Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1096. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
83
Favori
1.932.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10941095109610971098
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler araç bakım ürün ihtiyacınız varsa ,kendi aracıma almış olduğum ürünleri satıyorum : )
    satmamın sebebi aracımı sattığımdan dolayıdır.

daha 2 ay önce almıştım çok az kısmını kullandım. neredeyse hiç kullanılmamış gibi.
    almayı düşünenlere ürün seviyelerini belirtip resmini çeke bilirim

meguiars ntx şampuan ........35tl......cilalı şampuan
    meguiars nxt wax..................50tl.....boya koruyucu
    meguiars ultimate Quik wax....30l.... boya koruyucuya destek daha kalıcı olsun diye
    meguiars hyper dressing ........ 20tl....genel amaçlı parlatıcı, temizleyici ve koruyucu....... tüm plastik aksama(konsol,lastik,kapı içi,ön panjur gibi)
    orijinal silecek (silgeç marka)...30tl...
    bu ürünleri almaya gitmişken önümüz kışken silecekte alayım dedim. fiat orijinal yedek parçacıdan aldım. hiç açmadım zaten zımbalı ambalaj şeklinde paketlenmiş.

meguiars hyper dressing ürünü çok daha öncesinden aldım 4 litrelik konsantre seklinde. 250 milmini o fiyta vermekteyim.
    konsantre ürün olduğundan dolayı ne kadar parlaklık istiyorsanız fıs fıs şişeye okadar koyun.
    kendim doğal natürel görünümden hoşlandığım için 250ml 10 litre su yeterli olcaktır.

....................

benden almanız şart değil , aracınıza bakım yapıyorsanız , bu ürünleri tercih edebilirsiniz, gayet kaliteli ve güzel ürünler.
    fiyatlarını araştıra bilirsiniz ,

sıfırları arasında pek bir fark yok ama benim ürünlerimde neredeyse hiç kullanılmamış.

kargo size ait... herşey güven meselesi olduğu için kapıda ödeme ile ürünleri göndercem.
    yani siz ürünün ücretini ve kargo ücretini ödeyerek ptt benim kesaba para aktarcak... havaleden dolayıı bendende ücret kesecek.

..................
    benden alırsanız bana yardımcı olursunuz.
    almazsanız artık ne zaman araba alırsam ,ozaman bu ürünlerimi kullanmaya başlıcam...

teşekkürler
     CLİO SYMBOL GRUBU

GÜNCEL.
  • icon33 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim arkadasım @icon33

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Perşembe günü Ankara'dan Mersin'e yolculuk yapacağım ve kışlık lastiklerimi taktırdım. Gördüğüm o ki Ankara'da ve Aksaray'da sıcaklık gündüz 16-17 derce civarında ve Mersin'de ise gündüz 24-25 derece civarında olacak. Bu yola kışlıklarla çıkmak ne kadar doğru olur, kışlıkları değiştirmesem ne gibi olumsuzluklar olabilir?
  • ealtin E kullanıcısına yanıt
    kışlık lastiklerde yol tutuşu fazla olduğundan aracının biraz zorlanır buda yakıt tüketimini artırır. sıcaklıklar suan da yüksek yazlık lastiklerinde iş görür bence gece sıcaklıkları daha sıfıra düşmedi aşağıdaki linkten gidecen saat ve tarih bilgilerini ver yoldaki sıcaklıkları gösteriyor burası yardımcı olur sana bende daha takmadım kışlıkları sabahları falan don olmuyor suan 12 ayın ortalarına başlar don olayı uzmanlar tahminlere göre kar yağışını yılbaşından sonra bekliyor

http://www.mgm.gov.tr/tahmin/karayollari-tahmin-sistemi.aspx#sfU
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Orijinalden alıntı: FX1
    leon hocam arabayı usta içeri alırken sordum, benzin filtresine de bakın diye, usta bu arabaların benzin filtresi yok dedi, anlamadım ama daha sonra da neden olmadığını soramadım. Çünkü servisin içine inemiyorsunuz. Arabayı çıkarırken de tekrar sormayı unuttum. Bu arada rot-balans da yaptırdım usta, tekerin birinde az bir şey varmış dedi gelirken deneme amaçlı 160 bastım iyi olmuş yüksek hızlarda titreme yok...

Değişen parçalar;

rot balans 24 TL
    Yıllık bakım 96TL
    Hava fitresi 32TL
    yağ filtresi 21TL
    karter tapası frezeli 12 TL
    polen filtresi 38 TL
    klima dezenfekte köpüğü 21TL
    fren balata genel temizlik 6 TL
    Motor yağı 80 TL
    Ori.Cam suyu da aldım 10 TL
    KDV dahil dediğin gibi 400 TL'ye çıktı.

Parça fiyatlarına sitelerden baktım normal tek fazla olan yağ 4 litre GM dexos2 yağ (5-30) 50 TL biraz yağdan kazık yedim. Birdaki sefere yağımı alıp ta gideceğim :)

hocam benzin filitresiz araba hiç olurmu, benzini depo kapağı neredeyse o teker çamurluğun orasında yer alıyor (bizim symbollerde ordaymış.)
    bence o usta sallamış bakmamak için yada öyle parçadan haberdar değil. tabikide emin ellerden sorup soruşturmak lazım...

yıllık bakım ücret mantığını anlamadım, işçilik olması gerekiyor sanırım.
    yıllık bakım dışındaki parça fiyatları gayet yerinde, kesinlikle yag fiyatında kazık yemedin mobil 1 5w-30 yagı alsan 80-100 tl aralığında.

belki hatırlarsın bi ara yeni opel astralara bakınıyordum, konunun başında bahsettiğim gibi servisleri sıkıntılı-fiyatı sıkıntılı diyerekten araştırmaya koyulmuştum.
    opelin orijinal yagı hiç biryerde yokmuş, ve kimi opel serviside PO yag kokuyormuş. orijinal GM yagı kaliteliymiş. araştırdıgma göre durum bundan ibaret.
    çakma yağlar piyasada sürüyle,ambalajlarını ayırt edemezsin o derecede, 50 liraya yag kesinlikle bulamazsın. bulursun ama zaten yağın tarihi bitmiştir veya bitecek üzeredir. serviste stoklama durumu yok, fabrikadan üretildiği gibi motoruna hemen giriyor.
    50 liraya 5-30 yag bulursan orjinalliğinden,tarihinden eminsen seninle yag işine girelim : )

olması gerektiği fiyata yaptırmışsın , kesinlikle kafayı kurcalayacak rakamlar yok. servisin bakımından, hizmetinden memnunsan diyecek zaten söz yok, güle güle iyi günlerde kullan.

İyi dileklerin için teşekkür ederim aşağıdaki linkte 50 TL orijinal yağ...Daha önce ben bu siteden kartel koruma ve orijinal pas pas getirtmiştim. fiyatları servise göre uygun...

http://www.opelgm.com/Opel-DEXOS-2-5W-30-4Litre-Motor-Yagi-GM,PR-3375.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: FX1
    İyi dileklerin için teşekkür ederim aşağıdaki linkte 50 TL orijinal yağ...Daha önce ben bu siteden kartel koruma ve orijinal pas pas getirtmiştim. fiyatları servise göre uygun...

http://www.opelgm.com/Opel-DEXOS-2-5W-30-4Litre-Motor-Yagi-GM,PR-3375.html

hocam o tür eksiklikler alınır hatta diğer parçalarda alınır ama yağ , teker internetten kesinlikle alınmaz.
    50 liraya satılmaz demiyorum ,o yağın orjinalliğinden ve tarihinde şüpe etmek gerekir diye söylüyorum.

internet fiyatlarına pek güvenme.... herkez sen ben gibi temiz kalpli değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: talin

Arkadaşlar 3-4 kere kiraladığımız bir 2011 1.5dci Symbol var 56bin km de.Sürerken bir kusur görünmüyor motor da iyi çekiyor sadece 100km civarında içeriye biraz ses alıyor.Bir başka Symbol 1.5dci ile uzun yol da yapmıştım bir sıkıntı hissetmemiştim.Ne dersiniz bu fiyata alınır mı bu araba ?Benim Fiat Brava aracımı da takasa sayacaklar fiyatını daha saptamadık onun.
    Fiyatını atlamışım,23.000 diyor ama inebilir az biraz...

Geçen sefer atlamışım bu kez selam vereyim Symbol'cülere,merhabalar bu konuda bir fikri olan yok mudur acaba?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar 3-4 kere kiraladığımız bir 2011 1.5dci Symbol var 56bin km de.Sürerken bir kusur görünmüyor motor da iyi çekiyor sadece 100km civarında içeriye biraz ses alıyor.Bir başka Symbol 1.5dci ile uzun yol da yapmıştım bir sıkıntı hissetmemiştim.Ne dersiniz bu fiyata alınır mı bu araba ?Benim Fiat Brava aracımı da takasa sayacaklar fiyatını daha saptamadık onun.
    Fiyatını atlamışım,23.000 diyor ama inebilir az biraz...

Geçen sefer atlamışım bu kez selam vereyim Symbol'cülere,merhabalar bu konuda bir fikri olan yok mudur acaba?

bir arkadaşa yaptığım yorumu size yapıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Orijinalden alıntı: tuna70

arkadaşlar clio symbol gri renkli 2011 model 55 bin km de dizel 24 bin diyorlar. herhangi bir kaza boya yok. ne dersiniz alınır mı?

hocam bence her türlü alınır full orjinalse. expresion donanımsa.
    dizellerin uygun olma sebebi şirket rabalarından kaynaklı. authentik donanım 100.bin kmdeki şirket arabalrı bu fiyata gidiyor.
    donanımı ne olursa olsun 55 km deki dizel arabadan söz ediyoruz birde hatasız boyasız..

yinede dikkatli olmanı isterim symbollerin çoğu şirket arabası ve hepsi yüksek km de oluyor dolayısıyla km düşürülme riski çok...
    şase nodan servise sorgulat ne zman ne için servise geldiğini ve kaç bin kmlerde sevişe geldiğini öğren..

öte yandan çıkacak masrafları söyleyim
    60 bin agır bakımı yapılmadıysa tiger seti ve eksesuar seti değişmesi gerekiyor.
    lastiklerin , akünün, fren balataların değişmesi gerekiyor..

agır bakım serviste 1100tl. (tirger seti,aksesuar seti,standart bakım)
    akü 60 amperlik 240 tl
    lastik michelin energy 600tl
    fren balatası 160 tl

2014 de muaynesi var 150+30 tl egzoz emisyon
    ocak vergisi var 420tl

eger araba alındığı gibi duruyorsa senin cebinden 2700 tl paracıkacak ıvır zıvırla 3.binlira
    araba sana 27.000tlye gelcek.
    arabanın tam masraflı döneminde alıyorsun.
    27.000tlye daha iyi symboller alırsın.

konunun en başında söylediğim gibi dizellerin fiyatını şirket arabaları düşürdü. binciden temiz bakımlı az km yapmış araba alman mümkün.

bahsettiğin araba 2 yaşında en kötü ihtimal 40.000 bakıma girmiş olması lazım... yakıt filitresininde değişmiş olması lazım 100tl.
    5000 km sonra zaten bakım zamanı gelmiş..

bu söylediğim fiyatlar servis fiyatıdır. ne fazla nede eksik.
    2012 modellere bak 28.000 binlirayı gözden çıkar...

24.000tl çok iyibir rakam ama marasfsız olursa. birde donanımı belirtmemişsin.
    expresion donanımdan şaşma. 85 bg bulursan çok daha iyi olur.
  • geçen hafta hastaneye gitmek için sabah 7,30 da kalktık. kapıya çıktık arabanın anahtarı yok. 8,30 a kadar bir saat evin altını üstüne getirdik. ne kendi var ne yedeği. 8,30 da çilingir çağırdım. eski anahtarın ucu ile kapıyı açtık makine ile immobilizer çipini kopyaladı. 100 tl aldı. tam çıkıyorum baktım arka lastik inmiş. lastikçiyi aradım yedek jant da lastik de lastikçi de doğrultma için bekliyordu. lastikçi elinde bir lastik ile geldi taktı. neyse hastaneye gittik geldik bizimkileri eve çıkardım. aşağı indim hanım arıyor anahtar bulundu diye. bizim kız mutfağa saklamış eve gelince doğru mutfağa koşup anahtarı çıkarmış. iyi anahtarıda alayım gideyim diye arabanın kapısını kilitleyeyim dedim. anahtarı takıp çevirim tık dedi. baktım anahtar boş dönüyor. kilidin şifreleri kırılmış. aradım fiyatını sordum 400 dediler. yani bizim kızın bi anahtarı saklaması 600 tl ye maloldu. benim için biraz pahalı bir oyun oldu.
  • Leon aydınlatıcı cevap için teşekkür ederim.Bu kiralamacı arkadaş biz bunların bakımını yaptırmazsak kiraya veremeyiz dedi.Triger değişiminin yapıldığını söylüyor.Km ile oynanmış olamaz ben bu arabayı bir kaç kere kiraladım sonucusunda araba değişiminden sözettim.Hangi donanım bilmiyorum ,ama 85bg olmalı.23bin dediğine göre bakım masrafı da binse iyi fiyat oluyor sanırım.Neyse biraz daha soruşturayım,gidip tanımadık galeriyle iş yapmaktansa hergün önünden geçtiğim insanlarla muhatap olmak daha işime geliyor sanki.
  • quote:

Leon aydınlatıcı cevap için teşekkür ederim.Bu kiralamacı arkadaş biz bunların bakımını yaptırmazsak kiraya veremeyiz dedi.Triger değişiminin yapıldığını söylüyor.Km ile oynanmış olamaz ben bu arabayı bir kaç kere kiraladım sonucusunda araba değişiminden sözettim.Hangi donanım bilmiyorum ,ama 85bg olmalı.23bin dediğine göre bakım masrafı da binse iyi fiyat oluyor sanırım.Neyse biraz daha soruşturayım,gidip tanımadık galeriyle iş yapmaktansa hergün önünden geçtiğim insanlarla muhatap olmak daha işime geliyor sanki.

hocam tanıdık olsun veya olmasın hepsi cebine girecek paraya bakar. alışveriş ayrı- dostluk muhabbet ayrı bunu hiç bir zaman unutma.
    babam aracını satmaya kalsa ,o aracı direk kesinlikle almam, ustaya gösteriri, expetize sokar öyle alırım artık devir bildiğin gibi değil.

yorumumda belirttiğm gibi 60 bin km zurnanın zırt dediği an. çünkü ciddi masraf isteyen bakım zamanına denk geliyor.
    şirket arabası kolay kolay alınmaz, arabanın nasıl kullanıldığını bilmiyorsun, ki yollardaki kullananları görüp azçok ne olduklarını biiyoruz.

şirket arabası zaten bakım yaptırmak zorunda sıfır araba aldıkları için garanti süresince garanti dışı olmasın diye mecburen bakım şart koşuluyor.
    garanti olmasında göreyim aracın bakımını yapıyorlarmı.... bi şekilde bakımsız arabayıda kiralarlar ama u arabanın çok yamasına, performans kayıplıgına ve motorda tortu oluşmasına neden olur....

bakım serviste yaparlarsa sıkıntı yok ama sanayide motora hangi yag koydukları bile önemli...25 tlye bile motor yagı var...
    .................
    araba full orjinalse, bakımlıysa donanımlı olsun veya olmasın 23.000 tlye alınır. 56.bin km deki 2011 model.
    donanımlı olursa daha iyi, 85 bg olursa çok daha iyiolur.

23.000liraya mümkün değil vermezler o arabayı iyi araştır. 100.000km deki arabaları boyalı değişen arabalrı o fiyata veriyorlar. donanımsız 65bg olanları...
    çok dikkatli araştır. kaskoya sorgulat şase nodan sms ile, şase nodan servise sorgulat , aracı tek ustaya değil bir kaç ustaya göster, expertize sok..

bu benim düşüncelerim... kesin doğruluk payı yoktur. be araba lamaya kalksam bunları harfi harfiye düşünür yaparım...
    bakım masraflı arabayı alma bana sorarsan.
  • Sağol kardeşim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullah09nazilli

hocam hem geçmiş olsun, ayrıyeten hastalığınız içinde geçmiş olsun...
    miniklerin bu tür yaramazlıkları gerçekten beni öldürüyor : ) biraz masraflı yaramazlık yapmış ama onların hayal gücü ve düşünceleri gerçekten inanılmaz oluyorlar çok zekiler.
    bence sizinde, miniğinde unutulmaz anı olarak hafızalarda kalır.

cebinizden çıkacağı varmış başka bir şey denilemez.
    gerçi hastane işi olduğundan aceleci davranmanız normal ama bu tür eşya kayıplarında bir yere eşyaya ip bağlayın(şeytanı bağlamış olursunuz) ve ilerleyen zamanda kaybolan eşyanızı bulursunuz.. bulduktan sonra mutlaka ipi çözün...

..........
    anahtar olayına gelince çok daha öncesinden bahsetmiştim anahtar kopyalama işini herkeze güvenerek kopyalatmayın diye. adam kendisinede yedek yapar başınıza iş alırsınız.
    sanırım anahtar sistemi komple değişecek kontak,kapı ve benzin deposu... bunlar değişecekse 400 liradır, tek kapı kilidini yapmak 400 lira değildir...

kimi anahtarcı dağılmış kilit şifresini yapıyor diye duymuştum, bu forumda felan yazılmıştı. 100 lira birşeydi sanırım.
    ben bu olayada karşıyım. sitem komple değişecekse değiştirin.

tek kilit değişecekse sorun soruşturun bu 400 lira çok pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

Forumda ki herkese selamlar.Epeydir mesaj yazmıyorum.Leon hocam devam ediyor her zaman ki gibi yardımcı olmaya ve icon hocamda.Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Yolda beyaz marea liberty gördüğümde hemşehrimin mi acaba diyorum

Teşekkürler. Bilmukabele.

quote:

...2011 1.5dci Symbol var 56bin km de....Benim Fiat Brava aracımı da takasa sayacaklar fiyatını daha saptamadık onun...

Üst mesajdaki Adalet .. rumuzlu arkadaş sıfır aldığı 2010 auth benzinli Symbolü sattıktan sonra Marea Liberty almıştı. Memnun bildiğim kadarıyla. Brava'dan sonra Symbol yakıtı ve çekişi dışında pek memnun etmez bence.

quote:

geçen hafta hastaneye gitmek için...

Geçmiş olsun. Küçük hanımın şakası biraz tuzlu olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon33 -- 12 Kasım 2013; 1:57:27 >
  • quote:

geçen hafta hastaneye gitmek için sabah 7,30 da kalktık. kapıya çıktık arabanın anahtarı yok. 8,30 a kadar bir saat evin altını üstüne getirdik. ne kendi var ne yedeği. 8,30 da çilingir çağırdım. eski anahtarın ucu ile kapıyı açtık makine ile immobilizer çipini kopyaladı. 100 tl aldı. tam çıkıyorum baktım arka lastik inmiş. lastikçiyi aradım yedek jant da lastik de lastikçi de doğrultma için bekliyordu. lastikçi elinde bir lastik ile geldi taktı. neyse hastaneye gittik geldik bizimkileri eve çıkardım. aşağı indim hanım arıyor anahtar bulundu diye. bizim kız mutfağa saklamış eve gelince doğru mutfağa koşup anahtarı çıkarmış. iyi anahtarıda alayım gideyim diye arabanın kapısını kilitleyeyim dedim. anahtarı takıp çevirim tık dedi. baktım anahtar boş dönüyor. kilidin şifreleri kırılmış. aradım fiyatını sordum 400 dediler. yani bizim kızın bi anahtarı saklaması 600 tl ye maloldu. benim için biraz pahalı bir oyun oldu.
    tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon33 -- 12 Kasım 2013; 1:56:52 >
  • Orijinalden alıntı: icon33

Yolda beyaz marea liberty gördüğümde hemşehrimin mi acaba diyorum

Teşekkürler. Bilmukabele.

İcon hocam teşekkür ederim aracımın beyaz olduğunu unutmamışsınız.

Edit:Alıntı hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet mülkün temeli -- 13 Kasım 2013; 9:26:56 >
  • Orijinalden alıntı: icon33

...2011 1.5dci Symbol var 56bin km de....Benim Fiat Brava aracımı da takasa sayacaklar fiyatını daha saptamadık onun...

Üst mesajdaki Adalet .. rumuzlu arkadaş sıfır aldığı 2010 auth benzinli Symbolü sattıktan sonra Marea Liberty almıştı. Memnun bildiğim kadarıyla. Brava'dan sonra Symbol yakıtı ve çekişi dışında pek memnun etmez bence.

talin hocam icon hocam güzel bir paylaşımda bulunmuş.Bende kısa ekleme yapayım.Şimdi symbol araç sınıfı olarak brava dan bir alt sınıftadır.Yani yol tutuş konfor olarak geridedir.Amacınız sadece yakıt odaklıysa ve kısa mesafelerde özellikle şehir içi kullanım çoğunluktaysa alabilirsiniz symbolün dizel olması yüksek tork sayesinde daha performanslı olacağıda bir gerçekliktir.2 yıl kadar benzinli symbol kullandım yakıt tüketimi çok güzeldi sanırım en tasarruflu araçlardan biridir.Fakat yol tutuşu zayıf virajlarda dikkatli olmak gerekiyor bunu marea kullandıktan sonra çok daha iyi anladım.Benim tavsiyem C sınıfı dizel araç almanız olacaktır.Hem tasarruflu aynı zamanda şu anki konforla aynı olacak.
  • sağolun hocam Allah razı olsun. anahtarın takımı 400 lira. kontak 2 kapı depo. bagaj da var anahtarla açılıyor onu sormadım. elim rahatlayınca değiştiririm artık.

ekleme haberdar et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah09nazilli -- 12 Kasım 2013; 11:28:22 >
  • quote:

sağolun hocam Allah razı olsun. anahtarın takımı 400 lira. kontak 2 kapı depo. bagaj da var anahtarla açılıyor onu sormadım. elim rahatlayınca değiştiririm artık.

ekleme haberdar et

bilgin olsun orijinal anahtarın markası valeo. servisde yaptıcaksan sıkıntı yok ama yinede markasını sor....dışarda yaptırcasan valeo
  • Arkadaşlar görüşler için sağolun.Fiat Brava performans hız konfor yol tutuş ataklık çekiş vs değil Symbol çok yeni arabaya fark atar ama iki katından fazla da benzin yakıyor ikinci eli çok zayıf ve son zamanlarda çok maliyetli sorun çıkarmaya başladı.Symbol seçimi sadece maddiyata dayanıyor bayıldığımdan değil.Bir de kiralık olarak kullanmışlığımız var hanım da begeniyor.Bagajı yeterli ve ekonomik oluşu bakımından uygun.

Peki şu arac için ne düşünürsünüz?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-kutay-bodrum-dan-2011-1,5-dci-symbol-143079656/detay/
    Bu Kutay resmi Renualt bayi tabii öyle de olsa ayni 60bin bakım onun için de geçerli.Renault'un kendi sattığı aracı kime ekpertiz yaptıracaksınız?Bu kadar para verilecekse biraz daha borca girilerek 0 km 1.2 Symbol veya başka araç almak(32 bine 1.2 Opel Corsa,Hyundai İ20 mesela) mümkün ne dersiniz?

yukarıdaki araçta torpidonun üzerindeki boşluk yolcu hava yastığı olmadığının göstergesi midir?Bazı resimlerde oranın dolu olduğunu görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talin -- 13 Kasım 2013; 14:11:59 >
  • 
Sayfa: önceki 10941095109610971098
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.