Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (419. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.616.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aliuygun

quote:

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI

Sn. Aliuygun ...
    vakit olmuyor bahanemiz hep aktif hep aktif hep aktif.

işin şakası bi tarafa,forumda hareket olmayınca bi eksiklik hissediyor insan..Bu forum alışkanlık yaptı iyice..sanırım kimsenin de arızası,şikayeti yok araçlardan(aman olmasın) ondan paylaşım olmadı..

geçen pazar akşamı nasıl park ettiysem hala aynı vaziyette duruyor güneşin altında clio rxt aracım.
    bırak ali bey arıza marıza işini kontak değmiyor araca...
    mayısın 25 inden beridir 2005 model 300 bine yakın bir peugeot partner şirket aracıyla mücadele ediyorum. arac kaza yapmıştı . servisten çıktı. vizeye girdik. 3 ağır kusur görüldü. geçemedik tabi. şimdi hem iş gücü hem araba yükü..biryerlerinden hep birşeyler çıkıyor.
    Emirgazi-Konya-Emirgazi seferimiz çok bugünlerde beyler.

• Ön cam ve kaput arasında kalan siyah plastik aksamı değiştirmeyi düşünüyorum.

Adı ön cam altı ızgara diye geçiyormuş. İki parça halinde geliyor. Fiyatı 70 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 7 Haziran 2011; 12:23:10 >
  • merhabalar arkadaşlar bugün lpg bitti tamamı şehir içi depom 27,7 lt lpg almıştı 263,9 km gitti genelde araç benzinden lpg ye geçmeden hareket etmiyordum geçmeside 15-20 saniye sürüyordu birde acemi olduğum için genelde hep 2 ile 3. cü viteste gittim 4. vitese çok nadir çıktım aracım 1.4 16v sizce yakıt tüketimim nasıl lpg taktıralı daha yeni 1000km oldu bu arada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

benim aracın 1.vitese geçişi bazen zor oluyor,hatta geçmiyor,2.3 denemede geçiyor,özellikle ışıklarda beklerken sorun oluyor.gerç bu renaultun klasik sorunu galiba.acaba vites dişlilerinde,veya şanzıman yağında sorun olabilirmi?

Bu durum kış aylarında oluyordu bende. İlk çalıştırmadan sonra 1. vites geçişleri zor oluyordu ama bir süre sonra yumuşuyordu.Şanzıman yağı soğuk olduğu için böyle olduğu yazıyordu internette. Şu an bir problem yok. Yağın vizkozitesinden kaynaklanıyor anladığım kadarıyla. Havalar ısınınca problem ortadan kalktı. 100.000 km'de şanzıman yağı değiştirilmeli falan diyenler de var ama servise sormak en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahatay63

merhabalar arkadaşlar bugün lpg bitti tamamı şehir içi depom 27,7 lt lpg almıştı 263,9 km gitti genelde araç benzinden lpg ye geçmeden hareket etmiyordum geçmeside 15-20 saniye sürüyordu birde acemi olduğum için genelde hep 2 ile 3. cü viteste gittim 4. vitese çok nadir çıktım aracım 1.4 16v sizce yakıt tüketimim nasıl lpg taktıralı daha yeni 1000km oldu bu arada?

lpg yeni olduğundan yakıtınız normal.zamanla 300km yi göreceksiniz.hem araba lpgye hem siz arabaya alıştıkca düşecek yakıt. hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: nhtckr

quote:

Orijinalden alıntı: sahatay63

merhabalar arkadaşlar bugün lpg bitti tamamı şehir içi depom 27,7 lt lpg almıştı 263,9 km gitti genelde araç benzinden lpg ye geçmeden hareket etmiyordum geçmeside 15-20 saniye sürüyordu birde acemi olduğum için genelde hep 2 ile 3. cü viteste gittim 4. vitese çok nadir çıktım aracım 1.4 16v sizce yakıt tüketimim nasıl lpg taktıralı daha yeni 1000km oldu bu arada?

lpg yeni olduğundan yakıtınız normal.zamanla 300km yi göreceksiniz.hem araba lpgye hem siz arabaya alıştıkca düşecek yakıt. hayırlı olsun

saolasın dostum cevabın için şehir içi 300km çok iyi değer fabrika verisi benzinde 9,2lt demi bu durumda benzinle aynı olmuyor mu?
    %20 benzinden fazla yakması gerekmiyor mu? çok mu sordum acaba? :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahatay63 -- 7 Haziran 2011; 22:49:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leki

clio3'e de ben taktırdım o tutamakları, bir de bagaj lambasını..

quote:

Orijinalden alıntı: ozkan.rxt

quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

kiralama şirketlerine satılan, 2 havayastıklı, arka koltuklarda kafalık olmayan modeller var- onlarında adı otantik

Burası Türkiye abi otomobil firmaları çakal olmuş. Bir üst model araba çıkartıyorsun, fiyatı arttırıyorsun ama maliyeti düşürmek için heryerinden kırpıyorsun. Bir tanıdığımın 2007 model 1.5 dizel aracının arkadaki yolcular için tavandanda tutunma yerlerinin olmadığını görünce ağzım açık kalmıştı geçenlerde. Ya Hacı Murat'ta bile vardı ya

Selam otantikler çok boş olarak hazırlanmış bende de 2003 1,4 8 valf var sadece broadwaylerden farkı kasası değişik havayastığının tek olması klimalı olması ve hidrolik direksiyon olması
    yani gerçekten de boş araç devir saati yol bilgisayarı ne bileyim değişik olarak cliooyu tanımlayıcı özellikler hiç yok sadece görüntüde kalan şeyler var araçta
    aracımdan memnunum ama satın alırken satan kişininde iyi kazıkladığını kabul etmeliyim donanımlı diye kakalamıştı

• Arkadaşlar Merhaba,

Dtroy

Bu bahsetikleriniziz aynısını bende yaşıyorum fren pedalı olsun, debriyaj olsun aynı fakat siz 1 cm sonra fren kavraması var iken hidrolik değişiminden sonra bu 2-3 cm e kadar arttı demişsiniz bana bu garip geldi yani bir fren uzmanına bu sorup araştırın derim. Servislere de artık ben güvenmiyorum.

Sağlıcakla kalın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drtroy

quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade86

Frenleme seviyesi çok normal dostum benimkide öyle. Benim başka bir sorum olucak benim aracımın egzos katalizörü dağılmıştı. Eskiden şehir içi 8.1 yakan aracım yaz olmasına rağmen son ölçümlerime göre 9 litre yakar oldu. Sizce egzos problemindenmi? Bir aracımda 4 kişi vardı bugun beykoza gidip geldim kağnı gibi yığılıyordu. Aracım hızlanmıyor . 5 viteste araacım 100km hız yapıyor. devirde 3500de. Alt devirlerde hafif rampaya gelice yığılıyor. Herkes yanımdan geçyor ben 50 kmyi geçemiyorum gazı sonuna kadar köklüyorum hemde. Aracım benzinli.

Katalizör yakıt tasarrufunu etkiler ayrıca kompresyonu etkilediğinden yığılma sebebi olabilir. Ama şu saydığınız belirtiler BOBİN arızasına da bağlı olabilir. Rölantide sallantı var ise BOBİN!i öncelikli düşünün.
    Birde Benzin kalitesi önemli bazen kötü yakıtta yığılma yaptırırır.

Katılıyorum bobinlerden 1-2 si arızalanmış olabilir. Bende de 1 i bozulmuştu çok farkdememiştim, araç sadece ilk kalkışta sarsma yapıyordu sonra bir sıkıntı olmadan yürüyordu. Ve özellikle 2004 model olan araçlarda bobinlerin arızlandığını yine bu forumda çok eski sayfalarda okuduğumu hatırlıyorum, hatta bir ara bu araçları daha o zamanlar 2005 te sanırım çağırıp değişim yapmış servisler; daha doğrusu çağırmamışlar arıza için gelenler olunca ücretsiz değiştirmişler. Bobinlerinize baktırın kafaları yeşilse halihazırda değiştirlmiş demektir. beyaz ise fabrikadan takılandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 8 Haziran 2011; 1:47:20 >

• bakalım önümzdeki haftasonu aracı makinaya bağlatıcam bobinlerdemi sorun. Birde katalizörü iptal ettiricem yada içini boşaltıcam
  • öncelikle merhaba clio kullanıcıları,bende ikinci el clio 1,4 hb bva priviliage otomatik vites arac aldım,yaklaşık 2 ay bindikten sonra motor arıza ışığı yandı ve sanayiye gittiğimde katalizörde sıkıntı var dediler,arızayı sildirdim sonrasında tekrar aynı arızayı verdi,acaba katalizörü değiştirmem kaç liraya mal olur ayrıca sanırm bu nedenle araç birazda fazla yakıyor (km'de 385-410 arası)(arcım 95000 km'de)(benzinli)
  • beyler artık kimse ilgilenmiyor mu bu konuyla
  • beyler artık kimse ilgilenmiyor mu bu konuyla
  • kardesim sehzade kardesimize sor istersen katalizoru degistircek herhalde,pm at ona
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyffullah

beyler artık kimse ilgilenmiyor mu bu konuyla

ben burdaydım.. yazan olmuşmu diye sık sık kontrol edenlerdenim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecoli82

öncelikle merhaba clio kullanıcıları,bende ikinci el clio 1,4 hb bva priviliage otomatik vites arac aldım,yaklaşık 2 ay bindikten sonra motor arıza ışığı yandı ve sanayiye gittiğimde katalizörde sıkıntı var dediler,arızayı sildirdim sonrasında tekrar aynı arızayı verdi,acaba katalizörü değiştirmem kaç liraya mal olur ayrıca sanırm bu nedenle araç birazda fazla yakıyor (km'de 385-410 arası)(arcım 95000 km'de)(benzinli)

dostum bende bu konuda geniş araştırmalar yaptım . Sennde katalizörün benim gibi bitmiş. arasıra motor arıza ışığı yakar . kalkışta stop edersin. Bunlar için en iyi çözüm katalizörün içini boşalttırman. ben 50 liraya boşalatacak yer buldum. ama 30 liraya kallettirirm sanırım. ilk müsait olduğum bir haftasonu boşalttırırcam. sonrasını yazrım yine

• quote:

quote:

öncelikle merhaba clio kullanıcıları,bende ikinci el clio 1,4 hb bva priviliage otomatik vites arac aldım,yaklaşık 2 ay bindikten sonra motor arıza ışığı yandı ve sanayiye gittiğimde katalizörde sıkıntı var dediler,arızayı sildirdim sonrasında tekrar aynı arızayı verdi,acaba katalizörü değiştirmem kaç liraya mal olur ayrıca sanırm bu nedenle araç birazda fazla yakıyor (km'de 385-410 arası)(arcım 95000 km'de)(benzinli)

dostum bende bu konuda geniş araştırmalar yaptım . Sennde katalizörün benim gibi bitmiş. arasıra motor arıza ışığı yakar . kalkışta stop edersin. Bunlar için en iyi çözüm katalizörün içini boşalttırman. ben 50 liraya boşalatacak yer buldum. ama 30 liraya kallettirirm sanırım. ilk müsait olduğum bir haftasonu boşalttırırcam. sonrasını yazrım yine

öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler dostum,çok bilgim olmamakla beraber boşalttırmayı tavsiye etmiyolar diye duydum,acaba yenisini taktırsak çok mu pahalıya mal olur,yan sanayisi falan yokmudur?Bişey daha sorucam bu araca tüp taktırmamı tavsiye edermisiniz,benzin çok ağır gelmeye başladı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sert19

Arkadaşlar Merhaba,

Dtroy

Bu bahsetikleriniziz aynısını bende yaşıyorum fren pedalı olsun, debriyaj olsun aynı fakat siz 1 cm sonra fren kavraması var iken hidrolik değişiminden sonra bu 2-3 cm e kadar arttı demişsiniz bana bu garip geldi yani bir fren uzmanına bu sorup araştırın derim. Servislere de artık ben güvenmiyorum.

Sağlıcakla kalın...

Cevap için teşekkür ederim. Forumdan bir uzman arkadaşa sordum yumuşak olması daha bile iyidir dedi. Daha fazla basınç oluştuğunu söyledi. Bizim arkadaşın polo aracını sürdüm oda aynı yumuşaklıkta idi. Bu değişimden sonra neden yumuşadığını da anlatabilen yok ama normaldir deyip devam ediyoruz.

Saygılar
  • quote:

quote:

quote:

öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler dostum,çok bilgim olmamakla beraber boşalttırmayı tavsiye etmiyolar diye duydum,acaba yenisini taktırsak çok mu pahalıya mal olur,yan sanayisi falan yokmudur?Bişey daha sorucam bu araca tüp taktırmamı tavsiye edermisiniz,benzin çok ağır gelmeye başladı?

dostum normalde orjinalini taktırmak lazım zaten. Yan sanayisi 400. çıkması250. orjinali 2000 lira :S Ama katalizör iptali en ucuz çözüm. Ayrıca aracın beygrinide artırıyor üst devirlerde. Muayne zamanına çok varsa iptal ettir bence. Muaynedende geçen çok kişi var iptal ettirdikten sora. Tek zararı çevreyi kirletmesi. Ama istanbulda 2005 model araç altı modellerin %80 i iptal durumda orjinali çok pahalı olduğu için. Bozulan iptal ettiriyor. Aracın 1.2 motorsa kesinlikle lpg taktırma. ama 1.6 ise taktır çok ekonik oluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

dostum normalde orjinalini taktırmak lazım zaten. Yan sanayisi 400. çıkması250. orjinali 2000 lira :S Ama katalizör iptali en ucuz çözüm. Ayrıca aracın beygrinide artırıyor üst devirlerde. Muayne zamanına çok varsa iptal ettir bence. Muaynedende geçen çok kişi var iptal ettirdikten sora. Tek zararı çevreyi kirletmesi. Ama istanbulda 2005 model araç altı modellerin %80 i iptal durumda orjinali çok pahalı olduğu için. Bozulan iptal ettiriyor. Aracın 1.2 motorsa kesinlikle lpg taktırma. ama 1.6 ise taktır çok ekonik oluyor.

malesef aracın muanesi önümüzdeki ay,dolayısıyla problem çıkabilir,yan sanayiyi biraz pazarlıkla indirip hallettirmeye çalışayım,motor 1.4 16 valf,ama katalizör bozukluğundan mı yoksa otomatik vites olduğundanmı bilmiyorum çok yakıyor gibi geliyor (100 km aşağı yukarı 10 lt benzinle gidiyor)

• 
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.