Şimdi Ara

Ciklet balığı aldım yem atmaya korkuyorum acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
41.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar bugün biri dişi diğeri erkek 2 tane ciklet balığı aldım.pet shopçu bana yemlerini havada yemeleri lazım yemleri dibe düşerse baloncuk olur patlar yukarıya basınç uygular balıklar ölür dedi bende haliyle korktum tedirgin oldum şimdi göz kararı elimle avuçlayıp yemlerini akvaryuma attım yemlerin hepsi yere düştü ama hiçbir şey olmadı ve balıklarım bazı yemlerini yerden yediler arkadaşlar balıklarıma birşey olcak diye korkuyorum sizce pet shopçu doğru mu söyledi yalan mı yemin şişmemesi için ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

not:balıklarımın renkleri sarı serçe parmak boyundalar.yem kırmızı renkte kum gibi bir yem göz kararı parmaklarımla avuçlayıp attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_yılın -- 20 Nisan 2012; 17:16:32 >

• 1-Balıkların Sarı Prenses.

2-Cikletlerin en az 1 erkek 3 dişi olarak beslenmesi gerekir.

3-Pet Shopçu senle dalga geçmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aster!x

1-Balıkların Sarı Prenses.

iyide ben üremeleri için bizzat bir dişi bir erkek aldım ikisi çiftleştikleri zaman dişi bir sürü yavru doğurcak zaten pet shopçuya 1 dişi 1 erkek yaşarlar mı diye sordum evet yaşarlar dedi ve yem konusuna gelirsek uyardığın ve bilgilendirdiğin için sağol ilk başta banada pek inandırıcı gelmemişti adi karı yüreğimi ağzıma getirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_yılın -- 20 Nisan 2012; 23:22:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan_yılın

quote:

iyide ben üremeleri için bizzat bir dişi bir erkek aldım ikisi çiftleştikleri zaman dişi bir sürü yavru doğurcak zaten pet shopçuya 1 dişi 1 erkek yaşarlar mı diye sordum evet yaşarlar dedi ve yem konusuna gelirsek uyardığın ve bilgilendirdiğin için sağol ilk başta banada pek inandırıcı gelmemişti adi karı yüreğimi ağzıma getirdi.

Şuan balıkların küçükler üremeleri için süre var , onlar büyüdükçe erkek dişiyi sürekli kovalamaya başlayacak ve dişi hırpalanacak bu nedenle 3 dişi 1 erkek beslenmesi daha doğru oluyor ayrıca akvaryumunun boyutlarını bilmiyorum ama sanırım küçük bir akvaryum , akvaryumun boyutu küçük olduğu için balıkların büyümesi yavaşlayabilir hatta durabilir bile. Akvaryumunla ilgili bilgi verirsen daha iyi yorum yapabilirim.

• quote:

quote:

quote:

iyide ben üremeleri için bizzat bir dişi bir erkek aldım ikisi çiftleştikleri zaman dişi bir sürü yavru doğurcak zaten pet shopçuya 1 dişi 1 erkek yaşarlar mı diye sordum evet yaşarlar dedi ve yem konusuna gelirsek uyardığın ve bilgilendirdiğin için sağol ilk başta banada pek inandırıcı gelmemişti adi karı yüreğimi ağzıma getirdi.

Şuan balıkların küçükler üremeleri için süre var , onlar büyüdükçe erkek dişiyi sürekli kovalamaya başlayacak ve dişi hırpalanacak bu nedenle 3 dişi 1 erkek beslenmesi daha doğru oluyor ayrıca akvaryumunun boyutlarını bilmiyorum ama sanırım küçük bir akvaryum , akvaryumun boyutu küçük olduğu için balıkların büyümesi yavaşlayabilir hatta durabilir bile. Akvaryumunla ilgili bilgi verirsen daha iyi yorum yapabilirim.

evet doğru tahmin ettin akvaryumum küçük ama fazlada küçük değil orta boy bir akvaryum yüksekliği 35 cm enide 35 cm ve balıkların büyümesinin duraklaması daha güzel olur büyüdükleri zaman akvaryuma sığmazlar ama küçük kaldıklarında rahatça gezerlerve büyümelerinin üremeleriyle bir ilgisi yoktur diye düşünüyorum insanlardada olduğu gibi balıklardada boyu uzatan hormon farklı üreme hormonu farklıdır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet doğru tahmin ettin akvaryumum küçük ama fazlada küçük değil orta boy bir akvaryum yüksekliği 35 cm enide 35 cm ve balıkların büyümesinin duraklaması daha güzel olur büyüdükleri zaman akvaryuma sığmazlar ama küçük kaldıklarında rahatça gezerlerve büyümelerinin üremeleriyle bir ilgisi yoktur diye düşünüyorum insanlardada olduğu gibi balıklardada boyu uzatan hormon farklı üreme hormonu farklıdır.

En basit mantıkla düşündüğümüz de Sarı Prensesler yavrularını ağızlarında tutarlar , şu anki boyutlarında ağzına 1 yumurta falan sığar ancak. Tabi ki de üremeleriyle alakalıdır gelişmeleri.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

En basit mantıkla düşündüğümüz de Sarı Prensesler yavrularını ağızlarında tutarlar , şu anki boyutlarında ağzına 1 yumurta falan sığar ancak. Tabi ki de üremeleriyle alakalıdır gelişmeleri.

halla halla ne yani şimdi akvaryum küçük diye balıklarım üreyemeyecek mi? şimdi mantık yürütücek olursak akvaryumda beslenen timsahlar en fazla 30 cm büyürler çünkü bulundukları ortam küçüktür ama bu timsahlar ürerler kısır değillerdir bu yüzden aynı şey kesinlikle balıklar içinde geçerli olabilir ya da normal boyutta ağzına 10 yumurta alır ama bu boyutta ağzına 1 yumurta alır ne fark eder neticede üreyebiliyor çok olsa ne olur az olsa ne olur hem ne demişler çocuğun mu var derdin var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilo Vermem Durdu Acil Yardım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sarı Prensesler çok çabuk "yanık kalabilen" balıklardır. Yanık kalması olması gerektiği boyuttan çok daha küçük olması anlamına geliyor. Sarı Prensesler yanıkken üreyebilirler ama ağızlarında ki yavuruyu yutarlar.
  • quote:

Sarı Prensesler çok çabuk "yanık kalabilen" balıklardır. Yanık kalması olması gerektiği boyuttan çok daha küçük olması anlamına geliyor. Sarı Prensesler yanıkken üreyebilirler ama ağızlarında ki yavuruyu yutarlar.

bak bu çok kötü bir haber üzüldüm ağzındaki yavruyu yutacaksa sarı prensesler için balığın yumurtadan çıkması için bir kuluçka makinası falan var mı? biliyormusun? ya da kuluçka makinası yoksa her yumurtladığında yumurtayı her seferinde yutçak diye bir kural yok bazı seferde yutmaz ve doğurabilir bu ihtimalde var.
  • quote:

quote:

Sarı Prensesler çok çabuk "yanık kalabilen" balıklardır. Yanık kalması olması gerektiği boyuttan çok daha küçük olması anlamına geliyor. Sarı Prensesler yanıkken üreyebilirler ama ağızlarında ki yavuruyu yutarlar.

bak bu çok kötü bir haber üzüldüm ağzındaki yavruyu yutacaksa sarı prensesler için balığın yumurtadan çıkması için bir kuluçka makinası falan var mı? biliyormusun? ya da kuluçka makinası yoksa her yumurtladığında yumurtayı her seferinde yutçak diye bir kural yok bazı seferde yutmaz ve doğurabilir bu ihtimalde var.

Kuluçka makinesi var ama balığın ağzında ki yumurtaları çıkartamazsınız ayrıca balığın üremesi için büyük bir ortam lazım yoksa rahat hissetmezler.Akvaryumun kaç litre olduğunu söylerseniz hangi balıkların uygun olabileceğini söylerim.

• balığın ağzındki yumurtaları çıkarmama gerek yok internette okuduğuma göre cikletler ve sarı prensesler yemek yiyecekleri zaman yumurtaları ağızlarından çıkartıyormuş bende çıkardığı zaman alırım makinanın içine koyarım olur biter.ve balıklarımın üremesi için akvaryumumun yeterince geniş olduğu görüşündeyim akvaryum boyuyla balıklarımın boyları aynı orantıda ve ben akvaryum litresini ölçmeyi bilmiyorum nasıl ölçebilirim.
  • Kardeşim okurken sinirlendim ya.
    Adam sana her şeyi sabırla anlatıyor sen herşeye muhalefet herşeyi bilirmiş havası.
    Sen arkadaşa güven gerisine karışma.
    Yok her seferinde yutmazmışta; yok insanlarda büyüme hormonuyla üreme hormonu farklıymışta.
    Oldu olcak akvaryumda insan besle ne olsa onlar daha bebekken üreyebiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Kardeşim okurken sinirlendim ya.
    Adam sana her şeyi sabırla anlatıyor sen herşeye muhalefet herşeyi bilirmiş havası.
    Yok her seferinde yutmazmışta; yok insanlarda büyüme hormonuyla üreme hormonu farklıymışta.

ben herşeyi bilirmiş havası falan yapmyorum sadece sorduklarına cevap veriyorum yazıların tamamını okumadan uydurma istersen.
  • yem atmadan korkuyosun ciklet balığı kusturup kuluçka tüpüne koyucam diyorsun,tüm gün başında mı bekliceksin yumurtaları atsın diye,diyelim bekledin o kustuğu an sen toplamadan diğerleri bir güzel yer,az sabret ,büyüt ilk yumurtaları kaybedersin
  • 35 cm ye sarı prenses satmış.1 erkek 1 dişi satmış.Ama bu cellatları afişe edip dükkanlarına tonla ceza kesecek belediye nerde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Kardeşim okurken sinirlendim ya.

aynen kardeşim insan bu kadarmı bilir bide yeni almış akvaryumu kudurdum yaw herşeye bir cvp madem biliyorsun başlangıçtaki soruyu niye sordun be kardeşim hem bu kadar çömez hem o kadarda ustasın yani :)
  • vay anasını 1 haftalık konumu hortlatmışlar.o zamanlar 35 cm lik akvaryumum varmış.o akvaryumu arkadaşıma verdim yeni 50 cm uzunluğunda akvaryum aldım şu anda içinde 4 şeker pembesi 4 tanede mavi prenses var.ve balıkların cinsi sarı prenses değilmiş şeker pembesiymiş.
  • 50 cmde o balıklardan 1 tane bile olmaz ercan kardeşim.
    Şeker pembesi ve mavi prenses sertlik açısından uygundur da sana en azından 200 litre tank lazım.
    Başına bela açma ya tankını büyüt ya da hacmine uygun japon veya bitkili tank canlıları besle.
  • --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyderrath -- 22 Mayıs 2012; 15:20:14 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Petshoplar bütün balıkların birbiriyle yaşayacağını ve üreyeceğini iddia eder.
    Çünkü siz akvaryumu tıka basa balık doldurdukça onlar da paralarına para katar,siz balık öldürdükçe tekrar kapılarına geleceğiniz için size satacakları yem ilaç vs gibi şeylerden de sırtınızdan para kazanırlar.
    Bu yüzden İşini doğru yapan petshop sayısı çok ama çok azdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 8 Mayıs 2012; 23:41:48 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.