Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1.4 16 v 2002 araçlarda rölanti ayarı oluyormu yoksa motor kendimi ayarlıyor rölantisini.
  • rolanti ve yakıt ayarı yok bizim arabalarda.
    kendi ayarlıyor.
  • arkadaşlar benzin zamlarını protesto için antenlerinize SİYAH KURDELA baglayın YETER ARTIK nedir bu zamlar böyle pazartesi görürsünüz artık siyah kurdeleleri
  • Ben lpg ciyim ama yinede bende sonuna kadar destekliyorum.Hadi bakalım siyah kurdeleler antenlere

• arkadaşlar dünkü gazetede gördüğüm bir ilan..
    clio'muzun bu resimde neden bulunduğuna pek anlam veremedim..
    muhtemelen bir yanlışlık var heralde..

CLIO II SAHİPLERİ
  • Clio hb 2003 : Şehir içinde 20-30 giderken frene az sert basıyorum. 3-4 metrede (tahmini) tık diye durmam gerekir iken hemen ABS devreye giriyor ve frenleme mesafem 5-6 metreyi (tahmini) buluyor.
    Lastikler ve balatalar yeni
    Eskiden bu kadar fark yoktu
    1-ABS nin devreye girmesinin bir basınç, zaman, veya hız ayarı varmı?
    2-Arka balatalar azaldığı için öne daha fazla yüklendiği için olurmu?
    teşekkürler.
  • zemin nasıl? lastikleri kızaklamaya hemen geçirtecek kadar pürüzsüz bir yüzey ise bence normal.
    dişli asfaltta denedin mi aynı şeyi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: leki

zemin nasıl? lastikleri kızaklamaya hemen geçirtecek kadar pürüzsüz bir yüzey ise bence normal.

şehiriçi pürüzsüz sayılır. lastikler yeni olduğundan tutunma çok iyi ise ABS yi erken uyarırmı yani kış mevsiminde karlı zeminde devreye girmesi gibi oluyor.
    yeni lastkle iyi fren yapacağım derken ABS nin tut bırakmadaki bırakması frenleme mesafemi uzatıyor.bırakmasa dahi iyi.
    Arkadaşlar ani fren yapaken kaçacak yeriniz yoksa elinizden geliyor ise ABS yi uyandırmayın.ABS siz symbol var 30km/h da o bile tık diye duruyor.
  • şunu çözemedim ABS araç kızakladığında mı yoksa sert frenlemede mi duyarlı hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 19 Nisan 2008; 19:17:51 >
  • Teşekkürler
    Arabam 70 binde önceki sahibi temiz kullanılmış. Daha ne kadar gider bilmiyorum ama işi şansa bırakmak istemiyorum. Değiştircez artık.

Orjinalden alıntı: starpower

valla arkadaşlar trigerden bende çekindim yedek parçacıdan orjinalini aldım bi tamirci arkadaş vardı onuda hafta sonuna ayaraladım açtık baktık abi dedi bu daha yeni değiştirmeye hiç gerek yok.sadece 25 ytl uğraşma parası verdim parçayıda götürüp teslim ettim ne yapayım.açınca değiştirmek gerekir diyorlar ama demekki değiştirmemekte olabiliyomuş.saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: biz

quote:

Orjinalden alıntı: leki

zemin nasıl? lastikleri kızaklamaya hemen geçirtecek kadar pürüzsüz bir yüzey ise bence normal.

şehiriçi pürüzsüz sayılır. lastikler yeni olduğundan tutunma çok iyi ise ABS yi erken uyarırmı yani kış mevsiminde karlı zeminde devreye girmesi gibi oluyor.
    yeni lastkle iyi fren yapacağım derken ABS nin tut bırakmadaki bırakması frenleme mesafemi uzatıyor.bırakmasa dahi iyi.
    Arkadaşlar ani fren yapaken kaçacak yeriniz yoksa elinizden geliyor ise ABS yi uyandırmayın.ABS siz symbol var 30km/h da o bile tık diye duruyor.

bence tam tersi olması lazım zira abs tekerlekler kilitlendiğinde devreye giriyor her şartta. yakınlarda porye'yi değiştirttiniz mi? porye denilen şey disk taşıyıcısı, kazadan sonra benim kırılan parçalardandı bunlar ve çeşit çeşitti, yanlış alırsak ne olur diye sormuştum, abs ya hiç devreye girmez ya da düzensiz çalışır demişlerdi.
    bunun en iyi cevabını servis verir sanırım, allah korusun başınıza birşey gelmeden bir bilene danışın derim.

• Araçı ani frenle durdurmaya çalıştığınızda ve debriyaja basmadığnızda aracınız stop ediyormu. benimki vitesden düşüp, boşa çıkıyor.
  • buna cevap veremeyeceğim malesef, otomatik benimki.
    ancak şimdiye kadar sürdüğüm hiçbir düz vitesli otomobilde böyle birşeye rastlamadım, sadece eski aracım 88 model R11 GTS bir aralar ikinci vitesten çıkıyordu şiddetli sarsıntılarda, o da yanlış hatırlamıyorsam senkromeç arızasındandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 20 Nisan 2008; 3:42:43 >
  • İZMİRDEKİ ARKADAŞLARI BEKİYORUZgüzel olcak güzel

http://forum.donanimhaber.com/m_22692816/tm.htm
  • Benim 2003 sembol 1.4 8V, debriyaj seti,triger seti, v kayışı(+bilyaları) nın değişimi için dün ustadan fiyat aldım.
    Orjinal valeo debriyaj seti 125 ytl, triger seti için 50 ytl, v kayışı (ve iki bilyası içinde) 70 ytl, işçilik için 100 ytl, toplam 345 ytl istedi. Sizce fiyatlar nasıl? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar ACİLEN bilgi verirse sevinirim. Zira yarın sabah arabayı ustaya bırakmayı düşünüyorum. Teşekkürler.
  • 2000 clio sembol 1.4 arabamı 20 gün oldu.1 haftadır ilk çalışırken ilk kontak çevirmede bazen çalışıyor bazen 3-4 kez kontak çevirmem gerekiyor. Rolantide ve hareket halindeyken bir şey olmuyor motor sıcak veya soğuk farketmiyor.Servise götürdüm makinaya taktılar. Bir şey gözükmüyor ama akşam getirin burda kalsın sabahleyin araba soğukken bakalım dediler.Tekrar götüreceğim.Başına gelen arkadaşlar varsa cevap yazarsa sevinirim. Selamlar.
  • anahtarı düşürdüysen immobilizer kendini kitliyor olabilir.anahtarı kontaga tak bir tık çevir çakmağın üsütünde kapıları içerden kitleme düğmesi var ona 10 sn basılı tut bip sesi gelir . anahtarı çıkar tak bakalım nasıl olacak.daha sonra aynı işlemin tersini yap kapıları açma düğmesi ne 10 sn basılı tut kapılar otomatik kitlemeden çıksın.bu işlem motorla anahtar arasındaki bağlantıyı kuruyor.inşallah ondandır.bir dene.saygılar iyi sürüşler
    quote:

Orjinalden alıntı: cimbom38

2000 clio sembol 1.4 arabamı 20 gün oldu.1 haftadır ilk çalışırken ilk kontak çevirmede bazen çalışıyor bazen 3-4 kez kontak çevirmem gerekiyor. Rolantide ve hareket halindeyken bir şey olmuyor motor sıcak veya soğuk farketmiyor.Servise götürdüm makinaya taktılar. Bir şey gözükmüyor ama akşam getirin burda kalsın sabahleyin araba soğukken bakalım dediler.Tekrar götüreceğim.Başına gelen arkadaşlar varsa cevap yazarsa sevinirim. Selamlar.

• Teşekkürler Sayın Starpower dediğinizi yaptım.Şimdilik düzgün çalışıyor.Dediğiniz gibi anahtarı düşürmüştüm.Birde yedek anahtar var onunla deneyeceğim.15 gün ikinci kontak çevirmeden çalıştı.Benzinden olabilir dedim ama benzin olsa rolantide ve hareket halindeyken hiç bir problem olmuyor. Bir kaç gün deneyeceğim.Araç düzenli servis bakımlı,eski sahibi sıfır araba almış. Olmazsa sonra servise götüreceğim.Selamlar.
  • Derinlik
    40 cm

Yükseklik
    82 cm

Genişlik
    118 cm

yukarıdaki ebatlarda bir kutuyu clio'ma sıkıştırabilirmiyim yoksa hayal mi görüyorum?
  • arkadaşlar bende 2000 model 1.4 rta hb clio var 120.000 km de bakımı düzenli olarak yapıldı.bir depo benzinle şehir içi 450-500 km yol gidiyor.2 depo benzinle 1000 km gidiyor.çevremdeki clio sahiplerine sordum seninki çok yakıyo dediler.bir depo benzinle 1000 km yol gidenler varmış.sizce benim clio neden fazla yakıyodur.

İlginiz için teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weirdo -- 21 Nisan 2008; 16:43:33 >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.