Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (584. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI

bilya değişimi ihmal edilirse kilitlemeye bile gidecek derecede tehlikeli bir parçadır.

Alıntıları Göster
    arka cam rezistans düğmesi çalışmıyor yani bastığında sarı ışık yanmıyor sigortalara baktım ama ters taktım bişeyler yaptım olmadı sigortaları mı değiştirsem acaba nerden bulabilirim sigortaları çünkü biraz yıpranmış gibiler uçları siyaha yakın bir renk yada sigortadan değil midir var mı bir bilen birde araçta abs sigortası dolu ama abs yok acaba sigorta bozukta o yüzden mi yok bunu da merak ettim arkadaşlar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: vivalaozgur

arka cam rezistans düğmesi çalışmıyor yani bastığında sarı ışık yanmıyor sigortalara baktım ama ters taktım bişeyler yaptım olmadı sigortaları mı değiştirsem acaba nerden bulabilirim sigortaları çünkü biraz yıpranmış gibiler uçları siyaha yakın bir renk yada sigortadan değil midir var mı bir bilen birde araçta abs sigortası dolu ama abs yok acaba sigorta bozukta o yüzden mi yok bunu da merak ettim arkadaşlar teşekkürler

Alıntıları Göster
    arkadaşlar selamlar, ilgilendiğim iki tane ilan var fikrinizi almak istiyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-hatasizz-2000-model-1.4-rna-lpg-li-isli-115327377/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-acilll-satilik-temiz-clio-114736878/detay/

sizce ilandaki arabalar nasıldır, alsak memnun kalır mıyız?

13.000 civarı bütçem var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ivangennaro

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-hatasizz-2000-model-1.4-rna-lpg-li-isli-115327377/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-acilll-satilik-temiz-clio-114736878/detay/

ilanda yazılanları doğru kabul edersek alınabilecek araçlar araçlarda değişen yok ama pek bir donanımda yok örnek olarak klima yada çift airbag olsa iyi olurdu ayrıca hb bakabilirsiniz sedanlar yerli yapım diye biliyorum

• quote:

quote:

ilanda yazılanları doğru kabul edersek alınabilecek araçlar araçlarda değişen yok ama pek bir donanımda yok örnek olarak klima yada çift airbag olsa iyi olurdu ayrıca hb bakabilirsiniz sedanlar yerli yapım diye biliyorum

teşekkür ederim hocam yorumlarınız için,

babama alacağım için mecburen sedan almak zorundayım,

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim hocam yorumlarınız için,

babama alacağım için mecburen sedan almak zorundayım,

Alıntıları Göster
    clio ma bakım yaptım,yağ,yağ filitresi ,hava,polen filitresi değişti.şimdi aracı stop ettikten sonra hava filitresine bağlı bir hortumun oralardan 2 3 saniyelih hava (hava kaçırma gibi tıs lama)sesi geliyor daha önce hiç dikkat etmemiştim ama bu ses hiç normal gelmedi bana akşam akşam acaip canım sıkıldı nedir nedendir.

CLIO II SAHİPLERİ

• quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

clio ma bakım yaptım,yağ,yağ filitresi ,hava,polen filitresi değişti.şimdi aracı stop ettikten sonra hava filitresine bağlı bir hortumun oralardan 2 3 saniyelih hava (hava kaçırma gibi tıs lama)sesi geliyor daha önce hiç dikkat etmemiştim ama bu ses hiç normal gelmedi bana akşam akşam acaip canım sıkıldı nedir nedendir.

CLIO II SAHİPLERİ

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu sabah herzaman gaz aldıgım benzicinin herzamanki pompasından 30tl lik gaz aldım gazımda son demlerini yaşıyordu gazı aldım caddeye cıktım kücük bir kazadan dolayıda trafik sıkışıktı 200-300 metre gittim yada gitmedim birden araba stop etti 1 dakikaya yakın arabayı calıstıramadım acaba gaz ile alakalı bir durummu eğer öyleyse başlarına ekşicem

• quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

arkadaşlar bu sabah herzaman gaz aldıgım benzicinin herzamanki pompasından 30tl lik gaz aldım gazımda son demlerini yaşıyordu gazı aldım caddeye cıktım kücük bir kazadan dolayıda trafik sıkışıktı 200-300 metre gittim yada gitmedim birden araba stop etti 1 dakikaya yakın arabayı calıstıramadım acaba gaz ile alakalı bir durummu eğer öyleyse başlarına ekşicem

Alıntıları Göster
    HERKESE MERHABA.CLİO 2HB1.2 16V ARABAMA HERZAMAN SHELLDEN BENZİN ALIRDIM EVİN YAKININDAKİ AYTEMİZDEN SON 3 SEFERDİR BENZİN ALIYORUM.NORMALDE BENZİN 4.84 AMA CUMARTESİ GÜNLERİ 4.62 YE İNDİRİMLİ VERİYORLAR. SON ALIŞIMDA ARABANIN BİRAZ DAHA GÜRÜLTÜLÜ ÇALIŞTIĞINI HİSSETTİM.AMA PERFORMANS OLARAK HİÇ SIKINTISI YOK HATTA BANA DAHA İYİ BİLE GELDİ.BU TARZ BİR DURUM YAŞAYANANIZ VARMI

• quote:

Orijinalden alıntı: yasrhere

HERKESE MERHABA.CLİO 2HB1.2 16V ARABAMA HERZAMAN SHELLDEN BENZİN ALIRDIM EVİN YAKININDAKİ AYTEMİZDEN SON 3 SEFERDİR BENZİN ALIYORUM.NORMALDE BENZİN 4.84 AMA CUMARTESİ GÜNLERİ 4.62 YE İNDİRİMLİ VERİYORLAR. SON ALIŞIMDA ARABANIN BİRAZ DAHA GÜRÜLTÜLÜ ÇALIŞTIĞINI HİSSETTİM.AMA PERFORMANS OLARAK HİÇ SIKINTISI YOK HATTA BANA DAHA İYİ BİLE GELDİ.BU TARZ BİR DURUM YAŞAYANANIZ VARMI

Benzinli araçlarda yakıta bağlı gürültülü çalışma genelde benzinin oktan düşüklüğünden kaynaklıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: leki

selamlar.
    by_muka, jantı çok beğendim. orijinallik bozulması olayı bence 15'e geçişte çok fark etmez çünkü aynı kasanın makyajlı versiyonunun dynamique serisinde 15 jant var, çok büyük bir orijinallik bozulması değil bence. ha 16 ya da 17 deseydin o zaman ben de pek katılmazdım bu fikre ama 15 çok sorun değil gibi geliyor bana, ama lastiklerin de değişmesi gerektiği için masraf artacak, ayrıca 14'' lastik ile 15'' lastik arasındaki fiyat farkı epey fazlaydı eskiden.

kampana olayına gelince öncelikle motor versiyonları kafamı kurcaladı benim. 5 kapılı 1.6 rxt clio 2, 8 valfli 90bg motora sahip, 2000 yılının serisi. 2001 model 1.6 16v motor 3 kapılı modellerde var, o 3 kapılı modellerin mekanik aksamında farklılık olması muhtemel çünkü bir nevi spor araba olarak görünüyor. mekanikle alakasız ama direksiyonları farklı mesela.
    2001 rxt sadece 1.4 16v motorlu. belki bir önceki yıldan 2001 yılına sarkmış bir satış olmuşsa 1.6 rxt 2001 model diye geçer sanırım. ama 2000 model 5 kapılı 1.6 8v 90bg rxt ile 2001 1.4 16v 98bg rxt'nin kampanaları aynı olması lazım.
    dokuzuncu ay olayını da ilk kez duyuyorum, benim iki clio 2 arabam da haziran üretimiydi, hatta şasi numaraları tesadüfen 2 rakam sonrasıydı.
    bence en iyi bilgiyi servisten alın, hatta parçayı da alın verirlerse ve ustaya götürün.

yetkili servis-özel servis tercihi konusunda ben de fikirlerinize katılıyorum ama ustanın çok çok sağlam olması gerek. isterseniz parçayı fransadaki fabrikadan alın, usta adamakıllı olmadıktan sonra sıkılmayan iki vida yüzünden motorun kucağa alınması an meselesi. başıma çok dert geldi bu yüzden, yaban ellerde sap gibi kaldım sanayideki bilmemne ustanın taktığı triger kopunca. garanti maranti hak getire zaten özel serviste. başıma gelenler yüzünden ağızdan çıkan garantiye değil, kağıda yazılan garantiye güvenir oldum. parçalarınızı orijinalinden alın, ama ustanızı iyi seçin derim.

iyi akşamlar.

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-aradigin-hersey-bu-aracta-105-bg-abs-dj-klima-105516974/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: airteknik42

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-aradigin-hersey-bu-aracta-105-bg-abs-dj-klima-105516974/detay/

Alıntıları Göster
    Bende 2004 model clio 1.2 16 valf authentique araç var. Acaba bu modelden kullanıpta lpg ile kullanan var mı aramızda? Varsa performans nasıl, yakıt durumu nasıl. Bir cevap verirlerse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuvars10

Bende 2004 model clio 1.2 16 valf authentique araç var. Acaba bu modelden kullanıpta lpg ile kullanan var mı aramızda? Varsa performans nasıl, yakıt durumu nasıl. Bir cevap verirlerse sevinirim.

Alıntıları Göster
    forumda benzer aracta lpg kullanan arkadaşlar vardı onlar aracın çekişinde fark edilebilir bir değişiklik olmadığını söylemişlerdi bende taktırmayı düşünmüştüm sonra vazgeçtim ama normalde bayırda zorlanan bir araç olduğu için lpg ile performansını en iyi kullanan arkadaslar anlatır

• quote:

Orijinalden alıntı: 1.4 RXT

quote:

Benzinli araçlarda yakıta bağlı gürültülü çalışma genelde benzinin oktan düşüklüğünden kaynaklıdır...

bende sizin gibi düşünüyorum ama arabanın daha performanslı çalışması beni şaşırttı

• quote:

Aynı modeldeki aracın lpg lisini kullanmış biri olarak gözlemlerimi paylaşayım.Arabada atiker marka tüp vardı.Performans kaybı yok denecek kadar az.yani benzini aratmıyor diyebilirim.1.2 16v lpg ile uyumu gayet iyi olan bir motor.10 bin bakımına kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım.10 bin bakımına yakın, gaza yüklendiğinde ufak bir silkme yapıyordu.bakım sırasında lpg filtresi değişti ve sorun çözüldü.yakıt olayına gelince; bendeki şehiriçi 1 litre ile ortalama 12,5-13 km gidiyordu.kışın tabi. yazın klima faktöründen kaynaklı olarak bu 11,5 km kadar iniyor...

• quote:

quote:

Aynı modeldeki aracın lpg lisini kullanmış biri olarak gözlemlerimi paylaşayım.Arabada atiker marka tüp vardı.Performans kaybı yok denecek kadar az.yani benzini aratmıyor diyebilirim.1.2 16v lpg ile uyumu gayet iyi olan bir motor.10 bin bakımına kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım.10 bin bakımına yakın, gaza yüklendiğinde ufak bir silkme yapıyordu.bakım sırasında lpg filtresi değişti ve sorun çözüldü.yakıt olayına gelince; bendeki şehiriçi 1 litre ile ortalama 12,5-13 km gidiyordu.kışın tabi. yazın klima faktöründen kaynaklı olarak bu 11,5 km kadar iniyor...

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, lpg ile performans ve tasarruf açısından pekte fark yaratmıyor anladığım kadarıyla.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, lpg ile performans ve tasarruf açısından pekte fark yaratmıyor anladığım kadarıyla.

Alıntıları Göster
    tanıdık bir özel serviste trigeri değiştirdim devirdaimi değiştirmedi usta toplam 260 liraya işçilik dahil fiyat nasıl sizce

• quote:

tanıdık bir özel serviste trigeri değiştirdim devirdaimi değiştirmedi usta toplam 260 liraya işçilik dahil fiyat nasıl sizce

neden değiştirmedi? felaket senaryosu çizmek istemem ama benim başıma gelen olayı anlatayım.arabayı aldığımda 2 yıl önce trigeri değişmişti.aldığımda
    arabada bir ötme sesi vardı.dış gergilerin tamamı değişti.ama ses kesilmedi.daha sonra sesin triger kayışından kaynaklı olduğu söylendi.fazla sıkılmış güya.söküp gevşettiler yine kesilmedi ses.daha sonra anladık ki ses devirdaim pompasından geliyormuş.Ustanın dediği aynen şuydu; 80 liralık(devirdaim pompasının fiyatı) bir masraftan kaçınmak isterken 1500 liralık bir masraf çıkabilirdi.Çünkü sonraki safha devirdaim pompasının kitlenmesi ve buna bağlı olarak triger kayışının atması veya kopması imiş.neyse sonuç olarak devirdaim değişti. "sökülen triger takrar sıkılmaz" prensibinden dolayı her ihtimale karşı trigeri tekrar değiştirdik.artı el emeği.sonuç:500 tl.sebep 80 liralık masraftan kaçınmak.Bence ustaların yanıldığı nokta şu; triger değişirken devirdaim pompasının kontrolünü su sızdırıp sızdırmamasına göre yapmaları.sonuçta en az 60 bin km çalışmış.fiyatınında çok uçuk olmadığını düşünürsek kesinlikle her triger değişiminde devirdaim pompasının değişmesi gerekir...

• Yetkili servis olsun sanayideki ustalar olsun yedek parçacı olsun triger full set rulmanlarıyla değiştiği zaman devirdaimde değişir derler.bunu söylemeyen usta usta değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

Yetkili servis olsun sanayideki ustalar olsun yedek parçacı olsun triger full set rulmanlarıyla değiştiği zaman devirdaimde değişir derler.bunu söylemeyen usta usta değildir.
    kesinlikle devirdaim triger ile birlikte değişmeli. eski aldıgım aracta adam trigeri değişmiş devirdaim kalmıs tabi nası bi ustaya gittiyse artık. 2 ay sonra su eksilten aracın devirdaimi değişti tabi trigerde zorunlu olarak değişti çünkü üzerine su akan bi trigeri kimde tekrar takmaz. takmamalı yani. yetkili olsun özel olsun farketmez. trigere ve bilyelrine baktım sıfır daha yeni takıldıgı belliydi.
  • 
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.