Şimdi Ara

'cl' nedir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu ram deki "cl" değeri neyi gösteriyo arkadaşlar...??

• bende merak ediyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No_oNe -- 14 Ağustos 2005, 11:26:29 >
  • CL deki C'nin anlamı CAS ,L'nin anlamı ise Latency'dir.

Burada CAS Column Address Strobe ,yani bilginin tanımlanabilir hale getirilmesi için harcanan zaman.
    Latency ise Gecikme anlamındadır.
  • kısaca bellek geçikme süresi denilebilir,yani ne kadar düşük olursa o kadar iyi
  • Zaman ile ilgili birşey sanırım
  • o zaman değer ne kadar az olursa o kadar iyi oluyo öyle mi??
    mesela cl2.5 olan iyi midir...
    bi de bunların anakart ile uyuşmama durumu var mı???
    yoksa herbişey ile uyumlular mı???
    teşekkürler....
  • hayır anakartla ilgisi yok,cl2.5 gayet iyidir,hatta piyasada cl2 bulmakta mümkün ama cl3 almanızı pek önermem
    quote:

Orijinalinden alıntı: biruzec

o zaman değer ne kadar az olursa o kadar iyi oluyo öyle mi??
    teşekkürler....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NEDİR???
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalinden alıntı: biruzec

o zaman değer ne kadar az olursa o kadar iyi oluyo öyle mi??
    teşekkürler....

cas latency 1,5>2>2,5>3 cas 2 iyidir.2,5 da idare eder.
  • 2.5 iyidir demek için belleğin hızını göz önüne almamız gerekir.Mesela 400mhz için 2.5 iyi sayılır.Yani sıradan birini idare eder.Ama benim gibi 280 mhz ile cl 2'de(2-2-2-5) çalıştırmanın pek anlamı yoktur.Testlerde 300mhz ve cl 2.5(2.5-3-3-7) ile daha iyi sonuçlar almaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 14 Ağustos 2005, 14:06:00 >
  • peki neden o/c yapıp rami de ddr333 'e düşürdüğünde şöyle bir görüntü ortaya çıkıyor?
  • yani cl değeri değiştirebileceğimiz bi şey mi? değiştiremiyorsak o/c yaparken olanlar ne?
  • cl değiştiriliyor benim bildiğim kdarıyla.hatta ben değiştirmek isterken bios gitti
  • peki arkadaşlar daha önce de cevap aramıştım bu soruya..

cl yi biliyorum tamam.. peki bu 2-2-2-5 gibi rakamlar nedir onu da annatır mısınız?
  • bak gene aynı şey.. ben bu soruyu sorunca hiç cevap alamadım.. belki beşinci bu; bu soruyu sorunca o başlık kapanıyo.. hatta sırf bunun için topiim vardı..

anlamadığım bu rakamları vererek ramini öven hatta satan arkadaşlar var.. hakkaten kimse bilmiyo olamaz heralde bunların ne olduğunu ve ne anlama geldiğini..
  • quote:

Orijinalinden alıntı: ciaagent

CL deki C'nin anlamı CAS ,L'nin anlamı ise Latency'dir.

Burada CAS Column Address Strobe ,yani bilginin tanımlanabilir hale getirilmesi için harcanan zaman.
    Latency ise Gecikme anlamındadır.

Tabi işlemci -ram ilişkisinde ram denetleyici ünite, CAS ile muhatap olduğundan ram in iş yapabilme hızı için en belirleyici özellik de budur.

standard markasız bir ram için 2.5-3-3-6 fena bir değer sayılmaz. (@200)

Ama overclock yada seçkin bir değr elde edilmesi düşünülüyorsa ya da 280MHz FSB de dahi 2-2-2-5 verebilen Mushkin Redline samsung TCCC60 OCZ Platinum gibi ramler tercih edilmeli.

Tüm bu ayarlar artık bütün yeni nesil AMD ve intel anakartlarında (üreticiye via tarafından hibe edilip hala bazı firmalarca satışı yapılan p4m266 çipleri ve bunlarla yapılan anakartları listeye dahil etmiyorum) bunların ayarlamaları vardır.

Daha düşük Gecikme değeri, ramin daha hızlı çalışması demektir. Bu yüzden default ayarlarda 200MHz çalışan bir ram, normal voltajlarda cl2 yi göremeyebilir. Veya stabilitesi için voltaj artırımı gerekli olabilir.

Bu arada diğer değerler ise şu :

RAS ( Row Address Strobe) to CAS Delay : -Adreslerin işleme sunulmadan önce sayımının verilmek üzere CAS e verilmesini sağlar(2-3-4) Harici denetleyicilerde performansa katkısı vardır. Pageflip yazmada etkisi azalır.

RAS to CAS Precharge : RAS da blok yazma modunda çok etkin rol üstlenir. Adreslerin açılıp CAS de sayımına hazırlar. Harici denetleyicilerde performans katkısı için 3. önemli etkendir Pageflip yazma modunda etkisi azalır. Çünkü adresleme beklemesi yapılmaz.

Active to Precharge (5-6-7-8) : İşleve açılan bellek alanının RAS ve CAS üzerine ne kadar kısa sürede gideceğini österir. Performansa katkısı yok denecek kadar azdır. Bu yüzden overclockta stabiliteyi sağlamak için yüksek tutulabilir

• Cl7 iyidir cl9 pek iyi sayılmaz

1600Mhz cl7 dahada iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

Cl7 iyidir cl9 pek iyi sayılmaz

1600Mhz cl7 dahada iyidir.

Bu rami alıyorum yukarda attıgımı
  • CL9 nasıl biostan degisir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.