Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (910. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.789.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 908909910911912
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araca 24 Ağustos'da ön salıncak burçları değişmesi yapılmıştı.

120'li hızlarda olan şey kesildi ancak 150-160'larda titreme devam ediyor.

Araç bence rot-balans istiyor. Galiba o zaman bu ikisinden birini eksik yapmışlardı. "Ücretli" dedi adam önce, sonrada hiç bir şey demedi.

Birde Mcp şanzıman bazen iyi çalışıyor bazen geçişleri gıcık bir şekilde yapıyor.

İşte o geçişleri o anda yaptığı zaman çekiçle aracımı parçalamak istiyorum. Gerçekten hissiyatım bu.

Birde 120'li hızlardan sonra feci artıyor rüzgar sesi. Araç biraz yüksek herhalde ondan yapıyor.

Tüketimimde uzun süredir şehir içi 7 litre civarı öyle sabit. Değişmedi. Alman bir testi okudum oradada 7.3 yakmış.

Tüketim belasını çözdük en sonunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Araca 24 Ağustos'da ön salıncak burçları değişmesi yapılmıştı.

Araç bence rot-balans istiyor. Galiba o zaman bu ikisinden birini eksik yapmışlardı. "Ücretli" dedi adam önce, sonrada hiç bir şey demedi.

Birde Mcp şanzıman bazen iyi çalışıyor bazen geçişleri gıcık bir şekilde yapıyor.

İşte o geçişleri o anda yaptığı zaman çekiçle aracımı parçalamak istiyorum. Gerçekten hissiyatım bu.

Birde 120'li hızlardan sonra feci artıyor rüzgar sesi. Araç biraz yüksek herhalde ondan yapıyor.

Tüketimimde uzun süredir şehir içi 7 litre civarı öyle sabit. Değişmedi. Alman bir testi okudum oradada 7.3 yakmış.

yahu bende bugün farkettim benimde 115-125 hızları arasında direksiyon titriyor acaba seninde direksiyonmu titriyordu yoksa komple bir titreşimmi vardı ? şu salıncak burçları ile ilgili birsürü şikayet gördüm ama hala ne olduğunuda öğrenmiş değilim. vites geçişleride dikkatimi çeken düz yolda ve yokuş aşağı gayet iyi ama yokuş çıkarken feci yığılma oluyor ama alıştım sanırım bu şanzımanında huyu bu artık öyle kabullenince parçalama isteği duymuypr insan. benim tüketimimde genelde sakin kullanım %70 şehir dışı 1200 km yaptım aldığımdan beri 5,4 lt civarında ortalamam aşağı yukarı beklediğim tüketim ben 5 lt tüketirim diyodum zaten alırken. rüzgar sesi konusunda katılıyorum baya bir rüzgar alıyor ama mesela 90 la giderken şu meşhur ıslık sesii duyuoyrum ama 120 ile giderken yok bu ses artık rüzgar sesi bastırıyormu bilmiyorum.

bide sormak istediğim mesela 120 ile giderken ufak bir çukur yada tümseğe vursa araba sanki savruluyor sizdede böyle bir durum varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserti -- 30 Ekim 2013; 0:07:50 >

• hakank1a H kullanıcısına yanıt
    Yazımda ayrıntılı birşekilde bahsettim zamanla debriyajın eskimesinden kaynaklanan bir sorun ve aracın ilk günki seri vites değişimlerine geri dönmesi için mutlaka ama mutlaka kalibrasyon yapılması gerekiyor. Tek kavrama kullanan tüm otomatiklerde bu böyle. Opelde de mesela tech-2 cihazına bağlanıp kalibre ediliyor araç.

Ayarın bozulma nedeni ise aracınız çok sağlıklı bir şekilde yürürken birgün istanbul köprü trafiği gibi bir trafikte kalırsınız. Mesela 1-2 saatiniz sürekli dur kalk olarak geçer. Nereden baksanız 1 ayda yapacağınız dur kalkı 2 saat içinde yapmak zorunda kalırsınız. Bu da sanırım şanzımanın hızla azalan debriyaja ayak uyduramamasına ve sonraki günlerde vites geçişlerinin kararsızlaşmasına yavaş vites geçişlerine ve her vites geçişinde debriyaj sıyırmasına yol açmakta.

Benim aracın kararsızlaşması da buşekilde bahsettiğim bir trafikte bir saat geçirdikten sonraki günlerde ortaya çıkmıştı. Şuan sorun yok çok şükür çok hızlı bir şekilde vitesler geçmekte. Dip gazda 4. vitesten mesela 5. vitese geçerken devir bir anda düşmekte ve 5. vitesten devam etmekte. Aheste aheste düşmemekte yani debriyaj sıyırmamakta..

Servistekiler biraz fazla söylemiş. Kullanıma göre değişmekle birlikte 80-100-120.000 kmlerde değişimi gerekir yüksek ihtimalle. Yok ben aşırı sert kullanırım diyorsanız 20.000 kmde bile bitirmek olası. Ama söylediğim gibi debriyaj sıyırmaması için kalibrasyona dikkat etmek ve en önemlisi aracı dinlemek gerekiyor.

• Teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drserti

quote:

yahu bende bugün farkettim benimde 115-125 hızları arasında direksiyon titriyor acaba seninde direksiyonmu titriyordu yoksa komple bir titreşimmi vardı ? şu salıncak burçları ile ilgili birsürü şikayet gördüm ama hala ne olduğunuda öğrenmiş değilim. vites geçişleride dikkatimi çeken düz yolda ve yokuş aşağı gayet iyi ama yokuş çıkarken feci yığılma oluyor ama alıştım sanırım bu şanzımanında huyu bu artık öyle kabullenince parçalama isteği duymuypr insan. benim tüketimimde genelde sakin kullanım %70 şehir dışı 1200 km yaptım aldığımdan beri 5,4 lt civarında ortalamam aşağı yukarı beklediğim tüketim ben 5 lt tüketirim diyodum zaten alırken. rüzgar sesi konusunda katılıyorum baya bir rüzgar alıyor ama mesela 90 la giderken şu meşhur ıslık sesii duyuoyrum ama 120 ile giderken yok bu ses artık rüzgar sesi bastırıyormu bilmiyorum.

bide sormak istediğim mesela 120 ile giderken ufak bir çukur yada tümseğe vursa araba sanki savruluyor sizdede böyle bir durum varmı ?

Aynen o hız aralığında oluyordu, düzelttiler ama 150-160'lı hızlardada yapıyor. O aralık daha düzgün tabi şimdi.

Vites geçişleride yokuş yukarı malesef sıkıntı. Ben gerçi normal geçişlerede pek ısınamadım ama idare ediyorum. Yokuş çıkarken M'ye alıp sabitleyip gitmek en iyisi.

Dsg'ler patlamasa Dsg'li bir Golf düşünürdüm ama her güzelin bir kusuru var malesef. Mcp en azından ucuza tamir oluyor.

Tam otomatik olsa performans düşerdi. Hyundai 128 Ps olmasına rağmen 0-100'ü bizim araçtan 0.5 saniye yavaş. Ki bizim araçlar 115 hp yani o şanzımanı bize taksan 12.5 saniyede felan 100'e çıkar.

%70 şehir dışı ağırlıklı kullanıyorsan 5.4 normal. Bende şehir dışında o verileri tutturuyorum, önceki sayfalarda resimler var.

Ama tabi şehir dışı beni pek ilgilendirmiyor büyük oranda İstanbul trafiği olduğu için, 1 aydır felan 6.8-7.0 litreye sabitlendi. Start&Stop aktif kullanmama rağmen minimum bu kadar yakıyor.

Alman testinde "City Short" ( Şehir içi kısa ) olarak belirtilen bölümde 7.3 litre ortalama yakalamışlar. Ki zaten Istanbul'da hep kısa mesafeymiş gibi düşük süratlerde gidiyoruz .

Rüzgar olarak evet belli bir hızdan sonra ses çok artıyor. Islık sesi evet, ben 60'lı hızlarda başladığını hatırlıyorum. Çözümü varmış ama, Peugeot 5008'de de aynı sorunla karşılaşmış @melodramm ve düzeltmişler. Bende servise bu çözümü göstereceğim bakalım ne diyecekler. Sonuçta Peugeot ve Citroen ortak firma. 5008'in hangi şaseyi kullandığını bilmiyorum ama mantıken sorun aynı ise çözümde aynıdır bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 30 Ekim 2013; 1:01:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efil

quote:

Orijinalden alıntı: lidi5

Ankara'da kışlık lastik için marka ve fiyat bilgisi olan var mı?

Bende cok sordum bu soruyu

Bridgestone bayiisinden fiyat aldım
    bridgestone lm32 225 tl
    lassa snoways 205 tl

1 kasım da da zam gelecekmiş.

ben petlas kumho taktıracam 150 160 tl ye bulabilirsem.
  • 120-125 arası benim araçta titrek çıktı. İzmirde hangi servisi tavsiye edersiniz 15 k bakımı için

• quote:

Orijinalden alıntı: boudoff

120-125 arası benim araçta titrek çıktı. İzmirde hangi servisi tavsiye edersiniz 15 k bakımı için

Fiyat sorup ucuz olanı Standart işlem zaten
  • quote:

yakıt sarfiyatının çözümünü nasıl buldıular

• Yazılım güncellemesi ile.

Hoş ben hala pek memnun değilim. Start&Stop teknolojisi pek bir halta yaramıyor demektir bu.

Fakat Alman dergisinin testindede 7.3 olduğunu görünce diretmekten vazgeçtim.

Birde araç 9000'i geçti belki onunda ilgisi olabilir.
  • geçen ay aldığım kışlıkları taktırdım bugün. şaşmazdaki pirelli bayisi benim aldığım yer.

eski arabamda onların tavsiyesi üzerine aldığım petlasları kullanmış ve çok memnun kalmıştım. şimdi de gt tavsiye ettiler, bakalım nasıl performans verecek.

fiyatı diğerlerine göre uygundu ve aldığımda 180 tl civarındaydı 16 inç olanı.
    17 inçlikleri de birine tavsiye etti bugün benim yanımda 250 tl gibi bir rakam söyledi. pirelliler 50-60 tl daha pahalı olur dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shooter13 -- 30 Ekim 2013; 17:45:28 >
  • aracım 18500km oldu, ilk 9999km ortalamam 6.0lt. İkinci 8500km ortalamam da 6.0lt.
  • quote:

quote:

Bu konuda tek ilgili kişi ANKARA KULLANICISI
  • quote:

120-125 arası benim araçta titrek çıktı. İzmirde hangi servisi tavsiye edersiniz 15 k bakımı için

Titreme sadece 120 ve üzerinde sürekli oluyor ise BALANS KALIBRASYONU ile çözülür.

Balans işlemi için 6. sanayii de, benimde bir defa gittiğim ve memnun kaldığım bir işletme mevcut; balans fiyatı ise 30 TL cik.

Ancak 120 ve üzerinde fren yapıldığında da titreme var ise salıncak burçları kontrol edilmelidir.

İyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

quote:

quote:

bridgestone lm32 225 tl
    lassa snoways 205 tl

Tşk hocam 205-55-16 fiyatları mı? Bende kararsızım aklımda ne marka ne de lastik modeli var
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bridgestone lm32 225 tl
    lassa snoways 205 tl

Tşk hocam 205-55-16 fiyatları mı? Bende kararsızım aklımda ne marka ne de lastik modeli var

evet 205 55 16 fiyatları

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bridgestone lm32 225 tl
    lassa snoways 205 tl

evet 205 55 16 fiyatları

petlas w651 için fiyat aldım 180 tl.

aynı yer michelin e 300 dedi.

• Bende bugun Citroën serviste sordum kislik 16" michelan 302 tl dedi... Citroën izmit ozdag

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bridgestone lm32 225 tl
    lassa snoways 205 tl

evet 205 55 16 fiyatları

Tşk. ederim. Tavsiye/öneriniz nedir hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

Titreme sadece 120 ve üzerinde sürekli oluyor ise BALANS KALIBRASYONU ile çözülür.

Balans işlemi için 6. sanayii de, benimde bir defa gittiğim ve memnun kaldığım bir işletme mevcut; balans fiyatı ise 30 TL cik.

Ancak 120 ve üzerinde fren yapıldığında da titreme var ise salıncak burçları kontrol edilmelidir.

İyi forumlar...

maalesef balans ayarı da çözmüyor. 5 ay önce aldığım 2013 mcp confort plus aracın alır almaz salıncak burçları değişti. titreme yine devam etti.ön diskler değişti yine devam etti.çok iyi biryerde balans yaptık yine aynı.jantlara baktık yine aynı.araç 130-150 arası direksiyon titriyor ve maalesef diyorum ki araç bu.

• 
Sayfa: önceki 908909910911912
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.