Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (418. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.616.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: coachya

quote:

Orijinalden alıntı: elysion

quote:

Orijinalden alıntı: coachya

quote:

Orijinalden alıntı: elysion

Arkadaşlar merhaba,

Bende 2 hafta önce 2004 1.5DCI authentique araç alarak aranıza katıldım. Araçta ABS yok, 2 havayastığı mevcut. Aracın önden ufak bir kazası var, arayolda olan bir kaza. Zaten tutanak ve fotoğraflarını gördüm kazanın o sebepten içime sinerek aldım. Araç 82binde ve 14bin liraya aldım aracı.

Aldığınız araç sedan sanırım. Kilometresinin doğruluğunu kontrol ettiniz mi serviste falan?

Araç HB. Yakın bir tanıdıktan aldım o yüzden fiyatı uygun oldu bana. KM orjinal, kontrol ettirdim.

O zaman fiyat çok iyi bencede. Yalnız benimkide 2006 authentique ve abs var. 4 Airbag var. Neden farklılık söz konusu acaba?

Authentic yada Dynamıc farkı ayrıntılarda çünkü opsiyonlu sunulan özellikleri alırsanız dynamicten daha özellikli bir arabanız olur; Satın alan kişi Authentic modelini beğenmiştir ama buna güvenlik ve konfor paketi ekletmiştir. Dynamic ise hali hazırda bunlar olduğu için daha başka opsiyonlar konulmuştur. Burda Asıl fark benim gördüğüm Authentic te ön kokpit ve döşeme rengi ve kumaşı ayrıca farklı (bence daha güzel), jantlarda değişik Daha çok farklar ayrıntılarda gizli örneğin dynamic/expression modelinde yan aynalar gövde renginde, artı yağmur sensörü. MP3 çalar vs gibi şeyler var.

• Sayın BORASİ .
    özel mesaj gönderemediğim için buraya yazdım. cep telefonu onay mesajını çocukların karıştırması benim de dalgınlığım sonucu yanlış girdim. sonuç onaylanmadı. neyse siz bana cep telefonunuzu özel mesaj yoluyla yollarsanız ben sizi arar gerekli bilgiyi size iletirim.
  • arkadaşlar nerdesiniz?
  • ben burdayım :)
    iyi hafta sonları :)
  • levent hocam nasılsın,

benzinden illallah geldi artık, lpg taktırma arifesindeyim ...

brc taktırmaya karar verdim gibi ama atikerle aradaki 500 tl fark dusunduruyor beni ...

seninde yeni araban hayırlı olsun, kazasız belasız insallah ...

nasıl 1.2 den memnunmusun yakıt durumun nedir ?

ben gecen hafta uşak, izmir, bodrum,mugla,ısparta, tekrar uşak güzel gahı yaptım...

lamba yandıgında bodrum cıkıstan 160 tl benzin aldım 4.26 dan usak icinde 3 gunde kullandım 743 km de lamba yandı.
    690 km si şehir dısı, 50 km si sehir ici oldu ...

bu şartlarda senin tavsiyen nedir ?
  • selamun aleykum atiker taktırsanız kalitesi o kadar kotu degil iyi sayılır hemde yerli sermaye, lpg gercekten benzinli arac icin iyi bir cozumdur, ama bana lpg de yetmiyor su taktıracam:) surekli gaza yukleniyorum insallah hayırlısıyla vazgecerim su istekten,beyler kucuk cizkler var pasta cila onerir misinzi??
  • arkadaşlar

anahtarı çevirince bazen servis ışığının ustundeki kırmızı ışık yanıp sonuyorsa hızlı hızlı kontağı açıp kapayınca düzeliyorsa ara ara yapiyorsa bunu

anahtardan dır.

araba anahtarcısı 5 tl ye halletti bir daha yapmadı

haberiniz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorAsi

ben burdayım :)
    iyi hafta sonları :)

bende şimdi burdayım :)
  • ben hep burdaydım,kimseden ses çıkmayınca yokmuşum gibi yaptım..Gerçekten 1 haftadır nerdesiniz bea..
  • Sn. Aliuygun ...
    vakit olmuyor bahanemiz hep aktif hep aktif hep aktif.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI

Sn. Aliuygun ...
    vakit olmuyor bahanemiz hep aktif hep aktif hep aktif.

işin şakası bi tarafa,forumda hareket olmayınca bi eksiklik hissediyor insan..Bu forum alışkanlık yaptı iyice..sanırım kimsenin de arızası,şikayeti yok araçlardan(aman olmasın) ondan paylaşım olmadı..
  • benim aracın 1.vitese geçişi bazen zor oluyor,hatta geçmiyor,2.3 denemede geçiyor,özellikle ışıklarda beklerken sorun oluyor.gerç bu renaultun klasik sorunu galiba.acaba vites dişlilerinde,veya şanzıman yağında sorun olabilirmi?
  • teşekkür ederim, ben iyiyim. misafirimiz eli kulağında, hazır kıta bekliyoruz.
    yakıt tüketimi benim de aynı sayılır, 200 liralık benzinle sinop-samsun-sinop yaptım 340km, gerisi şehir içi, 750 civarı ışık yandı.
    sonra yine 200 liralık benzinle sinop-ordu-sinop 620km, arada ordu-fatsa-ordu yaptım 60km ve samsun'da, ordu'da şehir içi gezdim 1 hafta. sinop'a girerken ışık yandı 830'da.
    200 liralık benzin 900km gider galiba uzun yolda.
    şehir dışı yakıt tüketimi 4,7lt/100 yazıyor ama hiç 5,5'in altına düşemedim, 195 lastik var arabada, sanırım biraz bu yüzden. şehir içi de 7,1 yazıyor ama bu da 7,5 civarlarında.
    clio rxt 50 liralık benzinle 110km falan gidiyordu, şimdikinde 100 liralık benzinim 305 km yaptı şehir içi, henüz ışık yanmadı. 10-15km daha gider sanırım, kalan km 94 idi en son.
    lpg hiç düşünmedim şu ana kadar, yine düşünmüyorum, zira rxt'den sonra lpg taktırmış kadar oldum.

quote:

Orijinalden alıntı: BorAsi
    levent hocam nasılsın,
    benzinden illallah geldi artık, lpg taktırma arifesindeyim ...
    brc taktırmaya karar verdim gibi ama atikerle aradaki 500 tl fark dusunduruyor beni ...
    seninde yeni araban hayırlı olsun, kazasız belasız insallah ...
    nasıl 1.2 den memnunmusun yakıt durumun nedir ?
    ben gecen hafta uşak, izmir, bodrum,mugla,ısparta, tekrar uşak güzel gahı yaptım...
    lamba yandıgında bodrum cıkıstan 160 tl benzin aldım 4.26 dan usak icinde 3 gunde kullandım 743 km de lamba yandı.
    690 km si şehir dısı, 50 km si sehir ici oldu ...
    bu şartlarda senin tavsiyen nedir ?

• hocam 5 liraya ne gibi bir işlem yaptı?
    merkezi kilit düğmesine basılı tutup kırmızı ışık sabit yanınca anahtar üzerindeki düğmeye mi bastı?

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt
    arkadaşlar
    anahtarı çevirince bazen servis ışığının ustundeki kırmızı ışık yanıp sonuyorsa hızlı hızlı kontağı açıp kapayınca düzeliyorsa ara ara yapiyorsa bunu
    anahtardan dır.
    araba anahtarcısı 5 tl ye halletti bir daha yapmadı
    haberiniz olsun
  • ben de öyle düşündüm, ne güzel sorun yok bu arabalarda diye
    şaka bir yana Allah korusun her türlü dertten beladan

quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun
    işin şakası bi tarafa,forumda hareket olmayınca bi eksiklik hissediyor insan..Bu forum alışkanlık yaptı iyice..sanırım kimsenin de arızası,şikayeti yok araçlardan(aman olmasın) ondan paylaşım olmadı..
  • Selam herkese bende buralardayım en kötü iki günde bir bakıyorum foruma :)
  • ben 1.2 2006 clıo hb ıme 2 hafta once atıker taktırdım yakıt km de 185 yakıyor artık rahat rahat bınıyorum benzındeyken arabaya bınmeye korkuyordum sımdı rahatım
  • Arkadaşalr merhablar,

2005 model clio HB aracımıbn serviste hidrolik sıvısını değiştirdim eskiden frenler 1 cm basınca tutuyordu. Oldukça sertti. Hidrolik sıvısı değiştirdikten sonra 2-3 cm içeri basıldıktan sonra tutuyor şimdi. Frenleme gücünde bir kayıp yok. Bana alışık olmadığımdan anormal geldi. Servise geri götürdüm tekrar baktılar hava yok şişme yapmıyor normali bu dediler. Hatta arka kampananın otomatik sistemini de temizlediler. Hatta orada bir CLİO HB bulsaydık göstereceklerdi ama bulamadık.

Benim arabam gibi BENZİNLİ CLİO HB kullanıcılarına sorum bu durum normal mi? Sizinde frenler bu seviyede yumuşak mı?

Ayrıca bu araçlarda debriyaj sertliği için yapılacak bir çözüm bulan var mı? Arabanın balatası bitik değil gösterdim ama bazen yavaş yavaş ayağımı DEBRİYAJDAN KALDIRIRKEN birden geriye itiyor ayağımı. Özellikle 1'den 2 ye geçerken. Bunun için debriyaj tekli yağlamai bir aparat koyulması gibi şeyler okudum ama bunun bir çözümü var mı?

Saygılar

• Frenleme seviyesi çok normal dostum benimkide öyle. Benim başka bir sorum olucak benim aracımın egzos katalizörü dağılmıştı. Eskiden şehir içi 8.1 yakan aracım yaz olmasına rağmen son ölçümlerime göre 9 litre yakar oldu. Sizce egzos problemindenmi? Bir aracımda 4 kişi vardı bugun beykoza gidip geldim kağnı gibi yığılıyordu. Aracım hızlanmıyor . 5 viteste araacım 100km hız yapıyor. devirde 3500de. Alt devirlerde hafif rampaya gelice yığılıyor. Herkes yanımdan geçyor ben 50 kmyi geçemiyorum gazı sonuna kadar köklüyorum hemde. Aracım benzinli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade86

Frenleme seviyesi çok normal dostum benimkide öyle. Benim başka bir sorum olucak benim aracımın egzos katalizörü dağılmıştı. Eskiden şehir içi 8.1 yakan aracım yaz olmasına rağmen son ölçümlerime göre 9 litre yakar oldu. Sizce egzos problemindenmi? Bir aracımda 4 kişi vardı bugun beykoza gidip geldim kağnı gibi yığılıyordu. Aracım hızlanmıyor . 5 viteste araacım 100km hız yapıyor. devirde 3500de. Alt devirlerde hafif rampaya gelice yığılıyor. Herkes yanımdan geçyor ben 50 kmyi geçemiyorum gazı sonuna kadar köklüyorum hemde. Aracım benzinli.

Katalizör yakıt tasarrufunu etkiler ayrıca kompresyonu etkilediğinden yığılma sebebi olabilir. Ama şu saydığınız belirtiler BOBİN arızasına da bağlı olabilir. Rölantide sallantı var ise BOBİN!i öncelikli düşünün.
    Birde Benzin kalitesi önemli bazen kötü yakıtta yığılma yaptırırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drtroy -- 5 Haziran 2011; 22:47:18 >

• 
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.