Şimdi Ara

Çin dünya için tehlikeli bir devlettir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çini gözünüzde büyutmeyin yok şöyle yok böyle Amerikanın Çine ihtiyacı yok kendi iç pazarı bozulmadıkça üreten ve büyüyen bir ekonomi savaş zamanlarında bile üretebiliyor istiyen baksın 1.ve 2 savaşlarında amerikan ekomisinin gelişimine .ikincisi Çin büyüdükçe yanındaki komşu ülkelerin geleceği için sıkıntı çıkarıyor çıkar çatışması yaşıyor . Ki bunların içinde büyük toplarda var Rusya,Hindistan Japonya,Kore,Tayvan bunların hepsi farkli sebeblerden amerika ya göbekten bağlı. Çin yokken piyasada sovyetler vardı Amerikan ekonomisine kafa tutamadı. Dağılıp gitti.Amerika bölgelerdeki krizleri korukledikce Amerika dünyanın mutlak hâkimi olacaktır. Avrupanın Rusyasi,Japonya nin Çini,K.koresi,G.Korenin Kuzey koresi,Tayvanin ,Çini oldukça bu ülkeler Abd -Çin gerek ticari gerek sıcak catismalarda Abd yi desteklecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-328F93D37

Sosyalizm yükseliyor, emperyalistler istediğini yapsın bu saatten sonra Çin Halk Cumhuriyeti'ni kimse tutamaz.. İşçi, emekçi kardşler korkmasın ama sermayenin köleleri için durum başlıktaki gibi sıkıcı olabilir..
    Cini sosyalist rusyayi gomunist sanan uber zekalar toplanmis..

• Tek tek okudum işsiz gibi.

Gençlik işte yaşınıza veriyorum. Bilmediğiniz bir ülke Çin. Ekonomik dinamikleri, coğrafyası ve kültürü bize hem yakın hem çok uzak. Size önerim farklı kültürlere kendinizi alıştırmanız.

Ama bunu müslüman ve Türk olarak yapamazsınız. Çok kalıcı seçimlerdir hele din konusu.

Bir hristiyanı anlamak için onu anlamanız gerekli.
    Bir Çinliyi anlamanız için kominist felsefeyi yalamanız yutmanız lazım.
    Bir kültürü anlamak için onun gibi yaşamayı öğrenmelisiniz.

Yediğini yemeden içtiğini içmeden ancak akıl karı olmayan çıkarımlar yaparsınız şu an yaptığınız gibi. Elinizin bastığı tuş/ekrandan tut hayatınızı güzelleştiren her şey yabancıların ürünü ve bir çoğu Çin'de üretiliyor. Çin'de Türkiye nufusundan çok zengin var. Bazı Çin şirketleri şişirilmiş toplam ülke kazancımızdan büyük ve konsidile olmamış raporlar ile.

Yani Türkiye = bir veya 2 Çin şirketi. Koca ülke yarattığımız değer bu kadar.

• asau kullanıcısına yanıt
    Çin seddi Moğol akınlarına karşı yapıldı. Moğollar yinede Kuzey krallıklarını ele geçirdi. Yağmacı gruplar (Türklerin , Jurchenlerin ve Tatarların bir kısmı) zorla yer değiştirildi veya tarih sahnesinde dipnot yapıldı.
  • Çin ülke menfaatlerini zekasıyla ve küstahlığıyla yürütüyor herkes ülkesini çin kadar düşünse keşke amerika resmen silah zoruyla yapıyor amerika eski kasabalar arasındaki yollarda duran haydut gibi

• Batı medyasını izleye izleye asıl senin beynin uyuşmuş. Rusya'ya 90'dan sonra kominist diyen yok zaten de Çin'i yöneten kominist parti. Azıcık araştır, bilgin yok ama fikrin var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-328F93D37

Batı medyasını izleye izleye asıl senin beynin uyuşmuş. Rusya'ya 90'dan sonra kominist diyen yok zaten de Çin'i yöneten kominist parti. Azıcık araştır, bilgin yok ama fikrin var
    http://old.qha.com.ua/tr/analiz-haber/adim-adim-rus-kara-propagandasi-turkiye-deki-ruscu-troller/171177/

• souledge S kullanıcısına yanıt
    Yav hocam sen öyle deyince bende içimden daha biz görmeyiz onları falan diyordum. Fakat kıyamet belirtileri var aslında israf çok şuan mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Cini sosyalist rusyayi gomunist sanan uber zekalar toplanmis..

Alıntıları Göster
    Cin sosyalist rusya gomunist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94210CBD5 -- 24 Mayıs 2019; 7:45:46 >
  • naruto online oynuyorum geçen çin server'da hesap açmıştım sonra malum dillerinden zerre bişey anlamıyorum translate'den bişey yazsam sonucunda onlar'da bana bişey yazıcak yazdıkları yazıda kopyalanmıyo ingilizce yazdım ve Türk olduğumu belirttim adam bana ingilizce yanıt verdi *fk you dedi sonra türkler'den nefret ettiklerini yazdı 3 kişi ama bi tanesi, kendi milletini bırakmış. bana yerli insanlarımla konuşmaktansa bi yabancı arkadaş edinirim daha iyi, başkalarıyla konuşmak her zaman daha güzel yazdı :) 19 yaşında çinli bi arkadaş edindim Bulunggian çocuğun adı
  • Ne güzel işte tam istediğim kısıtlandırılmış diktatörlük yönetimi devlet dediğin pazara da karışır çarşıyada karışır şimdi liberal sistem var da ne oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.