Şimdi Ara

Citroen C3 ii 1.4i Comfort Yakıt Tüketimi & Lpg Marka Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan yaklaşık 1 ay önce 2011 model Citroen C3 Comfort 1.4 i'yi 38.000 km.de ilk sahibinden aldım. Araç ilk aracım ve genel olarak araçtan çok memnunum. Araç pek aklımda yoktu ama uygun fiyata denk geldi ve kıs bir araştırma sonucu 1 gün içerisinde araştırdım, karar verdim aldım. Aracı tercih etmemdeki en büyük sebepler sırayla:

-Kilometresi
    -Fiyatı
    -Donanımsal özellikleri
    -Yakıt tüketimi

ilk 3 maddeden yana bir sıkıntı çıkmadı şükür aracı sürmek çok keyifli yol bilgisayarı, hoparlörleri, aracın güvenliği, görünümü herşey çok hoş ancak yakıt tükrtiminde hiç forumlarda bahsedilen gibi değil malesef.

Aracıma hiç tüp takılmamış benzinle biniyorum genel olarak araştırmalarım sonucu citroen için yakıt tüketimi çok iyidir yazmışlar. Ancak benim aracım şuan ortalama 7.5/100 lt. yakıt tüketimi yapıyor fiyat olarak kilometrede 30-35 kuruş arası yakıyor.

Sizce bu kadar yakıt tüketimi normal mi ? Lpg ile ilgili birçok forumda birçok öneri yorum var ama sürekli yeni teknolojiler yeni markalar çıkıyor güncel olarak aynı veye benzer araca yeni lpg taktıran var mı ? Varsa markası nedir ? Memnun mudur ? Yakıt tüketimi kaç litredir ? Veya eskiden beri kullandığı Lpg markasından memnun birileri varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bir de fransız arabalarında lpg dönüşümünden sonra motor gücünü lpgden alsa bile benzin göstergesi benzin tüketiyormuş gibi gösteriyormuş bu sorunu yaşayan var mı ?
    Çöüzümü mümkün mü ?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grizux -- 23 Eylül 2016; 13:33:57 >

• grizux G kullanıcısına yanıt
    ALEYKÜMSELAM

Citroen C3 Comfort 1.4 araçlarda lpg de bir sıkıntı yok gönül rahatlıyla taktıra bilirsiniz
    önemli olan aracınıza uygun marka lpg kitini taktırmanız ve yetkili servis ve işinin ehli montajı ustası
    citröen araçlar için bizim tavsiyemiz PRİNS Silverline ile hiç bir sorun yaşamazsınız
    aracın benzin göstergesi lpg de iken düşme sorunu bazı araçlarda olabiliyor bu sorunuda benzin pompa rolesi takılıp bu sorun giderilmektedir
    detaylı bilgi için info@cetinsayotogaz.com 02165749733 053624888991 05325791831 saygılar Citroen C3 ii 1.4i Comfort Yakıt Tüketimi & Lpg Marka Tavsiyesi

• çetinsayotogaz Ç kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • Hocam araban piyasanın çok aşina olduğu bolca LPG uygulamasi yapılmış olan psa grubu 1.4 8v motor.

LPG ile sorunu yok, gösterge için yakıt şamandırasina bağlanan modül var atiker bayilerinde 50 tl gibi bir bedelle montaj yapılıyor.

Pejo 206 (2006)
    Pejo 607 (2001)

Her ikisinde de gösterge dusme sorununu bu modülle hallettik biz iki araçta.

LPG kiti atiker veya akl olur,ancak obd li kıt tercih etme onerselerde etme çünkü aracındaki benzin ecusunun obd protokolü, LPG kiti ile entegre çalışma konusunda başarılı değil.

2006 206 da obd li kıt taktirdim, obd bağlantısı sürekli kopup yeniden bağlanıyordu, görevini tam yapamıyor.

Atiker microfast standart kıt, akl powerfast standart kıt fazlasıyla iş gorur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murataycicek M kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. Obd konusunda yaptığım araştırmada herkes 2006 sonrası araçlarda obdli kit önermiş. Ancak böyle bir sorun varsa değerlendiririm mutlaka.
  • grizux G kullanıcısına yanıt
    Gozumle gormesem bende obd li onerirdim obd li kıt.

Ama 206 da olan sorun senin aracında da olacaktır. Bu sebeple obd için fazladan para vermeye gerek yok.

Görevini tam yapamiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.