Şimdi Ara

Clio stmbol vectrayı geçer mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
5.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

Orjinalden alıntı: cncrd

quote:

Orjinalden alıntı: rewolwer

98 MODEL vectra cd =15 000ytl.
    98 MODEL laguna = 12 000ytl (tabi almak isteyen olursa )
    burdanda anlaşılacağına göre aynı segmentteki arabası bile renonun modele olan rağbeti fiyattan gösteriyor kaldıki clio neredeeee saygılar;)

vectra cd sana 11000 den istediğin kadar bulayım 1997-1998 model

sen bana 140 bg laguna bul o fiyata hemen alayım
    anlayana

bir de bazı arkadaşların seviyesine inmeyeceğim bir tartışmaya kaybetmeyi gösteren en güzel gösterge hakarete kaçmaktır.
    alın size hodri meydan o çok övdüğünüz toyota'nın en iyyi motoru bu en güçlüsü bu deyin
    size ondan daja güçlü bir Renault modeli ni hemen söyleyeyim
    aynı şey opel içinde geçerli.

Renault dünyanın en iyi markası değil ama toyota ve opelden çok daha güçlü motorlar ürettiği kesin.
    ha ceyhun birara cesaretini topla da şu ertelediğim yaris'ini tokatlama işini yapayım
    geçen defa mazeret öne sürüp gelemeyeceğini söylemiştin ya?

renaultun honda ve toyota gibi 1.6 motor 124 hp motoru var sanirim ya mayk birak bunlara gerenk yok

japon motorlarinin nekadar iyi oldugunu sende cok iyi biliyorsun gelipte bide reno motorunu karsilastiriyorsun güldürtme kendini

buyur cabrio 2.0 atmosferik renonu 136 hp
    http://www.renault.com.tr/model/techspec_list.asp?modelID=7

buda atmosferik 2.0 avensis motoru 147 hp

http://www.toyotasa.com.tr/cars/new_cars/avensis/fullspecs.asp

piyasadaki motorlardan bahset prototiplerden bashsedip uçma yine

biraz eski olacak ama idare et R21 txi(atmosferik 1990 model) 140 bg
    1999 model megane coupe 150 ps atmosferik
    1970 model R12 gordini 1.6 125 bg fazla eskiye gittim sanırım
    yenilerden clio RS 2.0 200 bg atmosferik

istediğinde linkte verebilirim
    .
    peki sen bana 175 bg 360 nm 2.0 dizel bir toyota motoru gösterebilirmisin?

bence kendine güldürten sensin?
    motor konusunda bir örnek vereyim biraz abes kaçacak ya neyse RS26'dan daha güçlü bir japon motoru söylesene hepimiz gülelim

• quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

herkes herkesi geçer.normal binek araçlar performans araçları olsun diye yapılmıyor hemen hemen hepsinin veitesi dişli aralığı yakıt tüketimi aynı.vectra daha ağır bir araç paliodan motorlar aynıysa clio geçer tabi.belki şahinde geçer.fark yol tutuşunda konforda vs de var hızlanmada değil

AYRICA BİR ARABANIN KALKIŞTA BAŞKA BİR ARBAYI EKMESİ ONUN ÇOK İYİ OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ. EKSE BİLE NE KADAR FARK ATAR BİRKAÇ SANİYELİK. BİR ARABANIN İYİ OLDUĞUNU BİRKAÇ SANİYELİK FARKLAMI ÖLÇECEZ.
    ENFORACLE 'IN DEDİĞİNE AYNEN KATILIYOM. BİR ARABANIN İYİ OLMASI ONUN GÜVENLİ OLMASINA YOL TUTUŞUNUN İYİ OLMASINA, SAĞLAM OLMASINA, MOTOR ÖMRÜNÜN UZUN OLMASINA, SUNDUĞU KONFORUN YÜKSEK OLMASINA BAĞLIDIR. CLİO İLE VECTRA AYNI SINIFTA ARABALAR DEĞİL BU YÜZDEN KIYASLANAMAZ. KIYASLANSABİLE MOTORUN HIZLANMASINI BİLMEM AMA KALİTE OLARAK VECTRA FARK ATAR.
    AYRICA OPEL MARKASI KALİTE , GÜVENLİK VE YOL TUTUŞ OLARAK BİR KLASİKTİR. HEP ARABA TESTLERİNDE GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR "YOL TUTUŞ BİR OPEL KLASİĞİ" DİYE.

• quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

clio ve vectra ayrı sınıfta 2 arabadır ama şunu unutmamak gerekir 2 arabada yıllardır ülkemizde sevilen ve tüketicinin tercih ettiği arabalardandır , konuyu açan arkadaş zaten şehir içinde kendisini bir clionun geçtiğini söylemiş bu normaldir fizik kurallarına göre ağırlık vede motor gücü ve kg başına düşen hp oranını hesap ederseniz şaşılacak bişey değil , şimdi burda opel renault savaşı yapmak yersiz olur , opel gibi ağır tonajlı araçlar ise ivmelendiğinde ağır bir taş misali hafif olan arabalara göre daha az motor gücü kullanarak iyi bir performans sergileyebilmektedir buda fi<zik kurallarının mutlak sonucudur .saygılar

• cncrd

al 4.7 litre v8 273 hp motor ama suv kendisi bide suv bul buna rakip renodan olurmu

http://www.toyota.com/sequoia/specs.html

iyi incele gözün suv görsün

ayrica reno hybrid motormu yapmis yada tüm katogorilerde araçmi üretmiste toyota hondadan üstün....
    anca önden ceker yada cekici gelir onu çeker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 22 Mart 2007; 15:22:50 >

• Megane ve keza clio sembol ile yüksek hızlar tehlikeli.

Megane özellikle de yağışlı havalarda hızınız 120KM/h hızdan sonra direksiyon problemi yaşıyor.

Hissiz direksiyon tekerlekler ile bağlantısını kesiyor neredeyse...

Bu tecrübeyle sabit olduğu gibi tüm test dergilerinde yazılan bir mevzuudur ve hatta onno ustada köşesinde bu problemden bahsetmişdir.

Önemli olan yüksek sürata çıkınca güvende hissetmek, 180 le giderken 110 ile gidiyormuş gibi güven...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meningiamedia -- 22 Mart 2007; 15:25:52 >
  • benım oturdugum semtte var bı laguna 98 model hemde tuplu gayet temız bıseye benzıyor aracın ustunde 11 mılyar yazıyor ama sanırım 10 mılyara falan bırakır. aylardır yuzune bakan yok cunku:)
    bu arada 1.6 vectra o fıyata bulursan haberleselım ben hemen alabılırım...
    quote:

quote:

burdanda anlaşılacağına göre aynı segmentteki arabası bile renonun modele olan rağbeti fiyattan gösteriyor kaldıki clio neredeeee saygılar;)

anlayana

bir de bazı arkadaşların seviyesine inmeyeceğim bir tartışmaya kaybetmeyi gösteren en güzel gösterge hakarete kaçmaktır.
    alın size hodri meydan o çok övdüğünüz toyota'nın en iyyi motoru bu en güçlüsü bu deyin

Renault dünyanın en iyi markası değil ama toyota ve opelden çok daha güçlü motorlar ürettiği kesin.
    ha ceyhun birara cesaretini topla da şu ertelediğim yaris'ini tokatlama işini yapayım

• quote:

Orjinalden alıntı: harunpal

benım oturdugum semtte var bı laguna 98 model hemde tuplu gayet temız bıseye benzıyor aracın ustunde 11 mılyar yazıyor ama sanırım 10 mılyara falan bırakır. aylardır yuzune bakan yok cunku:)
    quote:

quote:

anlayana

Arkadaşım ben 2.0 dan bahsediyorum bildiğim kadarıyla vectra 1.6'nın(1997-2000) CD modeli yok.
    senin 11000 dediğin araçta 115 bg lik olanıdır onların 2. eli yok o fiyata 140 lık laguna bulamazsın piyasası genelde 16000-18000 arasıdır.
    RXT RXE farkına dikkat lütfen
    11000 e istemediğin kadar 2.0 CD bulabilirsin(araç kötü olduğundan değil piyasa maalesef öyle)

ceyhun kaçak güreşme
    al benden sana Renault magnum 400 bg sen toyotada karşılığını bul
    Renault'un şuan da concept de olsa Suv aracı var ve yakında çıkacak.

herneyse bırakalım bu sidik yarışını ne renault bana para veriyor ne de toyota sana

• en son yapacagım ıs 2000 motor araba almak:)
    neyse buyuk konusmayayım
    quote:

quote:

benım oturdugum semtte var bı laguna 98 model hemde tuplu gayet temız bıseye benzıyor aracın ustunde 11 mılyar yazıyor ama sanırım 10 mılyara falan bırakır. aylardır yuzune bakan yok cunku:)
    quote:

quote:

anlayana

Arkadaşım ben 2.0 dan bahsediyorum bildiğim kadarıyla vectra 1.6'nın(1997-2000) CD modeli yok.
    senin 11000 dediğin araçta 115 bg lik olanıdır onların 2. eli yok o fiyata 140 lık laguna bulamazsın piyasası genelde 16000-18000 arasıdır.
    11000 e istemediğin kadar 2.0 CD bulabilirsin(araç kötü olduğundan değil piyasa maalesef öyle)

ceyhun kaçak güreşme

herneyse bırakalım bu sidik yarışını ne renault bana para veriyor ne de toyota sana

• quote:

quote:

quote:

quote:

anlayana

ceyhun kaçak güreşme

kesinlikle gerek yok sidik yarisina ben zaten herzaman soylüyorum fanatiği olduğum tek marka bmw
    acikcasi umrumda değil toyota benim....

sadece tuhafima giden mantik disi savunmalar burda sümbülün kendi sinifinda olmayan 2.0 motor vectra ile karsilastirilip savunulmasi
    neyse bak cidden foruma paylasim icin giriyorum ben kimseyi rencide etmek istemem yanlis bir sozum olduysada senden özür de dilerim

• quote:

Orjinalden alıntı: nkaymak

AYRICA BİR ARABANIN KALKIŞTA BAŞKA BİR ARBAYI EKMESİ ONUN ÇOK İYİ OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ. EKSE BİLE NE KADAR FARK ATAR BİRKAÇ SANİYELİK. BİR ARABANIN İYİ OLDUĞUNU BİRKAÇ SANİYELİK FARKLAMI ÖLÇECEZ.
    ENFORACLE 'IN DEDİĞİNE AYNEN KATILIYOM. BİR ARABANIN İYİ OLMASI ONUN GÜVENLİ OLMASINA YOL TUTUŞUNUN İYİ OLMASINA, SAĞLAM OLMASINA, MOTOR ÖMRÜNÜN UZUN OLMASINA, SUNDUĞU KONFORUN YÜKSEK OLMASINA BAĞLIDIR. CLİO İLE VECTRA AYNI SINIFTA ARABALAR DEĞİL BU YÜZDEN KIYASLANAMAZ. KIYASLANSABİLE MOTORUN HIZLANMASINI BİLMEM AMA KALİTE OLARAK VECTRA FARK ATAR.
    AYRICA OPEL MARKASI KALİTE , GÜVENLİK VE YOL TUTUŞ OLARAK BİR KLASİKTİR. HEP ARABA TESTLERİNDE GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR "YOL TUTUŞ BİR OPEL KLASİĞİ" DİYE.

Sanırım ikinci sayfadaki en mantıklı ve en doğru yazı yukarda yazılmıştır.. Hala bazılarınız iki farklı sınıftaki araçları kıyaslamaya çalışıyorsunuz..
    yukardaki yazıyı bir kez daha okursanız doğruyu sizlerde farkedeceksiniz. Ne kadar yazarsanız yazın bazı gerçekleri değiştiremezsiniz..

• quote:

nihai karar alındı
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

quote:

nihai karar alındı

• Arkadaşlar daha önce de belirttiğim gibi konuyu açarken amacım Clio Symbol'ün 2.0 litre motor hacimli Opel Vectra CDX araçtan daha seri olup olmadığını, kullanıcı tecrübelerinden yararlanarak öğrenmekti. Eğer ki Vectra daha seri bir araç ise sıralı sistem de olsa LPG ivmelenmesini yavaşlatıyor mu diye de merak ettim ve sordum.
    Ancak konu yanlış anlaşılıp iki farklı sınıftaki, artı ve eksileri ile belirli bir müşteri kitlesine ulaşmış araçların ve hatta konuda bahsi geçmeyen diğer markaların (çok afedersiniz) sidik yarıştırıcılığına döndü. Böylesine güzel, paylaşımcı bir forumda böyle tartışmaların olması, hatta bazen hakarete uzanan atışmalar yaşanması beni üzdü. Her markanın her model aracının zayıf veya güçlü yönleri vardır ve sunduğu güç, konfor, güvenlik genellikle fiyat etiketleriyle orantılı olarak artar ve her müşteri kendisine en uygun ve sevdiği aracı kullanır. Bu bize herbiri detaylı bir mühendislik çalışmasının ve en önemlisi bir ciddi bir mali yatırımın ürünü olan araçları kötüleme (bakım eleştirme demiyorum) veya onu en iyi araba olarak başkalarına dayatma (arabayı övme demiyorum) hakkını vermez.

Neyse, fazla uzatmıyorum. Herkese teşekkürler. Lütfen başkalarına da faydalı olacak bilgileri paylaşalım. En azından ben bu forumu o amaçla kullanıyorum ve öyle kurulduğunu umuyorum.
    Sağlıcakla kalın....

• Hiç sanmam
    quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

1600 motorlu clio 110 ps 940 kg herhalde hızlanmasi iyi olur
    tahminimce 9.2 snde cikiyor
  • Konu baya dağılmış. Arkadaşımda 96 öodel uzay kasa cd vectra vardı 136hp araba çok seriydi özellikle 4500 devirden sonra araba deliriyordu.Aynı arkadaşta şimdi 2004 megane 1.6 dinamik var. Megane bana vectra kadar seri gelmedi ikisini de kullandım. clio aynı motoru kullanyor galiba biraz kilo bakımından iyi megana göre. Ama benzinli ve sağlıklı bir vectra 2.0 clio yu geçer diye tahmin ediyorum.
    Ayrıca bazı arkadaşlar F1 de yarışıyor diye renault iyi ; F1 de yok diye opel kötü vs. demiş. Formula 1 de bayrak hakemliği yapmış biri olarak görüşüm: Her firmanın belli yatırımı, belli stratejisi var. F1'e katılmak büyük iş ama ona katılmamak da firmanın kötü olduğu anlamına gelmez. Renault düne kadar Türkiye'de torosu, Broadwayi satmadı mı??? 5 yıldız almak tabiki güzel ama bu güvenlikle ilgili, arabayı değerlendirirken sadece buna bakmak yanlış olur...
  • mantıgın yanlıs arkadasım sendekı cdx 2.5 V6 deilmi ? otomatık vites onlar zaten kalkış arabası değil o 100 den sonra tam bir canavar olur clio mlio kalmaz 100 den sonra dürbünle baksa okuyamaz plakanı ..

Tüpün etkisi falan yok ben civicle arkadaşın benzinli cdx ini 3.5 boy aldım kalkışta..

Prd ya bn 2.5 sandım .. fakat şöle bi durum var clio 1.6 da seri bir araç sadece 100 e kadar değil 170 180 e kadar o yarışı önde götürmesi lazım clio bundan emin olun

vectra 2.0 136'lıktan benım cok yakın arkadaşımda var , benim civicle 200 e kadar önde götürdüm yarışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anshered -- 28 Mart 2007; 5:17:20 >
  • megane-1 de uzun vites oranlıdır ve opel 2.0 ı geçer.

quote:

Orjinalden alıntı: kornkrunded

bende 2.0 modifiyeli vectra var ben bile 1.6 megane ı zar zor geçiyorum 0-100de ama 100den sonra megane tozuna yetişemez arabanın. opellerin vitesleri uzun oranlıdır hızlı kalkmazlar ama çok süratlidirler aklında bulunsun almanyada heryer otoban olduğu için alman arabaları hep otobanlara göre yapılmıştır çok hızlı giderler ama hızlı hızlanmazlar
  • tamamen haklısın.

bende megane-1 var 1.6 16v 110 beygir.

geçmediği araç kalmadı.

üstelik şehirlerarası yolda sakin kullanımda bir depoyla 1000km yol yaptım (benzinli !)

quote:

Orjinalden alıntı: kutahyaadnan

Arkadaşlar merhaba.Hemen bir markayı acımasızca kötülerken herhalde vicdanlar sızlıyordur.Renault'un her modeli her dönemde diğer markalara nal toplatmıştır.Biraz tarafsız olarak gerçekleri yansıtırsak daha iyi olur.
    Ülkemize Avrupanın demode olmuş modelleri itelenmiştir.1964 model doğan-şahin grubu,1969 model Renault 12 ,1960 ların Fort Taunusları vb...
    Bunun yanında,en yeni teknolojiyi hangisi uygulamış bakalım.Opel astra düne kadar 1400CC 60 HP,1600CC 100HP motor kullandı.Renault 1400 CC 98 HP motoru kullanmaya başlayalı 10 yıl oldu.Bütün modellerin içinde her sınıfta en az benzin sarfiyatı Renaulttadır.Kusurları yok demiyorum.Yine Toyota balonu uçuruldu yıllardır,bomboş Corollalara halk hücum etti.114 PS 114 Beygir diye yutturuldu. PS ile HP arasında 1,341 katsayı farkı vardır.Yani 114PS=85HP dir.Yine Pejo'ların motorlarına bakın,eski motorlara yeni palto giydirilmiş durumdadır.Benim tercihim önce güvenlikten yana ve diğerleri sonra gelir.Arkadaşlardan bazıları konfor demiş,vectra hangi testlerden 5 yıldız almış merak ediyorum.Bana göre 1964 Chevrolet çok daha konforlu ama yeterli mi??????Saygılar.

• symboldeki o 250 kadran megane-1 den alınmadır.

quote:

quote:

quote:

tamam cncrd zaten dünyanin en iyi arabalarini reno yapiyor bizde cekmiyoruz pok atiyoruz.. diğerler firmalar da renoyu örnek aliyor zaten

f1 e katilmayan arabayi düzgün yapamaz zaten güzel tespit yapilmis

zaten reno f1 parasini burda sattiği fahiş fiyatlardan cikariyor tipki toyota honda gibi

bmw zaten motordan anlamadiği icin 2.000 motor dizel den 163 hp aliyor... ha hic sordunmu bmw servisine sadece yazilimla 210 hp ye sorunsuz cikarildiğini biliyormuydun ??? emin ol dizel konusunda bircok firma renodan iyi

gerek yok uzatmicam zaten sen öyle bil renoyu kal sağlicakla......

benim dünyanın en iyi arabalarını .renault yapar gibi bir iddam yok.
    ama
    ama motor teknolojisi olarak bir çok firmadan çok çok iyi ve tekloloji olarak ta önce bunu indeksi bana göre motorsporlarının zirvesi olan F1'dir.
    o teknolojiyi kullanır kulllanmaz o firmaların pazarlama ve maliyet stratejileriyle hitap ettiği kitlelerle ilgilidir.

peki sen yazılımla megane dci 175 bg den kaç çıkıyor biliyormusun?
    yazılımla yaptığın iş modifiye ye girer.
    niye servisin akıl ettiğini fabrika akıl edemiyormu?fabrika salak mı da 210 bg ürettiği aracı 163 bg le piyasaya sürsün.
    Burada güç kadar ömür de verimlilikte dayanıklılık ta önemlidir.
    sana yarisinle 200 lü hızlarda mutluluklar herne kadar (toyota mühendisleri başa 2 rakamını koymayı unutmuşlar sada )

emin ol dizel bmw motorundan iki tane reno motoru cikar sağlamlik dayaniklilik konusunda.....

en azindan 65 hp dci clio sümbüle 250km lik salakca bir kadran ve dizel olmasina ve o deviri cevirmesi imkansiz olmasina rağmen 7.000 devirlik gibi komik salakliklar yapmamislar kime ne anlatiyon sen
    yok ispat dersen görmedim ben dersen bizim sümbülün gösterge resmini koyayim buraya

• megane-2 yi bilmiyorum

ama

megane-1 in kesinlikle sağnak yağış dahil ! 200 üzeri kullandım ve mükemmel! bir yol tutuşu vardır.

megane-1 ile sümbülü aynı kefeye koyan kişi arabanın a sından anlamıyor demektir.

quote:

Orjinalden alıntı: meningiamedia

Megane ve keza clio sembol ile yüksek hızlar tehlikeli.

Megane özellikle de yağışlı havalarda hızınız 120KM/h hızdan sonra direksiyon problemi yaşıyor.

Hissiz direksiyon tekerlekler ile bağlantısını kesiyor neredeyse...

Bu tecrübeyle sabit olduğu gibi tüm test dergilerinde yazılan bir mevzuudur ve hatta onno ustada köşesinde bu problemden bahsetmişdir.

Önemli olan yüksek sürata çıkınca güvende hissetmek, 180 le giderken 110 ile gidiyormuş gibi güven...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 28 Mart 2007; 18:27:38 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.