Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada şu kasko işini de hallettim birçok yerle görüştüm TEB-ANADOLU-AK-HDI-IŞIK bunların içinde en iyi fiyatı veren IŞIK oldu 980 YTL. %30 hasarsızlık indirimi olmasına rağmen full olarak bu fiyat varildi bir önceki 920 YTL. idi

yapmayı düşünürken daha önceleri araştırma yaptığım Sigortam net. beni aradı baya görüşmeler yapıldı. birde onlar fiyat verdi aynı hatta fazla imkanlarla(Autoking- Önfar cam sis hasarları hakkı ve muafiyetler açısından da yüksek) 930 YTL. Güneş Sİgorta net üzerinden kaskomuda yaptırdım allah kullandırtmaz inş.:)

dostlara yönlendirme olur inş.

Not: Trafik sigortasınıda yaptırdı oda AK dan oldu 154 YTL...

ARABA MASRAFDIR duyrulur AMA İHTİYAC ORASI KESİN (_kı _okunu kurtarıyor yani )

• leki "motor üzerindeki fitil" derken tam olarak nereyi soylemek istediğini anlamadım.eğer kaputun altındaki bir yerden bahsediyorsan şuan kaput hiç bir şekilde açılmıyor
    quote:

Orjinalden alıntı: leki

quote:

Orjinalden alıntı: SYMBOL8699

quote:

hafta sonu bir şehir dışı gidip geldim yine egzost gitti :( dun istanbul içindede kullanmam gerekti abart egzost benimkinin yanında sonuk kaldı :( egzostun ön kısmının değismesi gerekiyor 90 ytl sıkışmış anlaşılan.

birde cumartesi aksam istanbula geldiğimde kaputu açamadım,ne içerideki mandal nede kaputtaki mandal çalışmıyor,daha once başına boyle birsey gelen varmı.bu problemi kilitçimi halleder acaba

Muhtemelen kaput açma telinde sorun vardır.Fazla birşey tutacağını sanmıyorum.Kilitçiye bir "merhaba" demen gerekiyor herhalde.
    SELAMLAR

açılmayan ve deli eden kaput için motor üzerindeki fitile baktınız mı?

• Günaydın cliodaşlar

Dün aşağıdaki mesajı atmıştım kimse değişik bişiler bilmediğinden mi yazmadı yoksa arada kaynadımı acaba diye tekrar bir atayım dedim. Hoşgörünüze teşekkürler...

Benim imzadaki aracın yol bilgisayarı özellikleri sadece 3 adet ilk ekranda toplam kilometre ve saat ikinci ekrana geçincede sıfırladığın zamandan bu zamana ne kadar km yaptığın. Başka bir özelliği varmı bu yol bilgisayarının acaba? Mesela alce arkadaşımız ""alıntı"" ((Aracın kontağını ilk çevirirken kilometre sıfırlama düğmesine basılı tutun, uzun bir sinyalle beraber tüm göstergeler sonuna kadar sekerek gidip gelmeye başlıyor. Ekranda çeşitli işaretler ve rakamlar belirdikten sonra en son depoda bulunan benzinin litresi yazıyor. Kontağı kapatınca herşey normale dönüyor. )) demiş. Dün denedim gerçektende gösterdi. çok hoştu bu arada tüm ibreler felan tavan yapıyor :) Aracımızla ilgili bu tür gizli özellikleri bilenler varsa paylaşabilirlermi acaba? Teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: babigo

leki "motor üzerindeki fitil" derken tam olarak nereyi soylemek istediğini anlamadım.eğer kaputun altındaki bir yerden bahsediyorsan şuan kaput hiç bir şekilde açılmıyor

benim yaşadığım sorunu yazayım..
    içerden mandalı çekiyorum, açıldı sanıyorum, ama yukarı açılmıyor. bu olay tekbaşımayken oldu. ikincisinde arkadaştan rica ettim içerden mandalı çekmesini o sırada ben de kaputu biraz yukarı çekip elimle ikinci kilitten de kurtararak kaputu açtım. sonra mekanizmanın sorunsuz çalıştığını farkettik. akünün ön kısmında enine duran bir kapı fitili var, o eskimiş, bu yüzden mandaldan kurtulunca kaputu yukarı ittiremiyormuş. yenisini takınca sorun düzeldi.

• leki saolasın bugun bir deneme yapacagım.bakalım açılacakmı.fakat içteki mandal sanki tamamen bosta duruyor,kaputtakide hiçbir şekilde kıpırdamıyor.

bu arada ön egzost susturucusunu servise sordum işçilik hariç 245ytl dediler,oysa sanayide 90 ytl
    quote:

quote:

leki "motor üzerindeki fitil" derken tam olarak nereyi soylemek istediğini anlamadım.eğer kaputun altındaki bir yerden bahsediyorsan şuan kaput hiç bir şekilde açılmıyor

benim yaşadığım sorunu yazayım..
    içerden mandalı çekiyorum, açıldı sanıyorum, ama yukarı açılmıyor. bu olay tekbaşımayken oldu. ikincisinde arkadaştan rica ettim içerden mandalı çekmesini o sırada ben de kaputu biraz yukarı çekip elimle ikinci kilitten de kurtararak kaputu açtım. sonra mekanizmanın sorunsuz çalıştığını farkettik. akünün ön kısmında enine duran bir kapı fitili var, o eskimiş, bu yüzden mandaldan kurtulunca kaputu yukarı ittiremiyormuş. yenisini takınca sorun düzeldi.

• isa kardeşim bizim arabalarda 1,2 16V Authentique lerde yol bilgisayarı yok bildiğim kadarıyla. Yazdığın o özelliklerde tüketimle ilgili birşeyler anlatmaz her arabadaki standart göstergelerdir. Saygılar...
  • isa benim imzadaki araçta 6 kademe sanırım yol bilgisayarı 1-sıfırlamadan sonraki km 2- sıfırlamadan sonraki yakılan lt. - 3 ortalama 100km yakılan lt. - 4 ortalama 100 km. yapılan km. hız 5- kalan benzinle gidilebilecek km. 6- gerisi aklımda değil ama bişiler daha var
    quote:

Orjinalden alıntı: isacubukcu

Günaydın cliodaşlar

Dün aşağıdaki mesajı atmıştım kimse değişik bişiler bilmediğinden mi yazmadı yoksa arada kaynadımı acaba diye tekrar bir atayım dedim. Hoşgörünüze teşekkürler...

Benim imzadaki aracın yol bilgisayarı özellikleri sadece 3 adet ilk ekranda toplam kilometre ve saat ikinci ekrana geçincede sıfırladığın zamandan bu zamana ne kadar km yaptığın. Başka bir özelliği varmı bu yol bilgisayarının acaba? Mesela alce arkadaşımız ""alıntı"" ((Aracın kontağını ilk çevirirken kilometre sıfırlama düğmesine basılı tutun, uzun bir sinyalle beraber tüm göstergeler sonuna kadar sekerek gidip gelmeye başlıyor. Ekranda çeşitli işaretler ve rakamlar belirdikten sonra en son depoda bulunan benzinin litresi yazıyor. Kontağı kapatınca herşey normale dönüyor. )) demiş. Dün denedim gerçektende gösterdi. çok hoştu bu arada tüm ibreler felan tavan yapıyor :) Aracımızla ilgili bu tür gizli özellikleri bilenler varsa paylaşabilirlermi acaba? Teşekkürler...

• merhaba arkadaşım yol bilgisayarı lpgi görmediği için öyle görüküyo ilk çalışma benzinle olduğu ve ısınana kadar geçen sürede benzini görüyo öyle kalıyo bende lpg taktırdım benimnde dikkatimi çekti hatta çok yaktı diye götürdüm bu açıklamayı yaptı arkadaşım.yani normal valla iyiki taktırmışım lpg gayet memmunum lpg den
    quote:

Orjinalden alıntı: huseyinder07

hocam sana ve lpg kullanan arkadaşlara oru sorucam ve bilgi paylaşımı isiticem

km.de ne kadar yakıyo ben şehiriçi hergun kullanıyorum baya yokul inip çıkıyorum ondanmıdır ne 20kr. aşağı yakmıyor bende beceriksiz olabilirm ayrıca

birde aracı RXT olan arkadaşlar benim aracın yol bilgisayarı 100km ortalamada yakılan litre 11L. den fazla oluyor 12 bazen acaba bu lpg ile alakalı bi durummu ama benzinde bi 10km falan gittim oda benzer bir durumda idi. ne yapacağımı bilemedim LPG li olan RXT sahibi arkadaşlar cevap lütfen

quote:

Orjinalden alıntı: jordan83

Dayım Kırıkkale dolum tesislerinin şefi.Bp harici tüm istasyonların aynı benzini kullandığını söylüyor.Bp ninde benzin kalitesinin iyi olduğunu söylüyor.Ben benzin alırsam hep bp den alırım.Zaten normalde Shell LPG kullanıyorum

• hocam ilgine teşekkürler lpg ye geçtiğim için bende iyiki yapmışım diyorum taktığımdan beri 1700 ytl ye yakın bir gaz alımım olmuş tam 1 yılda eğer benzinde olsaydı aynı km için 3000 ytl civarı harcamı olacaktım gerisi cebimde kaldı yada lpg ye geçiş masrafına gitmiş olsun bundan sonrası bana kalır
    quote:

Orjinalden alıntı: starpower

merhaba arkadaşım yol bilgisayarı lpgi görmediği için öyle görüküyo ilk çalışma benzinle olduğu ve ısınana kadar geçen sürede benzini görüyo öyle kalıyo bende lpg taktırdım benimnde dikkatimi çekti hatta çok yaktı diye götürdüm bu açıklamayı yaptı arkadaşım.yani normal valla iyiki taktırmışım lpg gayet memmunum lpg den
    quote:

Orjinalden alıntı: huseyinder07

hocam sana ve lpg kullanan arkadaşlara oru sorucam ve bilgi paylaşımı isiticem

km.de ne kadar yakıyo ben şehiriçi hergun kullanıyorum baya yokul inip çıkıyorum ondanmıdır ne 20kr. aşağı yakmıyor bende beceriksiz olabilirm ayrıca

birde aracı RXT olan arkadaşlar benim aracın yol bilgisayarı 100km ortalamada yakılan litre 11L. den fazla oluyor 12 bazen acaba bu lpg ile alakalı bi durummu ama benzinde bi 10km falan gittim oda benzer bir durumda idi. ne yapacağımı bilemedim LPG li olan RXT sahibi arkadaşlar cevap lütfen

quote:

Dayım Kırıkkale dolum tesislerinin şefi.Bp harici tüm istasyonların aynı benzini kullandığını söylüyor.Bp ninde benzin kalitesinin iyi olduğunu söylüyor.Ben benzin alırsam hep bp den alırım.Zaten normalde Shell LPG kullanıyorum

• Selam arkadaşlar

Bugün üye oldum. Yakıt tüketimi konusunda ilgilenen arkadaşlar için bir bilgi de benden.
    Clio 1,4 RTA 16V araçla istanbulda açık yollarda 32 lt benzinle 450 km yol yaptım

Bir de sorum olacak. Triger kayışının ne kadar yıprandığını görmek istiyorum. Bunu kontro etme imkanı varmıdır. Varsa nasıl kontrol edilir bilgisi olan varmı.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: seo2008

Selam arkadaşlar

Bugün üye oldum. Yakıt tüketimi konusunda ilgilenen arkadaşlar için bir bilgi de benden.
    Clio 1,4 RTA 16V araçla istanbulda açık yollarda 32 lt benzinle 450 km yol yaptım

Bir de sorum olacak. Triger kayışının ne kadar yıprandığını görmek istiyorum. Bunu kontro etme imkanı varmıdır. Varsa nasıl kontrol edilir bilgisi olan varmı.
    Teşekkürler.

triger kayışının kontrol edilmesinin mümkün olmadığını duymuştum, açıldığında değişmesi gerektiğini söylemişti bir usta. normal kullanımda 60bin km ve 4 yıl gibi bir limit var sanırım clio'larda.
  • Selam Arkadaşlar.

Arabam 2001 Renault Clio II HB 1.4i 8 Valf RTA

Dün 60 000 bakımı için servise gittim.

yağ değişimi
    hava filtresi
    yağ filtresi
    bujiler
    trigger kayışı
    vantilatör kayışı
    fren bakımı (yedek malzeme hariç, balatalar değişirse fiyata artı olarak ilave)

için 600-650 ytl istediler.

Özel servise gittim. yukarıda yazdıklarımdan sadece bujiler değişmedi. ilave olarak ön balatalar ve oto kaptör değişti. hepsind orjinal kulanıldı.

yadek malzeme 300 ytl
    işçilik 80 ytl verdim.

clio II sahibi arkadaşların bilgisi olsun diye burda paylaşmak istedim.

(bu arada trigger değişimi 60 000 de veya 4 yılda )

Selamlar.
  • arkadaşlar kaput kilidi problemimi biraz uğraştırsada çok şükür kendim hallettim.

leki bahsettiğin kısım saglam hiçbir yıpranma görünmüyor.birkaçdefa aç kapa yaptım problem yok.

cumarteside egzostu halledersem gerisi tamamdır.

buarada servise dun telefon edip egzostun on susturucusunu sordum ve işcilik hariç sadece parça için 245 ytl dedi bunların egzost sisteminde ne varki bukadar pahalı fiyat veriyor,çunki sanayide orjinaline 90 ytl,yerlisine 70 ytl diyorlar.
  • bende aracıma lpg taktırmayacaktım ama en sonunda dayanamadım 3 ay oldu taktıralı çok memnunum bende iyi ki taktırmışım diyorum.yaşasın lpg.kahrolsun benzin zamları
    quote:

Arkadailar sonunda lpg de yakıt ölçme fırsatım oldu.Depoyu fulledikten sonra sadece şehiriçi kullanımım sonunda dün tekrar fulledim.45 ytl çekti.Km ye baktığımda 310 olduğunu gördüm.Yani ortalama şehiriçi 145 ykr yakmış.Benim gibi sert kullanan biri için bana çok az geldi.Maşallah inşallah hep böyle gider.Lpg düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.
  • valla arkadaşlar trigerden bende çekindim yedek parçacıdan orjinalini aldım bi tamirci arkadaş vardı onuda hafta sonuna ayaraladım açtık baktık abi dedi bu daha yeni değiştirmeye hiç gerek yok.sadece 25 ytl uğraşma parası verdim parçayıda götürüp teslim ettim ne yapayım.açınca değiştirmek gerekir diyorlar ama demekki değiştirmemekte olabiliyomuş.saygılar
    quote:

quote:

Selam arkadaşlar

Teşekkürler.

triger kayışının kontrol edilmesinin mümkün olmadığını duymuştum, açıldığında değişmesi gerektiğini söylemişti bir usta. normal kullanımda 60bin km ve 4 yıl gibi bir limit var sanırım clio'larda.

• triger kayışı kapalı bi kutunun içinde olduğu için göremezsin o kapağı sökmeniz lazım onunda ustalardan başkası yapamaz.ama km hesabına göre değiştirme imkanın var. 60000 km ve katlarında değişim yapılıyor.saygılar
    quote:

Selam arkadaşlar

Teşekkürler.

• arkadaşım servisler böyle piyasanın 2 katı fiyat veriyo neden böyle yapıyolar bende anlamadım.sanayiden kendime bi tamirci arkadaş ayarladım allaha şükür hiç bir sorunum yok iyi bir tamirci servisin 600 dediğine o 200 diyor.neden servise gideyim ki.sizde böyle yapın ayarlayın kendinize birisini alın dışardan orjinal parçayıda yaptırın.geçenlerde bobin arızalanmış servişse sordum 85 dediler.dılşardan yine orjinal olmak kaydı ile ben 65 e aldım.insanları keriz yerine koyuyo servisler.
    quote:

arkadaşlar kaput kilidi problemimi biraz uğraştırsada çok şükür kendim hallettim.

leki bahsettiğin kısım saglam hiçbir yıpranma görünmüyor.birkaçdefa aç kapa yaptım problem yok.

cumarteside egzostu halledersem gerisi tamamdır.

buarada servise dun telefon edip egzostun on susturucusunu sordum ve işcilik hariç sadece parça için 245 ytl dedi bunların egzost sisteminde ne varki bukadar pahalı fiyat veriyor,çunki sanayide orjinaline 90 ytl,yerlisine 70 ytl diyorlar.

• valla benim arabamla 1 lt benzinle 14,5 km yapıyordum ama yinede lpg taktırdım.taktırmak zorunda kaldım.
    quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Bence çok 50 litre benzinle en az 500 km yapman lazım kendi arabamın 8.5 litreden fazla yaktığını görmedim ama depoyu tam dolduramıyosun lamba yanınca 3-4 litre benzin kalıyo sende muhtemelen 45 litre benzin alıyosun o zaman normal yani şehiriçinde 1 litre benzinle 10 km yapman lazım
  • arkadaşlar hepinizin bildiği gibi triger çok önemli trigerin değişimi 60000 km veya 4 yıl bu ikisinden hangisi önce olursa ona gore değişiyor.

örneğin benim arabam 2000 model fakat şuan 38900 de,benden onceki sahibi değiştirmemiş yani şansa 8 yıl çalışmış.( egzostda orjinal ve artık işi bitti )

ben geçen ay kampanya kapsamında değiştirdim,triger de ciddi birşey gorunmesede aksesuar kayışlarının biride ciddi çatlaklar vardı,bilyalardan birindede yıpranma vardı buda sağlam kayışın deforme olmasına neden olabilir.

bu malzemeler plastik olduğu için ne zaman ne tepki verir belli olmaz.4-5 yılda gider 8 yılda gider fakat bilemezsin.en iyisi vakti gelince düsünmeden değiştirmek,yoksa buyuk masraflar açılabiliyor.
  • arkadaşlar merhaba. 2000 RNA da ilginç bir sorun var. motor rölantide direksiyonu oynatınca devir yükselip alçalıyor ve stop ediyor. sebep nedir bilemiyorum. hiç başına gelen var mı? diye daha önce önce mesaj atmıştım. bujileri değiştirdik, rölanti düzenleyiciyi temizledik ama problem devam ediyor. böyle bir durumla karşılaşan, yardımcı olabilecek arkadaşlardan ricamdır.....
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.