Şimdi Ara

#Çin Malı Android Tabletler Rehberi,Destek ve Tavsiye - Ana Konu# (243. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.208
Cevap
99
Favori
850.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dolar kurundan çok koymuşlar yine. ben paypalın ve bankanın kur ve komisyon aldatmacasını nasıl aşabileceğimi buldum. ilk önce herkesin bildiği gibi paypaldan ödeme yaparken, dönüştürme seçeneklerinden resimdeki ikinci seçeneği işaretleyin.

sonra bankanızı arayarak veya internet şubesinden yurtdışı işlemlerin extrenizde dolar olarak görünmesini isteyin. ben akbank kullanıyorum ve alışveriş yaptığım tutar doğru olarak 2 gün içinde dolar extresinde görünüyor. eğer bu şekilde yapmazsam dolar kurunu yüksek kurdan bozup birde banka geçiriyor. sonra mesai saatleri içerisinde daha önce açtığım dolar hesabına döviz işlemlerinden borcum kadar usd alıyorum. burada dikkat edilmesi gereken dolar al-sat işleminin mesai saatinde yapılması. mesai saati dışı, tatil ve hafta sonlarında akbank yüksek kurdan dolar satıp ucuz, kurdan dolar bozuyor. hatta bu sayede dolar kurunu takip edip extrenin son gününden önce en ucuz dolar alımın olduğu günde dolar alıp ürünü biraz daha ucuza getirebilirsiniz.
    mesela ben owntadan novo8 aldım 199.99 dolara. hesap özetlerinde 199.99 usd borç görünüyor. cihazı sipariş verdiğimde dolar 1.618 tl idi, şimdi an itibariyle 1,586. şu anda ödeme yapsam 6.4 Tl kardayım. cihazın maliyeti 317.18 tl. eğer paypaldan ve bankadan bu işlemi yapmamış olsaydım;
    paypaldan extreme 209.98 usd olarak geçecekti. akbank bunu 1,65-166 Tl gibi bir kurdan çevirip, hesabıma 346.46 Tl olarak yansıtacaktı. çünkü alışveriş yaptığım zaman dolar kuru 1,61 tl ve akbank bunun çok üstünde kurdan bozuyor. aradaki fark 29,87 Tl, o paraya püskevit alırık
    umarım faydalı olabilmişimdir.

düzenleme: yurtdışından alışveriş yapacak arkadaşların dikkatine; önce bankadan yurtdışı işlemleriniz extrenizde dolar olarak görünmesini isteyin, sonra paypaldan gerekli yeri işaretliyerek alışveriş yapın. bu arada kredi kartı ödemelerini internetden yapan arkadaşlar, extrenin son tarihinden önce dolar hesabı açıp doların ucuz olduğu gün hesaplarına yeterli kadar usd aktarsınlar ve usd ödemelerini bu hesaptan yapsınlar. aksi taktirde yurt dışı harcamanızı banka kendi kurundan Tl'ye çevirip extrenize kabarık olaraka yansıtacaktır veya ödemelerini bankaya gidip elden dolar olarak da ödeyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salagil -- 9 Haziran 2011; 9:40:42 >

• Son yazımda Android 2.2 destekli çin işi tabletlerimizin sınırlarını nasıl zorlayabileceğimize dair birkaç uygulamadan bahsettim. O uygulamaları bulup edinmek size kalmış:

http://tayfuntuna.tumblr.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun808 -- 7 Haziran 2011; 12:54:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert.1907

quote:

Orijinalden alıntı: ramanujan20

quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

arkadaşlar aldığım cihaz geldi. bana ulaşması 9 gün sürdü. bu kadar çabuk geleceğini tahmin etmezdim. cihazdan memnunum, oyunla filan pek işim olmaz ama şöyle baktım bir sorun yok ,rahat oynatıyor.
    ekran performansı süper, 1024x600 çoklu dokunmatik kapasitif ekran internet ve genel kullanımda çok rahat. android 2.3 yüklü. wifi güzel çekiyor. uygulama indirmek için markete giriyorum. fakat full mu bilmiyorum ,nasıl anlaşılır? bir kaç oyun ve uygulama indirdim sorun yok.

aldığım site burası:
    http://www.t-kstore.com/New-arrival-7-inch-tablet-pc-with-latest-android-2.3-1024*600-HD-capacitive-screen-512MB-4GB-Telechip-8803-cotex-a8-1.2Ghz-processor
    aliexpres te de aynı kişini satışı var:
    http://www.aliexpress.com/product-fm/448712230-New-arrival-7-tablet-pc-with-latest-android-2-3-1024-600-HD-capacitive-screen-512MB-wholesalers.html

kargo paketi hiç açılmadan bana ulaştı. düşük değer ve gift yazmışlar. paketi büyütmemek için pek birşey almadım,bir deri kılıf koymuşlar hediye. fakat mini hdmi adaptörü'de alsaymışım iyi olacakmış.eskişehirde bulamadım.
    alacaklarımı bir toparlayım şipariş vereceğim. fakat 2 ay geçmesi gerekiyor gümrük mevzuatına göre galiba.

Eğer ücretli programlar listede gözüküyorsa marketiniz full'dür. 2 ay içerisinde birden fazla sipariş verecekseniz, siparişi başkasının adına verin ( anneniz, babanız, kardeşiniz, arkadaşınız... ) Sistem adrese dayalı değil, isme dayalı, birde 2 ay içinde kendi ismimle 3. siparişimde geldi fakat siz yine garantiye alın :))

bende bu tarz bir ürün almak istiyorum. verdiğiniz linkteki ürünü beğendim ama bazı sorularım olacak.
    1. bende ipod touch var şuanda ve onunla nette sörf yapabiliyorum.ipoddan sonra ekranı kötü gelir mi alsam çekmecede yatar mı?
    2. 9 günde gelmesi tesadüfen mi ben de sipariş etsem 9 günde gelir mi?
    3. şarjı ne kadar gidiyor?

ipod touch'ı bilmiyorum, ekranı küçüktür büyük ihtimalle. bu cihazdaki 1024*600 ekran çözünürlüğünde internet daha keyifli olmalı. aslında ben de nokia 5800 ile girebiliyordum ama ,bu tablettle mukayese edilemez.
    cumartesi sipariş verdim gece, pazartesi işleme alacaklarını söylediler ve çarşamba geldi. ortalama 10 gün de gelir büyük ihtimal.
    şarjı 2-3 saat gidiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mert.1907

quote:

Orijinalden alıntı: ramanujan20

quote:

arkadaşlar aldığım cihaz geldi. bana ulaşması 9 gün sürdü. bu kadar çabuk geleceğini tahmin etmezdim. cihazdan memnunum, oyunla filan pek işim olmaz ama şöyle baktım bir sorun yok ,rahat oynatıyor.
    ekran performansı süper, 1024x600 çoklu dokunmatik kapasitif ekran internet ve genel kullanımda çok rahat. android 2.3 yüklü. wifi güzel çekiyor. uygulama indirmek için markete giriyorum. fakat full mu bilmiyorum ,nasıl anlaşılır? bir kaç oyun ve uygulama indirdim sorun yok.

aldığım site burası:
    http://www.t-kstore.com/New-arrival-7-inch-tablet-pc-with-latest-android-2.3-1024*600-HD-capacitive-screen-512MB-4GB-Telechip-8803-cotex-a8-1.2Ghz-processor
    aliexpres te de aynı kişini satışı var:
    http://www.aliexpress.com/product-fm/448712230-New-arrival-7-tablet-pc-with-latest-android-2-3-1024-600-HD-capacitive-screen-512MB-wholesalers.html

kargo paketi hiç açılmadan bana ulaştı. düşük değer ve gift yazmışlar. paketi büyütmemek için pek birşey almadım,bir deri kılıf koymuşlar hediye. fakat mini hdmi adaptörü'de alsaymışım iyi olacakmış.eskişehirde bulamadım.
    alacaklarımı bir toparlayım şipariş vereceğim. fakat 2 ay geçmesi gerekiyor gümrük mevzuatına göre galiba.

Eğer ücretli programlar listede gözüküyorsa marketiniz full'dür. 2 ay içerisinde birden fazla sipariş verecekseniz, siparişi başkasının adına verin ( anneniz, babanız, kardeşiniz, arkadaşınız... ) Sistem adrese dayalı değil, isme dayalı, birde 2 ay içinde kendi ismimle 3. siparişimde geldi fakat siz yine garantiye alın :))

bende bu tarz bir ürün almak istiyorum. verdiğiniz linkteki ürünü beğendim ama bazı sorularım olacak.
    1. bende ipod touch var şuanda ve onunla nette sörf yapabiliyorum.ipoddan sonra ekranı kötü gelir mi alsam çekmecede yatar mı?
    2. 9 günde gelmesi tesadüfen mi ben de sipariş etsem 9 günde gelir mi?
    3. şarjı ne kadar gidiyor?

ipod touch'ı bilmiyorum, ekranı küçüktür büyük ihtimalle. bu cihazdaki 1024*600 ekran çözünürlüğünde internet daha keyifli olmalı. aslında ben de nokia 5800 ile girebiliyordum ama ,bu tablettle mukayese edilemez.
    cumartesi sipariş verdim gece, pazartesi işleme alacaklarını söylediler ve çarşamba geldi. ortalama 10 gün de gelir büyük ihtimal.
    şarjı 2-3 saat gidiyor.

cevap için teşekkürler göz önüne alacağım

• Merhaba,

Tablette 1500 TLye hat-trick yapma yolunda ilerliyorum :P

Aslında sadece iPad 2 ( 1400 TL , İsviçre ) alma amacım vardı, iPad 2'yi sipariş ettikten sonra, BlackBerry PlayBook'a Application yazdım. 31Mart'a kadar mı ne yazılan tüm applere PlayBook yolluyorlarmış. Bir baktım bedava PlayBook'um oldu

Galaxy S II almayı planlıyordum, ama çok pahalı ve gereksiz geldi. ( i4 sahibiyim )

Bende Android işletim sistemini merak ettiğim için çin malı ucuz bir tablet alayım dedim.

http://www.focalprice.com/CE037B/WM8650_Google_Android_OS_22_256M_4G_Hard_Drive_7_TFT_Tablet_Personal_Computer_Black.html

Dün bundan sipariş verdim, HoneyComb görünüşlü Froyo Rom yüklenebiliyor ( slatedroid sitesine bir göz atın güzel ROM lar var )

800MHz VIA işlemci, 7" rezistif ekran, 4GB ROM, ve FROYO!

Bana çok uygun geldi 80USD.

Videolarını izledim 80USDlik bir tablet için kötü gözükmüyor.

Ama alacaksanız hızlı olun her alanda mı ne fiyat yükseliyormuş.

İnşallah gelince Android'i de öğreniriz :P

Saygılar

NOT: @salagil 'e çok teşekkür ederim, PayPal kur dönüştürme seçenekleri için. PayPal hep 10, 20 TL fark koyuyordu kur diye, artık koyamayacak

Bilgi : FocalPrice güvenilirdir, en azından benim için. Garanti veremem ama oradan yaptığım bütün siparişler eksiksiz geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertDumenci -- 8 Haziran 2011; 12:00:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: salagil

.... çünkü alışveriş yaptığım zaman dolar kuru 1,61 tl ve akbank bunun çok üstünde kurdan bozuyor. aradaki fark 29,87 Tl, o paraya püskevit alırık
    umarım faydalı olabilmişimdir.

Verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim...her alış verişten bu şekilde 5-10tl arası zararım oluyordu...artık bende püskevit alabileceğim...
  • quote:

http://www.jtshoponline.com/ainol-novo8-8-inches-hd-capacitance-android-22-mid-tablet-gsensor-1080p-hdmi-8gb_p527:b9011d00e580554a18a811ad8dcc5cae.html
    5 usd kupon ile 204 dolara getirtilebilir. stokda görünüyor...

Salagil merhaba, 5 usd kuponun ne olduğunu açıklayabilirmisiniz. Bir de siz bu ürünü aldınız geçen hafta yanlış hatırlamıyorsam. Siz ne kadara almıştınız ve ürün pahalı olduğu için gümrükte takılmayacak mı? bunu nasıl hallettiniz?

Bir de bu ürünü aracımda kullanmak istiyorum. Araçta şarj etmek mümkün olur mu?

Salagil'e sordum ancak tabii ki konu hakkında bilgi sahibi diğer arkadaşlarda bilgi verirlerse sevinirim.

• teşekkür eden herkese bende teşekkür ederim. umarım hakikaten yardımcı olmuşumdur. önceki yazdığım yazıda düzenleme yaptım, lütfen tekrar okuyup ona göre alışveriş yapın.

@mertb ben ownta diye bir siteden aldım ama hala pre-order. haziran ortası gibi yollamaya başlanır diyorlar. jtshoponline da stokda var görünüyor ama forumdan bir arkadaş sordurmuş, onlarda da pre order mış. hemen almak isteyenler için bu linki vermiştim ama işe yaramayacak anlaşılan. gümrük konusunda 150 euroyu geçmeyeceği için zaten sıkıntı yok. ucundan kurtarıyor 150 euroyu. googla sordum hemen "150 Euro = 218,67 ABD Doları" dedi

kupon konusunda ise şöyle yapıyoruz.google arama yerine;
    dealexreme coupon
    focalprice coupon
    ownta coupon
    jtshoponline coupon
    ...
    gibi şeyler yazıyoruz ve karşınıza kuponların yayınlandığı siteler çıkıyor
    araçta şarj etmek konusunda uygun bir dönüştürücü bulunursa tabiki şarj edilebilir. adaptör 9 volt ise, çakmaklıktan 9 volt veren bir dönüştürücü bulman lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salagil -- 9 Haziran 2011; 10:03:47 >

• Salagil teşekkürler. Siteye mail atıp indirim veya kupon tAlep ettim. Canlı chat tAn bahsediyor ama ben offline görüyorum. Dediğiniz gibi tam 150 Euro sınırında sorun çıkabilir de, cikmayabilirde. Mailime henüz cevap gelmedi. İlgileri zayıf diyebilirim. Düşük fatura imkanını da sordum.
    Bu arada 7.4 v dc sarj kullanıyormuş. Buna uygun araç şarjı bulabilirmiyim sizce?
  • aliexpress'den aldığım dropad sağ salim 8. gününde geldi.
    gören herkes bayıldı.
    ancak kızım da bayıldı bozmasın diye kurcalamak için yatmasını bekliyorum
  • Arkadaşlar şu an için en alınası cihaz hangisidir F/P oranı olarak....Motorola Xoom'u TTNET Haziran ayı içerisinde TR'de satışa sunacak ama ben beklemekten sıkıldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

Arkadaşlar şu an için en alınası cihaz hangisidir F/P oranı olarak....Motorola Xoom'u TTNET Haziran ayı içerisinde TR'de satışa sunacak ama ben beklemekten sıkıldım

aynen bende bunu merak ediyorum.eğer güzel birşey bulursam fiyatı da uygun olursa alma niyetindeyim.amacım oyun falan değil internette gezmek için performansı iyi olsun+flash açabilsin bana yetiyor
  • quote:

Arkadaşlar şu an için en alınası cihaz hangisidir F/P oranı olarak....Motorola Xoom'u TTNET Haziran ayı içerisinde TR'de satışa sunacak ama ben beklemekten sıkıldım

kardeş beklemene gerek yok xoom şu an hızlıalda satışta...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikrets1

quote:

Biliyorum onu ben TTNET'in kampanyasını bekliyorum...
  • çin malı tablet alacaklar benim değerlendirmemi mutlaka okuyun, ben sattım fazlalıktan ama almadan önce bilginiz olsun istedim, zamanında ben de şu yazdıklarım gibi bir yazı çok aradım ama bulamadım:

bunu almıştım
    http://www.pandawill.com/superpad-flytouch-pad-3rd-android-22-support-flash-drive-101-inch-4gb-silver-gps-external-antenna-rj45-port-p41662.html

Eksileri
    ürün sıfır olmasına rağmen şarjı ortalama 2 saat gidiyor. Kurtlar vadisini izledim yarıdan az fazla bataryayla. Belki biraz zamanla alışır batarya.
    Sesi çok çıkmıyor. Bu tablet pclerin geneli böyleymiş fakat kulaklıkla gayet başarılı.
    İnternette çok hızlı sörf yapamıyorsunuz. İnternet sitelerinin mobil sürümleri gayet hızlı. Şöyle kısaca; internet sitelerindeki reklamlar vs ramini şişiriyor tableti yavaşlatıyor. Genelde mobil sürümleri tercih etmeli bence alacak arkadaş.
    Dahili hafızası 4 gb diyor fakat harici bir sd kart takmanız şart çünkü tabletin yeni yazılımı kendi hafızasını kullandırtmıyor gördüğüm kadarıyla. Yüklenen uygulamalar da takılan sd karta yükleniyor.
    Gps i bikere deneyebildim cep telefonunki gibi uydu bulması. İgo, sync gibi gps yazılımları da içinde. Laz navigasyon da yüklü baya güzel :D

Artıları
    Wifisi gayet güzel çekiyor.
    Ekranı büyük film güzel izleniyor. Filmlerde takılma olmadı hiç, elimde 1,5 gblık film vardı açtığımda da herhangi bir sıkıntı yok.
    Oyunlar yükledim bikaç tane okey tavla angry birds gayet başarılı çalışıyor. En sevdiğim bu oyunların tablette oynanması büyük ekran.
    Mause klavye haricen takılabiliyor. Çok güzel bir özellik nano alıcılı mause ile kullandım çoğu zaman çok güzel gözüküyor ve kullanımı gayet iyi oluyor.
    Flash disk takılabiliyor. Flash disk takıp film izleyip uygulama atılabiliyor.
    Uygulama çeşitlilği bol. Android marketten ücretsiz indirebiliyorsunuz uygulamalar oyunlar vs vs.
    Hafif ve kolay taşınıyor.
    2 USB takılıyor.
    3gsini denemedim.

• quote:

quote:

quote:

Çalışanlarına 45*36 olarak veriyor, sana bana kaça verir bilinmez.

• one yaa, öküz alırız o paraya
    quote:

Orijinalden alıntı: VoodooRush

quote:

quote:

quote:

• quote:

one yaa, öküz alırız o paraya
    quote:

quote:

quote:

quote:

1.620 tl çalışanına diyorsa bize daha da pahalıdır.
    ancak bu fiyat bile çok bence
    insan ipad alır kannımca

• lg google dan bilgisi olan var mı
    hani 3 boyutlu çekim yapabilen tablet
    burada fiyatı ne olur sizce
    ya da ne zaman legal gelir memleketimize
  • ainol çindeki kaliteli firmalardan birisi. novo serisi ile bayağı bir sükse yaptı. ürünü bulmak biraz zaman alabilir.
    halihazırda 5"lik novo5 modelini kullanıyorum. novo8 ise 1-2 hafta sonra elimde olacak.
    şuan yüksek çözünürlükte ve kapasitif ekranlı ve bu bu fiyata çin markası tablet bulmak zor.
    cihazın tek dezavantajı olarak görünen pil ömrünün rakiplerine göre kısa olması. kasada yer olmasına rağmen daha yüksek kapasiteli pil koymamışlar.
    bluetooth,gps ve 3g modülleri cihazda yok
    cihaz üzerinde a9 işlemci mevcut. güncel oyunları sorunsuz oynatabiliyor. full hd oynatma desteği var

kısa bir süre sonra yüksek çözünürlüklü çin ürünü tabletler yaygınlaşacaktır.
    tablet alırken bunu göz önünde bulundurursanız iyi olur.

quote:

quote:

http://www.jtshoponline.com/ainol-novo8-8-inches-hd-capacitance-android-22-mid-tablet-gsensor-1080p-hdmi-8gb_p527:b9011d00e580554a18a811ad8dcc5cae.html
    5 usd kupon ile 204 dolara getirtilebilir. stokda görünüyor...

Şimdi canlı destek ile görüşüyorum, ön satış olduğunu söylüyor. 1 hafta sonra gelecekmiş ürün ellerine.

• 
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.