Şimdi Ara

Çinde Battlefield 4 YASAKLANDI !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çin hükümeti Internet üzerindeki demir yumruğunu çekmeye niyetli değil. Üstelik hükümet BF4 oyununu
    sadece ulusal güvenliğine bir tehdit olarak görmekle kalmayıp oyunu kültürel istilanın bir parçası olarak da
    yorumluyor.
    Çin hükümeti Battlefield 4 oyununu ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle yasakladı.
    Çin Kültür Bakanlığı tarafından oyunla ilgili dijital download, yama, demo vb herşey yasaklandı. Ülkenin en
    ünlü sosyal medya sitesi Weibo.com'da "ZhandDi4," yani Battlefield 4 kelimesi sansürlendi.
    Oyun zaten Çin'de resmi olarak satışa sunulmadı ama P2P linkler üzerinden indirilip oynanabiliyor.
    BF4'ün tek kişilik senaryosu 2020 yılında Çinde var olan bir iç mücadele ve bunun sonucunda Rusya
    destekli Çin'in Amerika ile savaşa tutuşması üzerine kurulu. Bunun olmaması için oyuna biz dahil oluyoruz.
    Bu senaryonun Çin'in ulusal güvenliği üzerinde nasıl bir tehdit oluşturduğunun yorumunu ise sizlerin
    takdirine bırakıyoruz.

KAYNAK:fragtist.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cok sacma alt tarafi bir kurgu

• quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

cok sacma alt tarafi bir kurgu

china rising yerine,Acaba Turkey rising olsaydi ne olacakti ?

• farklı bir bakış açısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

quote:

Kan çıkardı of of düşünsene forumları
  • quote:

Orijinalden alıntı: xWitchKingx

quote:

quote:

Kan çıkardı of of düşünsene forumları

Ben dusunemiyorum iste

• Söz konusu Çin olunca çok olağan kaçıyor bu durum. Kısa bir süre önce Çin radyosunda çalışan bir gazeteciyle konuşma fırsatım oldu. Sansürün en çok ve yasal olarak yapıldığı bir ülke olduğunu söylüyor Çinin. Her medya kuruluşunda hükümetin bir sansür bürosu olduğunu ve istedikleri habere müdahale edip, istedikleri gibi değiştirip yayınlayabildiklerini söylüyordu hanımefendi. Medyaya yapılan bu baskı ve sansür Sosyal Medyaya da aynı ölçüde yansıyor. Twitter yerine kendilerinin ortak platformunu kullansalar da Çinliler, baskıdan kaçamıyorlar. Bu durumun, böylesine bir senaryoya sahip bir oyun için de geçerli olması Çin' in şartlarını göz önünde bulundurursak fazlasıyla makul :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisizKisi -- 7 Ocak 2014; 2:42:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Wolftired kullanıcısına yanıt
    Konu yanlış yerde açılmış.
  • quote:

quote:

Bi şey olmucaktı, paşa paşa oynucaktın. Modern Warfare 1 de o kadar müslüman öldürdün cami bombaladın da ne oldu...
  • Nüfus kalabalık olunca, kesin böyle bi kurtarıcı(!) çıkar bizi yolar diye düşünerek yapmışlardır
    -Doğuda yapılan GTA gibi oyunların yasaklanması gibi ( aslında +18 yaş sınırı konsa cafelere, hem sizi kurtulun, hem biz kurtulalım diyorum ben )
  • quote:

quote:

doğru kurguda olsa sonuçta bir ülkenin adı geçmemeli böyle oyunlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907
    doğru kurguda olsa sonuçta bir ülkenin adı geçmemeli böyle oyunlarda

Katılıyorum. Kurgusal bir bölgede geçse daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • Fëanor_ kullanıcısına yanıt
    evet ama bütün oyunlarda böyle hemen hemen cod seriside ruslara takıntılı biraz
  • zaten Amerika Battlefield 4'de çin ile savaş içinde ve haliyle kazanmakta onun için adamların kanına dokunmuş
  • quote:

Çin hükümeti Internet üzerindeki demir yumruğunu çekmeye niyetli değil. Üstelik hükümet BF4 oyununu
    sadece ulusal güvenliğine bir tehdit olarak görmekle kalmayıp oyunu kültürel istilanın bir parçası olarak da
    yorumluyor.
    Çin hükümeti Battlefield 4 oyununu ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle yasakladı.
    Çin Kültür Bakanlığı tarafından oyunla ilgili dijital download, yama, demo vb herşey yasaklandı. Ülkenin en
    ünlü sosyal medya sitesi Weibo.com'da "ZhandDi4," yani Battlefield 4 kelimesi sansürlendi.
    Oyun zaten Çin'de resmi olarak satışa sunulmadı ama P2P linkler üzerinden indirilip oynanabiliyor.
    BF4'ün tek kişilik senaryosu 2020 yılında Çinde var olan bir iç mücadele ve bunun sonucunda Rusya
    destekli Çin'in Amerika ile savaşa tutuşması üzerine kurulu. Bunun olmaması için oyuna biz dahil oluyoruz.
    Bu senaryonun Çin'in ulusal güvenliği üzerinde nasıl bir tehdit oluşturduğunun yorumunu ise sizlerin
    takdirine bırakıyoruz.

KAYNAK:fragtist.com

amerika ve ruslar anca çine karşı oyunlarda savaş kazanır :)

• valalhi kardeşler hep düşmanlar bir birlerine hatta herkez :D
    analamıyorum neden :D
    kardeş kardeş geçinin yok olmaz illa birisi birinden üstün olacak ya olmaz :D
    digerinin yaptıgını birisi bilmeyecek bu şart :D
    neyse gerçi bi kaç yerde gta da yasaklanmıştı ama hangi ülkerlerde bilmiyorum
  • iyide bu konunun dahili bileşenlerde işi ne
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.