Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1097. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
83
Favori
1.932.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10951096109710981099
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: talin
    ...Renault'un kendi sattığı aracı kime ekpertiz yaptıracaksınız?
    Bu kadar para verilecekse biraz daha borca girilerek 0 km 1.2 Symbol veya başka araç almak(32 bine 1.2 Opel Corsa,Hyundai İ20 mesela) mümkün ne dersiniz?
    yukarıdaki araçta torpidonun üzerindeki boşluk yolcu hava yastığı olmadığının göstergesi midir?Bazı resimlerde oranın dolu olduğunu görüyorum....

Aynı bayide ekspertiz net sonuç vermeyebilir kusurlar gizlenebilir. Şase nodan sorgulama yaptırılıp geçmişi öğrenilebilir.

Biraz daha ekle şunu al demektense içinize sinen 2.el temiz bir aracı almakta sakınca yok bence. Symbol tercihinde auth modeline göre dolu model olan expression tercih etmekte fayda var.

şu ilan fena değil gibi. 2011 81 binde 24900 tl
    "ARAÇ İLK SAHİBİNDEN OLUP YETKİLİ SERVİS BAKIMLIDIR.80.000 KM TRİGER BAKIMI DAHİL YETKİLİ SERVİSİNDE YAPILMIŞTIR."

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibinden-kazasiz-yetkili-servis-bakimli-abs-li-143776770/detay

Lpg montaj düşünülürse 1,2 de uygun

2011 model 11 bin km de benzinli 20 bin tl orta kalite lpg montajla 22 bine gelir

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-orjinal-kilometrede-son-fiyatidir-142908098/detay
  • quote:

Arkadaşlar görüşler için sağolun.Fiat Brava performans hız konfor yol tutuş ataklık çekiş vs değil Symbol çok yeni arabaya fark atar ama iki katından fazla da benzin yakıyor ikinci eli çok zayıf ve son zamanlarda çok maliyetli sorun çıkarmaya başladı.Symbol seçimi sadece maddiyata dayanıyor bayıldığımdan değil.Bir de kiralık olarak kullanmışlığımız var hanım da begeniyor.Bagajı yeterli ve ekonomik oluşu bakımından uygun.

Peki şu arac için ne düşünürsünüz?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-kutay-bodrum-dan-2011-1,5-dci-symbol-143079656/detay/
    Bu Kutay resmi Renualt bayi tabii öyle de olsa ayni 60bin bakım onun için de geçerli.Renault'un kendi sattığı aracı kime ekpertiz yaptıracaksınız?Bu kadar para verilecekse biraz daha borca girilerek 0 km 1.2 Symbol veya başka araç almak(32 bine 1.2 Opel Corsa,Hyundai İ20 mesela) mümkün ne dersiniz?

yukarıdaki araçta torpidonun üzerindeki boşluk yolcu hava yastığı olmadığının göstergesi midir?Bazı resimlerde oranın dolu olduğunu görüyorum.

hocam symbol orta tabaka ,orta gelirli halk arabası.... insanlar symbol tercih ederken uygun fiyatlı olması ve alına bilecek en yeni model, az km li, bakımlı, temiz diye tercih ediyor.. aynı paraya 2004-2006 magane-focus var ama 150.000 üstü, orası burası boyalı degişenli arabalar mevcut.

insanlar buyüzden symbolü tercih ediyor.

siz authentich donanımlara bakmayacaksınız, expresion donanımlara bakcaksınız. expresion donanımda en ful. authentich en düşük zaten iki donanım var.
    authentik tercih etmem. bazı authentik donanımda alan kişi güvenlik opsiyonu seçmiş yolcu hava yastığı ve abs var.
    dediğiniz gibi o boşluk hava yastığının olmamasından kaynaklı...

authentik kesinlikle almayın.....
    kimi expresion donanımda opsiyon olarak konfor paketi var bu paket , dijital klima, elektrikli ayna ve arka camlar otomatik...
    ben konfor paketli almanı istemem arka camların otomatik düğmeleri el frenin arkasında yani arkaya 3 kişi oturduğunda açılmaz hale gelecek 2 kişi oturduğunda eğilip kalkma zahmetinde bulunacak.. bu yüzden pek kullanışlı değil. ben aracı sıfır aldığımda sırf buyüzde ekletmedim bu opsiyonu. değeri 900 tl di..

.................
    ilandaki arabaya gelince sıfır araba alsan dahi aracın boyasına bakıtcaksın, çok üçkâğıtçılıklar dönmeye başlası...
    bu 2. el arabada Renault firmasıda satsa aracı gösterceksin, garanti veriyorlarmıymış.. eger böyle firmadan alçaksan ilerde sorun yaşanmasını istemiyorsan o firmanın sana bu arabayı sattıklarına dair kaşeli imzalı kâğıtlarını al...

zaten bu gösterdiğin araba zaten alınmaz...
    hangi illere bakıyrsan bizde bakalım, biraz yardımımız dokunsun...

...............
    bu arada fiat bravanın 2. el sıkıntılı. daha doğrusu fiat grubunun sıkıntıı
    tabikide almakta satmakta nasip kısmet işi... piyasası olayan dediğimiz arabalar 1 saat içinde satılırken , peynir ekmek gibi satılır dediğimiz arabalar 1 ay ,2,3 6 aya kadar satılmaya biliyor....
    ...............
    eşiniz bence arabalrın tenik donanım ve özelliklerinden anlamasa bile samimi net söylüyorum araba tasarımından anlıyor.
    gerçekten symbol okadar şık modern tarıma sahip ki. şuanki sıfır satılan arabalardan daha iyi tasarıma sahip diye bilirim.

daha öncede söyledim symbolün bana zamanla yetmemeye başladı gerek donanım gekse konfor olarak. symbolün KONFORU VE DONANIMI ARTTIRILSIN koşarak alırım.

2. el araba alırsan tasarımından ötürü symbol alırım...
    bagajı tüm C segmenti, D segmenti ile aynı diye bilirim. bagajda zaten sıkıntı yok.

önemli olan temiz bakımlı, az km yapmış, orijinal symbol bulabilmek.
    renk konusu göreceli ama beyaz ve metalik griden ayırdı olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Arkadaşlar görüşler için sağolun.Fiat Brava performans hız konfor yol tutuş ataklık çekiş vs değil Symbol çok yeni arabaya fark atar ama iki katından fazla da benzin yakıyor ikinci eli çok zayıf ve son zamanlarda çok maliyetli sorun çıkarmaya başladı.Symbol seçimi sadece maddiyata dayanıyor bayıldığımdan değil.Bir de kiralık olarak kullanmışlığımız var hanım da begeniyor.Bagajı yeterli ve ekonomik oluşu bakımından uygun.

Peki şu arac için ne düşünürsünüz?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-kutay-bodrum-dan-2011-1,5-dci-symbol-143079656/detay/
    Bu Kutay resmi Renualt bayi tabii öyle de olsa ayni 60bin bakım onun için de geçerli.Renault'un kendi sattığı aracı kime ekpertiz yaptıracaksınız?Bu kadar para verilecekse biraz daha borca girilerek 0 km 1.2 Symbol veya başka araç almak(32 bine 1.2 Opel Corsa,Hyundai İ20 mesela) mümkün ne dersiniz?

yukarıdaki araçta torpidonun üzerindeki boşluk yolcu hava yastığı olmadığının göstergesi midir?Bazı resimlerde oranın dolu olduğunu görüyorum.

hocam symbol orta tabaka ,orta gelirli halk arabası.... insanlar symbol tercih ederken uygun fiyatlı olması ve alına bilecek en yeni model, az km li, bakımlı, temiz diye tercih ediyor.. aynı paraya 2004-2006 magane-focus var ama 150.000 üstü, orası burası boyalı degişenli arabalar mevcut.

insanlar buyüzden symbolü tercih ediyor.

siz authentich donanımlara bakmayacaksınız, expresion donanımlara bakcaksınız. expresion donanımda en ful. authentich en düşük zaten iki donanım var.
    authentik tercih etmem. bazı authentik donanımda alan kişi güvenlik opsiyonu seçmiş yolcu hava yastığı ve abs var.
    dediğiniz gibi o boşluk hava yastığının olmamasından kaynaklı...

authentik kesinlikle almayın.....
    kimi expresion donanımda opsiyon olarak konfor paketi var bu paket , dijital klima, elektrikli ayna ve arka camlar otomatik...
    ben konfor paketli almanı istemem arka camların otomatik düğmeleri el frenin arkasında yani arkaya 3 kişi oturduğunda açılmaz hale gelecek 2 kişi oturduğunda eğilip kalkma zahmetinde bulunacak.. bu yüzden pek kullanışlı değil. ben aracı sıfır aldığımda sırf buyüzde ekletmedim bu opsiyonu. değeri 900 tl di..

.................
    ilandaki arabaya gelince sıfır araba alsan dahi aracın boyasına bakıtcaksın, çok üçkâğıtçılıklar dönmeye başlası...
    bu 2. el arabada Renault firmasıda satsa aracı gösterceksin, garanti veriyorlarmıymış.. eger böyle firmadan alçaksan ilerde sorun yaşanmasını istemiyorsan o firmanın sana bu arabayı sattıklarına dair kaşeli imzalı kâğıtlarını al...

zaten bu gösterdiğin araba zaten alınmaz...
    hangi illere bakıyrsan bizde bakalım, biraz yardımımız dokunsun...

...............
    bu arada fiat bravanın 2. el sıkıntılı. daha doğrusu fiat grubunun sıkıntıı
    tabikide almakta satmakta nasip kısmet işi... piyasası olayan dediğimiz arabalar 1 saat içinde satılırken , peynir ekmek gibi satılır dediğimiz arabalar 1 ay ,2,3 6 aya kadar satılmaya biliyor....
    ...............
    eşiniz bence arabalrın tenik donanım ve özelliklerinden anlamasa bile samimi net söylüyorum araba tasarımından anlıyor.
    gerçekten symbol okadar şık modern tarıma sahip ki. şuanki sıfır satılan arabalardan daha iyi tasarıma sahip diye bilirim.

daha öncede söyledim symbolün bana zamanla yetmemeye başladı gerek donanım gekse konfor olarak. symbolün KONFORU VE DONANIMI ARTTIRILSIN koşarak alırım.

2. el araba alırsan tasarımından ötürü symbol alırım...
    bagajı tüm C segmenti, D segmenti ile aynı diye bilirim. bagajda zaten sıkıntı yok.

önemli olan temiz bakımlı, az km yapmış, orijinal symbol bulabilmek.
    renk konusu göreceli ama beyaz ve metalik griden ayırdı olmayın.

Leon ayrıntılı cevapler için teşekkürler.Haklısın sonuçta bayi takasa aldığı arabayı hiç incelemiyor ki.Benimkine bakıyorlar telefonda muhtemelen bir esnafa soruyorlar o da 10bin deyip geçiyor.Bakımı var mı neresinde ne var önemli değil onlar için en düşük neyse o rakamı veriyorlar.benim pek piyasadan anlamadığım belli ," bu gösterdiğin araba zaten alınmaz..."demişsin ,expertiz sonucu tertemiz vs çıksa fiyatı mı yüksek?
    Bu arada Bodrum'da oturuyorum,seçenekler kısıtlı maalesef.Hani en yakın Milas olur Muğla olur ama takaslı olması gerekiyor .
    Bir de bu var:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sifir-ayarinda-boya-yok-degisen-yok-orijinal-full-model-136746079/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talin -- 13 Kasım 2013; 15:46:55 >
  • quote:

Leon ayrıntılı cevapler için teşekkürler.Haklısın sonuçta bayi takasa aldığı arabayı hiç incelemiyor ki.Benimkine bakıyorlar telefonda muhtemelen bir esnafa soruyorlar o da 10bin deyip geçiyor.Bakımı var mı neresinde ne var önemli değil onlar için en düşük neyse o rakamı veriyorlar.benim pek piyasadan anlamadığım belli ," bu gösterdiğin araba zaten alınmaz..."demişsin ,expertiz sonucu tertemiz vs çıksa fiyatı mı yüksek?
    Bu arada Bodrum'da oturuyorum,seçenekler kısıtlı maalesef.Hani en yakın Milas olur Muğla olur ama takaslı olması gerekiyor .
    Bir de bu var:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sifir-ayarinda-boya-yok-degisen-yok-orijinal-full-model-136746079/detay

hocam hangi araba olursa olsun galerici, veya ajenta bayi senin arabadan ekmek yiğecek. dolayısıyla en az 3000-en fazla 5000 tl fiyatı aşağı çeker.
    bende bu işten ekmek yesem bende onlardan farklı davranmam açıkçası.

sanırım aracın var, bayi galerici dışında kimse kolay kolay takasa girmez. sağlam mantık kurarsak.
    senin alacağın araba 28.000 lirayı geçmez . birde üstüne aracını satacaksın en iyi ihtimal 3000 lira zararın olur. senin alçağın araba temiz 31.000tlye gelmiş olur. ıvırı zırı derken 33.000tl ye sana gelmiş olcak...

33.000 lira çok güzel kıymetli para.. 33.000 lirayı kesinlikle symbole gömmem. neden gömmem aracın hakkı değil.
    donanım, konfor, kalite bakımında 33.000 ira verdikten sonra daha iyi arabalar ortaya çıkıyor.

hayal bile değil ama sıfır araba alma olayı gerçekleşiyor..
    misal opel corsa 1.2 motor benzinli. en düşük donanım. en düşük donanım olduğu halde symbolün ful donanımında fulü konumuna geliyor....

daha doğrusu B segmenti sedan kasalara otomobil firmaları üstüne pek düşmedi, ne satarsa kaar olarak görüldü. B segenti hb kasalar her zaman önem kazandı ve üstüne çok düşüldü. çıtası yüksek olsu. şimdi yıl 2013 anca B segmenti sedan kasaların üstüne düşüldü ve şuanda hb ile sedan arasında fark kalmadı... bu yüzden hb kasa ile symbolü kıyasladığımda arada uçurumu göre biliyorsun....

bagaj sizin için önemliyse birsey diyemem ama 31.500 tlye opel corsa alailiyorsun ve sıkı pazarlık yaparsan en fazla 5000 tl en az 2000 tl indirim ala bilirsin belkide hiç alamaya bilirsin bu senin pazarlığınla ilgili ve almış olsan ful donanım 1.4 motorlusu alınır. onun fyatıda 36.000tl.

atıyorum eski kasa clasik astrada var sıfır olarak alabileceğin...
    ...................
    mantık işi ve bütçeyi ölçüp tartarsan sıfır alma ihtimalin çok yüsek.
    dersin ki abi bütçe sıkıntılı vere bileceğim para tas çatlasa 24.000 tl

ilk çıkan honda city pek tutulmadı ama 1.4 16v 100 bg motora sahip, cok güzel donanımı olan kaliteli sağlam araba alma durumun söz konusu olabilir eger arabayı beğenirsen...
    bu araba hem tasarımdan hemde fiyatça yüksek olduğundan tutulmadı.

tasarımına bir şey diyemem. hondanın çıtası çok yüsek. zamanında çıkması gereken arabayı honda cok önceden üretti ama 25.000 tlye sıfır symbol almak varken 35. 000liraya sıfır city cazip gelmiyordu. bu yüzden bu araba değer kıymet görülmedi...
    .................

ben sıfır araba alma taraftarındayım, çünkü 2. el bildiğin gibi değil, ölücülerle, şerefsizlerle, dolandırıcılarla dolu. 2. el araba sektöründen çıkıp dolandırıcılık sektörü olmuş durumda...

elbette iyi insanlara rastlarsın ama iş içten geçmiş olur..

..............
    bence sen iyi hesap yp düşün taşın 2. el mi sıfırmı diye... bizler yönümüzü oraya çevirelim... ben corsayı örnek verdim, fiestada olabilir clioda,poloda....
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim dediğin gibi gönlümüz sıfıra kayıyor ama çok uzun vade borç ödemek lazım bakacağız artık...
    Sen yine de şunun için bir fikrini söylersek makbule geçer.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-bodrum-dan-satilik-2012-sifir-ayarinda-renault-symbol-140703058/detay
  • quote:

Sağol kardeşim dediğin gibi gönlümüz sıfıra kayıyor ama çok uzun vade borç ödemek lazım bakacağız artık...
    Sen yine de şunun için bir fikrini söylersek makbule geçer.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-bodrum-dan-satilik-2012-sifir-ayarinda-renault-symbol-140703058/detay

hocam kazancınız varsa neden 7000 -10.000 için kredi çekilerek araba alımasın ki. kredi çekilemden birikim yapmak zor. hadi birikim yaptın biriktirene kadar alçağın araba 3 yaşında olur : ) dolayısıyla ufak kredi çekilerek alınabilir.

şuanda benim yerimde olsanız deegil arabaya bakmak foruma bile girmez , arabayı sadece hayal olarak görürdünüz. inşallah durumumu düzeltirsem yine sıfır araba almayı düşünüyorum. yaza doğru almayı planlıyorum ama hayat önüme ne sunarsa öyle degerlendircegim...

herkez yorganına göre ayagını uzatmalı ama neticede kumar oynamıyorsun , paranın karşılığında bir mal alıyorsun dolayısıyla ödeyecek durumun varsa cesaretlenip adım atcaksın sadece.

nasıp kısmet olursa ben böyle atlım yapcam...

............
    arabaya yorum yapmak gerekirse fiyatıda uygun gibi. expresion donanım olsaydı tadından yenmezdi... şimdi araba uygun fiyatlı olunca insanda bi kuşku uyandırıyor, iyi araştırmak lazım.
    neden gibiyi koydum gerek motorundan gerekse donanımından dolayı. motor farkı 1000tl. donanım farkı 1500tl.

bu arabanın fiyatı bana göre en fazla 22.500.

sende araç sahibi olduğunda sende görceksin ,ölücüler seni arayacak bu araba lpg yok, o yok bu yok kış lastiği yok sana 20.000 lira vereyim mi diyen cok olcak.
    ilden dolayı araba sıkıntısı var , orijinal lpgli 1.2 motor expresion modellerede bakmak lazım...

genel olarak arabanın fiyatı alına bilecek düzeyde.
  • Cevap için sağol Leon 312...bakacağız...
  • quote:

Talin hocam ben şahsen arabayı değiştirmek istesem takas yerine aracımı satıp nakit parayla almayı düşünürdüm.Nedeni ise takas mevzusuna leon hocam değinmiş hem sizin araçtan hemde aldığınız yeni araçtan kar etmedikçe takası kabül etmezler bu durum var olan eldeki aracın değerini düşürebilir.Mesela ben 2010 symbolü 0 km olarak almadan önce elimdeki eski aracı bayiye size versem ne kadara alırsınız dediğimde piyasası 7500 civarı olan araca 4500 veririz dedi bende elden 7000 e sattım paranın üzerine ekledim yeni symbolü pazarlık yaparak düşürüp aldım hem aracımı satarken zarar etmedim hemde alırken nakit ödediğim ve takas yapmadığım için fiyatta indirim yapılmasını sağladım.Tabi karar sizindir.İmkanınız varsa 0 km her zaman avantajdır uzun vadede.
  • Mrb arkadaslar. Ben halen sembolumu satma niyetindeyim. 2007 dizel 74 binde. Kaza ve boya yok. Sifir olarak aldigim. Tamamen orjinal ve guveneceginiz bir arac. 23250 tl fiyat istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Mrb arkadaslar. Ben halen sembolumu satma niyetindeyim. 2007 dizel 74 binde. Kaza ve boya yok. Sifir olarak aldigim. Tamamen orjinal ve guveneceginiz bir arac. 23250 tl fiyat istiyorum.

Bence bu aracı satınca ya bildiğiniz çok temiz 2.el ya da 0 km araç almanız daha iyi olur tabi karar sizindir.Piyasa da temiz 2.el araç bulmak gerçekten çok zor km ile oynayanlar kazalı aracı orjinal diye satmaya çalışanalar vs.Ben olsam bu şekilde yapardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

quote:

Talin hocam ben şahsen arabayı değiştirmek istesem takas yerine aracımı satıp nakit parayla almayı düşünürdüm.Nedeni ise takas mevzusuna leon hocam değinmiş hem sizin araçtan hemde aldığınız yeni araçtan kar etmedikçe takası kabül etmezler bu durum var olan eldeki aracın değerini düşürebilir.Mesela ben 2010 symbolü 0 km olarak almadan önce elimdeki eski aracı bayiye size versem ne kadara alırsınız dediğimde piyasası 7500 civarı olan araca 4500 veririz dedi bende elden 7000 e sattım paranın üzerine ekledim yeni symbolü pazarlık yaparak düşürüp aldım hem aracımı satarken zarar etmedim hemde alırken nakit ödediğim ve takas yapmadığım için fiyatta indirim yapılmasını sağladım.Tabi karar sizindir.İmkanınız varsa 0 km her zaman avantajdır uzun vadede.

Kardeşim iyi söylüyorsun arabam sorunsuz olsa dediğin en doğrusu ama benim arabanın piyasası zaten zayıf,bir de çok iyi durumda değil .Direksiyon çevrilince vınlama vs ses var direksiyon kutusu dediler böyle kullan çok pahalı dediler.Baskı balata değişim istiyor,üstelik tüp takılı değil.Kaportada çizik ezik vs ufak tefek kusurlar var,döşemede yıpranma vs var. Şimdi böylebir araçın iyi fiyata satılması çok zor.İyi durumda olanları 12.5 -13.5 civarı gidiyor sanırım.Bu durumdayken 11-11.500 veren çıkar mı bilmem.Takasa Opel mesela 10.500 e sayıyor.Diğer markalar 10 bin diyorlar.Elden satmaya kalksam uzun sürebilir satana kadar baskı balata mutlaka değişmeli,iyice pahalı başka sorunlar çıkarabilir benzini su gibi içmesi ayrı dert.

0km araçlarda şu andaki fiyatları 32bin civarı olanlardan seçenekler ise şunlar:60 ay vade ile alabiliyoruz takas bedeli peşinat sayılarak.

Opel Corsa 1.2 Essentia 85bg
    Renault yeni Symbol 1.2 Joy 75 bg
    Hyundai İ20 1.2 85bg(bunun stepnesi yok ,eşim istemiyor!)
  • quote:

hocam sen bu durumu bize aktarmadığın için kimse bilemez ve düşüncelerinde son derecede haklısın ve kesinlikle öyle yapmalısın.
    yeni kasa 2013 model symbollere kesinlikle bakma haytanın yanlışını yaparsın. eger bagajlı istiyorsan Peugeot 301 e bakmanı tavsiye ederim yalnız Peugeot iç aksamda resmen kaliteden ve işçilikten çok kaçmış.

corsa veya fiesta hangisini beğeniyorsanız , hangisinde rahat ediyorsnız onu tercih edin, ön ve oturup kalkması rahatmı, baş mesafesi, diz mesafesi bagaj gibi faktörleri göz önünde buundurun.

piyasada adam akıllı sedan kasa yok, var ama fiyatı uçuk. hb kasalar daha kaliteli ve konforlu.
    mutlaka pazarlık et en az 2000 lira garanti.
    20.000 liraya 60 ay vade faiz oranı 0,94 ile 27.500 tl fiyat çıkar buda aylık 470 tl yapar.7,500 tl faiz ödeyeceksin
    yani senin araba faize sayılıyor..

şunuda belirteyim symbol kullanıcısıyız diye diğer araalardan anlamadıgmızı kesinlikle düşünme, başın sıkıştığında, kafana soru takıldığında aracında sorun yaşadığında butaya yazabilirsin, tüm arkadaşlarım ve ben yardımcı olcaklardır.
  • Selam arkadaşlar,
    Bugun farkettim aracımın direksiyonunu sağa sola çevirirken tıkır tıkır ses geliyor bunun debebi nedir? Bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim.
    Aracım 2001 model clio sedan

• quote:

quote:

hocam sen bu durumu bize aktarmadığın için kimse bilemez ve düşüncelerinde son derecede haklısın ve kesinlikle öyle yapmalısın.
    yeni kasa 2013 model symbollere kesinlikle bakma haytanın yanlışını yaparsın. eger bagajlı istiyorsan Peugeot 301 e bakmanı tavsiye ederim yalnız Peugeot iç aksamda resmen kaliteden ve işçilikten çok kaçmış.

corsa veya fiesta hangisini beğeniyorsanız , hangisinde rahat ediyorsnız onu tercih edin, ön ve oturup kalkması rahatmı, baş mesafesi, diz mesafesi bagaj gibi faktörleri göz önünde buundurun.

piyasada adam akıllı sedan kasa yok, var ama fiyatı uçuk. hb kasalar daha kaliteli ve konforlu.
    mutlaka pazarlık et en az 2000 lira garanti.
    20.000 liraya 60 ay vade faiz oranı 0,94 ile 27.500 tl fiyat çıkar buda aylık 470 tl yapar.7,500 tl faiz ödeyeceksin
    yani senin araba faize sayılıyor..

şunuda belirteyim symbol kullanıcısıyız diye diğer araalardan anlamadıgmızı kesinlikle düşünme, başın sıkıştığında, kafana soru takıldığında aracında sorun yaşadığında butaya yazabilirsin, tüm arkadaşlarım ve ben yardımcı olcaklardır.

Symbol yeni Logan'ın Renault amblemi yapıştırılmışıymış zaten.
    Yalnız dediğin faiz oranı pek yok ortalıkta Opel ve Hyundai de aylık 520 civarında ödeme var tabi gidip masaya oturup pazarlık edersen ayrı ama hiç peşinsiz takas arabayla neyin pazarlığını yapacaksın bir de o var.Zaten millet beklemiş kampanya diye sıradalar...

Benim arabanın sabah soğukken zor ve vuruntulu çalışma sorununu Brava Marea forumunda anlatmıştım geçenlerde ,en son enjektörlerin biri arızalı çıktı daha önce benzin pompasıdır denip değişen pompayla birlikte 470tl para verdim.Gayet güzel çalışmaya başladı günler sonra bugün baktım çalıştı ama hafif yine bir sarsıntı var rölantide ,gaza basınca stop ettti motor yıkıldım artık,,yani arıza büyük ihtimal yine duruyor ama artık canıma tak etti hafta başı gidip 0km araba alacağım !

Leon kardeşim bilgi paylaşımı ve yardımların için sana ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum,Allah razı olsun.İnşallah yeni araba alınca uğrar durumu bildiririm bakarsın bir 2.el Symbol de olur kimbilir?

Not:Bizim bir komşu Opel meraklısıdır,hem kendisinde hem eşinde Corsa 1.4 otomatik var araba yakından özellikle arkadan baya büyük duruyor Fiesta ise tam tersi arkadan bakınca darlığı meydanda bagaj da çok küçük...İ20 ile Corsa'ya bakacağız kısmet...

Değişiklik:Eşime elit arabalar satan genellikle rentacarların araba aldığıbir galeriyi tavsiye etmişler .Buradaki 2013 Hyundai İ20 ler nasıl bir bakar mısınız .Ekspertizi yapılmıştır diyor elinde rapor filan mı oluyor bunların?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talin -- 15 Kasım 2013; 14:30:37 >
  • quote:

hocam kesinlikle öyle düşünmeyin ,kredili alcam diye pazarlık yapılmaz diye söz konusu kesinlile olmaz.
    zaten sizin yerinize banka nakit bayiye veriyor, ister kredili alırsınız, ister nakit alırsınız bu sizin pazarlığınızı kesinlikle etkilemez.
    tek bayiye bağlı kalmadan sağlam pazarlık edin, gerekirse müdürle felan görüşün.

ford opel, Toyota adamlar en az 2000 tl indirim yapıyor. daha uçuk rakamları söylemiyorum. yıl sonu olduğundan dolayı bayiler elinden geldiğince uyguna vercektir kotayı doldurmak maksatlı. şuanda bayi sizin elinizde...

sıra olayı sadece volkswagende var, diğerlerinde var ama sırayla alakalı değil ellerinde varsa hemen türkiye geneli araştırma yapıp arabayı getiriyorlar. hiç yoksa farikadan geliş süresini bekliyorsun 1 ay.
    aman deyim symbole yanaşma, hayatının dönüm noktası olur. yemin ediyorum millet sıfır araba çekmiş diye tesir ederken , symbolüalırsan domuz, maymun gibi araba almış 5 para etmez der, aldığı parayı çöpe atsa daha iyi derler.
    ben diyorum, çevremdekilerde aynısını diyor..

sıfır araba alarak çok çok doğru karar verdin ama symbol alırsan gerçekten hayatının yanlışını yaparsın. benden sana abi-kardeş tavsiyesi bulaşma bu arabaya.

.........
    vala faiz oranını 0,94 olarak biliyorum, bence ihtiyaç kredi oranıyla- taşıt kredisinin oranları kıyasla ve dosya masrafınıda öğren.
    hangisi işine gelirse onu tercih et. araba işini aceleye getirme sagam kafayla düşün.

taşıt kredisi alırsan aracı 5 yıl mecburen kaskolatman gerekiyor, banka bunu zorunlu tutuyor. zaten sıfır araba illa kaskolatmak gerekiyor. borcun bittiğinde ipoteği çözdürmek için 300 küsür lira para istiyorlar.

kredi çekerken izaladıgın ,imzalamadığın tüm kâğıtların fotokopisini iste. ilerde lazım olur dosya masrafını geri alırsın eger sana elinle yazı yazdırmazlarsa. o kâğıtları kesinlikle sakla.

araba alırken elbette indirim isteyeceksin tabi yanında daha hediye iste. atıyorum park sensörü, alarım, orijinal kavucuk paspas, bagaj havuzu, motor altı koruma (karter koruma opel için ) hepsini alamazsın ama iki tane alırsın hediye..

hadi bakalım hayırlı cevaplarını bekliyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smach34

Selam arkadaşlar,
    Bugun farkettim aracımın direksiyonunu sağa sola çevirirken tıkır tıkır ses geliyor bunun debebi nedir? Bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim.

muhtemelen direksiyon pompası veya direksiyonu ilgilendiren başka parçadan kaynaklıdır, direksiyon arızası veya sesinde nokta atışı çözüm bulmak zordur. inşallah pompadan kaynaklı değildir. fiyatı 1000 lira.
  • beyler konusu açılmışken söyleyim, bildiğim kadarıyla son 10 yıla dönük çekilen kredilerin dosya masrafını , kaymakamlıktaki tüketici haklarına gidip şikayette buluna biliyorsunuz. evrakları ne şekilde isteniliyor tam bilmiyorum ama bankanın size verdiği ödeme planında şukadar para verildi şukadarı, faiz, şukadarı sigorta şukadarı dosya ücreti diye belirten kâğıt olmas gerekiyor.

bu kagır varsa sıkıntı yok , bankaya gidip 50 tl karşılığında imzalı kaşeli sizin evrakları veriyor.
    fakat tekrar şikayet ederek o verdiğiniz 50 lirayıda alırsınız.

şurası çok önemli imzaladığınız sözleşmede banka sizinden el yazınızla dosya masrafı almayacağıma vs vs vs taaddüt ederim yazısı almadıysa sıkıntı yok ama aldıysa zaten şikayet hakkınız olmuyor..
    eger almadıysa sözleşmeyi kontrol edin bununla ilgili madde olup olmadıgna.

çünkü şikayet edilen her tülü dosya masrafınızı geri alıyorsunuz ama neticede bankayı karşına alıyorsun en sağlam avukatları vardır ama sözleşmede bununla ilgili madde yoksa banka hç bir şey zaten yapmaz. eger sözleşmede varsa

size verilen 300-500 tllik dosya masrafını siz bankaya 1800-2000 lira avukat parası içinde ödüyorsunuz.
    önemli olan sözleşme ve siz elyazınızla birşeyler yazdınızmı...

sırf araba içn geçerli değil, ev kredisi-ihtiyaç kredi, arba hredisi tüm kredilerin dosya masrafını alabiliyorsunuz...

bunları anlatan bankacı arkdaş, hem tüketici yerine koyara anlattı hemde bankacı olarak anlattı.
    kendisinin söyledigne göre devlet bu konuya el atacakmış.belirli yıl aralığı belirleyip ona göre bankacılar tüketicilere paralarını iade edeceklermiş.

aklınızda bulunsun...

biraz karışık anlatmış olabilirim, bakacı ne anlattıysa onu anlatmaya çalıştım...
  • quote:

quote:

Selam arkadaşlar,

muhtemelen direksiyon pompası veya direksiyonu ilgilendiren başka parçadan kaynaklıdır, direksiyon arızası veya sesinde nokta atışı çözüm bulmak zordur. inşallah pompadan kaynaklı değildir. fiyatı 1000 lira.

Bunu net olarak rot balans ısamı yoksa motorcudamı ogrenebılırım

• Hanima 2008 sembol aldim saat i bulamamis bende baktim yolbilgisayarindada yok yokda bizmi gormedik tesekkurler

• quote:

Bunu net olarak rot balans ısamı yoksa motorcudamı ogrenebılırım

hocam sesin nerden geldiği önemli, dışardan teker bilyalarından, akstan körüktende gelme ihtimalide oluyor. motorcunun alanına girmez
    balanscı sese kulak verir, teşisi koyar yalnız, direksiyondaki sesi her babayiğit çözemez. gerçekten birsürü parça sesi tetikliyor.
    yerinde olsam servisi tercih ederim.

istersen kendinde deyit et 2,3 motorcu ve rotbalancıya götür hepsi farklı teşis koyar.
    serviste farklı parçaları değiştirerek bulcak ama en azından cebinden sadece sorunu giderilen parçanın fiyatı çıkacak işçilikle beraber..

eger sağlam tanıdığın veya bu işle sağlam ilgilenen varsa orayı tercih et ama servis bana göre daha mantıklı.
    kesinlikle güvenip tek yere bağlı kalma.
  • 
Sayfa: önceki 10951096109710981099
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.