Şimdi Ara

Citroen C4 vites gecislerinde vuruntu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,
    C4 2012 model 1.6 vti yarı otomatik benzinli aracim var. Sorun arac 1.vitesden 2 ye gecerken sert ve vurultulu geciyordu. Citroenin kendi servisi ve disardan servislerle konustum sanziman yagi ve 2 adet selenoid parcasi degismesi gerektigini soylediler. Bende citroenin kendi servisinde yağını ve 2 adet selenoid parcasini degistirdim. Yanliz arac daha oncesinden daha kotu oldu. Simdi yogun trafikte arac kalkista bir kac saniye dusunuyor sonra sert bir sekilde kalkis yapiyor. Ozellikle bu sorun arac 10-15 km gittikten sonra yani isindiktan sonra yapiyor. Sabah araci calistirip yola ciktiginda hic bir sorun yok. Vites gecislerinde her hangi bir sorun olmuyor ve gayet yumusak geciyor. Konu yu nerden elime alacagimi bilmiyorum. Servis simdi sanzimanda sorun varsa biz müdahale edemiyoruz. Bilgisayardada her hangi bir sorun hata vermiyor. Biraz arastirma yaptim kimileri aku zayif ise ondanda yapar, kimileri beyin sokulup temizlenmesi lazim diyor, kimileri butun yagi degistirmek lazim diyor servis sadece 4 litre bosaltip ekleme yapti. Sanzimanda sorun varsa sabahta yapmasi lazim ayni sekilde beyin icinde gecerli. Sadece isindiktan sonra yapiyor trafikte dahada isindiktan sonra iyici arac sacmaliyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaslarin yardimlarini riza ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba,

    Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Servise şu ana kadar 10.000 civarında ödeme yaptım ancak vuruntu denilen sesler geçmedi. Sorununuzu aşabildiniz mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözdüm. Disardan calisan bir adam buldum. Sokup temizlenmesi lazim dedi. Bende verdim sokup temizledi ve su an normal gecisler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben baskı balata, volant ve rulmanı yetkili serviste değiştirdim. Yağ basıncı az dediler ve yağ pompasını da değiştirdiler. Bunlara 10 bin liraya yakın para verdim. Sıcak, soğuk ayrımı yapmaksızın vites geçişlerinde ses geliyor. Servise çok kızdım siz neyi duzelttiniz diye.. peki bana da yardımcı olabilir misiniz? Neyi temizlediler? Servise gittiğimde ne demeliyim? Ya da hangi servise gittiniz, nereye götüreyim aracımı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.