Şimdi Ara

Ciklet balığı aldım yem atmaya korkuyorum acil yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
41.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Petshoplar bütün balıkların birbiriyle yaşayacağını ve üreyeceğini iddia eder.
    Çünkü siz akvaryumu tıka basa balık doldurdukça onlar da paralarına para katar,siz balık öldürdükçe tekrar kapılarına geleceğiniz için size satacakları yem ilaç vs gibi şeylerden de sırtınızdan para kazanırlar.
    Bu yüzden İşini doğru yapan petshop sayısı çok ama çok azdır.

iyide bunu yapmasına gerek yok çünkü pet shop dükkanının sahibi olan kadın annemle arkadaş oldu ve 5 milyonluk balıkları bize 3 milyona sattıayrıca benim akvaryumu ve balıkları aldığım dükkan antalya ilinin en önemli en müşterili ve en geniş kapsamlı dükkanı dikkatini çekerim

• Ercan _yılın
    yavru dahi olsalar 8 fazla olmuş,4 de düşür en azından.en geniş en kapsamlı derken merkezde mi bu yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

Ercan _yılın
    yavru dahi olsalar 8 fazla olmuş,4 de düşür en azından.en geniş en kapsamlı derken merkezde mi bu yer.

neyse yöneticilerimiz gerekeni söylemişler arkadaşa.
    Hobiden anladığı yok petshopun lafıyla gelmiş konuşuyor.
    5 liralık balığı 3e vermiş.
    Ölünce 5e satacak yine haberi yok.
    Aldığı vebale mi yanarsın verdiği paraya mı.
    Allah akıl fikir versin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

Ercan _yılın

neyse yöneticilerimiz gerekeni söylemişler arkadaşa.
    Hobiden anladığı yok petshopun lafıyla gelmiş konuşuyor.
    5 liralık balığı 3e vermiş.
    Ölünce 5e satacak yine haberi yok.
    Aldığı vebale mi yanarsın verdiği paraya mı.
    Allah akıl fikir versin.

sanada genç
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan_yılın

sanada genç

aklım bana yetiyor çok şükür sen de cellat petshop kafasını bırakıp biraz hayvansever olsan sana da yeter merak etme.
  • quote:

quote:

sanada genç

aklım bana yetiyor çok şükür sen de cellat petshop kafasını bırakıp biraz hayvansever olsan sana da yeter merak etme.

hayla anlamıyorsun.tamam akvaryum küçük diye balıklar büyümezler hatta üreyemezler ama ölmezler.akvaryum küçük diye strese girip ölen akvaryum balığı neredeyse yok denilecek kadar azdır.sadece melek balıkları küçük akvaryumda strese girerler ve ölürler.

• quote:

hayla anlamıyorsun.tamam akvaryum küçük diye balıklar büyümezler hatta üreyemezler ama ölmezler.akvaryum küçük diye strese girip ölen akvaryum balığı neredeyse yok denilecek kadar azdır.

işkenceye dayanıklıdırlar yani.
    Bu da sizin canlılara bakışını gösteriyor.
    daha yorum atmayın bence.
    Hiç bir hayvansever cellatça yaklaşımlara prim vermez burda.
    Ya da başka bir yerde.
    Savunduğunuz şeyler ancak o 50 60 balığı 100 litre tanka tıkan insanlıktan nasibini almamış petshopların dükkanlarında geçer sizin.
    Bir canlının gelişememesi,büyüyememesi,yanık güdük kalması,ömrünün kısalması,işkence çekmesi ne demek umrunuzda mı,hiç düşündünüz mü?Onlar işkence çekerken hiç aynaya baktınız mı?
    Hayvanları kendisinin yarattığını düşünen,onların çektiklerini umursamayıp işkence çeke çeke öleni "zaiyat" diye çöpe dökenlerin,büyümeyen balığa,"yanık kaldı bu büyümedi diğerleri 10 lira bu 5 lira" diyenlerin içinde geçer.
    Hayvana,onun yaratıcısına saygı duyup da onu en iyi şartlarda yaşatmak isteyenlerin bulunduğu ortamlarda size herkes en ağır tepkiyi gösterir ve göstermeye devam edecek.
    Hakediyorsunuz çünkü.
    Anlatabildim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 14 Mayıs 2012; 13:40:26 >

• quote:

quote:

hayla anlamıyorsun.tamam akvaryum küçük diye balıklar büyümezler hatta üreyemezler ama ölmezler.akvaryum küçük diye strese girip ölen akvaryum balığı neredeyse yok denilecek kadar azdır.

işkenceye dayanıklıdırlar yani.
    Bu da sizin canlılara bakışını gösteriyor.
    daha yorum atmayın bence.
    Hiç bir hayvansever cellatça yaklaşımlara prim vermez burda.
    Ya da başka bir yerde.
    Savunduğunuz şeyler ancak o 50 60 balığı 100 litre tanka tıkan insanlıktan nasibini almamış petshopların dükkanlarında geçer sizin.
    Bir canlının gelişememesi,büyüyememesi,yanık güdük kalması,ömrünün kısalması,işkence çekmesi ne demek umrunuzda mı,hiç düşündünüz mü?Onlar işkence çekerken hiç aynaya baktınız mı?
    Hayvanları kendisinin yarattığını düşünen,onların çektiklerini umursamayıp işkence çeke çeke öleni "zaiyat" diye çöpe dökenlerin,büyümeyen balığa,"yanık kaldı bu büyümedi diğerleri 10 lira bu 5 lira" diyenlerin içinde geçer.
    Hayvana,onun yaratıcısına saygı duyup da onu en iyi şartlarda yaşatmak isteyenlerin bulunduğu ortamlarda size herkes en ağır tepkiyi gösterir ve göstermeye devam edecek.
    Hakediyorsunuz çünkü.
    Anlatabildim?

anlatamadın çünkü 100 litrelik tanktada balıklar yüzebiliyor 50 litrelik tanktada yüzebiliyorlar ama tek fark büyüyemiyorlar ve büyümedikleri için işkence çekiyorlar diye bir kural yok yani işkence çekmiyorlar anladın?

• quote:

anlatamadın çünkü 100 litrelik tanktada balıklar yüzebiliyor 50 litrelik tanktada yüzebiliyorlar ama tek fark büyüyemiyorlar ve büyümedikleri için işkence çekiyorlar diye bir kural yok yani işkence çekmiyorlar anladın?

güzel bir daha anlatayım ben anlatamazsam gidip bir veterinerle görüşün.
    Bir canlının büyüyememesi demek yanık kalması demek işkence çekmesi demektir.
    Sizi çocukluğunuzdan itibaren 50 cm lik bir odaya kapatsak işkence çekmiyorum çok mutluyum yürüyebiliyorum mu dersiniz?
    Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama söylediğiniz şeyler 18yaş altını gösteriyor belirteyim.
    Bir liseliye bile bir canlının büyüyememesinin işkence olduğunu anlatmak 10 dakika sürmez.
    Anlamak istemiyorsanız buraya tonla akvaristi çağırır hepsine söylediklerinizi yorumlattırırım.
    sonra da nasıl cellat petshopları savunurken hakaretvari konuştuğunuz gibi aynı üslupla ya forumu bırakır,ya da özür dilersiniz.
    Bir canlıya işkence etmek cellatlıktır,haramdır.
    Bir canlıyı gelişemeyeceği bir yere tıkmak barbarlıktır,dinimizce kafirlikle eş sayılmıştır.
    İnancınız yoksa bile insanlık dışıdır,bilim dışıdır,etik dışıdır,insanlığın paylaştığı bütün değerlere aykırıdır söyledikleriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 14 Mayıs 2012; 13:54:20 >

• quote:

quote:

güzel bir daha anlatayım ben anlatamazsam gidip bir veterinerle görüşün.
    Bir canlının büyüyememesi demek yanık kalması demek işkence çekmesi demektir.
    Sizi çocukluğunuzdan itibaren 50 cm lik bir odaya kapatsak işkence çekmiyorum çok mutluyum yürüyebiliyorum mu dersiniz?
    Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama söylediğiniz şeyler 18yaş altını gösteriyor belirteyim.
    Bir liseliye bile bir canlının büyüyememesinin işkence olduğunu anlatmak 10 dakika sürmez.
    Anlamak istemiyorsanız buraya tonla akvaristi çağırır hepsine söylediklerinizi yorumlattırırım.
    sonra da nasıl cellat petshopları savunurken hakaretvari konuştuğunuz gibi aynı üslupla ya forumu bırakır,ya da özür dilersiniz.
    Bir canlıya işkence etmek cellatlıktır,haramdır.
    Bir canlıyı gelişemeyeceği bir yere tıkmak barbarlıktır,dinimizce kafirlikle eş sayılmıştır.
    İnancınız yoksa bile insanlık dışıdır,bilim dışıdır,etik dışıdır,insanlığın paylaştığı bütün değerlere aykırıdır söyledikleriniz.

evet balıkları verdim yerine 6 tane ateş ağız aldım bu balıklar uygunmudur akvaryumuma sayın prof. doktor shadowgeist

• quote:

evet balıkları verdim yerine 6 tane ateş ağız aldım bu balıklar uygunmudur akvaryumuma sayın prof. doktor shadowgeist

50 cm'de ateş ağız mı
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=243200192423244&set=a.117038405039424.21410.116922315051033&type=3&theater
    danışarak iş yapmayı da öğrenirseniz sorunlarınız çözülecek.
    sizin tanka birkaç kök bitkiyle canlıdoğuran veya tetra gider.cikletten uzak durun tankı büyütmeden.
    Veya tek bir zebraya bakabilirsiniz.1 tane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 20 Mayıs 2012; 19:31:25 >

• quote:

quote:

50 cm'de ateş ağız mı
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=243200192423244&set=a.117038405039424.21410.116922315051033&type=3&theater
    danışarak iş yapmayı da öğrenirseniz sorunlarınız çözülecek.
    sizin tanka birkaç kök bitkiyle canlıdoğuran veya tetra gider.cikletten uzak durun tankı büyütmeden.
    Veya tek bir zebraya bakabilirsiniz.1 tane.

neden 2 tane değilde 1 tane?

• quote:

çünkü hacminiz ancak buna yeter.bir çift zebra için ortalama 70 litre civarı tank lazım.
    Bunların üreyeceklerini yavru çıkaracaklarını da düşünmek zorundasınız.
    50cm lik tankta 15 cm boya ulaşabilen canlıyı ancak tek başına beslersiniz.
    Tabi sizin küçük kalsın canııım çeksin işkence büyümese de yüzüyo mu yüzüyo abisi tarzı hayvan düşmanı atom bombası fikirlerinize ters olacak ama idare edin artık.
  • quote:

quote:

çünkü hacminiz ancak buna yeter.bir çift zebra için ortalama 70 litre civarı tank lazım.
    Bunların üreyeceklerini yavru çıkaracaklarını da düşünmek zorundasınız.
    50cm lik tankta 15 cm boya ulaşabilen canlıyı ancak tek başına beslersiniz.
    Tabi sizin küçük kalsın canııım çeksin işkence büyümese de yüzüyo mu yüzüyo abisi tarzı hayvan düşmanı atom bombası fikirlerinize ters olacak ama idare edin artık.

büyümeyen hayvan işkence mi çeker?
  • quote:

büyümeyen hayvan işkence mi çeker?

büyümeyen değil büyüyemeyen.
    Ve o büyüyememe olayı senin gibi vatandaşların sayesinde oluyor.
    Seni çocukluğundan itibaren 50 cm'lik odaya tıksak yiyecek ve su versek ne hale gelirsen balığa da aynı şey olur.
    Ve evet işkencenin babasını çeker.
    Yeterli mi?
  • Ciklet türünün en az 300 Litre akvaryumlarda beslemelisiniz. 50 cm akvaryumla hayvan işkence çeker bana kalsa ben 50 cmde beta veya japon beslemeyede karşıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamaci16

Ciklet türünün en az 300 Litre akvaryumlarda beslemelisiniz. 50 cm akvaryumla hayvan işkence çeker bana kalsa ben 50 cmde beta veya japon beslemeyede karşıyım

50 litrede de ciklet bakılır.
    japon da bakılır
    betta rahat rahat bakılır.
    ama gereksinimlerini bileceksiniz.
    hangi cikleti kaç tane besleyeceğinizi bileceksiniz.

• quote:

quote:

Ciklet türünün en az 300 Litre akvaryumlarda beslemelisiniz. 50 cm akvaryumla hayvan işkence çeker bana kalsa ben 50 cmde beta veya japon beslemeyede karşıyım

50 litrede de ciklet bakılır.
    japon da bakılır
    betta rahat rahat bakılır.
    ama gereksinimlerini bileceksiniz.
    hangi cikleti kaç tane besleyeceğinizi bileceksiniz.

Balık bakmadan anladığını düşünmüyorum.EĞer bilseydin 50 litrede hiç bir balığın yaşaması için uygun olmadığını bilirdin.
    Size kalsa Fanusda american ciklet bakarsınız.

• quote:

Balık bakmadan anladığını düşünmüyorum.EĞer bilseydin 50 litrede hiç bir balığın yaşaması için uygun olmadığını bilirdin.

www.facebook.com/akvaryumbilimi
    fotoğraflardaki makalelerin tamamı bana ait.
    Senin yaşın kadar belkide akvaryum deneyimim var.
    50 litrede ramirezi bakılabilir örneğin.
    Veya tek bir zebra bakılabilir.
    50 litrede yine canlıdoğuran bakılabilir bitkilendirilerek.
    yine 50 litre bitkili tank olarak bir bettaya cennet olabilir.
    veya 5bireyden oluşan tetra kolonisi düşünülebilir.
    önemli olan balık başına düşen hacimdir.
    50 litrede bu bahsettiğim canlılara uygun ortamda bakarsanız kendi gözlerinizle maksimum boyutlarına ulaştıklarını ve renklerini gayet güzel sergilediklerini görürsünüz örneğin.
    Fanus çiçek saksısıdır fanusta balık olmaz.
    Ayrıca ciklet 10 bin çeşit balığı kapsayan bir kavramdır.
    ciklet bakılır bakılmaz tarzı kabzımal yorumlarıyla bu iş yürütülmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 22 Mayıs 2012; 21:46:20 >

• quote:

quote:

www.facebook.com/akvaryumbilimi
    fotoğraflardaki makalelerin tamamı bana ait.
    Senin yaşın kadar belkide akvaryum deneyimim var.
    50 litrede ramirezi bakılabilir örneğin.
    Veya tek bir zebra bakılabilir.
    50 litrede yine canlıdoğuran bakılabilir bitkilendirilerek.
    yine 50 litre bitkili tank olarak bir bettaya cennet olabilir.
    veya tetra düşünülebilir.
    Fanus çiçek saksısıdır fanusta balık olmaz.
    Ayrıca ciklet 10 bin çeşit balığı kapsayan bir kavramdır.
    ciklet bakılır bakılmaz tarzı kabzımal yorumlarıyla bu iş yürütülmez.

Abi Şu yorumlara girmeyelim senin yaşın kadar akvaryumculukla uğraştım vs.

Leğende de ciklet bakarsın verimli olur mu ?

Benim kastım hayvanın rahat en verimli şekilde yaşaması için ortam.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.