< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bir çinliyle adaya düşsem ilk işi uykumda beni kesip yemek olur
|
Sosyalizm yükseliyor, emperyalistler istediğini yapsın bu saatten sonra Çin Halk Cumhuriyeti'ni kimse tutamaz.. İşçi, emekçi kardşler korkmasın ama sermayenin köleleri için durum başlıktaki gibi sıkıcı olabilir..
|
Batı özentisi
|
Cini sosyalist rusyayi gomunist sanan uber zekalar toplanmis..
![]() |
Ülkelerin ordularından tut derslerine, derslerinden tut gıdalarına kadar karışan ABD dünya için tehlikeli değil mi?
Hukuk üstünlüğü iddia edicek son ülke ise ABD' dir. Siyasal Sorun Doktrini olan bir ülkeden bahsediyoruz. Kısaca ABD Anayasa Mahkemesi diyor ki; Bizim ordumuz tüm dünyayı yok etse bile engel olmam hatta yorum bile yapmam. Çünkü bu siyasal bir sorundur. Yasama ve yürütme bakar bu işe ben bakmam. |
Dünyada -savaş esaslı- en kanlı topraklar bu arkadaşlara ait.
Her şeyleri çalıntı. Dünyaya herhangi bir değer arz etmiyorlar, sadece kendilerine katma-değer yaratıyorlar. O çok övülen ucuza üretiyor dediğimiz üretim modelleri bile Japonya'ya ait. Ama nüfusları sayesinde geri dönüşü çok çok daha fazla oluyor. Bütün marka-fabrika-teknoloji-araba-bilim üretim modelleri ahlak dışı ve çalıntı temelleri üzerine kurulu. Almanya'ya 2 defa sahte bal satmaya çalıştılar, Almanya 1 defa yakaladı, Çin özür diledi, ardından Almanya'nın nasıl bulduğunu araştırıp bir daha satmaya kalktı. İş gücünden kaybetmemek için fabrikalarının etrafına "intihar telleri" çeken (işçiler çok sık ekonomik sıkıntı ve durumlardan dolayı intihar ettikleri için) bir ülkeden bahsediyoruz. Dünyayı umursamayan bir millet. Yıllarca hem siyasi vakaları hemde coğrafi durumları nedeni ile kapalı kaldılar. O yüzden dünya onlar için, onların etrafında dönüyor (yalanda değil) Bu gün Çin süpergüç olursa kemire kemire yer bu dünyayı. İnsani değerlerden ramak kalmaz. ABD iyilik meleği değil, yada Avrupa sütten çıkmış ak-kaşık değil ancak "kötünün iyisi" Mesela şu anda Türkiye'de yokta fakiriz diyoruz, ancak dünyanın en güçlü 2. (kimisine göre 1.) devletinin içinde fakir, sefil, zehir zemberek, küresel piyasa içerisinde sakız parasına günde 12-14 saat çalıştığını bir düşünsene. Kafayı yersin. Genel psikolojileri de bunun aksini göstermiyor zaten. Her devletin karanlık-aydınlık tarafı var, her ülkenin kanlı geçmişi var, övündüğü naneleri var. Ama Çin ap ayrı bir şey. Napolyon'nun dediği gibi, "bırakın uyusunlar, uyandıklarında yer yerinden oynayacak" |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|