Şimdi Ara

Clio 0.9 TCe ile uzunyol deneyimim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
4
Favori
16.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • integral77 İ kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. ben de lineer devirlenmeyi seviyorum. o yüzden yüksek hacimli atmosferik motorlar hep hayalimdir. şöyle en kötü 3200cc v6 olsa tadından yenmez ama gel gelelim ülkemizdeki vergiler ve akaryakıt fiyatları bunun önüne taş koyuyor. 898cc arabaya biniyorum
  • turkay23 kullanıcısına yanıt
    Adım adım trafiklerde oluyor, araç dururken falan? Arkadaşın cliosundaki sorun aynen böyle. Araç durma noktasına gelecek kadar yavaşladığında veya rölantide beklerken klima soğuk üflemeyi kesiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçük hacimli benzinli motorlar ömür olarak nasıl acaba, şu an kullandığım 1.3 motordan memnunum tek depo ile uzun yolda 1200km görmek mümkün ancak yeni clio da hoşuma gidiyor, gerçi onda bu motor seçeneğini kaldırmışlar şu an 1.0tce ve 1.0sce var.. klimayı açınca dur kalk trafikte stop edecek gibi oluyor mu acaba manuel viteslerinde yoksa otomatik mi almak gerekiyor
  • Hocam ortalama hızınızı 90 95 km/h ye düşürürseniz daha da az yakacaktır :). Allah kaza bela vermesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokuş çıkıyor mu araç ?
    3-4 sene önce şirket arabam dacia steway gibi bir ismi vardı yokuşta kalmıştım 0.9 reno motordu. Şimdikiler nasıllar ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cant Let Go kullanıcısına yanıt
    Start stop varsa araçta ve açıksa olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdincerdinc

    Yokuş çıkıyor mu araç ?
    3-4 sene önce şirket arabam dacia steway gibi bir ismi vardı yokuşta kalmıştım 0.9 reno motordu. Şimdikiler nasıllar ?
    Ben de bunu merak ediyorum. Boyle konulara bakip millet aliyor araba sonra yokusta 1. Viteste yirtiniyor. Bu araba nasil acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wakrupalice kullanıcısına yanıt
    Yok hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norveckırfaresi kullanıcısına yanıt
    1.0 TCe bu motorun yeni hali. 999cc 100hp 160nm torku var.
    0.9 TCe motorda iste 898cc 90hp 140nm tork.

    @Norveckırfaresi o zaman yol hiç bitmez daha da yavaşlamaya gerek yok zaten 100km/s ile giderken 2500d/d çeviriyor. gayet ekonomik bir devir bandı.
  • erdincerdinc E kullanıcısına yanıt
    90 beygir 140nm torklu bir motor. 1.4 atmosferikten daha iyi gidiyor. nasıl bir yokuştu ya da nasıl kaldınız? o motorla bu motor aynı. farklı zamanlarda uludağa ve kartepeye çıktım hiç yokuşta kalmadım. daha önce arkadaşımın 1.25 fiestasıyla uludağa çıkarken 1. vitese kadar düşmüştük araç doluyken. hiç öyle bir şey yaşamadım bununla.
  • Çok övdünüz Clio icon bakıyordum geçen sene 70 e falan alsaydım keşke. Kısmet tabi askere gitmek zorunda kaldım gelince alırım dedim gelince fiyatlar ikiye katlandı işsiz kaldım. Kader diyebiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • objektif şekilde aktarmaya çalışıyorum aslında. motorun 898cc ve aracın diğer araçlardan çok daha ucuz olduğunu göz önünde bulundurduğunuzda mutlu ediyor. daha önceki gönderilerde de dediğim gibi, bu araçtan hiç bir zaman polo ve fiesta performansı, konforu beklemedim. bu paraya beklemek de hata olur. beklentimi aldığım fiyata göre düşük tuttum, beni 9000kmdir mutlu ediyor.
  • 9 Nisanda sıfır alıp 16 temmuzda 3495 km de sattım. 2. el araç aramaktan illalah ettim en son bir satıcıyla birbirimize girme noktası geldik benim için bardağı taşıran son damla oldu gidip bayide hazır olan kırmızı Joylardan birini alıp çıktım. 2 günde plaka vs işlemler bitti aracı teslim aldım. Sattığımda ortalama tüketimim 6.1 Litreydi. 100 sabitle 93 km yi 4 litre benzinle gittim. 2. el 1.4-1.6 atmosferik 10 yaşındaki araç alacağınıza sıfır veya sıfıra yakın 0.9 clio ne bulursanız tereddütsüz alın. 3 yıl muayene derdi yok. Lastik derdi yok bakım derdi yok. Yok Km si düşürülmüş mü? Yok Hasar kaydı var mı yok boya değişen var mı derdi yok. Performans yönünden tereddütü olanlar bildiğiniz en iyi 1.4 lerden daha yüksek torka sahip 0-100 ve beygir gücü de bir çoğundan daha iyi. B sınıfı bir araç için makbul olan zaten 1.4 tür. 1.4 b sınıfı araç sahipleri valla biz bu araçla yokuşta inip yolun geri kalanını katırlarla devam ediyoruz demediğne göre 0.9 la da kimse yokuşta kalmaz. 1.6 b sınıfı için gereksiz ve çok yakar. Şu an ki aracım aynı motorun 1.0 olanı 1.0 TCe Joy X-Tronic Clio 5. Torkları aynı




  • Araçta tek başımaydım. Eğim 50-60 derece vardı ve 400-500 metrelik yokuşun sonuna doğru durdu. Araba 40 binlerdeydi. Bence motoru eskidikçe performansı düşüyor. Dikkatli olmanızda fayda var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Konu sahibinin dediğine göre benim kullandığım dacia ile aynı motor kullanılıyormuş. Ben yokuşta kaldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • realitych R kullanıcısına yanıt
    Bence 1.4 den düşük benzinli motorlar riskli. Ama dizelin torku 1.0 olsada sorun çıkarmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erdincerdinc E kullanıcısına yanıt
    evet hocam 0.9 motor aynı 0.9 motor. hala daha nasıl bir yokuşta kaldığınızı yazmıyorsunuz. nasıl kaldığınızı yazmıyorsunuz. aracın turbosunda sorun olabilir mi? 140nm tork gayet yeterli. 1.4 atmosferik araçlar 120-135nm tork üretir genelde.
  • Arkadaşlar bundan 2 hafta önce 2020 clio 1.0 motor 100 beygir cvt şanzıman araç aldım.
    Araç şu an 230 km de. Aracı neredeyse hep orta modunda kullandım. (my sense, econun bir üstü sportun bir altı)
    Yolculuklarım 4-5 kere e5 bostancı uzunçayır arası (trafiğin çok yoğun olduğu zamanlar oldu), 3-4 kere sahilden beylerbeyi-beykoz yaptım.(çengelköyde bazen trafik oluyor), onun dışında mahalle arasında market berber vs.
    Aracı daha hiç 100-120 ye sabitleyip 50-60km yol gitmedim.
    Aracın tüketim göstergesinde 8.9 gösteriyor. İnsanların 5.5 6.0 6.5 gibi değerlerini görünce imreniyorum açıkcası. Acaba ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum anlamadım.
    Yorumlarınızı bekliyorum.
  • Tercihinize saygı duyuyorum ama aynı paraya 2.el dCi Clio çok az km de bulabilirdiniz. Yakıt daha az tork 220 olacaktı dCi alsa idiniz. Karma tüketim 4.5 lt ile gezmesi de cabası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıldan fazla / 50 bin kilometredir 0.9 Icon kullanıyorum. 1.araç değişti, Clio 2. araç oldu ama hiç bir zaman üzmedi beni, hala da satmayı düşünmüyorum. Donanımı, motoru, yakıt ekonomisiyle ideal araç. Bir kaç küçük dokunuşla daha da keyifli hale geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.