Şimdi Ara

Civcivlere Yapılan Vahşi Muamelenin Görüntüleri Çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tavuk endüstrisi bu fotoğrafların görülmesine istemiyor ama civcivlere yapılan vahşi muamelenin görüntüleri ortaya çıktı.

İngiliz Dailymail gazetesinde yer alan habere göre civcivlere yapılan kötü muamele görüntülendi. Habere göre; çalışanlar insanlık dışı bir şekilde civcivleri ayıklıyor.

Bazı civcivler canlı canlı kafaları kesilip siyah poşetlere atılıyor.

İşçiler yuvarlak bir makinanın etrafında topladıkları civcivlerin vucuduna aşı iğnesi batırıp makinenin ortasında bulunan bir deliğin içine atıyorlar.

Çalışanlar civcivleri cansız nesneler gibi bölümden bölüme fırlatıyorlar.

Yumurtalarından ayıklanmak için makinelerin üzerine atılan civcivler kasaların içine yığılıp büyütülecekleri fabrikalara yollanıyorlar.

http://www.sondakika.com/haber/haber-civcivlere-yapilan-vahsi-muamelenin-goruntuleri-8203908/

• Tavuk endüstrisinde değilim. Tavuk yemem, tavuk etini sevmem. Kırmızı et severim.

Abartmışlar. İlk fotoğrafta civcivler erkek mi dişi mi o kontrol ediliyor.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chick_sexing

Siyah poşette kafası kesik civciv göremedim(bir de canlı canlı kesildiği detayına ulaşılmış)kan zaten yok. Erkek civcivlerin çoğu yumurtadan çıkıp ayrıldıktan sonra yok edilir çünkü yumurta üretimine bir katkıları yok, tesis yumurta değil de et tesisiyse işler farklı. Ancak civcivlerin kafasının kesildiğini falan sanmıyorum çünkü masraflı olur. İlaçla öldürülüyorlardır.

Fırlatılan civciv de görmedim. Aşılayıp huninin içine bırakıyorlardır, fırlatıp zarar verirlerse işletmenin karını engellerler.

Tavuk endüstrisi görülmesini istemiyorsa bunlar nasıl ortaya çıkmış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 27 Şubat 2016; 23:55:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türklerin eski dini olan Şamanizm'de hiçbir hayvan yavru iken yenmez. Her canlının yaşama hakkı olduğuna inandıklarından, ne kuzu ne de olgunlaşmamış tavuk eti yrmemişlerdir ve hala Şamanizm inancına sahip Moğolistan'da kuzu eti ararsanız, ancak Müslüman Kazakların kasaplarında "Helal kesim" olarak bulabilirsiniz.

• Et yiyen insanların bu yapılanları eleştirmesini samimi bulmuyorum. Eğer gönül rahatlığıyla bir tavuğu, köfteyi, iskenderi yiyebiliyorsanız vicdanınızı rahatlatmak için yavru civcivleri, yavru kuzuları umursuyormuş gibi yapmayın, sonuçta 3 günlük hayvanın gideceği yer de mideniz, 2 yaşındakinin de. 5-10 günlük hayvanları keserek en azından onları aylarca sürecek bir işkenceden kurtarmış oluyorsunuz.
  • Face te her 2 ayda bir dolanan resimler toplanmis

• İnsanoğlundan nefret ediyorum her geçen gün.

Et yiyor muyum? Evet. Denedim, 3-4 ay dayandım hatta. Öğrenci evindeyim ve mecburen dışarıdan da yemek söylemek durumundayız. Etsiz bir şey de olmadığı için, maalesef et yemek durumunda kalıyorum.

• Baraka ve Samsara belgesellerini izleyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Food Inc. ve Earthlings belgesellerini de izleyin ek olarak.
  • Koca danayı kesip önüme koyuyorlar oturup afiyetle yiyorum.

Şimdi tutup civcivlere özgürlük dersem komik olur herhalde.
  • Merhaba.
    Civcivleri düşünüyorsanız doğal ortamlarında mutlu mesut büyütülüp kartlaştıklarında kesilen kilosu 20 liradan satılan organik tavuk alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onat Kutlar ın "yeter ki kararmasın" isimli kitabı beni çok etkilemiştir.
    Aşağıdaki kısım aklıma geldi. Aleksandar İliç’in bir filmden bahsediyor. Filmde geçen bir kısım.

"Bir bant vardır filmde, bandın etrafında da kadınlar. Bir civciv fabrikasını anlatır film; bozuk ve ölü civcivler bandın etrafındaki seçici kadınlar tarafından ayrıştırılırlar. Sarı, sağlam civcivler akar gider bandın üzerinde. Bozuklarsa çöpe atılır. Bu kez ise durum biraz farklıdır. Karşımızda, bandın üzerinde bir kara civciv vardır. Sağlamdır sağlam olmasına ama bir yanlış üretimdir ‘kara civciv.’ Neden derseniz, kurala uygun değildir!

‘Acımasız bir el iterek bant üzerinde bırakır onu. Yürüyen bant, civcivi uçuruma götürmektedir. Geriye doğru hızla koşar civciv. Kurtulmak için. Eller yeniden iter onu. Sen kuralları bozuyorsun. Git... Bu umutsuz çaba, küçük civciv yumurta kabukları ile birlikte varile düşünceye kadar sürer. Sonra üstüne, düzenli aralıklarla işleyen bir balyoz iner. Varilde çok yer kaplamasın diye.’

Kara civcivin çöpe gitmemek için sarf ettiği çaba sonuçsuz kalmıştır. Sanırsınız ki orası kara civcivin sonudur. ‘Belliydi’ der umutsuzluğa kapılırsınız. Farklı olmanın, kuralları değiştirmeyi istemenin olanaksızlığını, yitmeyi, kaybolmayı düşünürsünüz. Yaşamla şansın kurduğu dengeyi, dengesizliği, kaderi. ‘Biliyordum’ dersiniz. ‘Farklı olmak’ seçeneksizliktir, talihsizliktir, öyledir, böyledir.

Oysa... Film böyle bitmez... Onat Kutlar bize müjdeler:

‘Filmin sonu umutsuz değil. Avluda, arabalara yüklenmek için bekletilen varillerden birinde kimsenin fark etmediği bir kıpırtı. Kara civciv, yumurta kabuklarının arasından başını çıkarır. Atlar varilden ve güneşe uzanan aydınlık bir yolda koşmaya başlar. Düş mü gerçek mi, kim bilir ?’

Yine ağlayasım geldi minik civcivler için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.