Aracınıza 5w40 yağ kullanmanız gerekir. Filtrelerde orijinal alırsanız iyi olur. |
clio 4 1.2 motor yağı seçimi (2. sayfa)

-
-
Webcigim yani 5w30 mu kullanilmali ? Ben 5w40 kullandim reno motorda. Shell mi daha pahali elf mi ?
Elfi reno kendi markasi satmak icin oneriyor. 5w30 daha pahali ama 5w40 lardan. Eskiden ne guzel 10w40 koyuyorduk ucuz yaglardi koymuyor adama.koyarken motora bende clio 1 vardi 1.4 enerji motorlu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sfklidiğer arkadaşlar 5w40 demiş hocam hangisi doğru bunun anlamadım
renault atmosferik motor için RN0700 onaylı yağ tavsiye eder. yaşadığınız iklime göre 0w30,5w30,0w40,5w40 koyabilirsiniz.
tavsiyem 5w30
https://urun.n11.com/motor-yagi/motul-8100-eco-nergy-5w30-4-litre-P112347655
-
quote:
Orijinalden alıntı: predator93renault atmosferik motor için RN0700 onaylı yağ tavsiye eder. yaşadığınız iklime göre 0w30,5w30,0w40,5w40 koyabilirsiniz.
tavsiyem 5w30
https://urun.n11.com/motor-yagi/motul-8100-eco-nergy-5w30-4-litre-P112347655
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Km düşükse, Lpg yoksa 5w30, hatta sonrasında da eksiltme vs. yoksa 5w30 da kalmak iyidir...quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migWebcigim yani 5w30 mu kullanilmali ? Ben 5w40 kullandim reno motorda. Shell mi daha pahali elf mi ?
Elfi reno kendi markasi satmak icin oneriyor. 5w30 daha pahali ama 5w40 lardan. Eskiden ne guzel 10w40 koyuyorduk ucuz yaglardi koymuyor adama.koyarken motora bende clio 1 vardi 1.4 enerji motorlu.
Lpg varsa 5w40 motoru daha iyi koruyacak uygun seçenektir...
Bu araç için kullanılacak Elf ve Shell yağlar birbirine yakın fiyatlı... Ben tercihimi genelde Shell den yana kullanıyorum, HX8 olsun Helix Ultra olsun...
Bir de Renault bile bu araçta kesin şu viskoziteli yağ kullanacaksın demiyor, iklime, kullanım koşullarına vs. bağlı değişik viskoziteler sunmuş kitapçıkta...
(5w30 - 5w40 - 10w40 gibi)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynı araca sahibim 2 gün önce şase no ile yağ aldım 5 30 dediler. Liqui moly 4lt 220 den aldım. -
clio 4 deki 1.2 motor ile symbol deki 1.2 motor aynı mıdır. 2012 symbol sahibiyim de motor aynı mı acaba? bilgisi olan var mı.
-
Evet d4f kodlu atmosferik 1.2. 90 bin km falan kullandım. 5 30 elf kullandım. Lpg de vardı araçta.
-
teşekkürler
-
Üstad merhabalar. 2013 1.2 75 bg clio 4 benzinli aracıma özel serviste bakım yaptırdım. Castrol 5w40 yağ konuldu ama ertesi gün ölçüm yaptığımda max seviyenin üstünde olduğunu gördüm.
Fazla yağı almam gerekir mi ? Şırınga ile almayı düşünüyorum.
-
Almanız gerekiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
4 litre yağ konulmuştu. 300-400 ml almak yeterli olur mu hocam. Forumlarda baktım herkes 4 litre koyuyor. Yağ konulurken karterin boşalmasıda beklendi baya. 20-25 dk kadar. Filtre de yenilenmişti.
-
Ustalar hiçbir zaman tam önerilen miktarı koymuyor. 4 litre bidonu komple boşaltıp geçiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle haklısınız. Arayıp söylediğimde arabanın yağını motor sıcakken ölç diyor şaka gibi.
-
Biraz geç oldu ama, normalde 3.6 litre civarı alıyor. 4 litre full doldurulursa max. çizgisini aşıyor, sıkıntı demek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10 yıldan fazla oldu kullanıyorum yağ 5/40 kullanılıyor 4lt yağın hepsini alıyor burada yazanlara bakıpta yağı arttırmayın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
aynı motor kod lu clio 3 kullanıyorum kitapçıkta yazan 5-40 yağdır.5-30 olmaz hocam.
-
Merhabalar
Aracım 1.2 motor, 2014 model, 75 beygir, benzinli, Clio 4, şu an 109 bin km'de...
Acaba hangi yağı almam gerekir?
Bir de nereden alınsa orijinalliğinden emin oluruz?
Teşekkürler...
-
rn 700 kodu kapsayan 5-40 yağ alman lazım.petrpl ofisi maxima ,shell helix 7 ve 8 ,elf 5-40 ve lıqı moilin 5-40 ı rn 700 sertifaka değerlerini karşılıyor.sahte olayından şüphlerin varsa biraz pahalıda olsa benzin istasyonlarından alabilirsin.benim tavsiyesem shell helix 8 olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X