Şimdi Ara

Cinemaximum kazığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
1
Favori
55.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
331 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sinemaya pek giden biri değilim. 5 yaşında bir kızım var, beraber vakit geçirelim diye dün Axis İstanbul Bayrampaşa'daki Cinemaximum'a gittik, İstanbul Muhafızları'nın sinema filmi çıkmış, ona gidelim dedik. Filmden önce yemek yiyip, sinema sırasına girdik. Filmin adını söyledim ve iki bilet dedim, birşeyler yaptı, fiyat 52,5TL dedi. Nasıl yani dedim, sinemaya girene menü zorunluymuş, az önce yemek yedik biz içecek, menü falan istemiyorum dedim ama görevli birşeyler geveledi, tek başıma olsaydım iptal ederdim, kızımdan dolayı almak zorunda kaldım.

İşin komik tarafı çocuk filmi olduğu için iki bilet 17TL. Zorunlu yiyeceklere 35,5TL verdim. Toplamda 52,5TL ödedim. Sinema amaçlı gidip sinemadan çok yiyeceğe zorunlu olarak para verdik. Bana verdikleri iki menü (Koskocaman bir kova patlamış mısır ki 3kişi yesen zor yersin+ 330cl Kola) + 2 Alaska Frigo. Hadi menü zorunlu anladık ama Alaska Frigo nedir yahu? Kış gelmiş, ben çocuğuma dolaptan su içirmiyorum da dondurma mı yedireceğim?

Üstelik mısırlara o kadar çok tuz basmışlar ki, kızım sadece bir avuç yedi, ben de para verdik diye kendimi zorladığı halde kovanın çeyreğini yiyebildim, abartmıyorum dilim damağım şişti. Doğal olarak tuzlu yiyince susandık, film arasında kantine gittim. Sadece Damla'nın 330cl'lik şişe sularından var ve 3,5TL. Üşenmeyip üç kat aşağıdaki Carrefour'dan 0,5cl sulardan 3 adet aldım (2TL bile tutmadı), elimde görseydiler kesin dışarıdan yiyecek/içecek yasak diyeceklerdi.

Bu nasıl bir soygundur, asıl işi sinema gösterimleri olan bir kuruluş nasıl olur da yiyecekten fahiş karlar etmeye çalışır aklım almıyor? Büyük ihtimalle gişe görevlileri sattıkları menülerden komisyon alıyorlar ve insanları buna yönlendiriyorlar. Ama artist artist de cevap verince acaba Cinemaximum bunu teşvik mi ediyor diye düşündüm ve buna istinaden Cinemaximum'a mail attım. Daha önce burada veya başka bir forumda da okumuştum, birinin başına gelmişti de inanmamıştım. Cinemaximum'a bununla ilgili şikayette bulundum, bakalım ne cevap verecekler.

• yapımcılar filmden bu kadar kar elde etmemiştir vallahi rezalet ya
  • iyice saçmaladılar. Sinemaya gidileceği de kalmadı neredeyse. Gidersem biletletleri internetten alıyorum, daha ucuza geliyor. Öyle zorunlu menüler falan olan bir sinemaya da gitmem. Zorunda mıyım arkadaş çatır çutur mısır yemeye kola içmeye. Zaten yiyenlere de uyuz oluyorum sanki o mısırı kafamın içinde yiyorlar, sinemada bile okadar net duyuluyor ki. Ama işin ucunda para var dürüm lahmacun bile satarlar salon leş kokar, şaşırmam.
  • İş bankası Kartı var. Her gün saat 12:30'a kadar olan seanslar 8 ₺

Menü zorunluluğu yok.
  • kizimdan dolayi nedir kardesim al kizini baska sinemaya gotur hem de kizin hayatta kaziklanmamayi cocukken gormus ve ogrenmis olurdu gerisini zaten okumadim soyle bir goz gezdirdim okumaya degmez sadece bu paragraf cevap vermemi haketti
    Daha Fazla Göster
  • Sinemada kar satılan mısır vs den elde edilir hocam. Bilete ödediğiniz para maliyeti bile zor çıkarır. Ama zorunlu satış gerçekten şikayet edilesi şark kurnazlığı.
  • bende zamanında çok kavga ettim,
    çözünmü basit , hepsiburada üzerinden 13,5 TL'ye kod alıyorsun(istanbul dışı 11 TL'ye de bulunabiliyor)
    anında mesaj olarak geliyor ve bu kan emicilerden kurtuluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 18 Ekim 2018; 16:0:25 >

Nintendo 3DS Kullanıcıları Kulübü
  • sinemaya gitmeyin sizde o zaman.

Bir kac opsiyonun vardı ama kullanmayip sonra da yakınman çelişki içeriyor.

1- kızına durumu anlat

2-gise görevlisine itiraz et

3-gise gorevlisine ısrarla sadece bilet istediğini söyle

4- yetkili kişiyle konuş

5-sinemaya girme/girmek zorunda degilsin ama çok istisnai bir durum var ise gir fişini sakla sonra firmaya itirazda bulun hakkini ara

6- kızına da hakkını aramasi ve bilinçli tüketici olması için telkinde bulun

Sen hakkını aramakta inatçı olmalısın, buraya şikayet yazınca herkes ah vah der tüh lanet olsun der hiçbir şey değişmez, sen ve bu konudan rahatsiz herkes gidip de bu konuda firmayı darlar ise firma tepkiyi kaldıramaz ve bu olayı iptal eder.

Ama bu hakkını aramayip sadece internete sikayet yazanlar bu tavra devam ederse yakında hepimiz bu zorunlu satılan menülerden yemeyi hak ediyoruz demektir.

Gecen gun migrostan tuz aldım, her tuzu begenmiyorum rafine edilmemis kaya tuzu olacak iyotlu olacak vs( bazı tuzlarda siyanür var çünkü e536 yazar potasyum ferrosiyanür, deniz tuzu da deniz kirliliğinden dolayı kimyasal bulaştığından önerilmiyor-
    okuyanlara ekstra bilgi olsun) 350 gram 5.45 görünüyor, kasaya gittim 7.95 gibi bir fiyat çıktı, dedim orada 5.45 yazıyor bu fiyattan vereceksiniz, hatta bir tane daha ihtiyacım var 2 tane alacağım dedim gittim bir tane daha eklettim aynı fişe, sadece bir ürün verebiliyorum bu fiyattan dedi, ısrar ettim beni ilgilendirmez vereceksin dedim ( çünkü karşıdakinin tavrı müşteri ile kavga eder gibi inatçı bir ses tonuydu/ normalde boyle emirli konuşmam ) müdürüm böyle söylüyor çağırayım onunla konuşun dedi, hemen gelsin dedim vaktim yok bekleyemem, 20 saniye sonra kasadaki diğer kasiyer hanıma telefon etti müdür karşıma bile çıkmadi, kasadaki diger kaba olmayan hanımefendiye teşekkür edip medeni bir insan gibi aldım ve çıktım, cirkeflik yapiyorlar ise tavrınızi koyun, paranızla kendinizi ezdirmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pudinkk -- 19 Ekim 2018; 23:42:49 >

• Damla zaten 20kurusluk su.

Bende artik marketten aliyorum hemde erikli,pinar,hayat..

hatta lokanta 50kurusluk ayrani bana 2.5a kitledigi icin. Yemegi siparis yaptiriyorum. Markettende ayran alip evde yiyorum. Ne gerek var.
  • Sinemaya gidecekseniz özellikle cinemaximum, pnr kod alıp gidin. 3d filmler 13 tlye, 2d kodlar 10 tlye falan satılıyor. Ayrıca zorunlu menü saçmalığı da neymiş? Ne olursa olsun kabul etmemeniz gerekirdi. Hayatta sinemanın büfesinden bir şey almam. Suyu gider yandan alırım 1-1.5 tl oluyor en fazla.

Onun haricinde sinemia var ayda 3 film 19 tl enparaya. Sadece imax bile 30 tl sinemada.
  • arkadaşlar cinemaximumda çalışmış biri olarak olaya acıklık getirim birincisi zorunlu bir satış kesınlıkle yok gıdın sıkayet edın herhangı bır yonetıcı geldıgınde tek bılet muhakkak satacaktır cinemaximumlarda ccp denen bir oran var bu oran menu satışlarıyla artıyor oyuzden butun sınema yonetıcılerıde menu satıslarının yuksek olmasını talep edıyor calısanlardan aslında calısanlar bundan hıcbır sekılde prım almıyorlar sadece patronlarına yaranmıs oluyorlar ve erken cıkmaydı ızın ıstemeydı gıbı ufak oduller koyuyorlar calısanlara he bırde ıyı satıs yapanlar gısede daha cok oturuyor tabıkı herkesınde oturmak ısıne gelıyor yanı anlıyıcagınız tamamen gısedekı personelın karaktersizliğinden dolayı boyle bır kazık yemıssınız bende zamanında cok ıyı menu satısları yaptım ama kımseye zorunlu demıyordum zaten bıletle bırlıkte uyguna geldıgı ıcın almak ısteyen bılet alırken alıyor kı durumu olmadıgını dusundugum tonlarca kısıyı bedava sokmuslugum bedava menu vermıslıgımde var cunku cınemaxımumdan onca zaman ekmek yemıs olmama ragmen boyle pıntı kazıkcı bır fırma gormedım bunlara para kaptırmayın gıdın pnr alın sagdan soldan boyle utopık sacma bılet fıyatlarıyla ve ınsanları kandırmalarıyla bu ıs olmaz buna bır dur demelı..

• saf gördüklerine iteliyorlar.nerde dh ölücü ruhu!!sinema kültürün olmadığı çocuğunu götürdüğün vasat çocuk filminden belli.dünyanın hiçbir sinema zincirinde mısır menüsü zorunlu olamaz bunu bilmiyorsun da su almak için carrefour a inmesini biliyosun haha

Orijinalden alıntı: anvil

http://www.babakus.com/yilmaz-erdogan-misir-parasina-film-cekiyoruz
    Mısır fiyatının yılmaz erdogan filmlerinden 2 kat daha pahali olmasi lazım o dallamanin filmlerine 5tl bile fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 20 Ekim 2018; 17:38:44 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.