Şimdi Ara

ÇİZİK GİDERİCİ GÜÇLÜ CİLA (SONAX)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
81.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÇİZİK GİDERİCİ GÜÇLÜ CİLA - 250 ML

     ÇİZİK GİDERİCİ GÜÇLÜ CİLA (SONAX)



    Arkadaşlar bu cila nasıl sizce. Aldım fakat henüz kullanmadım. Kullanım şekli nasıl oluyor bi fikriniz varmı. Bilen veya kullanan varsa söylermi lütfen nasıl kullanılacağını.



  • Arkadaşlar büyük bir çoğunluk çizik gidermenin mantığını bilmiyor sanırım. Bakın araçlarımızda astar üstünde boya, onun üstünde de transparan vernik var, koruyucu olarak. Tıpkı mobilyaya atılan vernik katmanı gibi düşünün. Şimdi hafif bir çizik olduğu zaman bu çizik vernik katmanını aşmadan kendi üzerinde oluşuyor. Piyasadaki pastalar, cilalar çiziği doldurup kapatmaz, çiziği gidermenin olayı şudur, pasta aşındırıcıdır. Zımpara misali, siz bunu çizik olan yere uyguladığınızda aşındıra aşındıra en dış yüzeyden çiziğin tam derinliğine kadar olan vernik kısmını aşındırıp atar. Sonuç olarak temizleyip baktığınızda oradan çizik gitmiş görünür. Fakat bu çizik olan yer dolduruldu diye anlaşılmamalı oradaki vernik katmanı inceldi diye anlaşılmalı. Yani tam aynı yerden bir kere daha derince çizilirse ikinci pasta uygulamanızda oradaki vernik katmanı tamamen bitebilir boyaya geçersiniz. Bundan sonra tek çare oraya lokal vernik atılmasıdır.

    Aynı şekilde çok derin çiziklerde yani verniğin iyice derince çizildiği durumlarda pasta uygulamak mantıklı değildir çünkü oradaki tüm vernik katmanı aşındırmanız gerekir çiziğin ortadan kaybolması için. Bunun yerine o çizik yine transparan vernikle doldurulur kuruduktan sonra kademe kademe zımparalanır, pastalanır, cilalanır ve eski haline kavuşturulur. Yani bir nevi verniğe dolgu yapılmış olur.

    Bunun daha da ileri noktası artık çiziğin verniği aşıp boyayı da aşındırması ki bu durumda yukarıdaki maddenin benzeri bir çalıma yapılır. Fark olarak yüzey lokal olarak boyaya kadar iyice zımparalanır. Rötuş boyası yapılır. Ton tuttuktan sonra gerekli vernik atılır ve pasta cila işlemleriyle geri kalan kısımlarla aynı kalınlığa ve parlaklığa geldiğinde bitirilir. Bu son işlem profesyonel işlemdir. Siz biz yapamayız, işin ehli boyacılar yapar. Vernik dolgusu da risktir. Boya, vernik, cila, zımpara işlerinden anlayan birisi ufak çalışmalar yapabilir. Ama yine de işin profesyoneline bırakmak daha iyi olacaktır.


    Özetle çiziği doldurma diye bir durum yoktur, olay aşındırmadır. Pasta ile cila aynı mantıktadır, pasta kaba aşındırıcıdır, cila ince aşındırıcıdır. Yüzeyi bir şeyle kaplayıp parlatma yapmazlar, aksine yüzeyi aşındırıp daha pürüzsüz hale getirerek ışık dalgalarının daha net yansıma yapmasını ağlar ve bu sayede parlaklık saplarlar. Pasta kaba olduğundan sadece lokal uygulamalarda çiziklerde kullanılır. Ya da aracınız çok eskiyse, boyası iyice solup, matlaşmışsa, tüm araca polisajla uygulanır, hallice bir vernik katmanı aşındırılıp alttaki temiz, net vernik katmanına ulaşılır ve aracın boyası yeni gibi olur. Ama bu ciddi bir aşındırma olduğundan çok fazla yapılamaz. Aksi taktirde vernik katmanı biter ve kabak gibi boya ortaya çıkar. Bu durumda en güzeli her şeyi söküp aracı yeniden boyatmaktır ki çok modelli araçların baştan aşağı yenileme,güzellik, tazeleme boyası yapılmıştır adı altında bahsedilen durum budur. İyi bir şeydir güzel yapıldığında.

    Cilalar ise çok daha ince aşındırma yaptığından yinelenen kullanıma uygundurlar. Defalarca kullansanız bile verniği kaldırmazsınız.

    Olay bu. Günümüzde çeşitli sentetik maddelerle hafif oranda dolgu yapan cila ve pastalar mevcut. Fakat bu dolgular hem çok yüzeysel hem de geçicidir aklınızda bulunsun. Yani çizikte yaptığınızın dolgu değil aşındırma olduğunu bilin.

    O satılan çizik kalemlerinin mantığı da içerdikleri vernikle derin çiziklere dolgu yapmak ve kapatmak. Ama şu ana kadar verim alanı duymadım. Ben boyacı falan değilim, enstrüman yapımcısıyım ama boyalı ve vernikli tüm yüzeylerde olayın mantığı budur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: COLEM@N


    ÇİZİK GİDERİCİ GÜÇLÜ CİLA - 250 ML

     ÇİZİK GİDERİCİ GÜÇLÜ CİLA (SONAX)



    Arkadaşlar bu cila nasıl sizce. Aldım fakat henüz kullanmadım. Kullanım şekli nasıl oluyor bi fikriniz varmı. Bilen veya kullanan varsa söylermi lütfen nasıl kullanılacağını.

    bi fikrim yok ama üzerinde kullama talimatı yazmıyormu
  • Pasta mı bu normal cila mı ?
  • çizik giderici özelliği baskın olduğu için tavsiye etmem çünkü boyanı inceltecek ne gerek var değmez, carnauba lı cilalardan al ultra parlatıcılı...
  • Bu nasıl peki usta. demiş olduğun cila bumu ??

     ÇİZİK GİDERİCİ GÜÇLÜ CİLA (SONAX)


    Özellikler


    FORMULA 1 ÜRÜNLERİ DOĞAYA VE OZONA ZARAR VERİCİ GAZ İÇEREN HİÇ BİR MADDEYİ ÜRÜNLERİNDE KULLANMAMAKTADIR.
    TÜM ÜRÜNLER NORTHERN LABORATUARLARINDA F1 TEKNOLOJİSİYLE ÜRETİLMEKTEDİR.
    F1 teknolojisiyle kılcal çizikleri bile yok eder.
    Aynı zamanda muhteşem bir parlaklık verir.
    CARNUBA cilası sayesinde uzun süre koruma sağlar.
    Bilhassa yıpranmış boyalarda çok etkilidir.
    Boya üzerindeki dalgalanmaları giderir.
    Boyayı derinlemesine temizler.
    Çabucak sürülür, kolayca silinir.
    Üstün koruma sağlar.
    Üretim Yeri : Amerika Birleşik Devletleri
    Ürün Markası : FORMULA 1
    Gramaj : 473 ml
    CARNUBA Brezilyada yetişen ağaç köklerinden elde edilen etkili temizlikte ve korumada kullanılan bir maddedir.Ürüne etkililiği ve konsantre özelliği veren CARNUBA maddesidir.
    FORMULA 1 tüm ürünlerinde CARNUBA katkısını kullanan ve uygulayan tek markadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi COLEM@N -- 22 Şubat 2007; 22:14:41 >




  • Cila istiyorsan POLISH i tavsiye ederim. Mavi bir kutusu var
  • Formula 1 Carnauba Wax bu nasıl peki usta ?? yukarda resmini koydum. Elimde şu anda o ciladan var ,sizce iimi nasıl bişi?? kullanıyımmı kullanmayımmı??
  • ikisi arasından carnauba lı olanı tercih ederdim ... ayna gibi dolaşırdım
  • Boyaya zarar verirmi peki. uzun süreli kullanımlarda nasıl ?? Ne sıklıkta kullanıyodun ??
  • sene de ikikez kullanıyorum yaza ve kışa girerken, yalnız bendeki carpex marka.
  • carpex kullanıyorum teflonlu olanından memnun kalmadım bide Turtlewax denicem
  • Ben anlatıyım karşında bu işin ustası var:

    Önce pamuklu bir bez alıyorsun eski bir atlet olabilir

    Cilayı alıyorsun her yere bolcana yedirerek daireler çizerekten çok bastırmadan , tabii biraz bastırmanda zarar yok ama çökertme, her yere uyguluyorsun.

    Yalnız aracın siyah yerlerine filan bulaştırma dikkat et bulaşınca hemen bezle sil kalmasın.

    Ve bolca sürdükten sonra kurumaya bırakıyorsun.

    Krem gibi emmez boya yani yedirmeye çalışma sen bolca sür bırak beyaz beyaz kalsın bastıra bastıra her yere sür , gerçi bastırmasanda olur.


    Neyse bi 12-20 dakika bekle, kurusun katı kıvama geldikten sonra, başka bi bez al GENE ESKİ ATLET OLABİLİR,

    Ve küçük dairelerlebaşlayıp o daireyi büyüterek ve bastırarak yavaşça o cilayı boyaya yediriyorsun, hem beyaz kısımlar gidiyor boya emiyor hem araba parlıyor.

    Anlayacaksın zaten yavaş yavaş tüm araba açılana kadar bekle. MERAKI GÖZLER aracın nasıl parladığını görünce şaşıracaklar.



    AMA BURAYA DİKKAT::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    İLK CİLAYA BAŞLAMADAN ÖNCE arka bagajda Cİlalama olayını dene yani ilk sür 20 dakka bekle sonra cilayı aç filan. Bütün anlattıklarımı küçük bir noktada dene. Başarılı olunca komple araca geç...

    Çok kolay yaparsın.


    MUHTEŞEM oluyor. Ben SONAX ın cilasıyla aynı o cilayla yaptım güzel parlıyor




  • Çok teşekkür ederim vermiş olduğun bilgiden dolayı ,çok faydası dokundu
  • peki mesela kendimize bir cila alsakonu kullandığımızı bilmediğimizden dolayı sonax gibi bir yere götürsek o cila ile araci cilamalarını istesek kabul olurmu? olursa ne kadar tutar?
  • Ben bugun yaptım cok fena parladı araba

    Yalnız kesinlikle sıcak olan yerlere yapmayın berbat oluyor.Ozellikle ön kaput.

    Antiochos'un tavsiyeleriyle turtle wax aldım (black) Gercekten cok kaliteli.Arabanın uzerine su damlatıyorum ama su durmuyor ve iz yapmadan akıp gidiyor.Tavsiye ederim

     ÇİZİK GİDERİCİ GÜÇLÜ CİLA (SONAX)




  • OO Denzel güzel olduğuna sevindim.

    Rötüş kaleminden memnun kaldın mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    OO Denzel güzel olduğuna sevindim.

    Rötüş kaleminden memnun kaldın mı?




    Yok abi ya siyah arabada işe yaramıyor o kalemler.Rengi gri oluyor sürdükten sonra Cizik hali daha hoş yani

    Araba ayna oldu resmen Ama 3 parcayı yapabildim , 4. parcaya gecerken bi akrabanın ölüm haberi geldi apar topar bırakıp oraya gittim.Havalar biraz düzelsinde komple yapıp resmini koyarım.




  • Başınız sağolsun
  • sonax güzel fakat çizikleri giderdiği pek söylenemez.
    ama iyi parlatıyor..
  • arkadaşlar çizik giderici kalemler ve çizik giderici cilalar fasa fiso inanın bana.paranıza yazık.!!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.