arkadaşlar öncelikle merhaba ben bu pic programlama konusuna merak sardım ve yeni başladım çoka hoşuma giden bir uğraş oldu... ancak dediğim gibi yeni başladığım için pek bilgim yok geçnlerde bir kitap aldım kitap programlamayı jal edit diliyle anlatıyor... herşey iyi güzel hoş hatta bir tane robot yapmaya karar verdim en basit robotlardan olan çizgi izleyen robotla başlamaya karar verdim kitapta robotun programıda yazıyordu hatta kitabın cd sinde robotun hex dosyası bile vardı ancak birkaç tane hex dosyası vardı birinde "siyah yol izleme programı yazıyor" birinde " pic in e portunda yürüyen ışık programı yazıyor" birinde "çizgi algılayıcısının ledlerde görüntülenme programı yazıyor" vs vs vs sorum şu bu programların hepsi ayrı ayrı dosya şeklinde ben bu programları DC motor sürücü devresindeki 16f877a entegresine tek tek yüklemem mi gerekiyor eğer tek tek yüklersem bir önceki yüklediiğim hex dosyası silinir mi yoksa onun üzerine bir ikinci program olarak mı yüklenir. ikinci soru ben bütün bu programları birleştirip tek program haline tek hex dosyası getirebilir miyim... bana biri bu programları yükleyeceğim hakkında bilgi verirse çok minnettar kalırım... not: pic ile bilgisayar arasındaki arayüz programı MicroPro diye bir program