Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar.geçen akşam 99 model 1.6 rxt benzinli cliomla 7-8 km gitmiştim ki trafik de çok sıkıştı araç çekişden düştü ve hararet göstergesine baktım.hararet ibresi son bölmeye (dört noktalı alana) girmek üzerydi,fan çalışmadı hemen sağda durdum ve bekledim.(kullanım kitapçığında ibre son bölmeye girebilir ancak kırmızı hararet ikaz lambası yanarsa tehlike vardır diyor) bi süre sonra aküden fana kablo çekip fanı çalıştırdık ve eve geri döndüm.sabah hemen özel reno serisine gittim.fan müşürü sağlam,termostat sağlam,su tamam.akünün yaındaki sigorta veya röle kutusun baktılar ki sorun ordaymış.araç yıkanırken su kaçmış ve röle ayakları oksitlenmiş.spreyle falan temizlediler ve 20 tlye yırttık..şimdi öğrenmek istediğim;

1-fan hangi bölmede veya kaç derecede devreye girmeli.(gerçi derece gösterede yok ama.) servisteki denerken ibre son bölmeden bir önceki bölmede devreye girdi.bence daha erken devreye girmesi gerekir gibi..aracın duruyor olması da mutlaka etkili olmuştur.

2-orjinal fan müşürü 98 lira.çok pahalı değilmi.fiyat bilgsi verecek kimse varmı? bunun yan sanayisi varmıdır ve ne kadardır?(ben değiştirmedim.)
    3-hararetin yükselmesi aracı performansını nasıl etkiler.gaza dokunduğumda uçan araç gitmek bilmedi.sanki gaz pedalı boşmuş gibiydi.

teşekkür ederim şimdiden.

• far olarak bence merceksiz olanı tercih edin marka olarak TYC diye bir marka daha var ve DEPO dan biraz daha iyi olduğu söyleniyorfiyat olarakda 100 tlnin uzerinde değil.

parcatreni.com adli sitedende bir bak istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babigo -- 13 Nisan 2009; 18:49:08 >

• aliuygun
    geçmiş olsun sende bi parcatreni.com a bak istersen
  • teşekkürler
  • aluygun!!!

senın arabda hararet göstergesi nasıl bilmiyorum ama bende 98 clioda fan 4 noktadan önceki 2 noktalı alana girmeden çalışıyor..fan müşitri o kadar pahalı değil.bn değiştirmiştim..40 ytl civarı..performan için bişey diyemeyeceğim
  • Arkadaşlar merhaba bende eski clio 1.4 rxt kullanıcısıydım yaklaşık bir yıldır stilo kullanıyorum ama clio dan oldukça memnundum aileme küçük gelmesinin dışında özellikle yakıt olarak çok çok iyiydi. Elimde ön sol mercekli far var. Sağ farım kırılmıştı kaskodan değişmişti sol da ötekinin yanında oldukça soluk ve kirli kalınca bende depo marka (75 lira)alıp takmıştım.Orjinali 200küsürdü. Dediğiniz temizleme işlemini bende deneyeyim bakalım. Ama far kayınpederimin evinde balıkesirde kaldı orda değiştirmiştim farı. Yazın denerim güzel temizlenirse uygun fiyatada burdan isteyen arkadaş olursa gönderebilirim.
  • selam dostlar bugun itibari ile aracımı satmış bulunmaktayım şuan şoktayım biraz daha üst model almak niyetiyle girişmiştik birden araç gitti hayırlısı olsun artık bu forum çok güzeldi ilk topiğin başladığı anları hatırlıyorum 2 yıl kadar oluyor o aralar almıştım aracı bende bütün herkese teşekkürler

ama sıklıkla takip ederim buraları gene sıkkulanılanlardan eksik etmem sanırım
    bicok arkadaş gibi paylaşımlara devam ederiz nede olsa emektaların hakkı ödenmez

herkese kazasın sürüşler
  • hararet sorunum devan ediyr.akşam 2-3 km gittim hararet ibresi yarıyı geçti.bi yerde sıkıntı var.hararet bu kadar çabuk yükselirmi? bi yerde sıkıntı var ama nerde.su tamam acaba radyatörde bişey mi var.acil yardım arkadaşlar.
  • herkese çok selamlar;
    bir süredir forumu ihmal ettim, herkes arabasını değiştirmeye başlamış :))
    minnoşla devam ediyorum ben hala. çok da memnunum, özellikle LPG fiyatı düştükçe daha da seviyorum bu işi.
    geçen gün eşim sağolsun dönerken kaldırıma çarptı tekeri, jant eğildi. direksiyonda 90 ı geçince aşırı bir titreme başladı. ben stepnenin jantı ile değiştirdim, tamir ettirmedim ama bilgi olarak paylaşayım dedim.
    pendik oto sanayide press e giriyormuş. 15-20 TL bi ücreti var. yenisi de 60 TL civarı.
  • Ben olsam yenisini alırım 20 lira vereceğine yenisini al 60 liraya kafan rahat olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: blacky80

herkese çok selamlar;
    bir süredir forumu ihmal ettim, herkes arabasını değiştirmeye başlamış :))
    minnoşla devam ediyorum ben hala. çok da memnunum, özellikle LPG fiyatı düştükçe daha da seviyorum bu işi.
    geçen gün eşim sağolsun dönerken kaldırıma çarptı tekeri, jant eğildi. direksiyonda 90 ı geçince aşırı bir titreme başladı. ben stepnenin jantı ile değiştirdim, tamir ettirmedim ama bilgi olarak paylaşayım dedim.
    pendik oto sanayide press e giriyormuş. 15-20 TL bi ücreti var. yenisi de 60 TL civarı.
  • aluygun sen arabanı acilen iyi bir ustaya göster..yakacaksın arabyı bu gidişle...conta da yakmış olabilirsin..sen göster hocam..geçen günkü hararettten sonra conta yakma olasılığı yüksektir..senın soğutma sitemine bir problem olduğu aşikar...kolay gelsin
  • zaten bu fransızların soğutma sistmini anlayabilmek mümkün değil..en kötü soğutma sitemi kullanan araba renodur
  • bu arada hala daha far bulabiilmiş değilim...
  • Arka kapıya Hoparlör takılması.Kapılarda yuvarlak başlı yerler plastik kapı içine çıt çıt gibi oturuyor siyah silikonda yapıştırıcı kendisinden orijinal ama gördüğünüz köpük benzeri yeşil izolasyonu ben taktım.

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 14 Nisan 2009; 13:32:44 >

• Devamı

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ
  • sayın ingeniatorem;
    az önce ustadan geldim.termostatı değiştirdik.geçen sefer de bakılmıştı termostada ama bu sefer açılınca çok yıprandığını gördük.orjinal 29 tl. hem bu sefer fan daha erken devreye girdi.motoru tam soğutup trafiğe çıkacağım,bakalım bu sefer dehemen yükselecek mi hararet. siz conta yakmış olabilirsiniz diyorsunuz amaben harareti o kadar çok yükseltmedim.son tehlikeli bölmeye bile ibre gelmemiti daha.geçen sefe fan devreye girmemişti ve o nedenle ustaya gitmişim.ama aslında sorunun 2 tane olduğunu anladım. 1.srun fanın çalışmaması( onu hallettik), 2.sorun ise hararetin çok çabuk yükselmesi.bakalım termostat değişikliği çözüm olacak mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: ingeniatorem

aluygun sen arabanı acilen iyi bir ustaya göster..yakacaksın arabyı bu gidişle...conta da yakmış olabilirsin..sen göster hocam..geçen günkü hararettten sonra conta yakma olasılığı yüksektir..senın soğutma sitemine bir problem olduğu aşikar...kolay gelsin

• Merhaba, 2005 clio hb 1.2 16V sahibiyim. Otomatik cam butonum (ön soldaki 2' li buton) arızalandı ve yenisini aldım. Sanayi de götürdüğüm usta, kablo yerlerini karıştırdı ve yeni buton bu nedenle çalışmıyor. Buton kablolarının bağlantı şeması gibi yardımı olacak bir şey var mıdır? Ya da nereden yardım alabilirim. Açıkçası servislere gitmek istemiyorum. En ufak hizmete bile çok yüksek işçilik alabiliyorlar. Eğer şema olursa kendim takabilirim diye düşünüyorum. Yardımlarınızı rica ederim.
  • ne kadara sattın arabayı?

quote:

Orjinalden alıntı: huseyinder07

selam dostlar bugun itibari ile aracımı satmış bulunmaktayım şuan şoktayım biraz daha üst model almak niyetiyle girişmiştik birden araç gitti hayırlısı olsun artık bu forum çok güzeldi ilk topiğin başladığı anları hatırlıyorum 2 yıl kadar oluyor o aralar almıştım aracı bende bütün herkese teşekkürler

ama sıklıkla takip ederim buraları gene sıkkulanılanlardan eksik etmem sanırım
    bicok arkadaş gibi paylaşımlara devam ederiz nede olsa emektaların hakkı ödenmez

herkese kazasın sürüşler

• alfa kardeş kapıların içinde haparlör kablosu varmıydı. Yoksa kendinmi çektin ben baktım kablo falan yoktu kapının içinde bende vazgeçtim haparlör takmaktan.
    quote:

Orjinalden alıntı: alfa-x

Devamı

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

• sn aliuygun sabah kakltınız arabayı çalıştırıp yola koyuldunuz ne kadar gidince hararet ibresi yerinden oynuyo??..benimkini solıyım..ben araba ısınsın diye 2. viteste yaklaşık 1 km gidiyorum ibre o zaman oynuyor...zaman geçtikkce 2. bölmenin sonuna geliyor orda kalıyor..şehir içi gezerken dur kalk çok yaptığımda 3. bölmenin sonuna kadar çıkıyor orda fan devreye giriyor...şehir dışında 2. bölmenin sonunda kalıyor devrine göre 1-2 milimlik oynama yapıyor..o kadar...arbana dikkat et su eksiltmesi varmı???bu ara dikkatli ol takip et!!!
  • 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.