Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (717. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.618.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 715716717718719
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BENDE 2005 CLİO 1.4 16 VALF VAR BU ARAÇ GÖSTERGE IŞIK AYDINLATMASI YOKMU ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

quote:

Orijinalden alıntı: emre71710

quote:

quote:

hocam ederi nedir sence ?

sen ederini boşver her araba temiz diye alınmaz tek temiz araçta o değil ilk aracım 1.6 rte idi 2 yıldır 1.2 authentic biniyorum ama şunu söylemeliyl ki 1.2 authentic faz 2 olduğu için tüm faz 1 kasalardan yani 1.4 rta,1.6rte ve rxt ve 1.4 rxt'den çok daha iyidir ki faz 1 araçların içindede en kötüsü 1.4 rta'dir var gayri gerisini sen düşün

hocam haklısın clio 1.2 autoteknik daha iyi bi araba oyle motorundan fekan ankamam ama en azından makyajlı kasa ama dokukleri 18 lerde temizi için 20 yi gozdn cıkmak lazım faz 1 demisin en kotusu deme sebebin donanımdan dolayı mı

hem donanım hem motor hemde faz 2 gibi içi kullanışlı değil,donanım yok zaten bırak motordo kötü 75 bg 115 tork var şehir içi tüketim fabrika değeri 8.6 olması lazım yada 8.5 hem güç yok hem tüketim fazla

araç alırken acele etmemek lazım sabret birde aracı alırken sadece motorun iyi olması yetmez, aracın km'si ne kadar triger değişmişmi,debriyaj baskı balata değişmişmi,lastikler ne durumda,ön takım ne durumda akü bujiler falan ne zaman değişmiş yani kullanan adam bakımlarını düzenli yaptırmışmı,şim di sen aracı aldın motor iyi değişen yok boyada yok,5 ay bindin debriyaj kaçırmaya başladı hadi bakalım 350tl gitti hadi şanzıman yağınıda değiştirdin oldu 400,triger değişmemiş diyelim oda 300 tutsa bunlar minimum tutarlar,akü su koydu 150,lastikleri iyi diyelim sorun yok mesela,ıvız zıvır ufak tefek şeyler oldu onda 300 koy yuvarlak hesap 1000tl de minimumda birde lastik olsa ooohhhhh yemede yanında yat,aracı alırken bunlarada dikkat et baştan insanın gözüne gelmiyorda sonra çıkıyor paralar ben aldım aracı lastiklere çok dikkatli bakmadım sonra baktım kılcal çatlaklar var gittim değiştirdim, michelin aldım 600tl,aracı alınca yağı filtreleri komple değiştirdim frenler allahlık olmuş hadi fren balatası diskler falan derken son 3 aydada akü bujiler,baskı balata derken gitti 700tl,şimdi kafam rahat :))))))ağır bakımları kalmadı,lastikler iyi frenler iyi,herşeyi kontrol ettir öyle al aracı aküdür bujidir falan bunlar ufak şeyler tabi ama diğerleri masraf açar gözüne batar

Eyvallah hocam saolasın zaman ayırıp uzun uzun yazmısın bana araba 100bindeymiş ama dediğin gibi trigeri felan sormadık hiç bilgilendirdigin iyi oldu ilk defa araba sahibi olucaz insallah o yuzden buradan soruyum deneyimli kişilere dedim.
    Bi bakalım trigerdir ıvır zıvırdır ne zaman degişmiş kırabilirsek biraz daha kırdırmaya calısalım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sen ederini boşver her araba temiz diye alınmaz tek temiz araçta o değil ilk aracım 1.6 rte idi 2 yıldır 1.2 authentic biniyorum ama şunu söylemeliyl ki 1.2 authentic faz 2 olduğu için tüm faz 1 kasalardan yani 1.4 rta,1.6rte ve rxt ve 1.4 rxt'den çok daha iyidir ki faz 1 araçların içindede en kötüsü 1.4 rta'dir var gayri gerisini sen düşün

hocam haklısın clio 1.2 autoteknik daha iyi bi araba oyle motorundan fekan ankamam ama en azından makyajlı kasa ama dokukleri 18 lerde temizi için 20 yi gozdn cıkmak lazım faz 1 demisin en kotusu deme sebebin donanımdan dolayı mı

hem donanım hem motor hemde faz 2 gibi içi kullanışlı değil,donanım yok zaten bırak motordo kötü 75 bg 115 tork var şehir içi tüketim fabrika değeri 8.6 olması lazım yada 8.5 hem güç yok hem tüketim fazla

araç alırken acele etmemek lazım sabret birde aracı alırken sadece motorun iyi olması yetmez, aracın km'si ne kadar triger değişmişmi,debriyaj baskı balata değişmişmi,lastikler ne durumda,ön takım ne durumda akü bujiler falan ne zaman değişmiş yani kullanan adam bakımlarını düzenli yaptırmışmı,şim di sen aracı aldın motor iyi değişen yok boyada yok,5 ay bindin debriyaj kaçırmaya başladı hadi bakalım 350tl gitti hadi şanzıman yağınıda değiştirdin oldu 400,triger değişmemiş diyelim oda 300 tutsa bunlar minimum tutarlar,akü su koydu 150,lastikleri iyi diyelim sorun yok mesela,ıvız zıvır ufak tefek şeyler oldu onda 300 koy yuvarlak hesap 1000tl de minimumda birde lastik olsa ooohhhhh yemede yanında yat,aracı alırken bunlarada dikkat et baştan insanın gözüne gelmiyorda sonra çıkıyor paralar ben aldım aracı lastiklere çok dikkatli bakmadım sonra baktım kılcal çatlaklar var gittim değiştirdim, michelin aldım 600tl,aracı alınca yağı filtreleri komple değiştirdim frenler allahlık olmuş hadi fren balatası diskler falan derken son 3 aydada akü bujiler,baskı balata derken gitti 700tl,şimdi kafam rahat :))))))ağır bakımları kalmadı,lastikler iyi frenler iyi,herşeyi kontrol ettir öyle al aracı aküdür bujidir falan bunlar ufak şeyler tabi ama diğerleri masraf açar gözüne batar

Eyvallah hocam saolasın zaman ayırıp uzun uzun yazmısın bana araba 100bindeymiş ama dediğin gibi trigeri felan sormadık hiç bilgilendirdigin iyi oldu ilk defa araba sahibi olucaz insallah o yuzden buradan soruyum deneyimli kişilere dedim.
    Bi bakalım trigerdir ıvır zıvırdır ne zaman degişmiş kırabilirsek biraz daha kırdırmaya calısalım

benden sana söylemesi o araba 160000'de olsa alınmaz dostum,illa istiyorsan 1.6xt bak hatta birkaç ilan bulup koyayım

• Merhaba, biz de dün tanıdık bir galeriden clio 1.6 rte aldık 2. el. Araç lpg'siz otomatik
    Araba kullanım, tüketim, vb konularda vereceğiniz tavsiyeler var mıdır ?
  • clio2 direksiyon yumuşakmı?

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: divan

clio2 direksiyon yumuşakmı?

teşekkürler.

clio 2 faz 1'ler hidrolik direksiyonludur faz 2 kasalar ise elektrik destekli direksiyon vardır yani faz 2 baya yumuşak ve direksiyon hıza duyarlıdır faz1'de bu olay yok
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

benden sana söylemesi o araba 160000'de olsa alınmaz dostum,illa istiyorsan 1.6xt bak hatta birkaç ilan bulup koyayım

Olabilir hocam zahmet olmazsa bi bak ilanlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben 2007 dizel 80000 de kazasiz ve boyasiz aracima 24 isteyince guluyorlar. İlginc.

• quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Ben 2007 dizel 80000 de kazasiz ve boyasiz aracima 24 isteyince guluyorlar. İlginc.

Senin aracin o parayi yapar hocam ama arkadasin bahsettigi arac yaomaz alinmaz yani 17500 tl uzerine 2-3 daha koy iyi bir sey al

• quote:

quote:

teşekkürler.

clio 2 faz 1'ler hidrolik direksiyonludur faz 2 kasalar ise elektrik destekli direksiyon vardır yani faz 2 baya yumuşak ve direksiyon hıza duyarlıdır faz1'de bu olay yok

hocam özür dilerim bilmediğimden soruyorum faz 1 ve faz 2 ne demek?
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler.

hocam özür dilerim bilmediğimden soruyorum faz 1 ve faz 2 ne demek?

renault'da araçlar faz1 ve faz 2 diye ayrılır,bu ne demek önce modeli çıkartır aradan 3-4 yıl geçince kasada ve iç dizaynda değişikliklerle tekrar çıkartır yani faz 2 kasa daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendomi -- 26 Mart 2015; 14:01:06 >

• Merhaba Arkadaşlar, aranıza yeni bir clio sahibi olarak katılıyorum.

Aracımı geçen hafta perşembe günü aldım, 2003 Model füme rengi 172900 Km'de sağ ön çamurluk değişik arka 2 çamurluk boyalı. 16.600 TL'ye el sıkıştık.

2003 Model 1.4 Privilege donanım Lpg'li (2011 yılında takılmış)

şimdilik araçtan memnunum, babamın i20sini kullanıyordum önceden ikisi arasında bariz bi kalite farkı var ama normal gibi geliyor şimdilik biri 2013 model diğeri 2003 :)

aracı aldıktan sonra ses sistemi taktırdım 500 TL'ye şimdi daha da keyifli biniyorum, umarım bir sıkıntı çıkmaz.

Gerçi 2 gündür park ettikten sonra bakıyorum yağ kaçırıyor, biraz canım sıkılmadı değil ama cumartesi ustaya göstereceğiz artık.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osingans

Merhaba Arkadaşlar, aranıza yeni bir clio sahibi olarak katılıyorum.

Aracımı geçen hafta perşembe günü aldım, 2003 Model füme rengi 172900 Km'de sağ ön çamurluk değişik arka 2 çamurluk boyalı. 16.600 TL'ye el sıkıştık.

şimdilik araçtan memnunum, babamın i20sini kullanıyordum önceden ikisi arasında bariz bi kalite farkı var ama normal gibi geliyor şimdilik biri 2013 model diğeri 2003 :)

aracı aldıktan sonra ses sistemi taktırdım 500 TL'ye şimdi daha da keyifli biniyorum, umarım bir sıkıntı çıkmaz.

Gerçi 2 gündür park ettikten sonra bakıyorum yağ kaçırıyor, biraz canım sıkılmadı değil ama cumartesi ustaya göstereceğiz artık.

Saygılar.

Km yuksek olsada bu piyasaya gore uygun almissin alirken baktiysan temiz privilige'lere istenen paralar baya yuksek,insalllah buyuk bir aorun cikmaz arabada

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Osingans

Merhaba Arkadaşlar, aranıza yeni bir clio sahibi olarak katılıyorum.

Saygılar.

Km yuksek olsada bu piyasaya gore uygun almissin alirken baktiysan temiz privilige'lere istenen paralar baya yuksek,insalllah buyuk bir aorun cikmaz arabada

ben de ilk başlarda 110 veya 120 bınlerde olsun, değişeni olmasın,boyası olmasın diye düşündüm,aradım. ama gördüm ki bu model arabalarda çok zor.

en son tavan hariç boyalı olan araba bana normal gelmeye başlamıştı ki, aldığım aracı gördüm. Sigortacı tanıdıktan herşeyine baktırdım, birşey çıkmadı.

Kaporta ve motor ustamıza da gösterdim onlarda onay verdi, 2003 model araba senede 10.000 yapsa araç 120 bin km eder, e önceki sahipleri de gezmiş olsun biraz :)

almadan önce baya araştırdım, temiz privilige'lere istenen paralara bence gitmez o araçlar,2003 Clio'ya 22 - 23 vermek bana saçma gelirdi.

bugün tam 1 hafta oldu, şimdilik bir sorunu yok,aldığımın ertesi günü standart yağ ve su bakımlarını yaptırdım. bir de sol arka lastik patladı(Lastikler zaten bitik durumda,cumartesi 4 adette lastik takacağım)

dediğin gibi, inşallah sorun çıkarmaz.

• Osingans kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun aracınız,

Bende aynı aracın sunrooflusunu aldım baldıza, 17750 ye, Araç çağla yeşili çok sevdiğim bir araç, 130binde idi aldığımda.

Geçen sene, şanzuman-sunroof da dahil, elden geçmedik yerini bırakmadım, 20bine mal oldu.

Sunroof contası sorunu var sadece onu halledemedik, ileride dahi fikir ustalarımızın çözümü olduğunda onu da hallettireceğim.

hatta baldızım sıkıldığında aracı kendime geri alacağım, beni gömer diye düşünüyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Hayırlı olsun aracınız,

Bende aynı aracın sunrooflusunu aldım baldıza, 17750 ye, Araç çağla yeşili çok sevdiğim bir araç, 130binde idi aldığımda.

Geçen sene, şanzuman-sunroof da dahil, elden geçmedik yerini bırakmadım, 20bine mal oldu.

Sunroof contası sorunu var sadece onu halledemedik, ileride dahi fikir ustalarımızın çözümü olduğunda onu da hallettireceğim.

hatta baldızım sıkıldığında aracı kendime geri alacağım, beni gömer diye düşünüyorum....

Ben clio bakmaya başladığım da bir abim sunroof ve dijital klimalı alma demişti o yüzden onlara bakmadım,

Şu anda gayet memnunum, aracımın ya gaz ayarı bozuk(Lpg den dolayı) yada rölanti çok düşükte bazen stop ettiriyorum yüklenmeden yaptığım hafif kalkışlarda ve yokuşlarda.

Onada zamanla baktıracağım, bende şimdi biraz daha alıştım ve keyifle biniyorum. 1.16 veya Golf'e binebileceğim duruma gelene kadar bende değiştirmem herhalde :)

• Günaydın değerli Clio sahipleri, uzun zamandır yazılarınızın büyük kısmını takip etmekteyken, dün itibariyle 2000 model clio 2 1.6 rte menuel sahibi oldum, bu benim ilk arabam, ilk arabası olan kişiden aldım, tanıdık olduğu için arabayı baktırmadan aldım, çok şükür 1 sorun dışında problemi çıkmadı, akşam boğaz turu yaparken dur kalklarda ve ara sıra olmakla beraber, ya sağ koltuk altından, ya sağ kapı içinden veya torpido altından çıt çıt diye sinyal sesine benzer küçük küçük sesler gelip gidiyor, elektrik aksamındanmı diye şüpheleniyorum sizin görüşünüz nedir rica etsem,
    teşekkürler
  • merhabalar..
    forumda kullanıcı adımı tazeledim.
    ÇUMRALI----- cumrali oldu.
    hayırlı günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumrali

merhabalar..
    forumda kullanıcı adımı tazeledim.
    ÇUMRALI----- cumrali oldu.
    hayırlı günler dilerim.

Niye boyle bir şeye ihtiyaç duydun çumralı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendomi -- 3 Nisan 2015; 9:18:14 >
  • selam.
    cep tel. gelen onay mj'ını giremediğim için foruma cevap yazamaz oldum. bu yüzden yeni nick aldım.
  • 
Sayfa: önceki 715716717718719
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.