Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (582. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
76
Favori
1.615.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 580581582583584
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ketoral

quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

selam,cliomun bakım zamanı geldi, bugüne kadar hep servise götürdüm fakat artık servis fiyatları yüksek gelmeye başladı. dün maise sordum motor yağı polen ,yağ,hava filitresi,250 tl diyor.sanayide 90 tl ye malzemeleri alıp kendim yapabilirim.tanıdığım sağlam usta yok .servise sadece km kayıdı olsun diye götürüyorum satarken belki orjinal km diye elimizde kağıdımız olsun diye. siz olsaydınız ne yapardınız.

hocam orginal parça satan yerler var..gerekli malzemeleri ordan temin edin..orginal mais satan yerlerden.yan sanayi değil..sanayide ustaya işçilik verirsiniz..motor yağınıda kendiniz seçip alırsınız.. periyodik bakım denilen şey aslında işi bilen bir insan kendi bile yapabilir gerekli aletleri elinde olan işten anlayan bir insan..ağır bakımda servis daha iyi olur..triger fln değiştiği için..

sağolun ilginiz için ben zaten kendim yapabilirim ustaya gerek yok.benim derdim sadece servise km kayıdı yaptırıp satarken km geri çekilmiş muhabbetini ortadan kaldırmak.

• arkadaşlar 1999 model clio rta aracım var şehir içinde km de 40 kuruş yakıyor tüp taktırmak istiyorum atikeri aradım tek nokta enjeksiyon için yarım sıralı sistem gaz takılacağını söyledi 500 tl fiyat verdi sıralı sistem için 1000 tl fiyat verdi benim aracıma tek nokta enjeksiyon için yarım sıralı sistemmi yoksa sıralı sistem lpg mi takılacak birde lpg de oralama ne kadar yakar
  • arkadaşlar yine sizlere bişey danışıcam 65binde aracım trigeri değiştiricem renault mais servisinden fiyat aldım telefonda işçilik dahil 750tl dediler pazarlık payı var dedi konuştuğum kişi sizce fiyat çok uçukmu ne dersiniz...
  • arakdaşlar 1.6 clio rte otomatik aracım var ama kaç gündür araştırıyorum bu araçta abs var mı diye bulamadım nasıl anlarız yada var mıdır bilgisi olanlardan yardım bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cashuva

arkadaşlar yine sizlere bişey danışıcam 65binde aracım trigeri değiştiricem renault mais servisinden fiyat aldım telefonda işçilik dahil 750tl dediler pazarlık payı var dedi konuştuğum kişi sizce fiyat çok uçukmu ne dersiniz...

Bence çok uçuk fiyat. Orginal reno parçası satan parçaçıya git. Triger seti komple rulmanlarıyla fiyat sor, devirdaim pompası fiyat sor. Trigerle devirdaimde mecbur değişiyo. Antifriz ve su. Toplasan 200 tl eder. 550 tl işçilikmi alıo bunlar. Pazarlıkla 500 e bağla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vivalaozgur

arakdaşlar 1.6 clio rte otomatik aracım var ama kaç gündür araştırıyorum bu araçta abs var mı diye bulamadım nasıl anlarız yada var mıdır bilgisi olanlardan yardım bekliyorum

Deneme yap boş yolda giderken freni aniden kökle. Dibine kadar bas fren pedalı tak tak diye vurduruyorsa abs vardır. Lastikler kaymaz kitlemez. Bastığında ön lastikler kitlenip kayıyorsa abs yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: SERCEK

arkadaşlar 1999 model clio rta aracım var şehir içinde km de 40 kuruş yakıyor tüp taktırmak istiyorum atikeri aradım tek nokta enjeksiyon için yarım sıralı sistem gaz takılacağını söyledi 500 tl fiyat verdi sıralı sistem için 1000 tl fiyat verdi benim aracıma tek nokta enjeksiyon için yarım sıralı sistemmi yoksa sıralı sistem lpg mi takılacak birde lpg de oralama ne kadar yakar

Rta lar 8 valf tek nokta enjeksiyon galiba. Bence renault forumlarında araştır o motorla reno ile en uyumlu lpg markası modeli ne diye. Mutlaka öneren çıkar

• quote:

quote:

arakdaşlar 1.6 clio rte otomatik aracım var ama kaç gündür araştırıyorum bu araçta abs var mı diye bulamadım nasıl anlarız yada var mıdır bilgisi olanlardan yardım bekliyorum

Deneme yap boş yolda giderken freni aniden kökle. Dibine kadar bas fren pedalı tak tak diye vurduruyorsa abs vardır. Lastikler kaymaz kitlemez. Bastığında ön lastikler kitlenip kayıyorsa abs yok.

başka türlü anlamanın yolu yok mudur ışık falan yanar mı ben hiç görmedim bugüne kadar 1 ay oldu ama yanarsa bir dikkatli bakayım araç 2000 model rte 1.6 bva ac olarak geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: abars

Arkadaşlar 2001 rxt hatchback aracım var. farları artık cok az ışık veriyor.
    zımpara ile biraz temizledim ama yeterli olmadı. ampulü de değiştirmek isitiyorum.
    muayenelerde falan sorun olmaması lazım. xenonlar sanırım muayenede problem oluyormuş. o yuzden normal ampül düşünüyorum.
    ömrü çok kısa olmayan aydınlatması iyi ne önerirsiniz?
    bizim araca hangi tip ampüller uyuyor? ve takması kolaymıdır?

Bende de aynı problem vardı.far parlatma yaptıktan sonra, kısa lar için takviye rölesi taktı benim elektrikçi.yüzde 30-40 civarı bir iyileşme oldu diyebilirim.Farınız temizse kısalr için takviye rölesini şiddetle öneririm.ciddi bir iyileşme oluyor.birde hb3 9005 kısa ampüllerin 100 w lığı yok türkiyede.Araştırdığım kadarıyla avrupada sadece Hella üretiyor 100 w lık halojen ampulü.Türkiyede bazı sitelerde rastladığım 100 w beyaz ampüllerin tamamı çin malı ve 60w lık osram ampülden çok daha az aydınlatıyor.(tecrübeyle sabittir.) Bu sorunun tek çözümü xenon gibi görünüyor.Ama xenon istemiyorsanız, far temizliği ve takviye röleside sis farlarına ihtiyaç duymayacak derecede ciddi bir iyileşme sağlıyor...

• otomatik rte'lerin tamamında abs olması gerekiyordu
  • quote:

quote:

quote:

başka türlü anlamanın yolu yok mudur ışık falan yanar mı ben hiç görmedim bugüne kadar 1 ay oldu ama yanarsa bir dikkatli bakayım araç 2000 model rte 1.6 bva ac olarak geçiyor

Devir saatinin alt kısmında kontağı açtığınızda belirli bir süre sarı renkli ABS ışığı yanar ve 2-3 sn sonra söner.Clio hb lerin rta ve rte donanımlarında ABS yoktur.ABS sadece rxt donanımında var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.4 RXT -- 16 Şubat 2013; 12:28:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1.4 RXT

quote:

zımpara ile biraz temizledim ama yeterli olmadı. ampulü de değiştirmek isitiyorum.
    muayenelerde falan sorun olmaması lazım. xenonlar sanırım muayenede problem oluyormuş. o yuzden normal ampül düşünüyorum.

Bende de aynı problem vardı.far parlatma yaptıktan sonra, kısa lar için takviye rölesi taktı benim elektrikçi.yüzde 30-40 civarı bir iyileşme oldu diyebilirim.Farınız temizse kısalr için takviye rölesini şiddetle öneririm.ciddi bir iyileşme oluyor.birde hb3 9005 kısa ampüllerin 100 w lığı yok türkiyede.Araştırdığım kadarıyla avrupada sadece Hella üretiyor 100 w lık halojen ampulü.Türkiyede bazı sitelerde rastladığım 100 w beyaz ampüllerin tamamı çin malı ve 60w lık osram ampülden çok daha az aydınlatıyor.(tecrübeyle sabittir.) Bu sorunun tek çözümü xenon gibi görünüyor.Ama xenon istemiyorsanız, far temizliği ve takviye röleside sis farlarına ihtiyaç duymayacak derecede ciddi bir iyileşme sağlıyor...

İlk defa duydum takviye rolesini. 13 tl falan bişeymiş. Ampul değiştirirken onu da taktırırım. Yalnız internette akım koruma gibi bi fonksiyonu var yazıyor. Aydınlatmayı arttırması ilginc..

Bu arada ampül değiştirmek kolay mı? tampon sökmeden oluyor mu? Farın arkasında hic boşluk yok....

• Arkadaşlar geçen kış aracımla kaymam sonucu sağ arka tekerleğimi kaldırıma vurmam sonucu kampanam yamulmuş ve gidip düzeltirtmiştim ama içindeki bilyeyi bozdu (bilyeler baya ses yapıyor ve acayip can sıkıyor.) ve usta bu kampana düzelmez içten yamulmuş dedi bir tane çıkma buldum istanbuldan en son kargoyla 120 tl olur dedi bilyesi içinde fiyatı bana uygun geldi. ama bana bu 2001 9 uncu ay üretimi rxt hatcbacklerde iki çeşit kampana var biri büyük biri küçükmüş acaba araçlarımızdakiler hangisi bunu bilen varmı ? bunun cevabını verebilirseniz cok sevinirim ustaya gidip aracı tekrar söktürmem en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faenal -- 16 Şubat 2013; 14:48:33 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Devir saatinin alt kısmında kontağı açtığınızda belirli bir süre sarı renkli ABS ışığı yanar ve 2-3 sn sonra söner.Clio hb lerin rta ve rte donanımlarında ABS yoktur.ABS sadece rxt donanımında var...

bende rte'lerin otomatik modellerinde abs olduğunu biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: faenal

Arkadaşlar geçen kış aracımla kaymam sonucu sağ arka tekerleğimi kaldırıma vurmam sonucu kampanam yamulmuş ve gidip düzeltirtmiştim ama içindeki bilyeyi bozdu (bilyeler baya ses yapıyor ve acayip can sıkıyor.) ve usta bu kampana düzelmez içten yamulmuş dedi bir tane çıkma buldum istanbuldan en son kargoyla 120 tl olur dedi bilyesi içinde fiyatı bana uygun geldi. ama bana bu 2001 9 uncu ay üretimi rxt hatcbacklerde iki çeşit kampana var biri büyük biri küçükmüş acaba araçlarımızdakiler hangisi bunu bilen varmı ? bunun cevabını verebilirseniz cok sevinirim ustaya gidip aracı tekrar söktürmem en azından.

usta o kampanın merkezleri oluyor.birde içindeki bilya değişebiliyor..30-40tl bilyası..benim rxt te yolda giderken ses yapıyordu. sanayide merkez dedikleri bir parça var o değişti..ve bilya torna aletiyle sökülüp yenisi aynı aletle takılıyor...sen belkide sadece bilyayı değiştirip sorunu çözebilirsin..ama tabi kampanadan hayır gelmiyorsa yenisi daha iyi olur..

• quote:

quote:

hocam 100w lık ampül sakat olur plastik aksamları yakabilir röle fln takılması gerekiyor zatende bunlar çok eski yöntemler şahin doğan dönemlerinin yöntemi demode oldu artık..en garantisi kısalara 2 yıl garantili xenon uygulaması..günümüzde çok ucuz zaten..9005-hb3 xenon.farlar mercekli olduğu için hiçbir sıkıntı yok.karşıdakinin gözünü alması yok..orginal gibi..muayene sorunuda yok..uzunlarıda gece görüşü güçlü philips veya osram ın yüksek aydınlatmalı modeleri var..googledan aradığınız zaman bulursunuz..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: faenal

Arkadaşlar geçen kış aracımla kaymam sonucu sağ arka tekerleğimi kaldırıma vurmam sonucu kampanam yamulmuş ve gidip düzeltirtmiştim ama içindeki bilyeyi bozdu (bilyeler baya ses yapıyor ve acayip can sıkıyor.) ve usta bu kampana düzelmez içten yamulmuş dedi bir tane çıkma buldum istanbuldan en son kargoyla 120 tl olur dedi bilyesi içinde fiyatı bana uygun geldi. ama bana bu 2001 9 uncu ay üretimi rxt hatcbacklerde iki çeşit kampana var biri büyük biri küçükmüş acaba araçlarımızdakiler hangisi bunu bilen varmı ? bunun cevabını verebilirseniz cok sevinirim ustaya gidip aracı tekrar söktürmem en azından.

usta o kampanın merkezleri oluyor.birde içindeki bilya değişebiliyor..30-40tl bilyası..benim rxt te yolda giderken ses yapıyordu. sanayide merkez dedikleri bir parça var o değişti..ve bilya torna aletiyle sökülüp yenisi aynı aletle takılıyor...sen belkide sadece bilyayı değiştirip sorunu çözebilirsin..ama tabi kampanadan hayır gelmiyorsa yenisi daha iyi olur..

Kardeşim maalesef kampanadan artık hayır gelmiyor bilyenin orjinaline sadece burada 80 lira istemislerdi nette de 60 lira civarı şu an ne yapacağıma karar vermeye çalışıyorum pazartesi halledeceğim bir şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

quote:

quote:

quote:

quote:

umarım siz haklısnızdır bir gün freni köklemekten başka çare kalmadı izmirde rte görürseniz arkaya yaklaşmayın şaka bir yana boş bir yol bulmak gerekte nasıl 100 çıkıp freni köklücem yoksa lastikler aşınır zaten bakalım bir şekilde anlıcaz artık

• merhaba arkadaşlar. 2001 model 1.4 16V cliom var. hem rolantide hem seyir halinde iken özellikle soğuk havalarda olmak üzere 2000 devir civarında gelen zırıltı şeklinde bir titreşim sesi var. biçok yeri kontrol etmeme rağmen bulamadım. bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim. Motor sıcakken ve soğukken farketmiyor sadece dış hava sıcaklığı düşükken daha belirgin oluyor. araç hangi viteste olursa olsun veya rolantide bu homurtu zırıltı mevcut.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

quote:

quote:

quote:

quote:

umarım siz haklısnızdır bir gün freni köklemekten başka çare kalmadı izmirde rte görürseniz arkaya yaklaşmayın şaka bir yana boş bir yol bulmak gerekte nasıl 100 çıkıp freni köklücem yoksa lastikler aşınır zaten bakalım bir şekilde anlıcaz artık

Hızlı olup köklemeye gerek yok normal hızdada aniden köklerseniz fren pedalı tak tak tak diye tepki veriyorsa abs vardır. Düşük hızdada olur

• 
Sayfa: önceki 580581582583584
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.