Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (912. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910911912913914
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim bursadaki karışık yakıt değerim 5-5.2
    şehirdışı yakıt değerimde 100-120 cc ile 4-4.5
    ben inat ettim ve kuşadasına girdiğimde 3.5 yakıt ortalamasını yakaladım 90 km/h hızla cc ile.
  • Arkadaslar ya şu elektronik el frenine ben hic dokunmuyorum,kalkis yaparken kendi devre disi kaliyor gaza biraz bastiktan sonra bunun bi zarari varmidir yoksa el frenini hareket etmeden kendimmi devre disi birakmaliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drserti

Arkadaslar ya şu elektronik el frenine ben hic dokunmuyorum,kalkis yaparken kendi devre disi kaliyor gaza biraz bastiktan sonra bunun bi zarari varmidir yoksa el frenini hareket etmeden kendimmi devre disi birakmaliyim?

elleşme hocam kendi kendine halleder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: erturkvarol

quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Araca 24 Ağustos'da ön salıncak burçları değişmesi yapılmıştı.

120'li hızlarda olan şey kesildi ancak 150-160'larda titreme devam ediyor.

Araç bence rot-balans istiyor. Galiba o zaman bu ikisinden birini eksik yapmışlardı. "Ücretli" dedi adam önce, sonrada hiç bir şey demedi.

Birde Mcp şanzıman bazen iyi çalışıyor bazen geçişleri gıcık bir şekilde yapıyor.

İşte o geçişleri o anda yaptığı zaman çekiçle aracımı parçalamak istiyorum. Gerçekten hissiyatım bu.

Birde 120'li hızlardan sonra feci artıyor rüzgar sesi. Araç biraz yüksek herhalde ondan yapıyor.

Tüketimimde uzun süredir şehir içi 7 litre civarı öyle sabit. Değişmedi. Alman bir testi okudum oradada 7.3 yakmış.

Tüketim belasını çözdük en sonunda.

yahu bende bugün farkettim benimde 115-125 hızları arasında direksiyon titriyor acaba seninde direksiyonmu titriyordu yoksa komple bir titreşimmi vardı ? şu salıncak burçları ile ilgili birsürü şikayet gördüm ama hala ne olduğunuda öğrenmiş değilim. vites geçişleride dikkatimi çeken düz yolda ve yokuş aşağı gayet iyi ama yokuş çıkarken feci yığılma oluyor ama alıştım sanırım bu şanzımanında huyu bu artık öyle kabullenince parçalama isteği duymuypr insan. benim tüketimimde genelde sakin kullanım %70 şehir dışı 1200 km yaptım aldığımdan beri 5,4 lt civarında ortalamam aşağı yukarı beklediğim tüketim ben 5 lt tüketirim diyodum zaten alırken. rüzgar sesi konusunda katılıyorum baya bir rüzgar alıyor ama mesela 90 la giderken şu meşhur ıslık sesii duyuoyrum ama 120 ile giderken yok bu ses artık rüzgar sesi bastırıyormu bilmiyorum.

bide sormak istediğim mesela 120 ile giderken ufak bir çukur yada tümseğe vursa araba sanki savruluyor sizdede böyle bir durum varmı ?

Aynen o hız aralığında oluyordu, düzelttiler ama 150-160'lı hızlardada yapıyor. O aralık daha düzgün tabi şimdi.

Vites geçişleride yokuş yukarı malesef sıkıntı. Ben gerçi normal geçişlerede pek ısınamadım ama idare ediyorum. Yokuş çıkarken M'ye alıp sabitleyip gitmek en iyisi.

Dsg'ler patlamasa Dsg'li bir Golf düşünürdüm ama her güzelin bir kusuru var malesef. Mcp en azından ucuza tamir oluyor.

Tam otomatik olsa performans düşerdi. Hyundai 128 Ps olmasına rağmen 0-100'ü bizim araçtan 0.5 saniye yavaş. Ki bizim araçlar 115 hp yani o şanzımanı bize taksan 12.5 saniyede felan 100'e çıkar.

%70 şehir dışı ağırlıklı kullanıyorsan 5.4 normal. Bende şehir dışında o verileri tutturuyorum, önceki sayfalarda resimler var.

Ama tabi şehir dışı beni pek ilgilendirmiyor büyük oranda İstanbul trafiği olduğu için, 1 aydır felan 6.8-7.0 litreye sabitlendi. Start&Stop aktif kullanmama rağmen minimum bu kadar yakıyor.

Alman testinde "City Short" ( Şehir içi kısa ) olarak belirtilen bölümde 7.3 litre ortalama yakalamışlar. Ki zaten Istanbul'da hep kısa mesafeymiş gibi düşük süratlerde gidiyoruz .

Rüzgar olarak evet belli bir hızdan sonra ses çok artıyor. Islık sesi evet, ben 60'lı hızlarda başladığını hatırlıyorum. Çözümü varmış ama, Peugeot 5008'de de aynı sorunla karşılaşmış @melodramm ve düzeltmişler. Bende servise bu çözümü göstereceğim bakalım ne diyecekler. Sonuçta Peugeot ve Citroen ortak firma. 5008'in hangi şaseyi kullandığını bilmiyorum ama mantıken sorun aynı ise çözümde aynıdır bence.

Merhabalar,

Paylastıgınız tuketim degerlerini gorunce yazmak istedim; Kia Ceed tam otomatik sanzıman ile 8-8.5 sehir ici degerli sunarken, tuketim konusunda cok basarılı oldugu soylenen bu sanzıman nasıl olurda 7 li degerleri gorebiliyor. Yanlıs anlamayın ama Istanbul ici degerler ile ilgili paylasılan bu degerlerde bir yanlıslık olmalı ve bana kalırsa C4 vaad ettigi degerleri karsılayamıyor yada Ceed cok daha fazla tuketim yapıyor :)

Bunu C4 Exc. almayı dusunen ve Auris-Ceed-C4 (A/T) uclsu arasında kalan biri olarak yazıyorum.

7'li değerleri ortalama hız 17-18 km kısa mesafe dikkatsiz kullanılıyorsa verir.

yoksa normalde 5 km'de 20-25 km ortalama hızda 6 civarı yakar.

aynı güzergah üzerinde c4 6.2 yakarken i30 8 8,5 yakıyor, antalya ışıklardan konyaaltı yolu üzerinden 5m migros'a gidilirken elde edilen değerlerdir.

O halde yazılanlar ısıgında, hergun umraniye - maslak gitgelinde (sabah 7:30 aksam 19:00) tahminimce max 6 yakacaktır. Stop&Start fonksiyonunun faydasınıda gorecegimi dusunuyorum. Suandaki 85HP Fluence Dyn ile 5.6 ortalama tutturabiliyorum.

• Bu arada Yeni C4 icin bayiden fiyat aldım:

Comfort Plus + MultiMedia Pack (DVD NAV TV CAM) : 56.500
    Exclusive (beyaz) : 64.500

Fiyat konusunda kısa zamanda ilgilenmis arkadaslar ne derler, iyi midir? Birde yaklasık 6K fark Excl. icin deger mi?

Ayrıca bu kasayi C4 daha ne kadar surdurur dersiniz, herhangi bir duyum vs varmıdır arkadaslar?
  • quote:

Bu arada Yeni C4 icin bayiden fiyat aldım:

Fiyat konusunda kısa zamanda ilgilenmis arkadaslar ne derler, iyi midir? Birde yaklasık 6K fark Excl. icin deger mi?

Ayrıca bu kasayi C4 daha ne kadar surdurur dersiniz, herhangi bir duyum vs varmıdır arkadaslar?

Hocam confort plus aldiginiz fiyat otomatik vitesse cok iyi. Ortalama 57000 den asagi pek verimiyorlardi navigasyonsuz halini. Exclusive icin aldiginiz fiyatta navi yada cam tavan varmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Arkadaslar ya şu elektronik el frenine ben hic dokunmuyorum,kalkis yaparken kendi devre disi kaliyor gaza biraz bastiktan sonra bunun bi zarari varmidir yoksa el frenini hareket etmeden kendimmi devre disi birakmaliyim?

elleşme hocam kendi kendine halleder.

Tesekkurler.

• quote:

56,5k çok iyi fiyat
    daha ucuza bulunabileceğini sanmıyorum

kasa yenilenmesi için söylentiler var ama net bişey yok okuduğum kadarıyla
  • quote:

ConfortPlus otomatik mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

quote:

ConfortPlus otomatik mi?

Evet dogrudur, her iki aracta otomatik MCP sanzıman
  • quote:

quote:

Hocam confort plus aldiginiz fiyat otomatik vitesse cok iyi. Ortalama 57000 den asagi pek verimiyorlardi navigasyonsuz halini. Exclusive icin aldiginiz fiyatta navi yada cam tavan varmi ?

Evet dogrudur, excl can tavan kor nokta sistemli, yani aracın alacagi tum donanımlar var.

• erturkvarol kullanıcısına yanıt
    Bence bu fiyatlarda bir yanlışlık var. Çünkü exclusive donanım liste fiyatı üzerinden yapılan indirim ile confortplus donanım liste fiyatı üzerinden yapılan indirim birbiriyle orantılı olması gerekirken sizin belirttiğiniz fiyatta confortplus donanım çok fazla indirime uğramış. Eğer bir yanlışlık yok ise exclusive 8bin tl fark vermeye değmez, confortplus hazırda var ise hemen kapın bitane.

Mesajınızda iki donanım arasında 6bin tl fark var demişsiniz. Bu ifadenize göre ya c-plus 58.500 tl olmalı ya da excl 62.500 tl olmalı değil mi? Acaba bir yazım yanlışı mı yaptınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElectricBlue

Ben geçen kış c4'üm için nokian kış lastiği almıştım.Yakıt ve ses konusunda michelin energy saver lastikler ile arasında fark yok. Bursa'da oturuyorum ve zincir takmam gerekmedi.Havaların biraz daha soğumasını bekliyorum yeniden takmak için.Yalnız arada kaldım-Acaba orjinal alaşım jantlara mı taktırsam yeniden yoksa orjinal teneke jantlarından alıp onlara mı taktırsam kışlıkları? Her sene 100 lira lastik değişimine vereceğime 1 kere jant alıp onları mı takıp söksem acaba?
    Aracım 2011 comfort plus HDI (112hp) manuel.
    Yakıt tüketimim şehirdışı(Bursa-Karaman,Karaman-Bursa 1250km) 4,2lt/100km ortalama hızım 80km/saat şehiriçi: 5,5lt/100km ortalama hızım 35km/saat.
    60000 bakımını Ekim 11'de yaptırdım ve Allah'a şükür şimdilik herhangi bir sorun yok aracımla ilgili.

60000 bakım ne kadara yaptırdınızekstra masraf cıktımı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: mutu07

Öncelikle evet hepimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun. Sorularınıza geçersem beni bu konuda mazur görün zira servis ismi vermem doğru olmucak bukonuda zira bukadar ayrıntılı bilgi vermesi ustaların müşterilere doğru karşılanmıyor sanırım Bu biraz da ikili ilişkiye kalmış birşey.

Ama şunu söyleyebilirim tüm yetkili servislerde aracınıza şanzıman kalibrasyonu yaptırabiliyorsunuz. Yeterki aracımın şanzımanında sorun var debriyaj kaçırıyor ya da vites değişimlerinde araç silkeliyor gibi nedenlerle servisten randevu alın ve şanzıman kalibrasyonu yaptırmak istiyorum diyin. Zaten siz söylediğiniz taktirde yapmak zorundalar.

Çoğu servis bu uygulamadan ücret almıyacaktır. Ama isterlerse de maksimum 50tlye yaparlar. 50den fazla vermemeye çalışın zira kullanılan hiçbir sarf malzemesi yok. Sadece uygulama bu.

Ha ben bunu artık kendim de yapabilirim servise gitmeme gerek yok diyenler için buraya ayrıntısını yazdım zira bu iki kalibrasyon da ustamın söylediğine göre bilgisayara bağlanmaya gerek kalmadan yapılabiliyor. Yani kendimiz bunları yapabiliyoruz. Ve zamanla yapılmak zorunda söylediğim gibi şanzımanlarımız bu uygulamayı kesinlikle istiyorlar.

Servise gittiğinizde ustayla beraber çıkabilirsiniz yan koltuğa oturursunuz laptobu ben tutarım dersiniz ve uygulamanın hepsini zaten bildiğinizi daha önce de yaptırdığınızı söylersiniz usta da uygulamayı atlamadan sıkılmadan yapmak zorunda kalır

Başka sorusu olan varsa cevap verebilirim..

Evet arkadaşın söylediği işlem sırası aynen doğru, bugun aracımı 45 bin bakıma götürdüm. Kampanya da varmış, hem de bu kalibrasyon işlemini de yaptılar. Vites değişimleri çok çok iyi oldu. Kavuklar İzmir Servisini kesinlikle tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kml-Zng

quote:

Ben geçen kış c4'üm için nokian kış lastiği almıştım.Yakıt ve ses konusunda michelin energy saver lastikler ile arasında fark yok. Bursa'da oturuyorum ve zincir takmam gerekmedi.Havaların biraz daha soğumasını bekliyorum yeniden takmak için.Yalnız arada kaldım-Acaba orjinal alaşım jantlara mı taktırsam yeniden yoksa orjinal teneke jantlarından alıp onlara mı taktırsam kışlıkları? Her sene 100 lira lastik değişimine vereceğime 1 kere jant alıp onları mı takıp söksem acaba?
    Yakıt tüketimim şehirdışı(Bursa-Karaman,Karaman-Bursa 1250km) 4,2lt/100km ortalama hızım 80km/saat şehiriçi: 5,5lt/100km ortalama hızım 35km/saat.
    60000 bakımını Ekim 11'de yaptırdım ve Allah'a şükür şimdilik herhangi bir sorun yok aracımla ilgili.

Toplam 816 TL tuttu.Ekstra olarak ön+arka fren balataları ve mazot filtresi değişti...

• quote:

quote:

quote:

Toplam 816 TL tuttu.Ekstra olarak ön+arka fren balataları ve mazot filtresi değişti...

Teşekkürler.sanırım istanbuldasınız hangi servisi kullandınız.

• Arkadaşlar karma yakıt değerim hk. küçük bir video çektim.
    Aşağıdadır.
    1000 km de 33 ortalama hızda 5.2 lt.
    Uzun yolda bu değer 4-4.5 oluyor.

http://www.youtube.com/watch?v=mRfTXPa98ZA&feature=youtu.be
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.sanırım istanbuldasınız hangi servisi kullandınız.

Senin garanti devam ediyor mu

• Hayır Bursa'da yaşıyorum.Servisim İnallar ve ilgi-alakadan memnunum.
    Şu indirim olayını kaçırdığım için üzülüyorum sadece

Garantiyi bana sorduysanız-Hayır devam etmiyor,uzatmayı düşünmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElectricBlue -- 5 Kasım 2013; 1:54:00 >
  • ElectricBlue kullanıcısına yanıt
    Kml-Zng'e sormuştum cevapla yapacağıma alıntı yapmışım.

Garanti konusuna gelince ben yaptırmıştım. Hiçte gerek yok bence.Ağırlıkla motor kısmı garanti kapsamında tutulmuş.Bu araçların motorlarını zorlayıp hor kullanmazsan sıkıntı yaşamasın.Bu motorlar bebelik dönemlerini çoktan atlatmış durumdalar.
    Şimdi artı garanti olmasına rağmen özel servis araştırıyorum .Yetkili servis uçuk fiyat çekiyor.
    1 ad Hava filtresi
    1 ad Polen filtresi
    1 ad Yağ filtresi
    1 ad Yakıt filtresi
    Total inceo ecf 5/30 motor yağı
    Hidrolik sıvısı (yağı)
    Bunlar için 550-600 tl gibi fiyat verdiler
  • 
Sayfa: önceki 910911912913914
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.