Şimdi Ara

Çin dünya için tehlikeli bir devlettir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Batıda hukuk, hürriyet el üstünde tutulurken Çinde hak getire. Hükümet yarı tanrı gibi güçlü. Batıda hükümet vatandaşı bu kadar yakın takip etse tepki çeker lakin Çinde açık açık yapıyor.
    Dışarıdan gelen ürünlere kendi pazarını kapıyor. Devlet şirketleri ile damping yapıp duruyor.

Trump bunlarla mücadele ediyor neyse ki. Çin borsası değer kaybetti, büyümesi yavaşladı. Belirsizlikler arttığı için gelecekteki yatırımlar da azalacaktır. Var ol Trump başkan dünya sana minnettar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülkelerin ordularından tut derslerine, derslerinden tut gıdalarına kadar karışan ABD dünya için tehlikeli değil mi?

Hukuk üstünlüğü iddia edicek son ülke ise ABD' dir.
    Siyasal Sorun Doktrini olan bir ülkeden bahsediyoruz.
    Kısaca ABD Anayasa Mahkemesi diyor ki;
    Bizim ordumuz tüm dünyayı yok etse bile engel olmam hatta yorum bile yapmam. Çünkü bu siyasal bir sorundur. Yasama ve yürütme bakar bu işe ben bakmam.
    Dünyada -savaş esaslı- en kanlı topraklar bu arkadaşlara ait.

Her şeyleri çalıntı. Dünyaya herhangi bir değer arz etmiyorlar, sadece kendilerine katma-değer yaratıyorlar.

O çok övülen ucuza üretiyor dediğimiz üretim modelleri bile Japonya'ya ait. Ama nüfusları sayesinde geri dönüşü çok çok daha fazla oluyor.

Bütün marka-fabrika-teknoloji-araba-bilim üretim modelleri ahlak dışı ve çalıntı temelleri üzerine kurulu.

Almanya'ya 2 defa sahte bal satmaya çalıştılar, Almanya 1 defa yakaladı, Çin özür diledi, ardından Almanya'nın nasıl bulduğunu araştırıp bir daha satmaya kalktı.

İş gücünden kaybetmemek için fabrikalarının etrafına "intihar telleri" çeken (işçiler çok sık ekonomik sıkıntı ve durumlardan dolayı intihar ettikleri için) bir ülkeden bahsediyoruz.

Dünyayı umursamayan bir millet. Yıllarca hem siyasi vakaları hemde coğrafi durumları nedeni ile kapalı kaldılar. O yüzden dünya onlar için, onların etrafında dönüyor (yalanda değil)

Bu gün Çin süpergüç olursa kemire kemire yer bu dünyayı. İnsani değerlerden ramak kalmaz. ABD iyilik meleği değil, yada Avrupa sütten çıkmış ak-kaşık değil ancak "kötünün iyisi"

Mesela şu anda Türkiye'de yokta fakiriz diyoruz, ancak dünyanın en güçlü 2. (kimisine göre 1.) devletinin içinde fakir, sefil, zehir zemberek, küresel piyasa içerisinde sakız parasına günde 12-14 saat çalıştığını bir düşünsene.

Kafayı yersin. Genel psikolojileri de bunun aksini göstermiyor zaten.

Her devletin karanlık-aydınlık tarafı var, her ülkenin kanlı geçmişi var, övündüğü naneleri var. Ama Çin ap ayrı bir şey.

Napolyon'nun dediği gibi, "bırakın uyusunlar, uyandıklarında yer yerinden oynayacak"
  • Bir çinliyle adaya düşsem ilk işi uykumda beni kesip yemek olur

• Olum sen troll müsün gerçek misin hala anlamadım

• Bu kadar kalabalık olmaları Yecüc Mecüc'ü hatırlatıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batı özentisi

• izayoi kullanıcısına yanıt
    o ne demek?

• Dünya için her zaman illa tehlike devletler olacaktır.İnsanın olduğu yerde kötülük vardır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Dünya için her zaman illa tehlike devletler olacaktır.İnsanın olduğu yerde kötülük vardır
    Kadının olduğu yerde kötülük vardır, düzeltelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

Kadının olduğu yerde kötülük vardır, düzeltelim.

Alıntıları Göster
    Kadın mı bizdeki durum ne mesela rusyada kadın var ama kötülük yok orda kadına değer bile vermiyorlar neden elde etmesi kolay ve genele göre sayısı çok.Hatta Türkleri kadın delisi olarak görüyorlar kadınların kölesi olarak.Malum çok türk var rus kadınlarının peşinde koşan onun için yerini değiştiren.Ama durum şu kadın değil esas olan kadın araçtır önemlisi kadının kullanan kötüdür.Kadın sadece erkeğin zevki emellerine alet olması için kullanılan bir dişi yaratık artık ne dersek diyelim bazılarının gözünde hatta dünyada maalesef ne kadar demokrasi var desekte erkeğin ardılında kalan 2.nesil vatandaştır.

Güçlü zeki güzel bir kadın dünyada aç kalmaz.Aklın ve imkanlarının sınırlarını zorlamadığı müddetçe.Kadınlar sadece koruma güdüsünden dolayı erkeklere yaklaşırlar yada kişisel olarak içgüdüleri kuvvetli basarsa yoksa bir kadının erkeğede ihtiyacı yoktur maddi olarak güçlü ise.

• Son yaptırımlarda abd borsası çin borsasından fazla düştü. Ayrıca çinde borsa kimse tarafından sallanmaz. Türkiyede %7 düştüğü gün haber bile olmaması kimsenin umrunda olmaması gibi. Çinde halkın parası mı var birikimini borsada değerlendirsin. Abd’de o endeksler %10 düşsün o hükümet bir daha seçilemez. %20 düşsün şirketler çalışanlarının yarısını işten çıkarır. %30 düşsün dünya genelinde resesyon çıktı denir dünyada ekonomik kriz başlar. Boru degil bütün ülkenin birikimlerinin toplandıgı havuzdur amerikada borsa ayrıca amerika şirketler ülkesidir.

Trump başından beri ticaret savaşlarını hiç yara almadan kazanmıştı ama sonuncu seferde emin ol donuna sıçtı. O sırada nasdaq shorttaydım iki haftada %8e yakın düştü kamyon yüküyle para kazandım düşüşden önce çinliler ne isterse tamam diyecekken düşüştb sonra trump koşa koşa çinlileri müzakereye çağırdı abd görüşmeler iyi geçti mesajı verirken çinliler ertesi gün tam piyasanın en iyi saatinde görüşmeler kötü geçti açıklaması yaptı birkaç gün sonra da kendileri de tarife uyguladıklarını açıkladı. Tokatlanan taraf şu an Trump.

• Stoa kullanıcısına yanıt
    Ticaret savaşlarının küresel ekonomiye zarar verdiği zaten yazılıp çizilen bir şey lâkin asıl zarar Çin'e olacak. Çin'in büyüme verileri zayıfladı, PMI verileri son ayların düşüğüne gelmişti. Buna karşın ABD tarım dışı istihdam ve büyüme verileri gayet iyi. Halka sizin işinizi koruyacağım diyor. Kapanan ve Çin'e göç eden bir sürü fabrika Amerikalıların aklındadır diye düşünüyorum.

Ayrıca Trump daha son kozunu oynamadı, hâlâ bir anlaşma yapmak gayretinde.
    Ben bu işten asıl zararlı çıkacak Çin'dır diyorum.

• Sosyalizm yükseliyor, emperyalistler istediğini yapsın bu saatten sonra Çin Halk Cumhuriyeti'ni kimse tutamaz.. İşçi, emekçi kardşler korkmasın ama sermayenin köleleri için durum başlıktaki gibi sıkıcı olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhafız.

Ticaret savaşlarının küresel ekonomiye zarar verdiği zaten yazılıp çizilen bir şey lâkin asıl zarar Çin'e olacak. Çin'in büyüme verileri zayıfladı, PMI verileri son ayların düşüğüne gelmişti. Buna karşın ABD tarım dışı istihdam ve büyüme verileri gayet iyi. Halka sizin işinizi koruyacağım diyor. Kapanan ve Çin'e göç eden bir sürü fabrika Amerikalıların aklındadır diye düşünüyorum.

Ayrıca Trump daha son kozunu oynamadı, hâlâ bir anlaşma yapmak gayretinde.
    Ben bu işten asıl zararlı çıkacak Çin'dır diyorum.
    Çinin yaptırımlarının abd verilerine olumsuz etkisi anca sinek ısırığı kadar olur yani ticaret savaşı dediğimiz şeyde gerçekten ülkelerin ekonomisi savaşsa kazanan bu zamana kadar oldugu gibi hep abd olur ama bu savaşta ülke ekonomileri savaşmıyor kimin kazandıgına piyasa karar veriyor. Nasdaq 3binden 8bine gelmiş ayılar bunu düşürme fırsatı olarak görür her çin abd geriliminde borsaya çakarsa ihale Trump’ın üstüne kalır. Bakma dolar/tl’nin 7ye çıktığı sene de fedin faiz kararlarını saymazsak türkiye ekonomisinde önceki yıllardan farklı birşey yoktu rakamlar kolpa ise önceki senelerde de kolpaydı. İnşaat ekonomisiyse önceki yıllarda da öyleydi. Faiz arttırmama inadı bile önceki yıllarda da aynıydı. Siyasi risk muhabbetine aldılar götürdüler ama ne oldu şu an türkiye ekonomisi gerçekten boka batmış durumda. Abd ekonomisi süper bile olsa borsalarına çakabilirler ve dolar/tl türkiye gibi dışa bağımlı bir ülkede ne yaratıyorsa çakılmış bir borsa da abdde o etkiyi yapabilir.

Çin demokratik olmayan kuzey korenin bir tık üstü bir ülke bile olsa demokrasisini beğendiğin abd’nin bu halde olma sebebi diğer ülkeler korumacı politikalar uygularken liberal olmasıdır. Çinde senin işçinin 10da 1i ücrete çalışan işçiler varsa ve şirketlerin oraya gidiyorsa çeneni kapatıp serbest piyasaya saygı duyacaksın. Senin görevin oy toplamak için alt sınıfın götünü daha rahat yaymasını sağlamak değil piyasaları oluruna bırakmak. Liberal ingiltereden amerika çıkarken korumacı politika uygulayan almayadan italyadan hitlerler mussoliniler çıktı birkaç kere yıkılıp kuruldular. Piyasa trumpı liberalizme düşman görürse ekonomik krizi kafasına vurup eve gönderirler trumpın da işler kötü gittiğinde tayyipden çok da farklı olmadıgını görürüz “onların yuanı varsa bizim allahımız var” “dış güjler bize saldırıyor” diye zırlar irana falan savaş açar milliyetçilik pompalar demokratları suçlar. İşler iyiye giderken tayyip bile kürt sorununu çözücek türkiyeyi abye sokucak ekonomiyi şahlandıran adam olarak görülüyordu.

• Ülkelerin ordularından tut derslerine, derslerinden tut gıdalarına kadar karışan ABD dünya için tehlikeli değil mi?

Hukuk üstünlüğü iddia edicek son ülke ise ABD' dir.
    Siyasal Sorun Doktrini olan bir ülkeden bahsediyoruz.
    Kısaca ABD Anayasa Mahkemesi diyor ki;
    Bizim ordumuz tüm dünyayı yok etse bile engel olmam hatta yorum bile yapmam. Çünkü bu siyasal bir sorundur. Yasama ve yürütme bakar bu işe ben bakmam.
  • amerika olmasa rusya ve çin dünyanın anasını ağlatmıstı zaten.Ama bazı beyinsizler hala amerika'yı suçlayp durur.Dünyanın en özgür ülkesi Amerikadır.
  • Dünyada -savaş esaslı- en kanlı topraklar bu arkadaşlara ait.

Her şeyleri çalıntı. Dünyaya herhangi bir değer arz etmiyorlar, sadece kendilerine katma-değer yaratıyorlar.

O çok övülen ucuza üretiyor dediğimiz üretim modelleri bile Japonya'ya ait. Ama nüfusları sayesinde geri dönüşü çok çok daha fazla oluyor.

Bütün marka-fabrika-teknoloji-araba-bilim üretim modelleri ahlak dışı ve çalıntı temelleri üzerine kurulu.

Almanya'ya 2 defa sahte bal satmaya çalıştılar, Almanya 1 defa yakaladı, Çin özür diledi, ardından Almanya'nın nasıl bulduğunu araştırıp bir daha satmaya kalktı.

İş gücünden kaybetmemek için fabrikalarının etrafına "intihar telleri" çeken (işçiler çok sık ekonomik sıkıntı ve durumlardan dolayı intihar ettikleri için) bir ülkeden bahsediyoruz.

Dünyayı umursamayan bir millet. Yıllarca hem siyasi vakaları hemde coğrafi durumları nedeni ile kapalı kaldılar. O yüzden dünya onlar için, onların etrafında dönüyor (yalanda değil)

Bu gün Çin süpergüç olursa kemire kemire yer bu dünyayı. İnsani değerlerden ramak kalmaz. ABD iyilik meleği değil, yada Avrupa sütten çıkmış ak-kaşık değil ancak "kötünün iyisi"

Mesela şu anda Türkiye'de yokta fakiriz diyoruz, ancak dünyanın en güçlü 2. (kimisine göre 1.) devletinin içinde fakir, sefil, zehir zemberek, küresel piyasa içerisinde sakız parasına günde 12-14 saat çalıştığını bir düşünsene.

Kafayı yersin. Genel psikolojileri de bunun aksini göstermiyor zaten.

Her devletin karanlık-aydınlık tarafı var, her ülkenin kanlı geçmişi var, övündüğü naneleri var. Ama Çin ap ayrı bir şey.

Napolyon'nun dediği gibi, "bırakın uyusunlar, uyandıklarında yer yerinden oynayacak"

• ABD sempatizanı bir yosun.

• Ticaret savaşını Çin'in kazanması imkansız. ABD dinamikleri olarak en inovatif ülke. Çin'in onları yakalaması için hepten sistemi değiştirmesi lazım.
  • Vatandaşlarını 7/24 gözlemliyorlar.Çok kötü birşey.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.