Bildirim
Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (46. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
merhaba,
noterden vekalet işini bende yeni yaptırdım.Vekalete tarih sınırlamasını noterde koydurabiliyorsun.ben 10 gün sınırı koydurmuştum. -
vekalette yazan o şeyler zaten matbu.cümleleride değişdirte bilirsiniz ama en güzeli süreli yapmak.ben bir aylık yapmıştım sonradan bir sorun çıkarda yeniden uğraşmak gerekir diye. -
quote:
Orijinalden alıntı: mustafam33
bana mı cevap yazdın anlamadım ama benim ortalamam şehir içi, evet aynı şeyi söylüyorum düşük yazan daha az yakar, ben ortalamam daha yüksek ama yakıtım az yakmış o arkadaşa göre ondan sordum zaten bir aksilik var diye, trafiğin en yoğun saatlerinde kullanıyorum genellikle
Hocam senin teori yanlış.....!!!
Şimdi şöyle örnek vereyim ;
İki tane C4 sahibi vatandaş düşün ... İkisinin de Sabah akşam iş ile ev arasında gittiğin yol 40 Km olsun..
1. Araç sahibi bu 40 Km lik yolu trafik ışıklarının bolca bulunduğu ayrıca trafiğin sıkışık durumda aracın 3. vitesten yukarı çıkmadığı bir durumdaki güzergahta gidiyor.. Bu 40 Km lik yolun sonunda yol bilgisayarına baktığında ortalama hız 33 Km olsun...
2. Araç sahibi bu 40 Km lik yolu otoban kullanımına yakın bir kullanım tarzının olduğu bir yolda , fazla trafik ışığının olmadığı aracın genellikle yüksek viteslerde kullanıldığı bir yolda kullansın... Bu 40 Km lik yolun sonunda yol bilgisayarına baktığında ortalama hız da 65 Km olsun...
Şimdiiiii...
Bu iki aracın hangisinin ortalama yakıt tüketimi daha düşük olur ???
Ortalama hızı 33 Km ve 65 Km olan iki araçtan , 33 km olanın yakıt tüketimi yüksek olur , çünkü şehir içi trafiğinde fazla dur-kalk lı bir sürüş stili sonucunda tüketimi artacaktır... Diğer araç ise optimum sürüş ve yakıt tüketimi şartlarını sağlayarak örneğin 5.Vites 2000 DD de fazla trafiğe takılmadan , ışıklarda fazla dur-kalk yapmadan gideceği yolu tamamlamış olur...
Not: Tabi ki bir genelleme yapamayız Ortalama hızı yüksek olan düşük olandan daha az yakıt tüketimi yapar diye... Çok süratli gidip ortalama hızı +100 Km lere getirirsek mutlaka fazla yakıt tüketimi olacaktır.
-
fabrika yakıt değerleri hangi hıza göre yapılıyor? 70 mi 90 mı? 70 diye biliyorum ben. -
quote:
Orijinalden alıntı: BIXI MAN
quote:
bana mı cevap yazdın anlamadım ama benim ortalamam şehir içi, evet aynı şeyi söylüyorum düşük yazan daha az yakar, ben ortalamam daha yüksek ama yakıtım az yakmış o arkadaşa göre ondan sordum zaten bir aksilik var diye, trafiğin en yoğun saatlerinde kullanıyorum genellikle
İki tane C4 sahibi vatandaş düşün ... İkisinin de Sabah akşam iş ile ev arasında gittiğin yol 40 Km olsun..
1. Araç sahibi bu 40 Km lik yolu trafik ışıklarının bolca bulunduğu ayrıca trafiğin sıkışık durumda aracın 3. vitesten yukarı çıkmadığı bir durumdaki güzergahta gidiyor.. Bu 40 Km lik yolun sonunda yol bilgisayarına baktığında ortalama hız 33 Km olsun...
2. Araç sahibi bu 40 Km lik yolu otoban kullanımına yakın bir kullanım tarzının olduğu bir yolda , fazla trafik ışığının olmadığı aracın genellikle yüksek viteslerde kullanıldığı bir yolda kullansın... Bu 40 Km lik yolun sonunda yol bilgisayarına baktığında ortalama hız da 65 Km olsun...
Şimdiiiii...
Ortalama hızı 33 Km ve 65 Km olan iki araçtan , 33 km olanın yakıt tüketimi yüksek olur , çünkü şehir içi trafiğinde fazla dur-kalk lı bir sürüş stili sonucunda tüketimi artacaktır... Diğer araç ise optimum sürüş ve yakıt tüketimi şartlarını sağlayarak örneğin 5.Vites 2000 DD de fazla trafiğe takılmadan , ışıklarda fazla dur-kalk yapmadan gideceği yolu tamamlamış olur...
Not: Tabi ki bir genelleme yapamayız Ortalama hızı yüksek olan düşük olandan daha az yakıt tüketimi yapar diye... Çok süratli gidip ortalama hızı +100 Km lere getirirsek mutlaka fazla yakıt tüketimi olacaktır.
teşekkür ederim arkadaşım benim anlatmak istediğimi benden çok daha iyi anlatmışsın
-
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var, 1.4 VTİ 95 bg araç ile anlaştım ama aklım karıştı. LPG taktırmayı düşünüyorum, yakıt benim için cok önemli ama arkadaşlar aynı paraya hatta ben 33.500 TL ye anlaştım 32.000 TL ye linea 1.3 multijet al diyolar. Yardımcı olursanız çok sevinirim -
quote:
Orijinalden alıntı: the_rion80
quote:
Orijinalden alıntı: BIXI MAN
quote:
Şimdiiiii...
teşekkür ederim arkadaşım benim anlatmak istediğimi benden çok daha iyi anlatmışsın
ya beni neden anlamıyorsunuz bende şehir içinde yaptım diyorum , değerlerim şehir içi , sehir için 28 km ortalama ile 5,8 küsür yakmış bende 5,3 bunu anlatmaya çalışıyorum ama ... anlatamıyorum galiba :) şehir dışı elbet az yakar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Besiktask34 -- 30 Haziran 2011; 12:08:08 >
-
slm arkadaşlar,
öncelikle 1,6 HDI Confort 92HP M/T aracımı 5 nisan'da aldım.
Şu an 6100 km'de, ortalama 5,5 gösteriyor.
full depo ile karışık 1100 km yaptım. uzun yolda sanırım bu 1200-1300 km olur diye tahmin ediyorum.
Haftasonu istanbul'a gittim bursadan 100 liralık mazotla 600 km yaptım. bence çok çok uygun bir rakam.
Focus siparişi verip iptal ettirdim ve yeni c4 aldım. İyi ki böyle bir karar vermişim diyorum. Focustan çok çok daha konforlu ve sessiz bir araç.
Araca hangi arkadaşım bindiyse benzinlimi aldın diye soruyor :) Bu da ayrı bir haz tabi :) hayır dizel diyorum inanmıyorlar :)
Emniyet kemerinin ve hava yastığının aktif olduğunu gösteren dikiz aynasının üstündeki plastik kısımda zırıltı gelmeye başlamıştı. 92 HP confortlarda yağmur ve far sensörü olmadığından ön tarafı boş kalıyor bu sebeple de zırıltı yapmaya başladı.
servise verdim yapışkanlı sünger koydular yalıtım yaptılar 3 gün sonra yine yapmaya başladı bende söktüm ve plastik kısımlara küçük yapışkanlı süngerler sıkıştırdım.
Şuan taş gibi oldu zırıltı felan yok :) sökmüşken sarı yanan T10 ampulleri de T10 beyaz ledli ampullerle değiştirdim. Gece içerde floresan yakmışım gibi oluyor:)
-
quote:
Orijinalden alıntı: hytdmrbs
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var, 1.4 VTİ 95 bg araç ile anlaştım ama aklım karıştı. LPG taktırmayı düşünüyorum, yakıt benim için cok önemli ama arkadaşlar aynı paraya hatta ben 33.500 TL ye anlaştım 32.000 TL ye linea 1.3 multijet al diyolar. Yardımcı olursanız çok sevinirim
forumun en ince hassas konusu hakkında bilgi istiyorsun, yakıt senin çok önemli ise dizel al derim.
pegaut 206 dizel
hyundai i20 dizel 32.100
fiat linea dizel 33.850
citroen c3 hdi 33.800
renault sybol 1.6 32.100
Ford Fiesta 1.4 TDCI 34.100
opel corsa 34.600
bunlar alabilceğin dizel arabalar,
önerim fiesta olur -
quote:
Orijinalden alıntı: VLife
quote:
Orijinalden alıntı: altobelli1
Bluetooth simgesinin sağ altında 2 mi yazıyor? Ne anlama geliyor bu?
Birr de bluetooth aynı anda birde fazla telefonla eşleşiyor mu?
Bluetooth simgesinin altında 1 yazınca telefonu sadece konuşma için kullanıyorsunuz
2 yazınca ise konuşma + müzik dinlemek için kullanıyorsunuz
bluetooth ayarlarına girdiğiniz zaman istediğiniz seçeneği seçebiliyorsunuz. telefon ve/veya media olmak üzere 3 seçenek var
1 yazdığı zaman telefonun pil seviyesinide gösteriyor.
bağlanan telefonları aklında tutuyor ama sadece 1 telefonla iletişim kuruyor yine bluetooth ayarlarından diğer telefonu seçince mevcut bağlantıyı kopartıp diğer telefon ile bağlantı kuruyor.
Çok teşekkürler cevabınız için.
Ben de uzun beklemelerden sonra dün akşam aldım aracımı nihayet. 1,6 e-HDI MCP comfort plus cam tavan, beyaz renk.
Arabayı ve kılavuzu hiç kurcalama fırsatım olmadı şu ana kadar. Bayide aracı tanıttıkları sırada bluetooth ayarlarını yaptık. Blueetooth simgesinin altında 1 çıkıyor bende, ve gerçekten de sadece telefon olarak bağlanıyor. İçindeki şarkıları çaldığımda araçtan gelmiyordu sesi. Bunu da mesajınızdan öğrenmiş olduk. Aynen pil seviyesi de görüntüleniyor. Ama telefon ekranında seviye ortalardayken aracın ekranında nerdeyse tamamen boş gösteriyor.
Araç elektronik açıdan çok gelişmiş. Pek çok şey kontrol edilebiliyor. Her yerde tuşlar falan...
Start-stop başarılı bana göre. Vites geçişlerinde de sadece 1'den 2'ye geçerken biraz hissediliyor. Beni rahatsız etmedi. Gaza basınca gücü hissettiriyor. Çok memnunum şimdilik
-
yılda ortalama 20.000 KM yapıyorum. Sizce benzinli alsam hata mı yapmış olurum. Hem c4 c sınıfı Fiesta B sınıfı araç -
quote:
yılda ortalama 20.000 KM yapıyorum. Sizce benzinli alsam hata mı yapmış olurum. Hem c4 c sınıfı Fiesta B sınıfı araç
yeni c4'e lpg yaparsan garantisi bozulur diye biliyorum, ozaman c4 dizel al :) çok da fark kalmamış dizele elindeki parayla -
arkadaslar benm kafam iyice karıstı simdi. ben simdi c4 mu alayım yoksa baska bi model mi . tekrar zam gelceği de kesşnleşti . eger c4 alırsam . benzinli confort + teknoloji + style paketleri alıcam yılda 10 bin km zar zor yaparım ben o yuzden benznli tercih edıyorum bu arada . :) katlanabilir aynanın ve park sensörunun olmayışınada cidden cok uzuldum -
quote:
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var, 1.4 VTİ 95 bg araç ile anlaştım ama aklım karıştı. LPG taktırmayı düşünüyorum, yakıt benim için cok önemli ama arkadaşlar aynı paraya hatta ben 33.500 TL ye anlaştım 32.000 TL ye linea 1.3 multijet al diyolar. Yardımcı olursanız çok sevinirim
dizel mi linea 1.3 -
bu arada navigasyonlu aracı olan biri varsa TR haritaları geldi mi acaba? Navigasyon var ama kullanamıyoruz şu anda. -
quote:
Orijinalden alıntı: doktorius
bu arada navigasyonlu aracı olan biri varsa TR haritaları geldi mi acaba? Navigasyon var ama kullanamıyoruz şu anda.
doktorcum aldım ben bitane 120 liraya canavar gibi acayip işimi görüyor sen niye kullanamıyon -
doktorcum takılıyorum kızma sakın -
quote:
Orijinalden alıntı: doktorius
quote:
dizel mi linea 1.3
evet dizel -
quote:
quote:
yılda ortalama 20.000 KM yapıyorum. Sizce benzinli alsam hata mı yapmış olurum. Hem c4 c sınıfı Fiesta B sınıfı araç
yeni c4'e lpg yaparsan garantisi bozulur diye biliyorum, ozaman c4 dizel al :) çok da fark kalmamış dizele elindeki parayla
dizeli en son 41.000 TL ye iniyorlar, 1.4 vti ise 33.500 e veriyorlar. 7500 TL gibi fak cıkıyor zaten 20.000 TL nakitim var üstüne kredi cekeceğim
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X