|
Çinliler durmuyor: 10.000 mAh bataryalı telefonlar yolda



-
-
Güzel adımlar bunlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yeni mi haberiniz oldu? 15 günü geçti bu haber
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nasıl mümkün olabiliyor?
-
Apple fanboylarının eli ayağı yamuluyor gerçek inovasyon görünce büyü falan sanıyorlar :D
-
Bize böyle telefonlarla gelin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Silicon carbon pil + daha yoğun PCB'ler ile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 21 Temmuz 2025; 21:54:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PCB kısmı zaten. Silikon-karbon batarya denildiği gibi mucizevi, yüksek yoğunluklu, uzun ömürlü bir şey ama sadece Çinliler kullanıyor. Burada bir saçmalık var. Bir tarafta kendini kanıtlamış lithum iyon bataryalar diğer tarafta beta test silikon karbon bataryalar. Kendini kanıtladıklarını, güven oluşturabildiklerini düşünmüyorum bu yüzden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çinliler önce type-c'ye adam gibi geçsin. Kutudan halen usb-a adaptörler kablolar çıkıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sene2025 -- 21 Temmuz 2025; 23:53:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
10.000mah , 10amper akü eder. 2 kliloluk motorsiklet aküsünden büyük aküyü telefonun içine sokmak tam cin işi. Demek ki Çin deyince aslında cin demek istiyorlar. Zaten China diye yazılışından anlamalıydık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Apple 4-5k ile 6-7k lık android performansı veriyor. Batarya koyup yazılımı pas geçiyorlar çünkü. Samsung da artık bi zahmet 6k ya yükseltsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lol,Evet yandığı kanıtlanmış tehlikeli bataryalara izin var ama yeni teknolojiye yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 22 Temmuz 2025; 9:57:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
S26 ultra minumum 6000 pil ile gelmezse büyük hayal kırıklığı olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8mm yi geçmeyecek ise kimse yok demez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Voltaj düşüşünü hesaba katmazsak
4.2V x 10Ah = 42 Wh
12V x 10Ah = 120 Wh
üçte biri anca.
Enerji yoğunluğu açısından üç adet 10bin mah telefon bataryası bir motorsiklet aküsü kapasitesinde. Yinede motorsiklet aküleri gibi yüksek akımı kaldıracak güçte değiller. Motorsiklet aküleri anlık 10C ye kadar akım sağlayabilir. Bunu telefon bataryasında yapmak ortalığı havai fişek gösterisine döndürür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 22 Temmuz 2025; 10:58:48 >
-
Hem kapasite büyütüyorlar hem de hızlı oğlı hızlı şarjla bir kaç dakikada bu kapasiteleri dolduruyorlar. Adamlar yapıyor harbi...
-
powerbank a telefon takmışlar
şaka bi yana techno telefonlarda 6000+3000 bataryası var ve satışta
-
Silikon-karbon (Si/C) batarya aslında tamamen yeni bir teknoloji değil; yine lityum-iyon temelli bir yapı kullanılıyor. Fark ise bataryada grafit yerine silikon-karbon kompozit anotun tercih edilmesi.
Si/C Li-Ion bataryaların en büyük avantajı, geleneksel lityum-iyon bataryalara göre daha yüksek enerji yoğunluğu ve kapasite sunmaları. Ancak bu teknolojinin üretimi hem daha karmaşık hem de zorlu. Materyaller ucuz olmasına rağmen üretim süreci pahalıya mal oluyor. Üstelik bazı Çin menşeli modellerde (Li-Ion) önceki sürümlerde 1800'e kadar çıkan döngü sayısı varken, Si/C Li-Ion ile 1200'e kadar düşmüş durumda. Yani avantajlarının yanında ciddi dezavantajları da var.
HONOR Magic7 Pro
Örneğin, telefonlarda yaygın olarak kullanılan LCO tipi (lityum kobalt oksit) piller de lityum-iyon sınıfına giriyor. Bu tip piller hâlâ yaygın ve nispeten ucuz olduğu için Apple gibi markalar tarafından tercih ediliyor. Olay genellikle maliyet ve deneysellikle alakalı.
Apple iPhone 16 Pro Max
Samsung ise batarya tarafında sık eleştirilse de (özellikle yıllardır 5000 mAh sınırında kalması nedeniyle), bu eleştiriler bazı yönleriyle haklı. Ancak Samsung büyük ihtimalle LFP (lityum demir fosfat) batarya kullanıyor. LFP'nin döngü ömrü yaklaşık 2000 ve bu, uzun vadede daha dayanıklı, daha güvenli ve daha uygun maliyetli bir seçenek sunuyor. Öte yandan, enerji yoğunluğu ve kapasite açısından dezavantajlı.
Samsung Galaxy S25 Ultra
Kamuoyunda sık sık yeni pil teknolojileriyle ilgili haberler çıkıyor ama insanlar doğal olarak “Peki, nerede bu piller?” diye soruyor. Ancak bu tür teknolojileri hemen cihazlara entegre etmek firmalar için kolay veya mantıklı değil.
- Şirketler, AR-GE’ye yatırım yaptıkları teknolojileri ürünlerine koyma eğilimindedir çünkü yatırımlarının karşılığını almak isterler.
- Pil konusundaki geçmiş sorunların farkındalar; kimse kendini Samsung’un Note 7 ya da Anker’in sorunlu ürünleriyle yaşadığı durumların içinde görmek istemez. Bu yüzden firmalar, yeni teknolojileri tamamen emin olmadan kullanmaya yanaşmaz.
Sonuç olarak, batarya alanında devrimsel değişimleri 2030'dan önce görmeyi beklemeyin. O zamana kadar karşımıza çıkacak olanlar daha çok mevcut teknolojilerin farklı varyasyonları olacaktır. Yani şirketler farklı pil teknolojilerini ürünlere dahil ediyor, sadece reklamını yapmamayı tercih edebiliyorlar.
-
Apple Fan Boy değilim işim olmaz ama bir şey yazayım
Apple 3800 mah 1 gün şarj
Xiaomi 6000 mah 1 gün şarj
gerçekler ortada
10.000 mah pil çıkınca o da bir gün filan geçerli olur herhalde
-
Silikon karbonun ne olduğunu bilen bir insan gördüm forumda gözlerim yaşardı.
bence getirisinden daha değerli bir götürüsü var o da pilin yaşam döngüsü.
En Beğenilen Yanıtlar

Apple fanboylarının eli ayağı yamuluyor gerçek inovasyon görünce büyü falan sanıyorlar :D
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X