Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (586. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sametgfb34

Kendileri kaybeder hocam. Bende bakım günü geldiğinde ankarada ki otosay yerine bayraktar otomotivi tercih ederim. Bu arada aracımı tanımaya başladıkça daha çok keyif almaya başladım. Mesela gece yolculuk yaparken ekran ısıklarını hep karartırdım. Direksiyondan araç içi ışıklandırmayı kapatmak güzel bir kolaylık olmuş yine araç lambasını direksiyondan yakmak gibi özellikler benim çok hoşuma gitti. . Dönüşlerde ki aydınlatma, eşik aydınlatması filan çok hoşuma gitti. Donanım alma araba al derler ya, yok kardeşim ben hem araba hem de donanaım almak istiyorum.

Bu arada kitapçıkta okuduğum kadarıyla 3000 km boyunca aracın sakin kullanımından bahsediliyordu. Ayrıca aracı aldıktan hemen sonra benzinliğe gittiğimde burada ki paylaşımlardan edindiğim bilgilerin sayesinde hemen aracın lastik basıncına baktım. Basınç 40 psi seviyesindeydi. Hemen 32 olarak değiştirdim.

vites konusunda tereddütü olan arkadaşlara test sürüşü tavsiye ediyorum. Ben yıllardır manuel kullandım. Benim için hiç bir sorun yok. Tam otomatik kadar konforlu değil ama yakıt tüketim değerlerini gördükten sonra benim için hiç bir önemi yok.

• Bu arada araca özellikle kış aylarında kullanmak üzere paspas almak istiyorum. Plastik paspaslardan korkuyorum açıkçası. Bir arkadaş bim den aldı vallaha 1 hafta da aracın içini leşe döndürdü. Herhalde en iyisi kumaş gibi olanlardan almak.

Birde arkadaşlar araç bakımında faydası olacak bilgileri ve araca yaptırdığımız şeyleri ayrı bir başlık altında mı toplasak. Hani bulması daha kolay olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caddy2007

quote:

Kendileri kaybeder hocam. Bende bakım günü geldiğinde ankarada ki otosay yerine bayraktar otomotivi tercih ederim. Bu arada aracımı tanımaya başladıkça daha çok keyif almaya başladım. Mesela gece yolculuk yaparken ekran ısıklarını hep karartırdım. Direksiyondan araç içi ışıklandırmayı kapatmak güzel bir kolaylık olmuş yine araç lambasını direksiyondan yakmak gibi özellikler benim çok hoşuma gitti. . Dönüşlerde ki aydınlatma, eşik aydınlatması filan çok hoşuma gitti. Donanım alma araba al derler ya, yok kardeşim ben hem araba hem de donanaım almak istiyorum.

Bu arada kitapçıkta okuduğum kadarıyla 3000 km boyunca aracın sakin kullanımından bahsediliyordu. Ayrıca aracı aldıktan hemen sonra benzinliğe gittiğimde burada ki paylaşımlardan edindiğim bilgilerin sayesinde hemen aracın lastik basıncına baktım. Basınç 40 psi seviyesindeydi. Hemen 32 olarak değiştirdim.

vites konusunda tereddütü olan arkadaşlara test sürüşü tavsiye ediyorum. Ben yıllardır manuel kullandım. Benim için hiç bir sorun yok. Tam otomatik kadar konforlu değil ama yakıt tüketim değerlerini gördükten sonra benim için hiç bir önemi yok.

benim aracı aldığım bayideki müşteri memnuniyeti sıfır... tekrar araç alıcak olsam asla almam

• quote:

benim aracı aldığım bayideki müşteri memnuniyeti sıfır... tekrar araç alıcak olsam asla almam

Hocam hangi bayiden almıştınız. Belki yazmışsınızdır ama tekrar sorayım dedim. Bilelim ki o bayileri tercih etmeyelim. Bu iş sadece alma işi değil ki. Araç bakım işlerimizde olacak sonuçta.
  • Bu arada satış müdürü ile muhabbet ederken internet DE fiyat paylaşmaktan bahsettim. Kendisi bu konuda rica etti, fiyat yazın ama lütfen bayi yazmayın diye. Neden diye sorduğumda kişilerin bayiye gidip burada ki fiyatı emsal gösterdiğini hatta çıktı alıp gidenler olduğunu söyledi. Bir defasında abartısız 4-5 bayinin kendisini aradığını hatta internet çıktısı alıp faksladığından bahsetti.

Adamlar bir nevi kartelleşme çabası içindeler.

• Konuyu biraz farklılaştırim hep aynı muhabbetler
    Malum kış aylarına yaklaşıyoruz ve kış lastiği zorunlu hale geldi..
    İstanbul şartlarında yılda 1-2 defa kar yağdığı için kar performansı olan lastikten ziyade kuru-ıslak zeminde iyi tutunan ve yol sesi fazla almayan lastik lazım ..
    Bu konud düşünceleriniz neler.
  • quote:

Bu arada araca özellikle kış aylarında kullanmak üzere paspas almak istiyorum. Plastik paspaslardan korkuyorum açıkçası. Bir arkadaş bim den aldı vallaha 1 hafta da aracın içini leşe döndürdü. Herhalde en iyisi kumaş gibi olanlardan almak.

Birde arkadaşlar araç bakımında faydası olacak bilgileri ve araca yaptırdığımız şeyleri ayrı bir başlık altında mı toplasak. Hani bulması daha kolay olur.

Babama Koçtaş'tan goodyear paspas aldım. İki versiyonu var, bendeki kauçuk ama bir kısmında ufak da bir kumaş bölüm var. Focusa da 2 sene önce almıştım, koku yapmıyor, rengi değişmiyor, kırılma vs oluşmuyor. Yazın bile değiştirmiyorum hala ilk günkü gibi. Tavsiye ederim. 49Tl gibi birşeydi.

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• Arkadaşlar cumartesi günü aracımı teslim aldım. c4 16,HDİ Comfort/Plus Siyah renk..
    Şuana kadar şehir içinde yaklaşık 150 km yaptım...
    Ortalama hız 26 km/h, ortalama yakıt tüketimi 5,7 lt

Aracımı Ankara Bayraktardan aldım..alırken üzerindeki halı paspasların dışında kauçuk paspasları da hediye olarak verdiler..

Siyah renk olması nedeniyle Boya koruma ve kaput filmi yaptırdım, ikisine 1,150 lira fiyat verdiler bende hediye istedim..hediye olarakta; Jant koruması, iç döşeme koruması, iç plastik aksam koruması, motor koruması yaptılar..

Şuana kadar kullanımdan çok memnunum içinin açık renk olması nedeniyle ferah bir görüntüsü var..
    Ayrıca Bluetooth bağlantısıyla telefonumu direksiyondan kontrol etmek müthiş keyifli..
  • quote:

quote:

Hocam hangi bayiden almıştınız. Belki yazmışsınızdır ama tekrar sorayım dedim. Bilelim ki o bayileri tercih etmeyelim. Bu iş sadece alma işi değil ki. Araç bakım işlerimizde olacak sonuçta.

kar oto cevizlibağ sorun yaşadım aracı teslim alırken de sorun yaşadım daha sonra garantiyle ilgili benim yapmadığım birşeyi kullanıcı hatası dış etken diye bana yıkarak mağdur ettiler. benim müşteri temsilcisi yıllık izine gitmiş ilk görüştüğüm kişi daha sonra başka birisine aktardı beni ama adam ilgili değildi en son aracı teslim alırken de söyledim adama satısı sen yapmadın diyemi böyle ilgisizsin diye yok mok desede aynen öyleydi BAĞDATLILAR CITROEN OTOMOTİV kozyatağından alıcaktım ama maalesef istediğim arac satılmıştı tek bu kar da var diye onlardan aldım yoksa bağdatlılardaki bayan müşteri temsilcisi gayet ilgiliydi

• quote:

Orijinalden alıntı: maminci

Konu açılmışken ekleyeyim, hava yastıkları her kazada açılmıyor, 3 yıl önce Mersedes ML araçla takla atıp 3 ölümle sonuçlanan bir kaza biliyorum, hava yastıklarının hiçbirisi açılmadı ve şu an firma ile mahkemelik akrabaları.

asef çoban sanırım bahsettiğiniz kişilerden bir tanesi.
  • quote:

[
    kar oto cevizlibağ sorun yaşadım aracı teslim alırken de sorun yaşadım daha sonra garantiyle ilgili benim yapmadığım birşeyi kullanıcı hatası dış etken diye bana yıkarak mağdur ettiler. benim müşteri temsilcisi yıllık izine gitmiş ilk görüştüğüm kişi daha sonra başka birisine aktardı beni ama adam ilgili değildi en son aracı teslim alırken de söyledim adama satısı sen yapmadın diyemi böyle ilgisizsin diye yok mok desede aynen öyleydi BAĞDATLILAR CITROEN OTOMOTİV kozyatağından alıcaktım ama maalesef istediğim arac satılmıştı tek bu kar da var diye onlardan aldım yoksa bağdatlılardaki bayan müşteri temsilcisi gayet ilgiliydi

Tamam hocam. en azından bakım olayı geldiğinde o bayiyi tercih etmeyiz. Bende en çok Ankara Bayraktar otomativ de Solmaz hanım olması lazım ondan memnun kalmıştım. Sağolsun kendisi satış konusunda çok yardımcı olmuştu. Aracı oradan almadım ama kendisi çok ilgiliydi.

• quote:

quote:

quote:

samet bey, ben de hafta sonu yeni araç aldım kar oto'dan. bayan satış temsilcisi çok ilgilendi. hiçbir sıkıntı yaşamadım açıkçası. bu arada aranıza yeni katıldım. ilk aracım peugeot 206 idi. daha sonra opel astra kullandım. almandan sonra tekrar fransızı tercih edeceğimi düşünmezdim. ama gayet başarılı.

2012 CITROEN C4 III 1.6 e-HDI 112 HP MCP Exclusive+Kör Nokta+Cam tavan+Navigasyon Mercan Kırmızısı

• quote:

Orijinalden alıntı: theadramelech

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

Hocam ürün güzel görünüyor. İnternet sitesinde baktım ama bulamadım. Biraz sitelerden araştırayım. Sonuçta good year iyi marka.Plastiği filan koku yapmaz diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Hocam ürün güzel görünüyor. İnternet sitesinde baktım ama bulamadım. Biraz sitelerden araştırayım. Sonuçta good year iyi marka.Plastiği filan koku yapmaz diye düşünüyorum.

Hafta sonu Zonguldak Tekzen' de denk gelmiştim, link vereyim sana ama bunların 3 farklı rengi var. Ben siyah olanını kullanıyorum. Gri ve beji de var ama onlar koyu renklere gitmez, linkte de hangi renk olacağına dair bir seçim yok. Biraz araştırmanız lazım. Başka sitelerde yeni modellerini gördüm, 100 tl civarı fiyatı var ama halı yerine sanki oyuklu kısımlar koymuşlar. Zamanla taş, toprak birikir diye düşünüyorum. İmkan varsa yakından bakılmalı.

http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-839975-kaucuk_paspas_textil_univ_4parca_goodyear_3renk.aspx

• quote:

http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-839975-kaucuk_paspas_textil_univ_4parca_goodyear_3renk.aspx

Eyvallah hocam. Peki ürünün araca uygunluğu nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

Konuyu biraz farklılaştırim hep aynı muhabbetler
    Malum kış aylarına yaklaşıyoruz ve kış lastiği zorunlu hale geldi..
    İstanbul şartlarında yılda 1-2 defa kar yağdığı için kar performansı olan lastikten ziyade kuru-ıslak zeminde iyi tutunan ve yol sesi fazla almayan lastik lazım ..
    Bu konud düşünceleriniz neler.

Ben michelin alpin a4 kullaniyorum, iki yilda 13000 yol yaptim kis lastigi olarak. Hatta gecen sene ortaligin kar altinda kaldigi zaman izmire gittim focusla, epey memnun kaldim. Esp+kar lastigi cok fark ediyor. Sabah 8de geredeye kadar yer yerbuz vardi, o zaman bile pek savrulmadi, tabi arad ESP isigi yaniyordu. Bu sene goodyear ultragrip 8 dusunuyoruz C4e ama aklimda soylebir sey var. Uzerinde 205/55 R16 jant var. Focusa taka cikara jantlarin bijon kisimlari biraz cizildi. C4lerin sac jantini alip kis lastiklerini surekli takili tutma dusuncemiz var ama yanlis bilmiyorsam kapakli jantllarin olcusu 195/65 r15, comfort plus ehdi icin dogru bir lastik olcusu olabilir mi acaba? Hem maliyet duser hem de jantlari korumus oluruz. Ultragrip genelde 2. olmus testlerde ama continental var surekli 1. olan. Fakat 205 lastik olcusunde Ultragrip oneriliyor. Jant işini çözersem lastiği de alacağım hemen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Eyvallah hocam. Peki ürünün araca uygunluğu nasıl?

Ilk alindiginda urun kalin oldugundan biraz kasıntı yapıyor ama 2-3 gunde yerine oturuyor. Gaz fren kullanimini engellemiyor, arkalar biraz kucuk gelebilir goze ama yeterli, kendi paspaslari kadar var. Akşama babam eve gelince foto cekip yuklemeye calisirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• benim de aracım 100 km'yi geçti, ilk izlenimlerim..

10 yıldır manuel araç kullanıyorum, çok az dikkat ettiğin sürece MCP şanzıman çok keyifli, tam otomatik geçişi beklemek hata olur, özellikle altını çizmek isterim..

yolda giderken araç içi çok sessiz, gerek yol sesi gerek motor sesi neredeyse gelmiyor, neredeyse diyorum , gelmeli yoksa arabada olduğumu unutabilirim..

hızlanması iyi , gerçi henüz deneyemedim motor yeni olduğundan, çok az gaza dokunduğunuzda bile ayağınızın altında 270nm tork hemen oracıkta olduğunu hissettiriyor.

rampalarda , yokuş yukarı durumlarda start-stop aktif olduğu durumlarda bile cm geri kaçırma yok, viteslerde kararsızlık yok, gayet başarılı (toyota m-m kullanmış biri ne söylemek istediğimi çok iyi anlar.)

aracın her yanında aydınlatmam var , özellikle eşik aydınlatması , iç aydınlatma, gece aydınlatmaları muazzam..

arka amortisör denildiği gibi sert, 17" exc jantlarla dikkatli kullandığınız sürece zaten yol tutuşu ve fren mesafesi olarak size geri dönecektir.

bagaj hacmi gayet yeterli, iç malzeme diğer test ettiğim araçların çok ötesinde, koltuklar hem önde hem arkada sizi kavrıyor..

her zaman söylüyorum; ileriye doğru ne arıza verir bilinmez, gerçi bu hiçbir arabada bilinemez ancak an itibariyle iyi ki almışım diyorum ve yıllarca kazasız belasız kullanmak istiyorum..

kafasında soru işareti olanlar, bu segment bir araç almak isteyenler!!

lütfen, ama LÜTFEN! , buraya işkembeden atılmış bazı yorumları okumasınlar, önce gitsinler aracı şöyle bir 10-20 km test sürüşü yapsınlar, incelesinler.. farkı fark edecekler..

her türlü sorunuz için PM atabilirsiniz.. forumda sorun var sanırım, düzelince detaylı fotograflar ekleyeceğim, ki insanlar aracı daha yakından görsünler, belki 1-2 kişinin de almasına vesile oluruz :)

• quote:

Ilk alindiginda urun kalin oldugundan biraz kasıntı yapıyor ama 2-3 gunde yerine oturuyor. Gaz fren kullanimini engellemiyor, arkalar biraz kucuk gelebilir goze ama yeterli, kendi paspaslari kadar var. Akşama babam eve gelince foto cekip yuklemeye calisirim.

Tamam hocam çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

benim de aracım 100 km'yi geçti, ilk izlenimlerim..

10 yıldır manuel araç kullanıyorum, çok az dikkat ettiğin sürece MCP şanzıman çok keyifli, tam otomatik geçişi beklemek hata olur, özellikle altını çizmek isterim..

yolda giderken araç içi çok sessiz, gerek yol sesi gerek motor sesi neredeyse gelmiyor, neredeyse diyorum , gelmeli yoksa arabada olduğumu unutabilirim..

hızlanması iyi , gerçi henüz deneyemedim motor yeni olduğundan, çok az gaza dokunduğunuzda bile ayağınızın altında 270nm tork hemen oracıkta olduğunu hissettiriyor.

rampalarda , yokuş yukarı durumlarda start-stop aktif olduğu durumlarda bile cm geri kaçırma yok, viteslerde kararsızlık yok, gayet başarılı (toyota m-m kullanmış biri ne söylemek istediğimi çok iyi anlar.)

aracın her yanında aydınlatmam var , özellikle eşik aydınlatması , iç aydınlatma, gece aydınlatmaları muazzam..

Yukarıda ki kısma bende katılıyorum. Hani aracı almadan önce mcp filan denildiğinde insan bir tereddüt ediyordu. Şu an kullanıyorum sadece bir kere kasise yaklaştığımda araç durma noktasına yaklaşmışken vites 2 den 1 e geçmede bir tereddüt oldu ve hafif titreme hissettim. Onun haricinde gayet rahat kullanıyorum.
    akşam olsa da arabayı kullansam. özledim vallaha

• 
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.