Şimdi Ara

Çıkarcı insanları nasıl anlıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theasus

quote:

Orijinalden alıntı: hepyekyek

quote:

Orijinalden alıntı: QTPoison

herkes çıkarcı aslında önemli olan senin çıkarların ile karşındakinin çıkarlarının tamamlayıcı olması biri paratizit gibi olursa o zaman sıkıntı. biyolojideki mutual ilişki gibi düşün

insalar çıkarcı diye kızan insanlar en fazla çıkarcılar

çunku bunlara göre bu adamların herşeyini karşılayıp hiçbirşeyde istemeyeceksiniz

dunyada herşey karşılıklıdır

Her zaman doğru diyemem hocam.

Sizin tamamen arkadaşça yaklastiginiz ama karsinizdaki farklı hesaplar peşinde olduğu durumlar olabiliyor.

İnsan özünde duygusal bir varlık.

Fakat hersey gibi o da makinelesiyor

insan duygusal bir varlık değil

duygu dediği şeyde egosuna ters gelen şeylere uzulmesinden ibaret

mesela en duygusal kadınlar derler ama en çıkarcıda onlardır

haa ama diyorsanızki çıkarcı olmayacağım buda bir seçim

o halde gidin birilerine surekli birşeyler ısmarlayın onların işlerini siz yapın bakalım nereye kadar dayanacaksınız

insan egoist bir varlıktır aslada tamam demez sonuna kadar sömurmeye bakar

bir dönem osmanlı vardı şimdi amerika var

yani insanın çıkarcılığı asla bitmez

• Kiminle işi varsa onun yanında olur. Cümlelerinin içinde "ben" kelimesi eksik olmaz. Ego çok yüksektir. Bütün anlattıklarının odak merkezi kendisidir ve sağlayacağı faydadır. Dünya kendi etrafında dönsün ister. Özgür iradeye saygısı yoktur ama kendine yüksek saygı bekler. Kontrolcüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante Majestic -- 4 Mart 2018; 14:37:8 >
  • hocam kac yasindasiniz bilmiyorum ama ben 37 yasindayim, babam 72 yasinda. Benim babamin, hatta bircok buyugumun ortak fikri gunumuz insanina guvenmenin cok zordur oldugudur.Yillarin verdigi tecrube ile dahi bu insanlari en bastan anlayabilmek herzaman mumkun degildir.

Herkes menfaat pesindedir, yani herkes çıkarcıdır, bazilarimiz icin kendi cikarlari herseyden once olabiliyorken bazilarimiz biraz daha vicdanli..

İnsanları zamanla tanidikca çıkarlarını mı yoksa vicdanını mı ön plana koyduğunu anlayabilirsiniz.

Paylaşımcı, yalnızken nasılsa kalabalıkta da öyle olan, sozünde duran, laf taşımayan, siz yokken bile sizi savunabilen insanlar aramak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan1581

hocam kac yasindasiniz bilmiyorum ama ben 37 yasindayim, babam 72 yasinda. Benim babamin, hatta bircok buyugumun ortak fikri gunumuz insanina guvenmenin cok zordur oldugudur.Yillarin verdigi tecrube ile dahi bu insanlari en bastan anlayabilmek herzaman mumkun degildir.

Herkes menfaat pesindedir, yani herkes çıkarcıdır, bazilarimiz icin kendi cikarlari herseyden once olabiliyorken bazilarimiz biraz daha vicdanli..

İnsanları zamanla tanidikca çıkarlarını mı yoksa vicdanını mı ön plana koyduğunu anlayabilirsiniz.

Paylaşımcı, yalnızken nasılsa kalabalıkta da öyle olan, sozünde duran, laf taşımayan, siz yokken bile sizi savunabilen insanlar aramak lazım.

Aslında her bir özelliği aynı insanda bu şekilde sipariş vermiş gibi bulabilmek çok zor.

Ama nerelerden fire verebileceğini görmek için şu linkteki maddeleri yorumlatabiliriz mesela. Gerçekten hepsinde iyiyse, o kişi sahiden de çok düzgündür.

www.iyitutum.blogspot.com

• Paran çoksa ve yakışıklı isen, her şeye sazan gibi ben öderim diye atlıyorsan, ve bunu farklı mekanlarda yapmana rağmen karşı taraf ufak şeylerde bile elini cebine atmazsa, seni koruyup kollamazsa, ya da tırnak içinde, 'seni koruyup akılda verebilir' kendini kullandırma kimseye der, ama seni kendisi kullanır.

Ha, durumu olmaz eyvallah dersin, bunları durumu olup yapanlarda var. Dediğim gibi seni koruyup kollayabilir, hatta 2.000 liraya alacağın şeyi kendisi 1.500 liraya bile alabilir sana. Sözde kazık yemedin, ama kendisi seni kullanabilir.

Kısaca; açık sözlü olacaksın. Sana yapılanları sen sustukça karşı taraf seni saf, bir şeyden anlamıyor, ses etmiyor sanar. İçine atma, kim ne yapıyorsa açık açık vur yüzüne ki, bir daha o yüzü bulamasınlar.. unutma, hayatta senden başkası yalan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 5 Mart 2018; 5:48:22 >
  • Stones kullanıcısına yanıt
    Ben de sırf tatsızlık çıkmasın diye her şeyi içine atanlardanım,dedikleriniz doğru artık olay öyle bir yere geliyor ki rahat rahat ana bacı küfür eder havasına girebiliyorlar bu nasıl olsa bir şey demez diye,tatsızlık çıkmasın işime bakayım dersime çalışayım diyorum,gereksiz insanlar ile muhattap olmamaya çalışıyorum ancak yine de yumruğu masaya vurmadan bazı insanlar anlamıyorlar,halbu ki her şeyin farkındayım,sadece işime bakıyorum ve kulaklarımı kapıyorum.
    Son zamanlarda,odadaki arkadaşlarım ile bile pek muhattap olmuyorum,sadece gerekli yerde konuşuyorum,okuldan gelip kulaklığı takıp ders çalışıyorum müzik dinliyorum,akşam yemeğimi yiyorum gelip yatıyorum bu şekilde.
    Meğersem benim arkamdan beni odadan atma planları yapıyorlarmış,neymiş ben sigara kullanmıyormuşum beyefendilerin rahatı bozuluyormuş :D Çok da .mdeydi,gelsin denesinler fena patlarım o zaman,şimdilik dünya tın modundayım.
    Onları telefonla konuşurken duyuyorum,benden dolayı saf temiz çocuk ( salak ) diyorlar,bilmiyorlar ki aslında hayatın en büyük sillesini yiyecek onlar.
    Dersimi çalışıyorum,aynı anda ingilizcemi geliştiriyorum,aynı anda açık kaynak yazılım projelerine katılmak ile meşgulüm,kendi bölümüm ile ilgili makaleleri her gün takip ederim,onlar karı kız muhabbeti yaparken ben alıp başımı yürüyeceğim haberleri yok,yani aslında zeki olan benim aptal olan onlar,ama onlara kurduğum entellektüel üstünlüğün farkında bile değiller,anca mezun olunca anlayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 5 Mart 2018; 6:3:0 >

• oksygen kullanıcısına yanıt
    Bir kere bir ültimatom vermek gerekir sert bir dille. Hayırdır lan, beni böyle böyle görüyorsunuz, ben her şeyin farkındayım oğlum diye sert bir tavır takının ki bilsinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Bir kere bir ültimatom vermek gerekir sert bir dille. Hayırdır lan, beni böyle böyle görüyorsunuz, ben her şeyin farkındayım oğlum diye sert bir tavır takının ki bilsinler.

Gerçekten saf biri değilim,karakterim bu.
    Hiç bir insanı kırmamak üzerine yetiştirildim,insanların bana yaptığı yanlışları jest ve mimiklerim ile,ses tonum ile göstermeye çalışıyorum insansın yanlış yaparsın ancak bu durumun farkında ol şeklinde,ancak karşıdaki insan onu bile anlamayacak seviyede biriyse dediğiniz gibi onların dilinden konuşmak gerekiyor.
    Buradan bu yorumu okuyacak arkadaşlara tavsiye:Gerektiğinde çıkartıp masaya vurun.
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Bende aynıyım. Menfaati uğruna, yılışıp, sürekli benimle gezmek isteyen dolu. Erkeğin ..... oluyor yani. Hepsini ayıkladım. Hepsine ağzının payını verdim. Ee paran, güzel araban da olursa dostun çok olur. Akıl verende çok olur. Lafa gelince abimsin olur :)

• Çıkarcı olmaktansa varsın benden faydalansınlar o derece aşağılık bir duruma düşmekten iyidir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail58000

Çıkarcı olmaktansa varsın benden faydalansınlar o derece aşağılık bir duruma düşmekten iyidir .

Bu sefer de insan kendini kullanılmış ve salak yerine koyulmuş hissediyor...

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 18:40:16 >
  • Konu sahibi, bugüne kadar çıkarın olmadan yaptığın bir şey söyler misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CharlieSelim -- 5 Mart 2018; 9:3:22 >
  • bana doğum günümde gömlek aldı aramız bozulunca geri istedi bende kargoladım. şuan peşimde koşuyor ama kızdan tiksindim yanaşmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CharlieSelim

Konu sahibi, bugüne kadar çıkarın olmadan yaptığın bir şey söyler misin?

Pek çok şey yapmisimdir.

Ayrıca şunu belirtmek isterim benim çok büyük beklentilerim yok.

Hesapsız kitapsız bir çay içip ve sohbet edebilmek bile benim için yeterli.

Hayatın yorucu olmasının yanında bir de insanlarin hesap kitaplariyla uğraşıyoruz.

• Çıkarcı olmayan insan mı var ? Anne-baba bile çocuğunu besleyip, okutup, büyütüyor ki yaşlanıp, elden ayaktan düştüklerinde birileri ona baksın diye. İyi veya kötü, iletişim halinde olduğun herkesin bir çıkarı vardır.
  • cok dusunmeye gerek yok isi dusunce Selam verecektir rutinde ise gormezden gelir anlarsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: whattheayran

Çıkarcı olmayan insan mı var ? Anne-baba bile çocuğunu besleyip, okutup, büyütüyor ki yaşlanıp, elden ayaktan düştüklerinde birileri ona baksın diye. İyi veya kötü, iletişim halinde olduğun herkesin bir çıkarı vardır.

sacmalamissin boyle genelleme olmaz cogu anne baba elden ayaktan dustugu halde cocuklarina yuk olmaz hatta elinden geliyorsa destek olur.

• Hocam insanların neden sizle olduklarını düşünün neden siz iaradıklarını yada görüştülerini. Bir sebepten sizinle görüşen insanları çıkarları için görüşür sebepsizce sizi arayan insanları sevin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theasus

quote:

Orijinalden alıntı: CharlieSelim

Konu sahibi, bugüne kadar çıkarın olmadan yaptığın bir şey söyler misin?

Pek çok şey yapmisimdir.

Ayrıca şunu belirtmek isterim benim çok büyük beklentilerim yok.

Hesapsız kitapsız bir çay içip ve sohbet edebilmek bile benim için yeterli.

Hayatın yorucu olmasının yanında bir de insanlarin hesap kitaplariyla uğraşıyoruz.

Sohbet etme çıkarın varmış ki sen o kişiyle oturup çay kahve içmişsin. İyi veya kötü insanlar her şeyi çıkar için yaparlar. Kötü insanlarla arkadaş olmazsın çünkü sen iyi bir insansan iyi insanlar senin işine yarar bu yüzden iyi insanlara yakın olmak istersin :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.