Şimdi Ara

Çin'in nüfusu nasıl 1 buçuk milyar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
3
Favori
10.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Sadece bir coğrafya veya bir ülkedeki bir kış bir ilkbahara bakarak yeryüzü ısınıyor veya soğuyor denmez. Güneş her sene milimetre sapmadan aynı yerden doğuyor, milisaniye sapmadan aynı sürede batıyorsa yeryüzünün aldığı ısı sabittir, bölgelere ve senelere göre birkaç derece artar / azalır. Ancak genel sabittir.

Buna rağmen küresel ısınma diye bir media hoax var ise sebebi 'o ısınmaya karşı hükümetlerin önlem olarak yapacakları icraatları haklı göstermek' tir yani atıyorum karbon salınım vergisi, benzin tüketim vergisi, hayvancılık vergisi (hayvan yetiştirmek cok karbon salıp atmoseferi tıkıyormuş cunku !) vs vs . bir yığın mazaret arkasına sığınıp bazı kesimlere yeni rant sağlamak için.

Alıntıları Göster
    Güneş ısısının oranı sabit fakat atmosferdeki gaz oranı sabit değil.1970 li yıllardaki buzul oranıyla şimdikine bakınca sorunun sadece Türkiye de olmadığı görülüyor.Ha bu iş suistimal edilemez mi ? Pekala edilebilir.Küresel ısınmayı durdurmak için bir katkısı olmayan fakat cebe giren paraya katkısı olan bir çok düzenleme yapılabilir.Bu tamamen niyete bağlı.Asıl önemli nokta iklim değişikliklerinin her zaman olduğu öne sürülerek yaşadığımız durumun hafife alınması.Bir yanardağ patlayıp dünya buzul çağına da girebilir fakat bunun sebebi biz değiliz.Küresel ısınmada ise ana etken tamamen biziz.Müdahale edebildiğin bir şeyi her zaman oluyor nasılsa diyerek küçümsemek bence sığ bir bakış açısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanardağ konusunda şuna bir bak:

sonlara doğru çıkan videoda lavlar CGI (Computer Generated Image), ancak bilimci edasıyla ciddi ciddi bilimsel birşeyler anlatıyorlar. Sağ altta Science'in 'SCI' logosu falan.

Özet: Yanardağ konusunda medyada çıkan haberlerin coğu birer CGI çalışması ve senaryo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yanardağ konusunda şuna bir bak:

sonlara doğru çıkan videoda lavlar CGI (Computer Generated Image), ancak bilimci edasıyla ciddi ciddi bilimsel birşeyler anlatıyorlar. Sağ altta Science'in 'SCI' logosu falan.

Özet: Yanardağ konusunda medyada çıkan haberlerin coğu birer CGI çalışması ve senaryo.
    Hayatımız olmuş senaryo zaten.Kime güvenecez şaşıp kalıyoruz.Bilim otoritelerinin tamamen özgür olduğuna inanmıyorum zaten.Belli noktalarda eğilip bükülüyorlardır.Ben her olasılığa açığım fakat bazı şeyleri görmek için en tepeye çıkmak gerekli.Bu devirde bilgi edinmek kolay ama doğru bilgiyi edinmek çok zor.

• Neden roketler uzay boşluğunda ilerleyemez hocam?

• böyle : 1,500,000,000
  • Alltaki resimde temel fizik kitabından alınmış temel roket formulü var.

R = Fuel consumption rate / Yakıt tüketim oranı [kg/s]

u = Speed of exhaust gases relative to the nozzle / Egzos gazlarının rokete göre püskürtülme hızı [m/s]

M = Mass / Roket ağırlığı [kg]

a = acceleration being evaluated at that instant / Anlık olarak hesaplanan ivme [m/s2]

Bu roket formulü özünde Newton'un klasik F=Ma denklemi olup atmosferik şartlarda geçerlidir cunku en sonda yer alan anlık ivme değişkeni, a 'nın etkiyebileceği bir kitle olması gereklidir ve o da atmosferik havadır. Uzayda hava olmadığına göre, a'yı karşılayabilecek yani roketi itleyebilecek bir karşı kitle de yoktur dolayısıyla roket uzayda ilerleyemez. Roketin uzayda ilerleyebileceğini sanan kişiler, roket ucak gibi önden havayı emip arkadan ittirmediği için hava olmayan uzayda ilerleyebileceğini düşünmektedir fakat roket önden hava alsa da almasa da, sonuçta arkadan itlediği hava ile ilerlemektedir nitekim temel roket denklemi de bu gerçeğe bağlıdır.

Çin'in nüfusu nasıl 1 buçuk milyar?

• quote:

Alltaki resimde temel fizik kitabından alınmış temel roket formulü var.

R = Fuel consumption rate / Yakıt tüketim oranı [kg/s]

u = Speed of exhaust gases relative to the nozzle / Egzos gazlarının rokete göre püskürtülme hızı [m/s]

M = Mass / Roket ağırlığı [kg]

a = acceleration being evaluated at that instant / Anlık olarak hesaplanan ivme [m/s2]

Bu roket formulü özünde Newton'un klasik F=Ma denklemi olup atmosferik şartlarda geçerlidir cunku en sonda yer alan anlık ivme değişkeni, a 'nın etkiyebileceği bir kitle olması gereklidir ve o da atmosferik havadır. Uzayda hava olmadığına göre, a'yı karşılayabilecek yani roketi itleyebilecek bir karşı kitle de yoktur dolayısıyla roket uzayda ilerleyemez. Roketin uzayda ilerleyebileceğini sanan kişiler, roket ucak gibi önden havayı emip arkadan ittirmediği için hava olmayan uzayda ilerleyebileceğini düşünmektedir fakat roket önden hava alsa da almasa da, sonuçta arkadan itlediği hava ile ilerlemektedir nitekim temel roket denklemi de bu gerçeğe bağlıdır.

Atmosferden çıktığı hızıyla ilerleyebilir aslında? Tekrardan itici bir güce gerek yok. Gel gelelim ki durmak için o güce ihtiyacı olacak ama bu durumda da sizin yazdıklarınız geçerli olacak. Ay'da kayda değer bir atmosfer olmadığı için de yazdıklarınıza göre roket duramaz öyle değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mofire

Atmosferden çıktığı hızıyla ilerleyebilir aslında? Tekrardan itici bir güce gerek yok. Gel gelelim ki durmak için o güce ihtiyacı olacak ama bu durumda da sizin yazdıklarınız geçerli olacak. Ay'da kayda değer bir atmosfer olmadığı için de yazdıklarınıza göre roket duramaz öyle değil mi?

Alıntıları Göster
    İlk 2 cümle gerçekleşemeyecek birşeyin sadece hayal edilmesi. "atmosferden çıktığı hız" derken atmosfer 20km yüksekte yoğunluğu 1% e düşüyor fakat 20km yüksekte yercekimi 9.8m/s2 'den cok az düşüyor yani 20km yüksekte roketin dünyadan kurtulabilmesini sağlayan ağırlık düşümü yok. Fakat aya gidiş senaryosunu hazırlayan bilim kurgucular roket atmosferde yatay ilerleyip 'merkezkaç' kuvveti ile yerçekimini dengeliyor ve dünyadan kurtulabiliyor hikayesini kurguladılar.Ne var ki öyle bir merkezkaç kuvvetinin gerçekleşebilmesi için roketin hızının birkaç yüz km/saat değil birkaç onbin km/saat düzeyinde olması gerekli (şu anda tam rakamı hesaplamadım ancak onun gibi rakamlar). Roket o hızlarda ilerlemediğine göre öyle bir merkezkaç kuvveti de yok dolayısıyla dünyadan kurtulabilmesi mümkün değil. Daha dünyadan kurtulamamış roketin, ayda ne olacağını konuşmak anlamsız.

• quote:

İlk 2 cümle gerçekleşemeyecek birşeyin sadece hayal edilmesi. "atmosferden çıktığı hız" derken atmosfer 20km yüksekte yoğunluğu 1% e düşüyor fakat 20km yüksekte yercekimi 9.8m/s2 'den cok az düşüyor yani 20km yüksekte roketin dünyadan kurtulabilmesini sağlayan ağırlık düşümü yok. Fakat aya gidiş senaryosunu hazırlayan bilim kurgucular roket atmosferde yatay ilerleyip 'merkezkaç' kuvveti ile yerçekimini dengeliyor ve dünyadan kurtulabiliyor hikayesini kurguladılar.Ne var ki öyle bir merkezkaç kuvvetinin gerçekleşebilmesi için roketin hızının birkaç yüz km/saat değil birkaç onbin km/saat düzeyinde olması gerekli (şu anda tam rakamı hesaplamadım ancak onun gibi rakamlar). Roket o hızlarda ilerlemediğine göre öyle bir merkezkaç kuvveti de yok dolayısıyla dünyadan kurtulabilmesi mümkün değil. Daha dünyadan kurtulamamış roketin, ayda ne olacağını konuşmak anlamsız.

Alıntıları Göster
    Anladım, cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. :)

• Şehir olarak nasıl bir acıklama kullandın bilmiyorum ama genel bakıdan Çin'in sadece 3 en büyük şehrinin toplamı bile 75 milyon oluyor.

http://www.wiki-zero.net/m/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi5tLndpa2lwZWRpYS5vcmcvd2lraS9MaXN0X29mX2xhcmdlc3RfY2l0aWVz

• quote:

Alıntıları Göster
    Hocam bir şeyi daha merak ettim. Mars'a giden robotların gidişinde farklı olan ne?

• Arkadaşı dinlemeiyordunuz galiba dunyadan birşey çıkamaz diyor bir nevi yani arkadaşa göre o robotlarda senaryo

• quote:

Orijinalden alıntı: mofire

Hocam bir şeyi daha merak ettim. Mars'a giden robotların gidişinde farklı olan ne?

Alıntıları Göster
    Soruda temel yanlış var: Mars'a giden birşey yok. Dünyamızda bir yerde örneğin çöl olan bir yerde çekim yapıp "sözde" Mars gezegen yüzeyi diyerek yayınlanan 6 tekerlekli bir robot araç videoları var. O videolar CNN ABC BBC PiPiSi FOX vs kanallarda haber ve Documentary / Belgesel formatında piyasaya dağıtılınca herkesin hayal gücünü ateşliyor ve 'doğru' zannediliyor ve doğru olmadığı ispatlansa bile insanlar tatlı bir hayal yaşattığı için doğru olduğunu savunuyor. Belki olaya bilimsel fiziksel veya matematik açıdan değil temel canlı içgüdüleri açısından bakarsak bu daha net anlaşılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Proprietor

Arkadaşı dinlemeiyordunuz galiba dunyadan birşey çıkamaz diyor bir nevi yani arkadaşa göre o robotlarda senaryo
    Yukardaki gönderimde Fizik 101 dersi kitabında yer alan temel roket denklemi üzerinden giderek, hiçbir roketin dünyadan kurtulamayacağını tamamen fizik ve matematik kullanarak gösterdim. Yani "bana göre" değil, --temel fizik ve matematiğe göre-- roketler dünyadan başka bir yere gidemez. dolayısıyla Mars'taki robotlar da "bana göre" değil, temel fizik ve matematiğe göre mümkün değil. Hala belirsiz kalan birşey var mı?

• bak güzel arkadaşım sen daha küresel ısınmanın nedenini bilmiyorsun bir de üstüne komplo teorileri kuruyorsun. küresel ısınmanın nedeni güneşin fazladan bizi ısıtması değil, güneş dediğin gibi hep yerinde sabit. ısınmanın nedeni atmosferdeki karbon bazlı gazlar. bunlar gelen ışınların dışarı çıkmasını önlüyor.

• Çinde yaşayacağıma adada survivor hayatı yaşarım daha rahat

• Ben kendim araştırmadan kesin sözcükler kullanamam belirsiz kalan kısım o

• Rockets and engines in space behave according to Isaac Newton's third law of motion: Every action produces an equal and opposite reaction.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DFD8C17B -- 7 Haziran 2018; 17:32:41 >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    ISS, Curiosity, Voyager 1, Sputnik falan da hikaye hatta neil armstrong hepsini kafasında uydurmuş yuri gagarin aslında tuzlukmuş falan

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

bak güzel arkadaşım sen daha küresel ısınmanın nedenini bilmiyorsun bir de üstüne komplo teorileri kuruyorsun. küresel ısınmanın nedeni güneşin fazladan bizi ısıtması değil, güneş dediğin gibi hep yerinde sabit. ısınmanın nedeni atmosferdeki karbon bazlı gazlar. bunlar gelen ışınların dışarı çıkmasını önlüyor.
    Öncelikle senin güzel arkadaşın falan değilim, hitabına dikkat et.

Komplo teorisi dediğin roketlerin ay ve marsa gidemediği ise o temel fizik yasaları ve temel roket denklemi ile ispatlı dolayısıyla TV'de roket aya marsa ulaştı haberleri animasyon / CGI video yani yalan ve onun yalan olduğu matematik ve fizik ile ispatlı.

Küresel ısınma iddiasına gelince; o yığın / mainstream medyada TV'de kanalları (CNN ABC BBC) başta olmak üzere haberlerde, belgesel adı altında çeşitli programlarda ve Coca Cola, BP,vs gibi firmaların reklamlarında gördüğümüz birşey. Nitekim ısınmanın atmosferdeki karbon bazlı gazlardan kaynaklandığı da bunun bir parçası, onu burada tekrar etmeye gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.