Şimdi Ara

Çıkarcı insanları nasıl anlıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En baştan önlem alıp karşı tarafı çözmek için ne yapmak lazım arkadaşlar?

Ben genelde yeni bir ortama girince kaybedince çok fazla uzulmeyecegim yemler atıyorum ortaya.

Ama artık öyle nefret ediyorum ki böyle insanlardan en ufak şey bile kaybetmek istemiyorum.

Çıkarcı, içten pazarlıkli ve sinsi insanlardan gerçekten bıktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çıkarcı İnsanları Anlamak

Çıkarcı insanlar, yalnızca kendilerine fayda sağlayacak başkalarıyla etkileşime giren kişilerdir. Bu kişiler, dürüst olmayan yollara başvurmaya meyillidirler ve genellikle yalnızca ne elde edebileceklerine bakarlar.

Onları anlamanın birkaç yolu vardır:

• Sadece Kendilerinden Bahsederler: Çıkarcı insanlar, genellikle sohbetlerin odağını kendilerine çekmeye çalışırlar ve kendi başarılarından ve çıkarlarından başka bir şeyden nadiren bahsederler.
    • Başkalarını Kullanırlar: Çıkarcı insanlar, başkalarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktan çekinmezler. Yardım isteyebilirler, ancak karşılığında hiçbir şey sunmaya istekli olmayabilirler.
    • Sözlerini Tutmazlar: Çıkarcı insanlar, genellikle verdikleri sözleri tutmazlar, çünkü yalnızca kendilerine uygun olduğunda hareket ederler.
    • Duygusal Manipülasyona Başvururlar: Çıkarcı insanlar, suçluluk veya utanç duygularını uyandırarak başkalarını manipüle etmeye çalışabilirler.
    • Yalnızca Seni Kullanmak İsterler: Çıkarcı insanlar, sana yalnızca bir şeye ihtiyacı olduğunda yaklaşırlar. İhtiyaçları karşılandıktan sonra, genellikle ortadan kaybolurlar.

Çıkarcı insanları anlamak, onlarla etkileşim kurmaktan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Onları tanıdıktan sonra, zamanınızı ve enerjinizi gerçekten önemseyen kişilere ayırmaya odaklanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mutlaka açık verirler, yakalar yakalamaz silerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Swonz

Mutlaka açık verirler, yakalar yakalamaz silerim

Ne gibi açık veriyorlar mesela?

İş işten geçmesin istiyorum hocam

• İşi düşünce selam vermesinden anlıyorum aslında ben de çıkarcı biri olduğum için birbirimizi çözmemiz zor olmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ışığa tut içinde atatürk gözükmüyorsa sahtedir para gibi.
  • Şıp diye anlarım hislerime güvenirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok basit aslında, kendine şu soruları sor; bu adam neden benim yanımda? benden ne bekliyor? ve neden ben?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer dalaverecilerin oyuncağı ve soytarıların maskarası olmak istemiyorsak, ilk kural içine kapanık ve ulaşılmaz olmaktır.
  • İstedikleri herhangi birşeyde yapamayacağını söyle ve otur izle hal hareketlerini

• Ortamın en popüleri kimse onun yanına gidip dururlar, bunu gözlemlemek bir taktiktir.

• Ufo gördüğünü söyle. Seni salak yerine koyup hesapları sana kitlerse çıkarcıdır

• her insan çıkarcıdır çıkarsız iletişim olmaz zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: hepyekyek

her insan çıkarcıdır çıkarsız iletişim olmaz zaten

Olayın buraya gelmesi çok kötü.

İnsanlardan iyi olmasını beklemiyorum ama herkes şeytan olmuş ne yazık ki

• quote:

Orijinalden alıntı: kaLpazan

eğer dalaverecilerin oyuncağı ve soytarıların maskarası olmak istemiyorsak, ilk kural içine kapanık ve ulaşılmaz olmaktır.

Ben de bu yönde emin adımlarla ilerliyorum.

Az olsun öz olsun ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: theasus

quote:

Orijinalden alıntı: kaLpazan

eğer dalaverecilerin oyuncağı ve soytarıların maskarası olmak istemiyorsak, ilk kural içine kapanık ve ulaşılmaz olmaktır.

Ben de bu yönde emin adımlarla ilerliyorum.

Az olsun öz olsun ;)

mesela bazı insanlar vardır git bana kız ayarla der

ama sorsan bu arkadaşlık gereğidir ama bunun adı çıkarcılıktır

yine başka bir örnek mesela birisi surekli birine birşeyler ısmarlar peki bu insan enayimi

hayır kesin birşeyler isteyecek

yani çıkarsız ilişki diye birşey yoktur

mesela bir başka örnek işeveren duşuk ucretle çalıştırıyor ama işi bırakmıyor yoksa enayimi

çunku kapasitesi yok çıksa işssiz kalacak

yani gerçekci olmakta fayda var herkes çıkarcıdır

bunu kabullenmemek yeldeğirmenlerine savaş açmaya benzer

yapılacak şey basit her ilişki alışveriştir

alma/verme dengesi deniyor hatta buna bu denge bozuksa o ilişkiler zaten kesilir ergeç denge şart

• quote:

her insan çıkarcıdır çıkarsız iletişim olmaz zaten

her insan menfaatçi değil kardeşim

• Hiç olmadık bir anda gelip selam vermesi ve araması. O kadar zaman içinde neden şimdi selam veriyor sizce? Kesin bir şey isteyecek.
  • herkes çıkarcı aslında önemli olan senin çıkarların ile karşındakinin çıkarlarının tamamlayıcı olması biri parazit gibi olursa o zaman sıkıntı. biyolojideki mutual ilişki gibi düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 6 Mart 2018; 6:44:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QTPoison

herkes çıkarcı aslında önemli olan senin çıkarların ile karşındakinin çıkarlarının tamamlayıcı olması biri paratizit gibi olursa o zaman sıkıntı. biyolojideki mutual ilişki gibi düşün

insalar çıkarcı diye kızan insanlar en fazla çıkarcılar

çunku bunlara göre bu adamların herşeyini karşılayıp hiçbirşeyde istemeyeceksiniz

dunyada herşey karşılıklıdır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: QTPoison

herkes çıkarcı aslında önemli olan senin çıkarların ile karşındakinin çıkarlarının tamamlayıcı olması biri paratizit gibi olursa o zaman sıkıntı. biyolojideki mutual ilişki gibi düşün

insalar çıkarcı diye kızan insanlar en fazla çıkarcılar

çunku bunlara göre bu adamların herşeyini karşılayıp hiçbirşeyde istemeyeceksiniz

dunyada herşey karşılıklıdır

Her zaman doğru diyemem hocam.

Sizin tamamen arkadaşça yaklastiginiz ama karsinizdaki farklı hesaplar peşinde olduğu durumlar olabiliyor.

İnsan özünde duygusal bir varlık.

Fakat hersey gibi o da makinelesiyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.