Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi yağcıya git onlar kontrol ederler şanzımanın yağını
    quote:

Orjinalden alıntı: FauFau

Arkadaşlar bizim arabalarda şanzıman yağı ne kadar km de veya zamanda değişiyor?Şanzıman yağını bizim arabalarda nerden kontrol edebiliriz?Ben arabayı alalı 1,5 sene oldu kontrol edilmedi benden önceki sahibide ihmal etmiş olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: babigo

HİKMET bulmak bayaa zahmetli oldu doğrusu,tekrardan yapılacak işlemi yazıyorum.kolay gelsin.

RXT sahiplerinin çoğunun şikayeti olan farların sararmasına geçicide olsa bir çözüm buldum ( belki daha önce yapan vardır ).

tatilde eniştemin rxt sinin farları sarardığı ve gece artık iyi aydınlatmadığından dert yanması uzerine kaybedecek birseyimiz yok diyerek aşağıda anlatacağım uygulamayı yaptık ve işe yaradı.rxt lerin farları birinci neden olarak güneşten ve kendi mercekli yapısından dolayı solma yapıyor.

şimdi farlarından şikayeti olanlar malzeme listemiz.

1-birer adet 800 ve 1000 kum kalınlıkta su zımparası ( zımpara kaliteli olmalı,nalburlarda ve yapı marketlerde var)

2-içine biraz sıvı deterzan katılmış su,

3-temizlik için birkaç parça bez,

4-boyadaki çiziklerde kullandığımız herhangi bir pasta ve pasta uygulamak için bez,

uygulama:

ilk etapta ikiye boldugumuz 800luk zımparayı kab içindeki suya batırıp sararan yeri dairesel hareketlerle bastırmadan zımparalıyoruz ve bez ile siliyoruz,bu işlemi sararma azalana kadar sakince yapıyoruz.

ikinci adimda ikiye bölüğümüz 1000lik zıpmara ile daha önceki işlemi tekrar gerçekleştiriyoruz.buradaki amaç 800lük zımparayla zımparaladığımızda oluşan matlığı azaltmak,

son adım olarakda pasta ile zımparaladığımız yerleri eski canlılığına ulaşana kadar silmek,

bu işlerin en hassas noktası bol su kullanmak ve zımparalama işlemi sırasında kesinlikle zımparayı bastırmadan okşar gibi uygulamaktır,pastada biraz daha güç uygulamanın sakıncası yok.

uygulama öncesi ve sonrası şeklinde resim çekmiştim fakat resimler ne oldu bilemiyorum.

uygulamak isterseniz tavsiyem kendinizi denemek için önce bu anlattıklarımı farın aydınlatma yapmayan üsteki parlak kısmında uygulayın sonuçtan tatmin olursanız farın tamamında uygulayabilirsiniz.

yeni far almak istersenizde tyc diye bir yan sanayi urun var onun kalite olarak orjinalinden farklı olmadığı söyleniyor,tokat taki fiyatı 100ytl idi

babigo az öncefarları söktüm farın ön camını çıkardım biraz zor oldu ama çıkardım arasında silikon var tornavida ucuile aralayıp bıçakla keserek açtım ön camın içini ve parlak kısımı güzelce sildim harika yeni gibi oldu sonra ikisinin birleşim yerine silikon sıkıp kapattım yerlerine monte etim gelelim dışına 1000 lik ve 2000 binlik su zımparası ile sıraile bastırmadan su ile zımparaladım çok matlaştı fakat pastayı sürünce harika oldu eminim yenisinden ayıramazsınız görseniz
    yapmaya cesareti olan arkadaşlar sonuç mükemmel sadece ön camı açarken dikkatli olmanız lazım gerisi çok kolay azdaha dün yeni far alacaktım teşekkürler babigo
    Not: farın içini açıncasakın parlak kısma ıslak bişey sürmayin hemen deforme oluyor temiz kuru pamukla hafif hafif sürün

• arkadaşlar merhaba bende yeni 2001 rxt hb clio aldım 1.4 motor bu aracın şehir içinde kmde kaç kuruş benzin yakar aynı aracın 1.6 motorlu düz viteslisi kaç kuruş yakar beni bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Hikmet_19 yardımcı olabildiğime sevindim,hayırlı olsun.

şanzıman yağı problem olmadıkça yani herhangi bir mekanik problem veya kaçak olmadıkça eklenmez-değişmez,kpağıda kaputu açtığınızda araca göre motorun sol tarafında teker merkezi hizsında 1 lira çapında bir kapaktır. benim araç 1.6 8valf olan motordu.
  • arkadaşlar 98 clio rte aracımın farları kirlendi özellikle sol far sararmış durumda....geçen parçaıda depo marka çifti 140 tl dedi ama ben valeo almak istiyorum..fiyat konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı...far fiyatları nasıl değişiyor?? depo marka alsam işime yararmı...mercekli mi taktırmak lazım...bu far konusunda bir arkadaş beni aydınlatırsa sevinirim...ayrıca farların içinin yıknıp temizlendiği söyleniyor...nasıl yıkanır farlar..veya yıkayan yerler var mı bir yardımcı olursanız cok zevinrim...unutmadan istanbulda filan değilim...küçük bir anadolu şehrinde yaşıyorum.burda hiçbişey yok:(
  • arkadaşım forumun önceki sayfalarında nasıl temizlendiği ve eski parlaklığına nasıl getirildiği var ayrıca seymbol kullanıcıları topiğindede aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar sorunları nasıl çözdüklerini resimli olarak anlatmıoşlar istersen bir göz at.
    quote:

Orjinalden alıntı: ingeniatorem

arkadaşlar 98 clio rte aracımın farları kirlendi özellikle sol far sararmış durumda....geçen parçaıda depo marka çifti 140 tl dedi ama ben valeo almak istiyorum..fiyat konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı...far fiyatları nasıl değişiyor?? depo marka alsam işime yararmı...mercekli mi taktırmak lazım...bu far konusunda bir arkadaş beni aydınlatırsa sevinirim...ayrıca farların içinin yıknıp temizlendiği söyleniyor...nasıl yıkanır farlar..veya yıkayan yerler var mı bir yardımcı olursanız cok zevinrim...unutmadan istanbulda filan değilim...küçük bir anadolu şehrinde yaşıyorum.burda hiçbişey yok:(

• teşeşkür ederim...farları değiştirme konusunda ne dersiniz???hangi markadan almalıyım ucuz yollu??
  • hocam symbol topiğinde bulamadım far temizliği fotoğraflı anlatımı..link verebilir msiniz??
  • benimde 99 rte hocam eski tip fardı yani buz camlı olandan tanesi 100 milyondan depo marka mercekli cam aldım
    yanlız soketleri uymuyor onu elektrikçiler yapıyor aydınlatma buzlu cama göre oranla azalıyor ama görünüş olarak
    çok daha sportif ve çok daha güzel ömrü ne kadar olur bilemem ama garaj olduğu için pek güneşte kalmıyor araba
    o yüzden kullanarak görücem ömrnü.
    görünüm olarak çok güzel olduğu için mercekliyi kullanıyorum gayet hoş oldu, zaten eskileri de duruyor
    10 dk sökülüp eskisi de takılabiliyor...

bir önceki safyada arkadaş anlatmıştı far söküp temizlemeyi
  • şimdi ben depo marka alırken merceklisinden mi almalıyım..bu farlar kaç çeşit..ibilgi veriseniz sevinirim.
  • sizin oto 98 model olduğuna göre farları buzlu cam yanı kısa ve uzun aynı ampulden yanıyor
    sizin uzun ve kısa farlar aynı ampulden mi yanıyor?
    ozaman siz merceksiz buzlu cam alıcaksınız yani kısa ve uzun farlar tek bir ampulden yanıyor

mercekli far ise kısa ve uzun ayrı ampullerden yanıyor mercekli far alırsanız ampul de almanız lazım ampulleri değşicek
    o yüzden sizin kısa ve uzun aynı ampulden yanıyorsa eski tip far alıcaksınız buzlu cam yani

İki tip far var zaten
    1- buzlu cam-eski tip
    2- mercekli far- yeni tip
  •  CLIO II SAHİPLERİ

Elipsoidal (mercekli) : Bu tip farların kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmakta, teknolojinin gelişmesine paralel olarak farklı alanlarda kullanılabilmesi için (bi-xenon far, dönen far vb.) sürekli geliştirilmektedir.

Güçlü bilgisayarlar ve özel optik yazılımları ile reflektör üzerinde eliptik bir yansıma yüzeyi oluşturulur. Reflektörün önündeki siper üretilen ışığın istenmeyen kısmını keser. Öndeki mercek te kalan ışığı toplayarak ileri yansıtır.

Bu sayede daha küçük ve etkili yansıma yüzeyleri oluşturulabilmekte, farklı desenlerde ışık dağılımı elde edilebilmektedir. Genellikle 60-70 mm. çapında mercekler kullanılmaktadır. Merceğin çapı büyüdükçe ışık deseni genişler.

Genellikle kısa far elipsoidal projektörlü, uzun far ise free from reflektörlü olarak tasarlanır. Elipsoidal projektörde H7 veya Xenon, free form reflektörde H7 veya H1 ampul kullanılarak kısa ve uzun far ışığı elde e

CLIO II SAHİPLERİ

Parabolic (desenli camlı) : Otomobil farlarının atası olan bu tip farlar artık kullanılmamaktadır.

Ampulün ürettiği ışık parabolic reflektörden ileriye yansıtılır. Farın önündeki desenli ön cam ışığı kırarak istenen yönlerde (üst karanlık-alt aydınlık, asimetrik desen) düzgün dağılımını sağlar.

Optik mesafe 15-40 mm. arasında değişmektedir. Bu uzaklık azaldıkça üretilen ışık genişler. Far reflektörü ne kadar büyük olursa verdiği ışık ta o kadar fazla olur.

İki reflektörlü versiyonda genellikle H7 veya H1, tek reflektörlü versiyonda H4 ampul kullanılarak kısa ve uzun far ışığı elde edilir.

• farın içine bakıyorum tek ampul var...o halde buzlu camdan alacağım zannederim...bir de yukarıda yazmışsınız depo markanın soketleri uymuyor diye..ne yapmalaıyım..başka önereceğiniz başka markalar var mı??çok teşekkür ederim ilginize
  • quote:

Orjinalden alıntı: ingeniatorem

farın içine bakıyorum tek ampul var...o halde buzlu camdan alacağım zannederim...bir de yukarıda yazmışsınız depo markanın soketleri uymuyor diye..ne yapmalaıyım..başka önereceğiniz başka markalar var mı??çok teşekkür ederim ilginize

buzlu cam yani merceksiz alırsanız uyuyor hocam hiç bir sorun olmaz, ama depo farların ömrü biraz kısa olabilir...
    diğer markalar hakkında fikrim yok çok fazla da seçenek yok sanırım valeo-depo bi de orjinal..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi two_fast_two_furious -- 13 Nisan 2009; 15:58:54 >
  • son bişey sorayım ozaman...ben buzlu değil de mercekli far alsam olur mu acaba??teşekkür ederim bilgileriniz için
  • aynı işlemi ben de yaptırdım benim clio 99 rte buzlu camdı yeni 2 adet mercekli far aldım
    mercekli alırsanız sizinkinin far soketlerini oto elektrikçide mercekli fara göre ayarlatmanız lazım
    çünkü mercekli far da uzun ve kısa 2 ayrı ampulden geliyor dolayısıyla H7 ve HB3 ampul almanız gerekicek
    eğer performans yani iyi ışık olsun istiyorsanız orjinal buzlu camdan alın ama daha sportif biraz daha az ışıksın
    diyorsanız mercekli cam olandan alın ona gçre de oto elektrikçide far soketlerini değiştirmeniz gerekicek...
  • eski far(buzlu cam)

CLIO II SAHİPLERİ

yeni far(mercekli)

CLIO II SAHİPLERİ
  • bana havalı olması gerekmez hem daha pahalı olur sanıırm.zaten ben ustalara güvenmediğim için..mercekli alırız götürür ustaya bağlatmaya..anasını aglatır bırakır.farında ampulun de akününde...niye çünkü güzel ülkemde kimse işini dogru düzgün yapmaz..işi öğrenmeden 3 kağıt peşinde koşarız(kusura bakmayın..usta lafı geçince cinlerim tepeme çıkıyor da)
  • haklısınız hocam ben ilk olarak tamirciye götürmüştüm sadece farları söktü ve sonra ben bu soketleri yapamam dedi
    tekrar takrı borcum var mı dedim 40 tl dedim yuh dedim ben de doğru durust yapmadın bile dedim 20 tl verdim farları yapmamasına rağmen
    ondan sonra farları söküp takmayı kendim öğrendim bir ampul takmaya bile 20 tl isteyenler var o yüzden ampulleri tek tek çıkarıp takmayı
    da öğrendim kendi kendime yoksa soyuyorlar resmen
  • ya hocam para meselsei değil..işin görülse gam yemeyeceğim..arabanın anasını belliyorlar.ondan sonra çözüm yok...ver para...Allahından bulsunlar
  • 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.