu Renault niyetini, skodayı skodaniyetine,seati seat niyetine alçaksın.
    ki fiyatları zaten göz dolduruyor neden 2. sınıf muamele gören arabalar tercih edlsin ki. benim gibi düşünenler zaten araba pek tutulmuyor ama Volkswagen niyetine alayım diyerek arabayı ucuza alıyor.

ford fiestayı yabana atma, her nekadar corsanın dış görünüşü olmasada boyutu ebatı aynı... tabikide hoşuna giderse.

......................
    benim zamanımda benim gibi bana yardımcı olan yoktu, herkez çıkıp kendi düşüncesini koyuyor ortaya eyvallah , peki ben bu arabayı aldığımda sattığımda ne olacak diyen yoktu... sanayide usta gibi aldığın malzemeyi takar gider gibi.

benbu arabaları beğendim ama hangisini neye göre eleyeceğimi söylemiyor. eski toprak mantığı ile renult renaulttur diye çıktık bi yola.

............
    direk bi arabaya atılma çünkü bayide ki tüm arabalar sana Mercedes gelir. her arabaya baktıkça bindikçe farklı şeyler hissedersin.
    almasan bile bak. bayi psikolojisini üstünden at. danışman gelir arabayı tanıtım yapar diye birşeyde yok. müsaade istersin aracı biraz inceleyip ona göre konuşalım dersin olur biter. çıkmaya yakın fiyat alırsın, en son oluru nedir diye 1 tl bile olsa benim için önemi var. başka bayi daha düşük verirse ordan alırım , siz verirseniz sizden alırım de.

adam ucuz verdi diye atlama ben bi dolaşıp öyle terar gelirim dersin. piyasayı yoklar ona göre kararını verirsin.

Leon hocam hiç ibiza,fabia,leon,octavia dan herhangi birini kullandınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

ayır abi ,hiç kullanmadım ama seati incelemişiğim var
  • quote:

quote:

ayır abi ,hiç kullanmadım ama seati incelemişiğim var

Seat Leona bindim çok beğendim gerçekten HB araç alacak olsam ilk düşüneceğim modellerden olur.
  • Ben tam manasıyla skoda hayranıyım başka markanın aynısı diye almıyorum oktavia 10 numara araba 2010 symbolum var satsam yine octavia alırım o da olmazsa japon arabalarına yönelirim. Civic coralla gibi benim düşüncem bu yani ikinci elleri de her zaman olan arabalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: veyiss_18

Ben tam manasıyla skoda hayranıyım başka markanın aynısı diye almıyorum oktavia 10 numara araba 2010 symbolum var satsam yine octavia alırım o da olmazsa japon arabalarına yönelirim. Civic coralla gibi benim düşüncem bu yani ikinci elleri de her zaman olan arabalar.

quote:

Seat Leona bindim çok beğendim gerçekten HB araç alacak olsam ilk düşüneceğim modellerden olur.

beyler neticede az buz değil fiyaca, tüm arabalar gibi aynı seviyede seyrediyor. ben arabaları kesinlikle kötülemiyorum.
    eger bi marka alıncaksa o marka niyetiyle alınır. söz konusu Volkswagen olduğu için söylüyorum.

eger Volkswagen arabaları bire bir aynı kalitede yapsaydı , Volkswagen alıcıları gider seat skoda alırdı. orijinal ile yan sanayinin nasıl farkları varsa bu arabalardada sizin bizim görmediğimiz farklılıklar var.

araba almakta, satmakta kısmet iş derim, bir önceki yorumumda belirttiğim gibi 2.elini tercih edenler Volkswagen niyetine ve marka imajından dolayı daha ucuz alırız diyerekten alınıyor.

atıyorum diğer markalar 5000 zarar ederken bu tür markalar 10.000lira zarar kaybederek satıyor. sıfır alırken yinede 6000 kaarın oluyor diğer arabalara göre, o kaarınla birlikte satarken kafa kafaya gelmiş olur.

bunlar benim düşüncelerim, bu düşüncelerimi sırf buraya yazdıgmı düşünmeyin, otomobil genel sayfasında ve araç teçihlerinde yer yer konu odukça butür yorumlarımla karşılaşa bilirsiniz.

herkezin kendi düşüncesi vardır buna saygı duyuyorum.
    Ben de saygı duyorum düşüncenize özür dilerim yanlış anlaşılmak yada yanlış birşey söylemek istemiyorum. Ben mesala 10.000₺ nin altında araba alacak olsam gider lada alırım ve bu zamana kadar 3 kere aldım zaman ve en büyük hayranlığım olan bir araba ve arkadaşlarıma da bu arabayı önererek aldırdım hepsi o kadar memnun ki. Zaman zaman arabamı sattım ve düşük model yada 10.000 ₺ nin altında alabileceğim arabaları düşündüm ve hep lada da karar kıldım çünkü 2004 2005 model araba alıyorum ve o kadar az yakıyor ki hakkını fazlasıyla veriyor.

• quote:

Ben de saygı duyorum düşüncenize özür dilerim yanlış anlaşılmak yada yanlış birşey söylemek istemiyorum. Ben mesala 10.000₺ nin altında araba alacak olsam gider lada alırım ve bu zamana kadar 3 kere aldım zaman ve en büyük hayranlığım olan bir araba ve arkadaşlarıma da bu arabayı önererek aldırdım hepsi o kadar memnun ki. Zaman zaman arabamı sattım ve düşük model yada 10.000 ₺ nin altında alabileceğim arabaları düşündüm ve hep lada da karar kıldım çünkü 2004 2005 model araba alıyorum ve o kadar az yakıyor ki hakkını fazlasıyla veriyor.

estafullah abi olurmu öyle şey, kesinlikle doğru söylüyorsunuz ben olayın arka planına önem verdiğim için belki kendimce yanlış anlaşılabilirim.
    ben memur çocuğuyum ,zevki sefasına araba alacak kadar zengin değilim, bu yüzden türk toplumuna ayak uydurmak gerekir dolayısıyla türkiyede tutulan markanın dışına çıkmak 2. elde zarar uğratabilir.

skodanın tasarımında Renault olsun hemen alayım bunu samimi söylüyorum, aynı şekilde seat ,hyundai geçerli.
    Valla biz de işçi çocuyduk hala da işçiyim yani orta seviye de ki bi kişiyim zengin olsam mercedes den başkası olmaz hayatım da doğrusu. Abim de 98 polo vardı babamın da 13 yıldır kullandığı transporter ikisi arabaları değişti abimde yakıtından dolayı satacam arabayı dedi ve ankara da kayınçom galerici ondan ford c- max la takas yaptım. Akşam oldu eve geldik kapıları kitledik ve abim geri döndü araba da 3 yerde ışık yanıyor. Saat de göğüste yol bilgisayarın ekranın ışığı filan ya veyis bu ışık aküyü bitirir diyor. Yani çok zengin üst sınıf insanlar olsak bu ışıktan zevk alırız yani. Şuan sizinle kendimi sohbet ediyor gibi görüyorum kesinle yeminle tartışma yapmıyorum yanlış anlamayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig
    Arabada benzin olmasına rağmen benzin lambası yanıyor....

sizde psa modülü takılı değil sanırım.

http://www.2a-lpg.com/showthread.php/7096-CITROEN-C4-PSA-MOD%C3%9CL-YARDIM-L%C3%9CTFEN

"PSA modülü üniversal bir üründür, kullanabilirsiniz. Kontak kapatıp açınca resetleme işlemi yapmaktadır..."
    http://www.2a-lpg.com/duyurular/guncel_bayi_listesi.pdf
  • quote:

olurmu abi elbette sohobet diyoruz,tartışılacak durum yok. siz kalite, donanıma bakıyorsunuz, ben markaya,tasarıma bakıyorum.
    benim babam memur : ) ben değilim özel sektörde çalışıyorum.
    dediği gibi gönül isterki Mercedes BMW alalım ama hayatımızın sundukları bukadar, yinede şükür bizden daha kötüleri var.
    şuanda arabam yok seat-skoda olsa neden kullanmayım :)

bazı şeylerin zenginlikle alakası yok açıkçası, insanın hevesi geçtikten sonra isterse aküden hiç bitmesin sıkıcı gelmeye başlar.
    paran olup herşeyi almaktansa , hayal kurar hayallerimin peşinden gitmeyi yeğnerim. tabikide uşala bildiğim hayaller.

bütçe elverdiği sürece pahalı veya ucuz herşeyin zevkini tadacasın.
    bizim gibi ailelerin durumu kısıtlı ama yinede bazı şeylerden ödün vermeyeceksin....

bizim hayallerimiz küçük olduğundan dolayı birisi sayı tut dese 1,23,5 tutarız : )
    zenginlere tuttur, 50.000-100.000-250.000 : ) şaka yapıyorum : )

Allah sonumuzu hayır etsin,saglıklı mutlu şekilde yaşayalım diğerleri gelip geçici.
  • Merhaba arkadaslar
    2001 sedan vlio aracımın süratlı oldugu zaman kapılardan gelen rüzgar sesine bı cozum varmıdır? Yenı kapı lastıklerı alsam işe yararmı bılgı ıcın tskkrler simdiden. Fiyat konusunda da bılgı paylasımı yaparsanız sevınırım.

• 
Sayfa: önceki 10961097109810991100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.