Şimdi Ara

clio 4 1.2 motor yağı seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
22.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yağın özelliği nasıl olmalı, hangi markayı önerirsiniz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Clio 4 1.2 Benzinli Motor Yağı Seçimi

Renault Clio 4 1.2 benzinli motorlar için doğru motor yağını seçmek, aracınızın performansını ve ömrünü korumak için çok önemlidir. İşte Clio 4 1.2 motor yağı seçimi hakkında bilmeniz gerekenler:

Önerilen Motor Yağı Spesifikasyonları:

• Renault RN0700 veya RN0710
    • ACEA A5/B5
    • API SN

Viskozite:

• 5W-30
    • 5W-40

Kapasite:

• Yaklaşık 3,4 litre

Önerilen Markalar:

• Renault
    • Elf
    • Total
    • Shell
    • Castrol

Motor Yağı Seçimi için İpuçları:

• Her zaman üreticinin önerdiği motor yağı spesifikasyonlarına uyun.
    • Clio 4 1.2 benzinli motorlar için 5W-30 veya 5W-40 viskoziteli yağlar uygundur.
    • Renault RN0700 veya RN0710 onaylı yağları tercih edin.
    • Saygın markalardan kaliteli yağlar kullanın.
    • Motor yağını ve yağ filtresini düzenli olarak, üreticinin önerdiği aralıklarla değiştirin.

Clio 4 1.2 motorunuz için doğru motor yağını seçerek, aracınızın sorunsuz çalışmasını ve uzun yıllar boyunca dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kitapcıkta yağ kod verileri yazıyor. ( misal : api, acea vs vs ) ... ikinci husus iklim şartlarına göre yağ kalınlığı. 5w40 veya 10w40
    Marka takıntısı gereksiz , castrol , motul ,elf ,shell falan filan bunlar iyi yağlar. Reno icin tavsiye edilen elf.

Motor turbolu mu , kac beygir ?
  • 5w30 elf koyabilirsiniz
  • clio 4 1.2 motor yağı seçimi

Liqui moly ürün gamından clio 1.2 icin tavsiye edilen ,
  • 5W40 Elf en risksizi.

• renault atmosferik motor için RN700 onayını ister. motul econergy 5w30 4lt yeterli.

• teşekkürler hocam

@TruckTörMinator @vortex35

• predator93 kullanıcısına yanıt

diğer arkadaşlar 5w40 demiş hocam hangisi doğru bunun anlamadım

• Aynı araç sahibiyim , 1,2 lpg li joy. Eğer aracın 100 bin km geçmediyse 5wx30 eğer aracın 100 bin km geçtiyse 10wx40 koymalısın. Marka olarak elf veya castrol

• quote:

Orijinalden alıntı: sfkli

diğer arkadaşlar 5w40 demiş hocam hangisi doğru bunun anlamadım

• 100bin km altında ve lpg yoksa 5w30...

• 100bin km üzeri ve lpg varsa 5w40...
    • 100bin km üzeri, lpg yoksa 5w40 yağ koymadan 5w30 ile takip edin eksiltme vs yapmıyorsa bu şekilde devam...

atmosferik araçlarda daha az buharlaşan yağları tercih etmeli, Shell Helíx Ultra veya HX8 gayet uygun...

Clio4 1.2; 4 lt yağ kapasiteli, değişimde yaklaşık 3.6 - 3.7 lt yağ alır...
  • motorunuz iyiyse 5w30 kullanın bence,km çoksa 5w40 kullanabilirsiniz.Ama ben olsam 5w30la bi denerdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: websosyal

• 100bin km altında ve lpg yoksa 5w30...

• 100bin km üzeri ve lpg varsa 5w40...
    • 100bin km üzeri, lpg yoksa 5w40 yağ koymadan 5w30 ile takip edin eksiltme vs yapmıyorsa bu şekilde devam...

atmosferik araçlarda daha az buharlaşan yağları tercih etmeli, Shell Helíx Ultra veya HX8 gayet uygun...

Clio4 1.2; 4 lt yağ kapasiteli, değişimde yaklaşık 3.6 - 3.7 lt yağ alır...

Shell buharlaşması az olan bir yağ mı hocam? Mesela diğer kaliteli markalara göre? Mobil motül lm ye göre?

• 5-30 mu cok ınce kalır pıstonları cızer 200 bın km ye geldımı motor pıston yatak sarar

herkes 10-40 koyar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 18 Aralık 2020; 11:5:45 >
  • Elf 5w30 rahat gaz tepkisi ve çabuk ısınma için.

80000 km elf kullandım 1.2 motorda. 5w40 kalın kaçıyor çabuk devirlendirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 18 Aralık 2020; 11:35:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Shell buharlaşması az olan bir yağ mı hocam? Mesela diğer kaliteli markalara göre? Mobil motül lm ye göre?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlarında belirttiği gibi aracın en atik canlı hissettirdiği yağ Elf 5w30 oluyor, sanki daha düşük viskozite gibi... Shell ve Castrolde aynı viskozite olmasına rağmen bi tık ağır gibi hissettiriyor ve shell in yağları daha az buharlaşıyor...

Fabrikadan çıktığından bu yana 5w30 viskozite ile yağ değişimleri yapılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi websosyal -- 20 Aralık 2020; 13:51:13 >

• yağın kralıdır 1.6tdci 115 cmax da 5w30 loglife ve şimdi de molygen koydum çok memnunum bariz fark ettiriyor yağ

• websosyal kullanıcısına yanıt

cliolarda olan kronik sorun mu acaba 177 binde cmaxım var dizel 2011 model. 5w30 liqui kullanıyorum eksiltme yapmıyor araç şuanlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

Elf 5w30 rahat gaz tepkisi ve çabuk ısınma için.

80000 km elf kullandım 1.2 motorda. 5w40 kalın kaçıyor çabuk devirlendirmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Willian

cliolarda olan kronik sorun mu acaba 177 binde cmaxım var dizel 2011 model. 5w30 liqui kullanıyorum eksiltme yapmıyor araç şuanlık.

"düşük hacimli atmosferik motorlar yüksek devirlerde kullanıldığında bir miktar yağ eksiltebilirler, bu normal... burada görülen yağ yakma değil, buharlaşmadır..." (yetkili servisten edindiğim bilgi)

2000 - 3000 devir aralığında hangi yağı kullanırsanız kullanın zaten pek buharlaşma olmuyor, üst devirlere çıkıldığında yağ kendini belli ediyor...

orada da gözlemlediğim, kullandıklarım arasında shell in yağları buharlaşma konusunda bizim araçlar için en iyisi... ne kadar doldurmuşsan, sene sonu aynı seviyede... (5w30)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.