Şimdi Ara

clio 1,4 araç devir hızı kaç olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 model 1,4 renault clio aracım var. araçta devir saati yok. vites değişimlerini 1-19 (1.vites) 20-39 (2.vites), 40-59 (3,vites) 60-79 (4.vites) 80 (5.vites) bu şekilde doğru mu değiştirmiş oluyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Symbol 1.5 dCi

Nikon D7500 &amp; Canon 7D Mark iii
  • Tecrübe sahibi bir sürücü devir saatine veya hız göstergesine bakarak vites değiştirmez ki, zaten bu sağlıklı da olmaz. Aracın yük durumuna, güç ihtiyacınıza ve yol eğimine göre düşünerek kendiniz vites değiştirmelisiniz, bi de en önemlisi motorun sesine kulak verin.
    bu şekilde mi

Orijinalden alıntı: Diablo

Tecrübe sahibi bir sürücü devir saatine veya hız göstergesine bakarak vites değiştirmez ki, zaten bu sağlıklı da olmaz. Aracın yük durumuna, güç ihtiyacınıza ve yol eğimine göre düşünerek kendiniz vites değiştirmelisiniz, bi de en önemlisi motorun sesine kulak verin.
    tecrübe sahibi değilim pek onun için bilgiye ihtayacım var. motor hafif bağrınca mı vites yükseltilir?

Orijinalden alıntı: yasin-yasin

tecrübe sahibi değilim pek onun için bilgiye ihtayacım var. motor hafif bağrınca mı vites yükseltilir?

Alıntıları Göster
    Evet ama bu biraz alışkanlık isteyen bir şey, zamanla aracı kullandıkça, yeri geldiğinde hatalar yaparak öğrenirsiniz. Araç yüklüyse ve yokuş çıkıyorsanız yeri geldiğinde motoru bağırtmanız da gerekecek mesela.

Trafiğin olmadığı müsait yollarda boş zamanınızda çalışın zamanla alışırsınız. Aracı hissederek ve dinleyerek kullanırsanız daha kolay kavrarsınız.

• Aynı aracı 8 sene kullandım. Düz yol için uygundur hatta 70-75 civarı 5e atardım ben. Bayır aşağı 5 km daha düşük hızlarda atabilirsiniz. Zaten oldukça kısa şanzıman oranlı bir araç. Yokuş çıkarken de zamanla aracın nasıl bayılmadan attığınız viteste ilerleyebileceğini kavrıyorsunuz. O araçların acemisi devrinde vites atamayinca hararet çıkıyor. Motor hararete çok meyilli. O yüzden bu konuyu açıp sormanız güzel. Gözünüz hep hararet göstergesinde olsun. Doğru vites atamıyorsanız sık sık fan açar aracınız zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında bende symbol kullandım, clio symbol sayfasında oldukca bilgi var. Benim aracım 2009 symbol 1.4 8v motor, ikimizin motoruda aynı.

Zamanında devir saati olmayan insanlara kendi aracımda not tutarak yazdım ve paylaştım, Tekrar paylaşıyorum.
    benzinli motor .

söyleyeceğim değerlerde en faz 5 km(1,2,3,4,5 dahil olmak üzere) eksik veya fazla olabilme ihtimalini göz önünde bulundurmanızı isterim...
    2. vites
    2000 devir.....30km
    2500 devir.....35km
    3000 devir....40km
    3500 devir....45km
    4000 devir....50km
    5000 devir....70km

.................
    3. vites
    2000 devir.....40km
    2500 devir.....50km
    3000 devir....60km
    3500 devir....70km
    4000 devir....80 km
    5000 devir....110 km

.................
    4. vites
    2000 devir.....50km
    2500 devir.....70km
    3000 devir....80km
    3500 devir....95km
    4000 devir....115km
    5000 devir....130 km

.................
    5. vites
    2000 devir.....70km
    2500 devir.....80km
    3000 devir....100km
    3500 devir....110km
    4000 devir....130km
    5000 devir....150 km

• Profesyonelde olsan acemide olsan devir saati olcak.
    Evet motor sesiyle vites attırıyoruz ama gözler o deviri görecek.

Acemi oldugun için tamamen şart devir göstergesi.
    İstersen aracına yatırabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.