Şimdi Ara

Çılgın Projem Hakkında Yardımınıza İhtiyacım Var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Ben klasik otomobil ve ecnebilerin kullandıkları deyim ile sleeper araç delisiyim. (Bu arada Sleeper: Dış görünüşü gayet mütevazi ancak piyasadakilerin çoğuna nal toplatacak araç anlamına gelmektedir.) Neyse dediğim gibi deliyim. Amacım aşağıdaki aracın benzerini yapmak ama iyi bir performans ile.

Çılgın Projem Hakkında Yardımınıza İhtiyacım Var...

Şimdi yapmak istediklerimin listesi şöyle:
    1-Kesinlikle motor şanzıman değiştirmek. Mümkün müdür, mümkünse kaça patlar, muayeneden geçer mi?
    2-Kasada ufak makyaj ve düzeltmeler yapmak. Yukarıda koyduğum resimdeki gibi. Çamurlukları şişirmek, Ön panjuru ve tamponları krom kaplatıp sis farları takmak. Hepsi de olmayacak şeyler değil bana göre ama nerde ve ne kadara yaptırabilirim?
    3-Daha kalın lastik ve jant kullanmak ayrıca fren sistemini baştan sona yenilemek. Servolu frene çevirip arkaları da disk yapmak istiyorum.

Birkaç haftadır kafamı kurcaladığı ve uykumu kaçırdığı için araştırma yaptım az çok. İlk olarak Anadol'u buldum. Link:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-1974-akdeniz-484288602/detay

Daha sonra hasarlı ama motoru şanzımanı düzgün bir araç bulmaya çalıştım. Parçalarını almayı düşündüğüm araç Ford Sierra. 2.0 DOHC motoru olanı arıyorum şu aralar. Hem arkadan çekişli hem daha güçlü (120 beygir kadar) bir motoru var. Tabi ilerleyen zamanlarda bu motora da büyük küçük modifikasyonlar yapmayı düşünüyorum.

Yani kısacası yaşlı başlı adamı alıp kalp nakli ve botoks yaptıracağım :D

Dediğim gibi ben deliyim ve vermek isteyeceğiniz bütün nasihatları milyon kere duymuşumdur. Hayır buna harcayacağım parayla eli yüzü düzgün güvenilir bir araç almayacağım. Hayır buna harcayacağım emek ve zamanı başka yere harcamak istemiyorum. İstediği kadar başımı ağrıtsın canımı sıksın. Sonuçta o arabayla atacağım bir tur bütün bu çektiklerimi bana unutturacaktır.

Yazım yanlışlarım için özür diler, şimdiden yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.

• Valla bilgim yok ama iyi azimlisiniz anlaşılan böyle bişey yapmak için. Umarım güzel bişeyler çıkarırsınız. Yaptıkça editleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Şu an çalışıp para biriktirme derdindeyim inşallah önümüzdeki 2 yıl içinde başlayacağım.
  • öyle bir araba alırsan işinin çoğu pas temizlemekle geçer örn gas monkey garage bir kaç bölümü izle işleyiş nasıl gidiyor onu gör bence eski arabayı ne yapıyorlar vs vs inş yaparsındır böyle birşey
  • Böyle şeyler imkan ve yer meselesi yoksa olmaz şeyler değil. Senin anadol dediğin zaten dışardan satın alınmış şasi üstüne koçun ucuz kompozit giydirip biz yaptık diye kakaladığı dandik bir alet. (bu arada bursa hava alanında birisi almış bi tane yavaş yavaş topluyor. Parça bulmakta zorlanıyormuş bursada olmasına rağmen)

Bahsettiğin ecnebiler bazen eski araçları modifiye ediyorlar. Ama bunla ilgili pek çok firma var onlarda. Mesela adam şasi ve salıncakları yapmış öylece satıyor. Gerisini alıp takmak sana kalmış.

Ben kendi hubcentric adaptörümü yaptırmak için çizimler ve adet vs yazarak e imalat adlı siteye mesaj bırakmıştım. 3 kişi aradı fiyat verdi istanbuldaki birine yaptırmıştım tanesi 65 gaymeye.

Kısacası sana diyeceğim bu işin tadı kendin yapmakta. Ama tecrübe olmayınca her zaman bişeyler eksik ve yanlış olur ve haaa demekki bu böyle oluyormuş dersin. Netten başka şasiler bulup benzerini çizerek bu hatalardan kurtulabilirsin. Bahsettiğim siteye de ilan verirsin sana fiyat verirler yaptırırsın. helezon amortisör vs zaten satın alacaksın. Ama amortisör helezon ilk olmaz çünkü araç ağırlığına uygun malzemeler alman gerekiyor. Motor da şöyle yapabilirsin. sekizsilindir isimli sitede gümrükten araç alma filan vardı buralarda eski araç ihalelerine girebilirsin ucuz ama motoru uygun bişey bulursan işini görebilir. Küçük motor da düşünebilirsin üstüne Turbo elektro Turbo gibi ya da kompresör gibi uygulamalar yaparsın. Ama her türlü şimdi düşündüğünden çok daha pahalıya patlar.

• Esinlenme kaynağım o adamlar zaten. Bu arada Bronco faciasını biliyorum. Bi alıyorlar nerdeyse baştan sona tekrar yapıyorlar arabayı. Ama bu anadol fiberglas gövde. Çok pas sorunu yaşayacağımı sanmıyorum ki zaten arabalardan anlarım ve paslı araba almam.
  • etusch kullanıcısına yanıt
    Amacım kendim yapmak. Yer zaman hiç sıkıntı değil. Tek sıkıntı para. onu da toplamak için kendime 2 yıl zaman tanıdım. Ama şimdi kendimi yiyip bitirdiğim için sorma kararı aldım.

Sekizsilindir isimli siteyi ben de takip ediyorum ve o videosunu da gördüm ama gümrükten araç almak tam bir kumar. Çalıştıramıyorsun edemiyorsun yok teklif veriyorsun başkasının verdiği teklifi göremiyorsun. O iş yaş bence.

Turbo, kompresör vs. ilk aşamadaki planım arasında değil. Önce amacım aracı bi toparlayıp sürüşe hazır hale getirmek. Ki zaten öyle çok deli bir güç de beklemiyorum. Sonuçta Anadol bu. Sadece orijinal 50 beygirlik motoru beni sıkar. Ben biraz daha iyi kaçsın, daha iyi yol tutsun, daha iyi dursun istiyorum ilk etapta. Daha sonra olaylara başlayacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardımlarınıza ihtiyacım var
    11 yıl önce açıldı
    Yardımınıza İhtiyacım Var
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yürüyeni zayıf araçlara güçlü motor takmak güvenli ve sağlıklı olur mu bilemiyorum. Eğer yapılacaksa bütün süspansiyon sistemini iyi anlayan birisi ile modifiye etmek gerekebilir.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    arka aks ve ön travers takımlarını da ufak değişikliklerle takabilirsem olur gibi geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atahan128

Esinlenme kaynağım o adamlar zaten. Bu arada Bronco faciasını biliyorum. Bi alıyorlar nerdeyse baştan sona tekrar yapıyorlar arabayı. Ama bu anadol fiberglas gövde. Çok pas sorunu yaşayacağımı sanmıyorum ki zaten arabalardan anlarım ve paslı araba almam.

Fiberglasında sıkıntısı var bir ara fiberglas araçta benzin deposunu kesiyorlardı dumanlar tütüyordu arabadan

• E plazma kesici metalde bile yangın çıkarır hele bide benzin deposunda sakat bi bölümdü hatırlıyorum

• Sleeper car hastası biri olarak, bende çok istiyorum antika bi aracı toplayıp swaplamak. Ancak bu iş için iyi bi çevre iyi bi garaja sahip olmalısınız. Araç için ayırdığınız 50.000 tl'niz cebinizde olmalı. Bu parayı havaya atsanızda koymamalı size. İyi bir meblaa olmadımı bu iş zulüm olur. Ama para oldumu keyif olur..

Herkesin tercihine saygı duyarım ama ben olsam Anadol yerine farklı bir araç tercih ederim. Bu segmentte murat 124 olurdu tercihim. Golf mk2, volvo veya ford taunus sw daha hoş olur.

• Benimde kafamda 70 model bi e serisi alip yapmak var ama malum olay parada kopuyor malesef turkiye sartlarinda hobi sahibi olmak imkansiza yakin hem calisma saati hem kazanilan para bakimindan

• senged kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız ama bi yerden başlamalı. Bir ömür sürse de o ömrün sonunda süreceğim keyif paha biçilemezdir. Bu arada Anadol'a olan bir bağlılığım var. Ben çocukken vardı bizde a1 mk2 akdeniz. Deliliğim o zamanlara dayanır. Araba kullanmayı onda öğrendim. Neredeyse bütün ilklerimi onda yaşadım. Fakat en sonunda banka borcundan sattık iki yıl önce. Hep istemişimdir az bi oynamak arabayla ama malum peder beyin olunca yemedi tabi. Bu projenin temeli buna dayanır yani. Önümüzdeki iki yıl gecemi gündüzüme katıp çalışacağım.

• Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Evet malesef para olayı üzüyor insanı ama bi kere kurt düştümü içinize siz de az çok deliriyorsunuz ve o delilik size yaptırıyor :D

• Sana mk1 golf iyi gider

• Cok yoruyor helede eski arabada

Biz serçeye 1.6 dogan motoru taktik 5 vites ve bunuda sadece 2 3 arkadas evin onunde yaptik 😂 suan guzelmi super slx leri filan geciyor performansi yakit guzel ama emek istiyor sanayide yaptiracaksan zorlanirsin kimse ugrasmaz

• Bir ara benzer bir fantezi bende de vardı. Fantezi olarak kaldı tabii.
    6n2 polo vardı 959 kilo bir şey, 1.4 TSI motor düşünmüştüm 140'lık. Düşünmekle yetindim sadece. Onun yerine gittim 140 beygir araba aldım.

Diğer bir fantezim de, 2000 model Clio Rs alıp, bodykit'ini düz Clio'ya çevirmek, yandaki 2.0 16v yazısını da "RTE" falan yapıp "Tek kapı düz clio" havası vermek.

Düşündükçe aklıma öyle fantezi arabalar geliyor ki. Turbo Broadway (Fabrika çıkışlı mevcut), sonra aklıma 1.9 205 GTI geldi, ilanlara bakarken bunu buldum:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-ozel-bir-arac-512386130/detay
    Neyse, ben mesajı sonlandırayım yoksa saçmalamaya başlayacam.

• grejuva007 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi Anadol'un yeri ayrı bende.

• Byvagabond kullanıcısına yanıt
    İstediği kadar yorsun kesinlikle yapacağım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.