Şimdi Ara

Clio stmbol vectrayı geçer mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
182
Cevap
0
Favori
5.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Rocapitol

Arkadaşın yazısına bayıldım ama gülmekten bayıldım ...

başka ne yaplır

• Arkadaşlar sizi güldürdüğüme sevindim.Ancak,iş yoğunluğundan PS konusunu yanlış girmişim.Özür dilerim.Sadece buna mı takılı kaldık.
  • lpg nin etkisi büyüktür,aksi halde görsemde inanmam
    136 hp ile 110 hp arasında bayağı fark vardır,vectra uzun viteslidir çok fazla bişi farketmez,clio 3 te iken vectra 2 dedir yaklaşık olarak aynı sürattedirler
    dediğim gibi lpg nin etkisi büyüktür,enerjisi benzine göre düşüktür
    ben böyle olduğunu düşünüyorum
    ancak yukarıdaki yazılanlara da epey gülmekteyim
  • hepimiz gülüyoruz hocam
    herşey paylaşılarak öğreniliyor işte naparsın
  • vectranın lüksten başka ne kalitesi var? o arkadaşın vectrası 2 yıldız almış güvensiz bir araba. vectra yol tutuş olarak clio dan tabii ki iyidir ama yaşı ve ağırlığı itibarıyla clio karşısında zorlanması normal. zaten 1.6 olsaydı clio karşısında zerre kadar şansı olamazdı.

clio 100 den sonra kesiliyor diyen arkadaşlar kusura bakmasın ama ben 65 bg dizel clio ile 160-170 çok rahat yaptım. tamam viraj güvenliği yok ama gidiyor. hem de semboldü.

http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=3

http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=164

quote:

Orjinalden alıntı: Eswod
    ...Arkadaş 136 beygir demiş. muhtemelen arabası 2.0 motor. Clio 100'e kadar vectrayı geçer ama daha sonra vectra onu her şartlar altında çok rahat geçer..

Lütfen bidaha vectra ile cilo'yu aynı cümle içinde kullanmayalım. Vectraya ve opelin kalitesine saygısızlık oluyor

• Aynı olay bizimde başımıza geldi yaklaşık 1 km kadarlık düz ve boş bi yolda clioyla kalkış yaptık ışıklarda..96 model 136 ps 2.0 lpg'li ayrıca otomatik bi vectra vardı altımızda.Biz arabada 3 kişiydik clioda 2 kişi vardı.Bu vectraların otomatik viteslerin üstünde bi düğme var ateşleme sistemi dedi arkadaş.Kalkışı öyle yaptık valla ağzım açık kafam dönük gittim o 1 km'yi..Beklemiyodum öyle bişey clio kopar gider dedim bizim otomatik ve lpgli vectrayı yer dedim ama sümbül sanki arkadan yavaş çekimde geliyordu..1 km felan gittikden sonra arkadaş kenarı çekti clio daha yeni geliyodu eleman durdu tebrikler felan dedi sanki altında ferrari varmış gibiama ben clio kafayı sokar alır dedim kalktığımız gibi ne onun kafayı gördüm nede bi gölgesini..Arkadaşda baştan beri dalgasında, durunca sorarsın plakamı ezberlemişmi felan diye..

Bu otomatiklerdeki o düğmeden bahsedecek biri varmı..Çokta incelememiştim şimdi sorayım madem..Arabadaki herkes şaşırdı zaten lpg'li arabada nitromu var felan diyoruz hepimiz
    Motor seside değişiyor o düğmeye basınca..Performansı oldukça hissediyosun..Nedir bu olay??Teşekkürler..

• motor hacmi yokuşta her zaman kendini belli eder. o dizellerin öyle gitmesi de dizel olduğu için değil, turbo olduğu için. benzinlinin turbosunu görüyorsunuz 1.4 motor 170 beygir veriyor. yakında brava nın da turbo benzinlileri gelecek.

quote:

Bir gün izmirden aydına gidiyorum.. yanımdan aşırı süratle bir clio dizel geçti..adam ben herkesi geçerim havasında basıyorda basıyor gaza.... selatin tünelinin altındaki yokuşun başına gelene kadar adama yetiştim.. Yokuşda geçeceğime eminim... sonra başladım yanına yaklaşmaya adam şaşkın.. Ben dizelim beni yokuşda kimse geçemez havasında.. ...
  • Merhaba.Bu foruma yeni katılan biri olarak gördüm ki,burada seviyeli konuşma ve tartışma yapılamayacak.Katılanların bir çoğu bilgi edinmek ve görüşlerden faydalanmak için yazıyor.Ancak biz Milletçe konuşmayı ve tartışmayı becemediğimizden hemen ağır ithamlar ve kavga-gürültü koparıyoruz."Benim kızım en güzeldir"anlayışı bitmediği sürece düzeyli bilgi alış verişi de olmayacaktır.Buralar komplexlerin atılmaya çalışıldığı yer gibi algılanırsa,sonuçlar da böyle olur.Bu durum bana ters geldi ve ayrılmaya karar verdim.Hepinize iyi kavgalar.
  • sport mod. tek yaptığı daha geç vites büyütmek. çok yakarsın, iyi gider, bağırır.

quote:

Orjinalden alıntı: *METT*
    ...Bu otomatiklerdeki o düğmeden bahsedecek biri varmı..Çokta incelememiştim şimdi sorayım madem..Arabadaki herkes şaşırdı zaten lpg'li arabada nitromu var felan diyoruz hepimiz
    Motor seside değişiyor o düğmeye basınca..Performansı oldukça hissediyosun..Nedir bu olay??Teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinemre

sport mod. tek yaptığı daha geç vites büyütmek. çok yakarsın, iyi gider, bağırır.

quote:

Orjinalden alıntı: *METT*
    ...Bu otomatiklerdeki o düğmeden bahsedecek biri varmı..Çokta incelememiştim şimdi sorayım madem..Arabadaki herkes şaşırdı zaten lpg'li arabada nitromu var felan diyoruz hepimiz

Teşekkürler cvp verdiğiniz için.Ama bayağı bi iyi gidiyor hani

• quote:

Arkadaşın yazısına bayıldım ama gülmekten bayıldım ...

Hani yazıyı okuyanda renoyu mercedes falan sanacak...

Bir gün izmirden aydına gidiyorum.. yanımdan aşırı süratle bir clio dizel geçti..adam ben herkesi geçerim havasında basıyorda basıyor gaza.... selatin tünelinin altındaki yokuşun başına gelene kadar adama yetiştim.. Yokuşda geçeceğime eminim... sonra başladım yanına yaklaşmaya adam şaşkın.. Ben dizelim beni yokuşda kimse geçemez havasında.. yokuşun bitmesine 30-40 metre kala tokadı bastım clioya... üstelik torku ve motor hacmi benden daha iyiydi... ee neoldu şimdi? Clionun karizma oracıkda dağıldı...Hani reno süperdi?

Birde arkadaş hp ile ps arasında 1,341 fark var demiş.. Ben kendisine biraz okuyup araştırmasını tavsiye ediyorum...

Hp ile ps arasındaki fark 745,70/735,50=1,0139 dur...

Bu demektirki 101,4 ps lik arabanın değeri 100 hp dir..

Yoksa nerde öyle %35lik fark??

Üstelik ps birimi Türkiye ve avrupanın kullandığı standart beygir gücü birimidir...

quote:

Orjinalden alıntı: kutahyaadnan

Arkadaşlar merhaba.Hemen bir markayı acımasızca kötülerken herhalde vicdanlar sızlıyordur.Renault'un her modeli her dönemde diğer markalara nal toplatmıştır.Biraz tarafsız olarak gerçekleri yansıtırsak daha iyi olur.
    Ülkemize Avrupanın demode olmuş modelleri itelenmiştir.1964 model doğan-şahin grubu,1969 model Renault 12 ,1960 ların Fort Taunusları vb...
    Bunun yanında,en yeni teknolojiyi hangisi uygulamış bakalım.Opel astra düne kadar 1400CC 60 HP,1600CC 100HP motor kullandı.Renault 1400 CC 98 HP motoru kullanmaya başlayalı 10 yıl oldu.Bütün modellerin içinde her sınıfta en az benzin sarfiyatı Renaulttadır.Kusurları yok demiyorum.Yine Toyota balonu uçuruldu yıllardır,bomboş Corollalara halk hücum etti.114 PS 114 Beygir diye yutturuldu. PS ile HP arasında 1,341 katsayı farkı vardır.Yani 114PS=85HP dir.Yine Pejo'ların motorlarına bakın,eski motorlara yeni palto giydirilmiş durumdadır.Benim tercihim önce güvenlikten yana ve diğerleri sonra gelir.Arkadaşlardan bazıları konfor demiş,vectra hangi testlerden 5 yıldız almış merak ediyorum.Bana göre 1964 Chevrolet çok daha konforlu ama yeterli mi??????Saygılar.

yakalarim bak seni yokuşta , tünelde gelme üstüme bak

• quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

ya peki bide sümbülün önünde vectra aniden durursa onu da deneseydiniz ya

zorun ne arkadasim sen sümbülü parcalamak istiyon herhalde

ee her kalkisin bir durusu olmali, insan once bi düsünmeli napiyorum ben diye.... vectra gectim diye bizde değil meleklere de aciklama yapmak zorunda kalabilir insan her an

• 100 km.den sonra clio'nun şansı yok.
  • 100 km.'ye kadar Vectra'nın şansı yok O arada müzik dinlesin,manzarayı izlesin
  • quote:

ne gibi her alanda üstün opelden

opc gibi serilerine renonun her aracta cevap verememesi gibi mi ? adamlar zafiraya bile opc uyguluyorlar....

yapmayin arkadaslar ya.... almanlar varken fransizlar japonlar vs cok yol almasi lazim.....

opc miş güleyim de boşa gitmesin atmosferik motordan litre başına 100 bg opel mi çıkarıyor yada Formula 1 arabası yaptıda bizim mi haberimiz yok.

yıldıza gelince 2001 le 2004 arasında kaç yıl var benim matematiğim zayıftırda
    ya da 3 le(5 yıldız alan araç sayısı) 8 arasında kaç var?

ya da opel 175 bg 360 nm bir dizel motorlu astra çıkardı da ben mi duymadım.

opel miş

• quote:

Orjinalden alıntı: silifkeli_fcm

arkadaşlar konuyu açarken sadece çok seri olarak bilmediğim clio symbol'ün 2.0 litrelik (LPG'li) opel vectrayı kalkışta nasıl geçtiğini merak ederek yazmıştım. amacım hangi araba iyi hangisi kötü tartışması oluşturmak değildi. çok farklı fiyat, sınıf, donanım özelliklerine sahip iki aracı zaten karşılaştırmak mantıklı değil.
    ancak fabrika çıkış standardında bir clio symbol (clio RS falan değil) gayet güçlü olarak bildiğim vectradan iyi kalkabiliyormuş. onu da gördük.
    yalnız hala LPG'nin vectra hızlanmasına etkisi olduğuna dair ciddi fikrler almadım.

slm Lpg sistemin eğer sıralı değilse ortalama %20 güç kaybın olur. eğer güç kaybım olmasın dersen o da 5 litrelik benzinin işini 8 litre gazla yapmanı gerektirir. Şimdi hesaplarsak 5/8 oranı ile performans kaybı olmaksızın araba kullanayım istiyorsan ki 2,000cc araç bunu gösteriyor. hemen hemen hiç bir kazancın olmuyor. yani bilerek aracın daha az yakması ve daha az performans vermesini sağlamış oluyorsun. saygılar.

• arkadaşlar Fransız, Alman ikis de avrupa üreticisi ama herkes şunu atlıyor. Opel alman değil ki, Ayrıca Alman bile olsa Fransız, İtalyan araçları her zaman arkalarındaki yılların deneyimi ile otomobil üretiyor. önemli olan ürettiği aracı satmak istediği kitlenin tercihleridir. Tercihler farklı diye de bir araç kötü diğer biri iy olmak zorunda değil. Ayrıca Ooel in iyi olması için renaultun kötü yada tam tersi olmak zorunda değil. Unutmayın bu üreticiler hiçbirimize bu araçları bedava vermedi. sen bu markayı harika savunuyorsun diye indirim de yapmadı.
  • konuyu saptırarak ne kadar basit yorumlar yaptıgının seyrinde burda herkes

eminimki sen hayatında opelede binmedin ehliyetinde yoktur genelde öyle oluyor bu forumda

opel litre başına güç rekortmenimi dedi burda konuyu hemen saptırıyorsun

renoda f1 de ama boş oldugunun farkında değil

audide yoktu f1 de ne oldu audi kötü bir araçmı

audi mercedes opel = dtm seyretmişsindir

şimdi sen bunada saçma bir yorum yaparsın opel audiden iyimi dersin

amacım opel üstün oldugunu söylemek değil bu markalar arasında

f1 değilde avrupada f1 e alternatif olabilecek almanlara ait bir yarışın üyesi

litre başına güç rekortmeni olamayıpta f1 e araba sokamayıpta araba yapılamıyormu ayrıca

quote:

Orjinalden alıntı: cncrd

quote:

opc gibi serilerine renonun her aracta cevap verememesi gibi mi ? adamlar zafiraya bile opc uyguluyorlar....

yapmayin arkadaslar ya.... almanlar varken fransizlar japonlar vs cok yol almasi lazim.....

opc miş güleyim de boşa gitmesin atmosferik motordan litre başına 100 bg opel mi çıkarıyor yada Formula 1 arabası yaptıda bizim mi haberimiz yok.

opel miş

opel i sanırım marslılar üretiyor

gm amerikalı mühendislerin hepside amerikalımı değil

fabrikalar almanyada mühendisler veya yöneticiler alman olmasa almanyadaki fabrikanın sebebi ne?

gm in nasıl araçlar ürettiği ortada deneyim olsun olması bu konuda bir yorumum yok

saab ta ortada kötü bir araçmı?

quote:

Orjinalden alıntı: commonwealth

arkadaşlar Fransız, Alman ikis de avrupa üreticisi ama herkes şunu atlıyor. Opel alman değil ki, Ayrıca Alman bile olsa Fransız, İtalyan araçları her zaman arkalarındaki yılların deneyimi ile otomobil üretiyor. önemli olan ürettiği aracı satmak istediği kitlenin tercihleridir. Tercihler farklı diye de bir araç kötü diğer biri iy olmak zorunda değil. Ayrıca Ooel in iyi olması için renaultun kötü yada tam tersi olmak zorunda değil. Unutmayın bu üreticiler hiçbirimize bu araçları bedava vermedi. sen bu markayı harika savunuyorsun diye indirim de yapmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DG00 -- 20 Mart 2007; 17:07:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

konuyu saptırarak ne kadar basit yorumlar yaptıgının seyrinde burda herkes

eminimki sen hayatında opelede binmedin ehliyetinde yoktur genelde öyle oluyor bu forumda

opel litre başına güç rekortmenimi dedi burda konuyu hemen saptırıyorsun

renoda f1 de ama boş oldugunun farkında değil

audide yoktu f1 de ne oldu audi kötü bir araçmı

audi mercedes opel = dtm seyretmişsindir

şimdi sen bunada saçma bir yorum yaparsın opel audiden iyimi dersin

amacım opel üstün oldugunu söylemek değil bu markalar arasında

f1 değilde avrupada f1 e alternatif olabilecek almanlara ait bir yarışın üyesi

litre başına güç rekortmeni olamayıpta f1 e araba sokamayıpta araba yapılamıyormu ayrıca

quote:

Orjinalden alıntı: cncrd

quote:

opel miş

opel i sanırım marslılar üretiyor

gm amerikalı mühendislerin hepside amerikalımı değil

fabrikalar almanyada mühendisler veya yöneticiler alman olmasa almanyadaki fabrikanın sebebi ne?

gm in nasıl araçlar ürettiği ortada deneyim olsun olması bu konuda bir yorumum yok

saab ta ortada kötü bir araçmı?

quote:

arkadaşlar Fransız, Alman ikis de avrupa üreticisi ama herkes şunu atlıyor. Opel alman değil ki, Ayrıca Alman bile olsa Fransız, İtalyan araçları her zaman arkalarındaki yılların deneyimi ile otomobil üretiyor. önemli olan ürettiği aracı satmak istediği kitlenin tercihleridir. Tercihler farklı diye de bir araç kötü diğer biri iy olmak zorunda değil. Ayrıca Ooel in iyi olması için renaultun kötü yada tam tersi olmak zorunda değil. Unutmayın bu üreticiler hiçbirimize bu araçları bedava vermedi. sen bu markayı harika savunuyorsun diye indirim de yapmadı.

senin yaşın kadar benim araba kullanmışlığım var,
    sen seviyeni takoz şeklinde sallamalarla belirtiyorsun zaten.
    Dtm yi seyrettim F1'in yanında eşek yrışı kalır adı üstünde alman otomobil yarışı opel orda da nal topluyor.

Dtm F1'e alternatif miş bunu başka yerde söyleme hem bilgisizliğini belli edersin hem de komik duruma düşersin
    Hadi A1 desen neyse ya da GP2 bile desen bu kadar komik olmaz dtm F1'e alternatifmiş
    güç olayı da OPC ye rakip çıkamadığı lafından geldi

• Opel alman olarak kurulmuş, daha sonra GM tarafında satın alınmış bir şirket.

Opel alman değilse, volvoda isveçli değil.

opeli almanlar, alman kabul etmiş size ne oluyor.

www.germancarfans.com

dacia artık fransız mı, ya skoda artık çek değil mi?

quote:

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.