Şimdi Ara

Çin vs Türkiye alım gücü karşılaştırması / VW fiyatları ve asgari ücret üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Son yaşanan kur atağı itibariye ülkemiz ile Çin'deki alım gücünü karşılaştırmak istedim.

Çin modeli büyüme muhabbeti üzerine belki biraz fikir sahibi oluruz.

Şu an ülkemizde asgari ücret 2800 TL, Polo ise 387.700 TL.

1 litre atmosferik Polo için 138 asgari ücret gerekiyor bizim ülkede.

Peki, ''Değerli döviz'' ile büyüyen, yani ithalat yapmadan büyük ülke olduğu düşünülen Çin'de durum neymiş ona bakalım.

Çin'de asgari ücret eyalet eyalet değişiyor, 2400 ile 2000 Yuan arasında.

Biz 2200 Yuan alalım. (Yuan, Çin'in parası.)

Görseldeki Polo 1.5 atmosferik motorla baz paket olarak 99 bin 900 Yuan.

Çin'de vergiler düşük olduğu için 45 ayda sıfır Polo alabiliyorsunuz.

Görseldeki Polo'nun bire bir aynısı olan, en üst paket, spor koltuklu, 6 hava yastıklı versiyonu Beats paket ise 1.5 atmosferik motor ve DSG ile 123 bin 900 Yuan.

En üst paket Polo Çin'de 2200 Yuan asgari ücret ile 56 ayda alınabiliyor.

Türkiye de ise Style paket TSİ otomatik aracımız 182 ayda alınabiliyor.

Rusya'da ise Polo adında Skoda Rapid temelli Sedan bir araç satılıyor, 944 bin Ruble fiyat ve 12 bin Ruble asgari ücret ile 78 ayda alabiliyorsunuz. Türkiye'de baz Polo ise 138 asgari ücret.

Şu an Rusya ve Çin'e göre çok daha kötüyüz.

Şimdi canınızı yakacağım. Alttaki görsel baz paket kararan ayna vs. olmayan en ezik Passat'ın fiyatı.

TAM 615 BİN TL.

Bu rakam 219 asgari ücret demek.

Passat 2 litre TDi Elegance ise bizde asgari ücretle 479 ayda alınabiliyor... 1 milyon 343 bin TL'lik fiyat ile.

Çin'de ise, 249 bin 900 Yuan'a, 113 asgari ücrete Passat değil Arteon alabiliyorsunuz.

Çin'deki Arteon ise 2 litre TSi 186 PS gücünde ve 330 N/m torka sahip EA888 ünite ile satılıyor.

Çin'de, Türkiye'ye göre çok daha az çalışarak baz Passat yerine en dolu paket Arteon alabiliyorsunuz.

Çin'de R-Line paket Golf 8'de 129.900 Yuan.Çin vs Türkiye alım gücü karşılaştırması / VW fiyatları ve asgari ücret üzerine 

Neyse, gördüğünüz üzere sıradaki kur atağından sonra otomotiv sektörünü zor günler bekliyor.

Benim tavsiyem 200-250 bin civarına Golf Plus gibi, 350-400 bin civarına Passat Variant gibi F/P araçları alıp köşeye çekilmeniz olur.

Şu saatten sonra araba yatrımı da risk arz eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 11 Aralık 2021; 16:29:12 >

• anyhill üstadım teşekkür ederim.

Bende üzülüyorum maalesef, forumdakilerde beni bilir ben pek muhalif sayılmam ama mevcut durum zıvanadan çıktı artık, Dolar 20 bandını geçince otomotiv sektörü çok zor günler geçirir. Ekonomi kilitlenecek gibi geliyor bana. Ne alınabilecek ne satılabilecek.

Milletimiz bu kadar zor günlerden geçerken, oto sanayilerde esnaf ve özellikle de LPG zammından dolayı otogaz esnafı kan ağlarken üzülmemek elde değil. LPG ustaları birkaç haftadır para kazanmıyor.

Hükümeti ayaka tutan temel kitle olan esnaf ve EYT gibi gruplar şu an tamamen bitmiş durumda.

• güzel bir çalışma olmuş, ama diğer yandan epey üzücü bir kıyaslama... Çin vs Türkiye alım gücü karşılaştırması / VW fiyatları ve asgari ücret üzerine 

95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • Bu arada 2022 için tahminimi de söyleyeyim:

-Erken seçim var gibi görünüyor.

-Ekonomik kriz şimdi herkesi vuracak

-2.el ve 0 piyasası da kilitlenecek

-Dolar 23 olacak

-Baz Polo 500 bini vuracak

anyhill üstadım teşekkür ederim.

Bende üzülüyorum maalesef, forumdakilerde beni bilir ben pek muhalif sayılmam ama mevcut durum zıvanadan çıktı artık, Dolar 20 bandını geçince otomotiv sektörü çok zor günler geçirir. Ekonomi kilitlenecek gibi geliyor bana. Ne alınabilecek ne satılabilecek.

Milletimiz bu kadar zor günlerden geçerken, oto sanayilerde esnaf ve özellikle de LPG zammından dolayı otogaz esnafı kan ağlarken üzülmemek elde değil. LPG ustaları birkaç haftadır para kazanmıyor.

Hükümeti ayaka tutan temel kitle olan esnaf ve EYT gibi gruplar şu an tamamen bitmiş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 15 Aralık 2022; 14:37:0 >

Şu saatten sonra özellikle, 400.000 üstü araç alanlar o fiyattan son sahibi olabilir. 260 yazılan araçlara 1 ayda 450 yazılmaya başlandı. Sadece heves eden arkadaşlarımız alır ve elinde patlar. Buna satıcılar enayi.avi ismini vermekte.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İlginç bir dönem.

Ambargodan dolayı sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bunun yansıması olurdu hayata ve ülkeye.
  • benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt

Kırsal kesim çok gariban ama. En lüks araba Wento.Çin vs Türkiye alım gücü karşılaştırması / VW fiyatları ve asgari ücret üzerine 

• Çin'de bölgeden bölgeye degişir alınan asgari ücret. Ancak genel olarak 1.5 milyarlık bir nüfusa bu parayı verebilen bir devlet ve öteki tarafta 90 milyonluk nüfusuyla Avrupa'nın dibinde olan bir ülkenin yaklaşık yarısının aylık $290 civarına çalışması uzun uzun düşünülmesi gereken bir konu...

Hala akp diyenler var, akıl ermiyor.

SGK'ya 1 TL ödemeden hastanede dişini yaptıran 50-100 binlik ameliyat olan gördüm.

Ankara'da 50-100 bin arası Scudo Doblo vs. tamamen Suriyeli galericilerin elinde. Arabaları da toplamaya başlamışlar.

Suriyeli iki tane arkadaşım var 24 yaşındalar ikisi de her sene çatır çatır çocuk yapıyor sıfır araba alacaklar yakında. Bunlar Şahin Doğan Doblo D1 vs. piyasadan topladıkları için dar gelirli vatandaş mümkün değil araba alamaz.

2010 yılında Ankara da hurda Tofaş işi yapan akrabam vardı adamın 210 tane arabasi vardı şu an 0 arabasi var hurda araba kalmamış(Şasi olarak )

Ak Parti 3 diye Umit Ozdag 10 milyon diyo eğer 10 milyon kişi varsa ve bunlar giderse ev araba fiyatları en az %20 iner.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kullanılan materyaller yerinde, mesela VW üzerinden değerlendirmeniz konunun reel düzeyde daha kolay anlaşılmasına sebep olmuştur. Çünkü VW hem ikimci elde hem de sıfır olarak en çok rağbet gören firma konumunda. Ek olarak; ülkemizde son 15 yılda en çok Renault, Fiat ve Volkswagen satıldı. İthal araçlarda Volkswagen birinci konumda buda kur krizi için harika bir örnek olmasını sağlamış.

Esasında bende pek muhalif sayılmam fakat ekonomi bir bilimdir. Bilime karşı davranmak en çok bu davranışa zarar verir. Veriler geçen seneden fakat bu sene almak daha da zorlaştı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam dünyada da kriz olduğu bir gerçek 3 bin Euro'luk Polo'lar 7-8 bin olmuş durumda, Avrupa'da da 2017'den beri fiyatlar %100 arttı denebilir.

Polo 12 bin 800 Euro'dan bazı AB ülkelerinde şu an 25 bine dayandı diye biliyorum.

Dolar şu an bence çok ucuz. Düzgün arabalar mesela Golf 8 Style alayım desen 50 bin Dolar. Bence arabalar inanılmaz pahalı. Konut yine ucuz kalıyor.

En doğrusunu Allah bilir ama ben Dolar 1-2 ay daha kıpırdamazsa arabamı satıp Dolar'a geçmeyi düşünüyorum. Dolar atak yapmaya başlayınca bu sefer 30-35'de geçip 50'ye doğru gidebilir belli olmaz. Hükümet Ukrayna savaşında güzel, aklıselim bir strateji güttüğü için şu an ekmeğini yiyorlar.

91'deki silah baronları gibi iki tarafa da İHA satabiliriz istesek.Çin vs Türkiye alım gücü karşılaştırması / VW fiyatları ve asgari ücret üzerine 

Arabalar çok pahalı, gaza gelip lüs araba almak için yanlış bir dönem.

İnşallah ekonomi düzelir abi keyifli keyifli gezeriz. Ben geçici görevle Konya'ya geldim normalder Angara bebesiyim yoksa. Konya'da Toyota-Ford yok gibi bir şey, VAG grup güçlü, PSA, Fiat, Reno güçlü.

• dunyanın ne dandık ulkesınde yasadıgımız bellı zaten arabayı gectım hakım savcı kafasına gore takılıyor ıran daha gelişmiş bir ulke bizden

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.